Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2017 08:20 - ВЕЛИКА ПРЕСЛАВА – ГРАДЪТ НА ВЕЛИКАТА БЪЛГАРСКА ЗАБРАВА
Автор: devnenetz Категория: История   
Прочетен: 2943 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 19.11.2017 11:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           ГРАД ВЕЛИКА ПРЕСЛАВА ЩЕ ПРЕНАПИШЕ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ 
                                    

Уважаеми колеги краеведи,

Уважаеми научни дейци на българската археология и история,

Драги студенти по археология и история,

Уважаеми български държавници, 

Точно преди 3 месеца в публичното пространство излезе наяве моята идея, че град Велика Преслава (Плюска град) е бил на територията на днешния град Девня и че от 681 до 811 година е бил Първа столица на Дунавска България. Около 26 юли 2017 година  12 държавни и научни институции получиха с препоръчани писма CD със запис на моята обемиста разработка (хипотеза). Единствено приемната на МС ме уведоми с две писма, че същата е препратена на ИИИ при БАН и приемната на Президента – че писмото с диска е получено. Аз се отнасям с благодарност към тези две най-важни държавни институции за проявеното внимание. Беше проявен интерес и от кмета на град Девня. Пуснах в блога си една малка част от идеите си, но усетих интерес и внимание само от няколко стотин читатели и от колегата-блогър barin, на които благодаря от сърце.

Признавам, че очаквах по-голям интерес и внимание, но уви. Знам, че на всички е дошло до гуша от идеите на такива като мен самозвани „историци“, но ми се струва, че този път наистина съм напипал нещо, което може би ще влезе в работа.

Мисля, че прочелите публикуваните досега откъси от моята разработка са разбрали, че става дума за един огромен за времето си град Марцианопол (Славомир / Плюска град / Велика Преслава / Девина / Девня). Моето намерение е да публикувам цялата си разработка в G+ и да предоставя свободен достъп до нея. Надявам се, че читателите ще проявят интерес и ще спомогнат заедно да извадим нашата Първа столица изпод девненските развалини, да я изтупаме от пепелта на Великата българска забрава и да я поставим там, където й е мястото – на челното място на пиедестала на българската история.

Знам, че тази амбициозна цел е почти, но не и напълно невъзможна.

От утре ще се старая почти всеки ден да публикувам по една кратка извадка от разработката си, а след около месец – да приключа с някои изменения и допълнения, и да я публикувам цялата в G+.

С голямо уважение: devnenetz

 




Гласувай:
4



1. penchoan - фантазии
26.10.2017 10:18
По времето на създаване на България през 681 г. Девня все още е била море, което стигало до Каспичан. Плиска е построена на брега на морето.
цитирай
2. devnenetz - Сигурно сте прав. Чак сега ми стана ...
26.10.2017 10:50
Сигурно сте прав. Чак сега ми стана ясно, че град Марцианопол е бил подводен град.
цитирай
3. penchoan - фантазии
27.10.2017 00:49
Последният, трети потоп е станал преди 3600 г., когато потъва по-голямата част от Европа, изместват се полюсите и замръзва Антарктида. Марцианопол е бил град преди това време. Същото става с потъването на Варна около която има останки от онова време, с Провадия и пр. Мадарското плато и Шуменското плато са били острови, населени с рибари.
цитирай
4. devnenetz - Колега, доколкото съм запознат ...
27.10.2017 04:59
Колега, доколкото съм запознат град Марцианопол е създаден в началото на 2-ри век от новата ера.
цитирай
5. barin - Здравей, Девненец. Тук мисля, че ...
27.10.2017 07:06
Здравей, Девненец. Тук мисля, че Марцианопол е създаден от император Траян и е кръстен на сестра му Марциана. Императориът е харесал мястото и изворите. Ако преди е имало град, както при Созопол( Аполония) и други предимно черноморски градове- те са били малки селища. Като град- мисля, че е от времето на Траян( 98-117 г. сл. Хр.). Относно Велика Преслава- захванал си се с нещо, трудно доказуемо, но за три месеца старание изглежда си доволен от резултата. Нещо като възнаграждение за труда и упоритостта.
Поздрави!
цитирай
6. leonleonovpom2 - здравей, Девненец! Името Девня ...
01.11.2017 22:21
здравей, Девненец!
Името Девня вероятно идва от дивна-божествена, заради изворите Не е изключено столичния град да е бил там, заради местоположението Сигурно владетелите ни са имали поне резиденция там
Отгога е името Девня, има ли сведения?

Хубава вечер?
цитирай
7. devnenetz - Здравей leonleonovpom2,
03.11.2017 09:32
Да. Има връзка с Девненските извори, с Девненската река и с Девненския месогей като цяло. Доколкото можах, аз разработих и тази идея, но на нея ще се спра малко по-нататък. Засега искам с извадки от разработката си да привлека вниманието на колегите, а и на всички интересуващи се от историята българи, към твърдото си убеждение, че нашата Първа столица е била на Девненска територия от 681 до 811 година, когато същата (Аулът на Крум) е била превзета и опожарена от войската на император Никифор I Геник. Намерих предостатъчно убедителни документи и други доказателства, които твърдо потвърждават тази наистина сензационна новина. За голямо съжаление липсва, каквато и да било реакция от институциите и учените, до които изпратих CD-ове с пълния текст на разработката си още на 26 юли 2017 год. За голямо съжаление никой от тях не реагира и не удостои с "височайшето" си "научно" внимание и не прояви интерес към нещо, върху което съм се трудил цели 7 години. Да. Град Велика Преслава е забравен от нашия народ. Нашата наука е могла да го намери, но е проявила вопиюща немарливост. Аз съм убеден, че това ще се разбере много скоро от всички. Гонгът е ударен, времето тече и трябва да се действа. Имам намерение да публикувам цялата си разработка в G+, но компютърната ми грамотност е слаба. пък и все още откривам нови и нови неща, вмъквам ги в текстовете, правя поправки и т.н. Надявам се до 15 декември 2017 год. да кача хипотезата си в този G+.
цитирай
8. devnenetz - Следя с голям интерес повишеното внимание на читателите
22.11.2017 14:07
Следя с голям интерес повишеното внимание на читателите към краткото ми съобщение за град Велика Преслава и това безспорно ме радва. Вярвам, че не някой друг (или не нещо друго), а точно съвсем непознатият ни български Първостоличен град Велика Преслава, ще обърне историята на Дунавска Бъллгария с краката надолу и главата нагоре. Мисля, че в това ще може да се убеди всеки, който малко, или много е запознат с голямата досегашна "мъгла" по преводите и безпомощните трактовки на онези пасажи от текстовете на древните гръцки автори, които са описали съвсем точно Девненския месогей, а не измислената Плиска, като предварително набелязана и осъществена цел за завземане и настаняване на българската преселническа колона на Предводителя Аспарух. Вярно е, че моите материали засега са скучни и съмнителни, но вероятно ще станат особено интересни, защото отварят пътя към историческата истина.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: devnenetz
Категория: История
Прочетен: 1194030
Постинги: 528
Коментари: 339
Гласове: 1259
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031