Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2007 11:35 - Татуировка ли? Какво е това? част I От Богдан Русев
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 16558 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 03.04.2007 11:35


Всеки иска да има татуировка. Осъзнаването на този факт минава през дъвките Tattoo Mania с временните лепенки на котвички и русалки, които си купувах с ревностно упорство, въпреки че останалите деца в трети клас събираха Турбо; през култа към японската анимация, където ако нямаш татуировка, все едно си гол, че и смешен; до простичката мисъл, която ме осени наскоро: татуировка = секс.

image

Точно както при пиърсинга и наркотиците, болката и риска са цената, която плащаш за собственото си освобождаване. Възможността нагледно да покажеш на тялото си, че си е твое и можеш да си правиш с него каквото поискаш - преди последиците да са ти натрили носа. Свободата, която - грубо, но точно казано - те прави по-готин.

Крачката от желанието до решението е доста мъничка за отделния човек, а за човечеството пък изобщо няма значение. Татуировките не са чак толкова скъпи, а във всеки голям град вече има по едно основно студио и едно по-малко, което се явява ъндърграунд-конкуренция.

image

Студиото обикновено се намира в гараж или апартамент в стара кооперация. Коридорът, който води към него, е покрит с олющена мазилка и не особено качествени графити с маркер. Самото студио в първия момент ти се струва абсолютен лисичарник [защото и художникът, и клиентите пушат като комини], но скоро започваш да различаваш подробностите: приглушено осветление с една-единствена ярка крушка над работната маса, плакати на татуирани рокерки с розови бански и големи цици, ниско диванче и масичка за кафе, покрита с алпийски релеф от специализирани списания и каталози за татуировки.

image

Татуировчикът носи бели гумени ръкавици и работи с нещо като зъболекарска машинка по болезнено бялата кожа на клиента [освен ако не случиш на негър, де]. Клиентът гърчи лице от болка. [Това всъщност е театър за новаците като теб, защото изобщо не боли - но ти няма как да го знаеш, нали?] Над всичко това се стеле плътна, воняща завеса от тежък рок. И мирише. Съвсеееем лекичко, но мирише - на кожа, пот и кръв.

Първото препятствие по пътя към татуирането е да се откажеш точно в този момент с извинението, че всъщност търсиш магазина за клубни якенца и си объркал входа. Изкушението е огромно. Можеш да излезеш на светлата, свежа улица и дълбоко да поемеш от градския въздух с аромат на бензин и дюнери, а после да отидеш да пиеш кафе и да забравиш за цялата история. [При това ще ти остане една съвсем прилична сума за пазаруване.] Но няма смисъл. Честно. Веднъж достигнал дотук, можеш единствено да отлагаш, със седмици или месеци, а после отново ще се върнеш в студиото и ще излезе тъпо.

image

Знаеш, че го искаш. От теб се изисква единствено да направиш и последната крачка - тази към ниското диванче до масичката със списания. И вече си част от традицията, стара колкото човечеството.

www.nushostattoo.com


Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. candysays - :)))
03.04.2007 12:11
Хубаво е есето (ако мога така да го нарека;) На Богдан Русев по темата... Благодаря за него :)

P.S. Впрочем май и аз скоро ще "направя и последната крачка, с която ще стана част от традицията, стара колкото човечеството" ;)))
Но колкото и красиви образи да има, които могат да ми бъдат татуирани, май ще предпочета думите... Един простичък (и казващ всичко, което искам да кажа аз) надпис:
"LET LOVE IN"
(От Ник Кейв са думите... точно тези, де, иначе идеята също е стара, колкото човечеството...)
цитирай
2. tattoo - :)
03.04.2007 12:12
Ник Кейв е COOL :)
цитирай
3. candysays - :)
03.04.2007 12:13
:-))))))))))
цитирай
4. angelina87 - винаги съм искала tattoo, но така и ...
03.04.2007 14:33
винаги съм искала tattoo,но така и още не мога са събера смелост........а начинът ,по който изглеждат студиата ,където ги правят винаги ме е отвръщавал.........
цитирай
5. tattoo - RE: angelina87
03.04.2007 14:51
Не всички студиа са "кочини" . Повярвай ми :)
цитирай
6. candysays - Аз съм сигурна в това...
03.04.2007 14:59
(че не всички студиа са ;)
цитирай
7. анонимен - dob1r si pi4
07.08.2010 17:58
vinagi sam iskal tattoo i t1i nemojah da sabera smelos da si napravq
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388182
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!