Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2017 20:50 - Катастрофата край с.Микре
Автор: iliev Категория: Новини   
Прочетен: 1221 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нямам намерение да търся вината в шофьорите.Това е работа на КАТ.
От много време на различни места казвам , че трябва да се спре това презаверяване на СУМПС(шофьорски книжки).Поне за мен при всяка преиздаване трябва да се държи поне кормуване.Ако аз имах властта бих променил така закона , че не само кормуване , а и листовки да се държат при всяко преиздаване на СУМПС.
И съм сигурен , че ако това се въведе досто шофьори(за мен въртачи на чекръци) ще останат без СУМПС-та си.И тогава наистина на пътя ще има хора които познават Закона за движение по пътищата и се надявам да го спазват и катастрофите ще намалеят значително.
Няма как да са ти издали книжка преди 30г и тя сега да е актуална след като от тогава закона и правилника му за прилагане се е сменял няколко пъти.Само изпити и задължителни опреснителни курсове ще вкарат шофьорите в пътя.Щом имат пари за МПС и данъците към нещо , ще имат пари и за изпити и курсове.
Някой ще каже - не прекаляваш ли малко ?! Не прекалявам и така дори да си си купил СУМПС рано или късно ще я загубиш и така на пътя наистина ще има само правоспобони водачи на МПС.



Гласувай:
4



1. rosiela - По същество сте прав.
17.11.2017 21:53
Но тук шофьорът направо е направил елементарен трагичен гаф и това влиза в обсега на неговото моментно физическо състояние. С или без нов документ, като направи абсурда....какво да кажеш?!
цитирай
2. truthful - Колега iliev, не зная дали имате ...
17.11.2017 23:02
Колега iliev, не зная дали имате шофьорска книжка и ако да от колко време. Да предположим че имате и сте навъртяли стаж и опит. Смятате ли, че ще издържите един проверочен изпит по кормуване, за да ви заверят книжката защото срокът е изтекъл? Смятате ли, че познавате Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му в сегашния им вид, та ако сте направили ПТП(да не се случва!!) да изкарате и проверочен по теория? Искате ли да ви кажа отговора в аванс? Няма да изкарате и двата изпита. И ще бъдете от онази част, които са без книжки.
Истината, че няма добри шофьори е че се премахна кормуването на полигон. Там младите шофьори усешат какво е да караш кола, да паркираш правилно, да правиш софийски гараж!, успоредно паркиране, естакада, змейка, тунел е още по-назад ДА СПИРАШ ВНЕЗАПНО с 40 и повече км/час! В реални условия дори и да ги има тези изброените, и да ги минават в курса е съвсем различно и кормуващия не може да вникне в нещата. Също друг фактор е образованието и малкото часове, за които се правят курсовете. И за финал един въпрос, ако сте наистина шофьор. На кръстовище с пътека "Зебра" водач завива на дясно през пътеката. През нея се опитва да мине пешеходец. Кой от двамата е с предимство и ЗАЩО?
Поздрави!
цитирай
3. iliev - колега truthful имам СУМПС, но ако ...
18.11.2017 08:28
колега truthful имам СУМПС , но ако се явя и не взема проверочен за мен не е трагедия.
Аз не се изключвам , че може да попадна в тази група която ще загубят СУМПС-то си.
Тъй като повечето време съм велосипедист ако си забелязал от другите ми постове.
Всеки ден виждам такива "шофьори" които карат както коли , така и бусове , камиони и т.н. И всички тези са опасни за всички ни.
И много от тези "шофьори" са по улиците всеки ден и всеки ден някой от тях прави катастрофа без значение дали има фатален край(рано или късно има такъв край).
И на друго място съм го казвал - всеки втори шофьор казва - колата ме пази.
Докато колата ни пази , а не се пазим самите ние нищо няма да се промени на пътя.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 296660
Постинги: 166
Коментари: 116
Гласове: 210
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930