Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2012 11:26 - 21 ПРИЗНАКА ЗА ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ В ОГРОМЕН КОНЦЛАГЕР
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 4404 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 07.04.2012 11:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Как демокрацията се превръща в тотална диктатура?

Кой би искал да живее в Обединеното Кралство в днешно време? Вероятно някой, който се чувства приятно, докато и най-малката подробност от живота му се диктува от самозван и потаен елит. Великобритания е първенец по действащи правила и разпоредби, заличаващи индивидуалните свободи. Мнозина сочат, че САЩ се превръща в полицейска държава, но положението на Острова е още по-зле. Има голяма вероятност да бъдете съдени, както ако изпуснете малко чипс на улицита, така и казвайки нещо не толкова политически коректно в ресторанта. На британците им натрапиха лъжата, че обществото има нужда от повече наблюдение за собственото му добро. Резултатът от това е, че в родината на Джордж Оруел настъпва същото мракобесие, каквото беше описано в романа „1984“.

Останалият свят върви в същата посока, но Великобритания е далеч пред останалите:

#1 Нов закон разрешава на електронната правителствена „агенция за подслушване“ да следи неограничено всички телефонни разговори, всички имейли, всички посещения на уебсайтове, всички фейсбук статуси (пример от САЩ) и всички текстови съобщения.

#2 Полицията използва усъвършенстван софтуер, за да създава „електронен профил“ на всеки, когото реши да разследва.

#3 Правилото на „трите грешки“ – семейството ви остава без интернет, ако някой от вашия дом получи три обвинения в нарушаване на авторски права.

image#4 Свободата на словото в интернет все повече се превръща в отживелица. Наскорошен правителствен доклад приканва интернет доставчиците да трият възможно най-голям обем „екстремистки материали“.

#5 Инструктират редовите граждани, че съгражданите им, които поддържат „анти-държавни схващания“, са потенциални терористи и незабавно трябва да бъдат докладвани на властите.

#6 Великобритания е световен първенец по камери за наблюдение на глава от населението. Съществуват поне 4.8 милиона камери, които са в постоянно работен режим.

#7 Нови планове на властите включват камери по бензиностанциите, които автоматично ще следят дали сте платили застраховката и данъците си. Ако не сте, няма да имате право да зареждате с гориво.

#8 Общинските власти имат право да назначават агенти, които да следят гражданите, без да им е необходима съдебна заповед.

#9 Съществуват хиляди „нефункционални“ семейства, които са обект на 24-часово наблюдение, за да се гарантира, че децата им посещават училище, заспиват навреме и получават подходяща храна.

#10 Полицията има право да ви поиска документ за самоличност по всяко време и без причина за това.

#11 Може би смятате, че арестуването на хора за престъпления, които вероятно биха извършили, е нещо, което може да се случи само във филма „Специален доклад“ с Том Круз. В действителност обаче британската полиция силно се интересува от техники за„превантивно полицействане“.

#12 Десетки хиляди родители са проверявани за криминално минало, за да им бъде разрешено прилагането на домашни форми на обучение за децата им.

#13 Родители бяха заставени да доказват, че не са педофили, за да придружат собствените си деца на коледното тържество в училище.

#14 Ако изказвате принципна критика на публично място, има голяма вероятност да ви повдигнат обвинения в нетърпимост.

image#15 Християнски свещеници бяха предупредени, че проповядването на Християнство в зони с преобладаващо мюсюлманско население ще се счита за проява на нетърпимост.

#16 Дори самото огласяване на Библията може да ви докара проблеми. Собственик на кафене беше заплашен с арест от полицията, защото пускал DVD с библейски сюжет като фон на ежедневната си дейност.

 

#17 Фотографирането на полицаи е безусловно забранено. (Забележете! Вас ви снимат на всяка крачка, обаче вие нямате право дори на една снимчица от мобилния телефон.)

#18 Очакват ви солени глоби, ако изхвърляте или рециклирате отпадъците си по неподходящ начин. Милиони кофи за боклук имат вградени микрочипове, за да проследяват как ги употребявате.

#19 Една 79-годишна пенсионерка беше заставена да се оборудва и екипира с „три предупредителни знака, наблюдателен пост и флуорисцираща жилетка“, за да може свободно да обработва градинката си.

#20 Полицейските власти са напълно обсебени от събирането на всякаква информация относно деца.

#21 Десетки хиляди британски деца попадат в база данни, тъй като са нарочени за „расисти“ или „хомофоби“ — обикновено заради изричането на незначителна обида.

image

В миналото ни учеха, че тоталитарните полицейски държави са лоши. Сега ни приучват към обратното. Казват ни, че обществото функционира по-добре, когато разни нечистоплътни типове ни наблюдават, проследяват, обследват и записват всичко, което правим. За съжаление, съвременните технологии създават възможност на властите да контролират гражданите си по начини, каквито не са съществували дори в мечтите на диктаторите от миналото. Контролът се засилва с всяка изминала година, а ние продължаваме да губим свободите си. Ако не се осъзнаем навреме, може да се окаже, че сме закъснели твърде много.

Превод със съкращения: 

Станислав Т.

Източник: End of the American Dream

www. otizvora.com




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. mariposatracionera - Отдъхнах си.
07.04.2012 15:34
Изобщо не си струва даме е яд, че не живея там, нали?
цитирай
2. lyubomircholakov - Спете спокойно!
07.04.2012 16:30
mariposatracionera написа:
Изобщо не си струва даме е яд, че не живея там, нали?


Не, не си струва. Защото, ако се озърнете наоколо си, ще видите, че всичките тези прелести на демокрацията с бързи темпове се внедряват и в България. Сега специално е на дневен ред т. нар. "Закон за детето". Така, че скоро и българите в България ще им се радват на воля, щом толкова ги харесват.
цитирай
3. hatanasov - В нито един концлагер...
07.04.2012 19:38
не може да се бяга и да се влиза свободно. Ние сме на светлинни години от реда и спокойствието в Албиона.
цитирай
4. lyubomircholakov - Да, не може да се влиза и излиза свободно - и по тези показатели Англия също е концлагер.
08.04.2012 00:45
hatanasov написа:
не може да се бяга и да се влиза свободно. Ние сме на светлинни години от реда и спокойствието в Албиона.


Правилно. Но когато ви отнемат децата, също "бягството" от него става доста проблемно, защото те остават заложници. Може да видите как става това с български граждани на този линк:

http://www.facebook.com/groups/211076018916343/permalink/402059766484633/

А колкото до "свободното" влизане - става въпрос за английското общество, в което, както във всяко общество, за "влизане" в него се разбира да бъдете редови негов член, а не просто турист или временен имигрант; т. е. да станете британски гражданин. Това все още не става свободно. Освен това: "бягството" на родените в това общество, т. е. на британските граждани, също е доста трудно, просто защото британското правосъдие може по свое усмотрение да ги изиска от която да било страна в света. Колкото до "реда" и "спокойствието": надявам се да сте гледали миналогодишните репортажи с агресията на цветнокожите имигранти в Тотнъм, Бирмингам и Лестър. Също така за "реда" може да попитате и християните във Веиликобритания, на които е забранено да носят кръстчета - нещо, което дори комунистите преди 1989 г. не си позволяваха официално. Може да попитате и онази английска старица, на която полицията забрани да слага на прозореца си традиционните коледни прасенца, защото това "обиждало" мюсюлманите. Преди да се твърди нещо, трябва да се мисли и анализира по-задълбочено.

цитирай
5. patzolino - Сега в Англия,
09.04.2012 13:26
а скоро и в останалите европейски държави :)

Някъде четох (май в предговора от издателя на "Истината за Цион"), че цялата идея за ЕС е да се замени лошо функциониращия СССР. Като отново се обединят народите, заличи се тяхната идентичност и се подчинят на единно управление.

Нищо чудно случващото се в Англия да е вид социален експеримент и веднъж пречупят ли кралството, пътят към Европа е отворен.

П.С. Благодаря Ви, г-н Чолаков, че ми препоръчахте въпросната книга!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3759963
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930