Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2012 14:09 - ЗАЩО АНДЕРШ БРЕЙВИК УБИ 77 ДУШИ? НЕКА РАЗБЕРЕМ ОТ САМИЯ НЕГО...
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 53675 Коментари: 33 Гласове:
24

Последна промяна: 29.04.2014 19:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Защитната реч на Брейвик пред съда – след която съдията засекрети материалите по делото за 60 години

 

 image

Аз говоря от името на много норвежци, скандинавци, европейци, които не искат да бъдат лишени от правата си на коренен етнос, не искат да бъдат лишени от своите културни и териториални права.

Норвежките медии и прокурорите твърдяха и продължават да твърдят, че причините, поради които проведох моята акция за самозащита, се крият в личността ми. Многократно се писа, че действията ми са абсолютна случайност, че съм бил жалък и злобен неудачник, който няма никакви цели, никакво достойнство, и че не може да ми се има доверие. Също така много пъти се каза, че съм лъжец, аморален тип, луд, че трябва да бъда изолиран, както, впрочем, и всички други националисти и консерватори в Норвегия. Опитваха се да внушат, че съм бил безработен, че съм жесток и безумен човек, който с тази постъпка бил искал да привлече внимание. Медиите и прокурорите твърдяха, че съм болен от нарцисизъм, че съм антисоциален психопат, че страдам от различни фобии, които са ме довели до тази стъпка. Стигна се дотам да пишат, че съм бил имал кръвосмесителна връзка с майка си, че съм жалък  убиец на деца (въпреки, че аз не съм убил нито едно лице под четиринадесетгодишна възраст). Същите тези медии твърдяха, че съм хомосексуалист, педофил, страхливец, некрофил, расист и социопат; фашист, нацист, ционист и анархист едновременно. Дори заявиха, че коефициентът ми на интелигентност е  под 80.

Но дали всички разбират причината, поради която журналисти, прокурори, културен елит, редактори на вестници и списания продължават да ми се присмиват, да издевателстват и да лъжат за мен?

Отговорът е прост. Свободата на словото в Норвегия, а и в цяла Европа – това е понятие без реално съдържание. Норвегия и Европа са почти напълно смазани и в нашите страни е установена истинска диктатура.

Онова, което днес наричат «демокрация», е просто една либерално-марксистка идеологическа диктатура.

"Културният марксизъм", който има надмощие в Норвегия и в Европа като цяло, се засили неимоверно след Втората световна война, като си присвои ролята на победител и водеща сила на човешкия прогрес. Нова идеология на "културния марксизъм" стана  мултикултурализмът – а едно от неговите средства е просто забрана на всякаква критика спрямо себе си.

За съжаление, Европа нямаше своя Маккарти, който да спре проникването на марксисти в медиите и в образователните институции. Марксистите използваха това с пълен размах. Нахлуваха също в социалдемократическото движение, за да го подчинят на интересите си. Но най-ефективният начин, чрез който се добраха до властта в Европа беше чрез образователните институции: училища, институти, университети... И това се случи не само в Норвегия, но и в цяла Европа. Институциите на образованието и културата бяха лесна мишена за марксистката инфилтрация.

Ключов момент е разрушаването на старата, традиционна система. Марксистката културна реформа, феминизмът, подкопаването на църквата, сексуалната революция: това са няколко причините за революцията от 1968 г. В резултат от всичко това цялата власт в Европа постепенно премина в ръцете на левите, настъпи упадък и преразглеждане на моралните норми и ценности.

Социално-политическото развитие на Европа пое в съвсем различна посока.

Последиците за Норвегия бяха, че в страната се установи истинска социалистическа система. Един консервативен критик каза през 1968 г.: "Марксистите са по-загрижени за културата, а либералите мислят повече за икономиката." И той е прав. Лидерите на Норвегия и други европейски страни вече презират сами себе си под влиянието на марксистката доктрина и мултикултураната идеология.

Но ние имаме право да зададем два много важни въпроса на политиците, журналистите, учените и обществените дейци.

Въпрос №1: смятате ли за демократично, че норвежкият народ никога не е имал възможност да се изкаже в референдум по проблема за превръщането на страната в мултиетническа и мултикултурна държава?

Нима е недемократично да се допитваш до собствените си граждани?

Въпрос №2: демократично ли е никога да не се попитат гражданите дали искат да посрещнат у дома си африкански и азиатски бежанци; нещо повече, дали искат да се превърнат в малцинство в собствената си страна?

Но и това не е главният проблем.

Анкетите, проведени от политолога Франк Ареборт, показват, че само 1% от студентите по журналистика гласуват за дясно-либералната "Партия на прогреса», а повече от 60-70 процента гласуват за леви партии. Как мислите, каква е причината за това? Отговорът, колкото и да е странно, е много прост: почти всички преподаватели във Факултета по журналистика в Университета на Осло изповядват марксистки възгледи. Интересно, какво ли могат те да внушат на студентите? Отговорът ми се струва излишен.

Нека да погледнем нашия съсед Великобритания. Анкети там показват: 69% от хората смятат, че имиграцията е проблем или много голям проблем. (Източникът на тази анкета е предоставен на съда). Друго проучване сочи, че 70% от британците са недоволни от политиката на мултикултурализъм и ислямизация на страната. Последното изследване показва как 3 от всеки 5 британци смятат, че животът в собствената им страна стана тежък именно като пряк резултат от мултикултурализма (източник – в. "Таймс" от февруари 2010 г.) ...

Това са само част от примерите, които показват как мюсюлманите, левите либерали и марксистите контролират процесите на мултикултурализма и наричат хората, които не са съгласни с тези процеси, «расисти» или дори «фашисти», «фанатици» и «ислямофоби». 70% от британците смятат, че в страната им се живее трудно в резултат на мултикултурализма – но колко ли много хора се чувстват по същия начин в Германия, Франция, Швеция и тук, в Норвегия?

Около 30% от европейците са против политиката на "мулти-култи", но това не е една-единствена организация, а просто граждани. В нормална демократична държава щеше да има медии, които да отразяват и мнението на  същите тези 30% от населението – но в Европа 100% от медиите са привърженици на мултикултурализма!

Нормално ли е това?

Няма никакви основания да се твърди, че живеем в демокрация, защото всички наши държавни институции, училища и университети са наситени, пропити с мултикултурализъм и "културен марксизъм." Все повече и повече консерватори и националисти осъзнават, че демократичната политическа борба е безсмислена, след като няма реална свобода на словото. Осъзнаването на този факт ще настъпи скоро.

Онова, което властва сега в Европа, е истинска тирания. Тази несправедливост доведе до това, че аз и моите другари загубихме вяра в демокрацията.

Хората, които ме наричат жесток и зъл, просто не разбират разликата между зло и жестокост. Жестокостта невинаги и не непременно представлява Зло. За да говорим за зло, най-малкото трябва да знаем нещо за намеренията на човека и неговите мотиви. Също така е обикновено невежество да се говори за моята жестокост по същия начин, както и да се обвинява в жестокост американската армия по време на Втората световна война, понеже е убила 300 000 японци с атомни бомби.

Тогава американците са извършили това не защото са били зли или жестоки, не защото не са били силни или  са имали психически комплекси – а понеже е трябвало да избират: да пожертват 300 хиляди мирни граждани, или да погребат след това може би милиони войници и също такива мирни граждани. Методите, които са използвали американците, може да се нарекат жестоки – но не може да бъдат наречени Зло.

Аз се намирам в същата ситуация. Ако ние с помощта на демократичните институции можехме да спрем ислямизацията, имиграционната политика, унищожаването на нашите културни ценности, колонизирането на страната ни – тогава тези 70 души нямаше да загинат.

Но с моята постъпка аз дадох приноса си за спасението на моята страна. Защото, ако не спрем тези процески сега, може да изгубим страната си, да се озовем на прага на гражданска война, което никога не се е случвало в Норвегия – и тогава ще загубят живота си стотици хиляди мирни граждани, а не само 70 души...

Аз съм абсолютно убеден, че ако спрем мултикултурния експеримент, който се извършва над Европа, ще спасим живота на стотици хиляди, а може би и на милиони европейски граждани.

И ние не разполагаме с много време, за да седим и просто да чакаме ситуацията да се промени. Не може да чакаме 20, 30 или 40 години – докато етническите норвежци станат малцинство в собствената си родина. Ето защо нито аз, нито другарите ми може да бъдем обвинявани в жестокост и злина. Ако наистина съществува зло в Европа, това са агентите на мултикултурализма, които ежедневно, ежечасно и систематично разрушават европейската култура и европейските етноси.

Мултикултуралистите са решили да променят изцяло нашата страна и Западна Европа, да ги превърнат в мултиетнически и мултикултурни общества, въобще без дори да се допитат до своите народи чрез референдуми. Но тази политика ще доведе до големи сътресения и последиците може да бъдат много кървави. Единственото нещо, което би трябвало да учудва Норвегия и Европа, е защо някой не извърши много по-рано това, което сторих аз. Постепенно Норвегия и Западна Европа се «балканизират» - и тук, у нас, ще се случат същите събития, каквито се случиха на Балканите. И ако ме попитате дали отново бих извършил своята постъпка, моят отговор е категоричен: да! Защото престъплението, което извършват мултикултуралистите срещу собствените им народи и срещу собствената им култура, е много по-страшно от моето.

И щом моето действие се нарича «варварство», това означава, че едно неголямо варварство е необходимо, за да бъде спряно варварство в много по-големи мащаби.

"Културни марксисти" и социалдемократи след Втората световна война имаха стотици възможности да променят политиката и насоката на развитие на европейските държави, но не го сториха. Те предпочетоха чрез системата на образованието и медиите да манипулират мозъците на собствените си граждани, да ни убеждават, че мултикултурализмът, загубата на собствената ни идентичност – това било нещо нормално. Именно затова толкова много компании и фирми дават пари за възпитанието на бъдещите политически активисти, които и по-нататък ще продължат да развиват политиката на мултикултурализъм. Такива бяха събрани и на остров Утейя. Събраните там приличаха на участници в нацистката младежка организация «Хитлерюгенд» - там пред тях на 20 юли, в продължение на няколко часа говори един от най-одиозните комунисти в Норвегия.

Искам да припомня думите на Джон Стюарт Мил: "Човек може да причини вреда на другите не само чрез действия, но и чрез бездействие. И в двата случая той носи отговорност".

Всички политически активисти, които са агенти на мултикултурализма, трябва за в бъдеще да носят отговорност за своите действия –  но ние плащаме тази цена сега. И не е странно, че ме наричат терорист, убиец, злодей. Аз написах още преди началото на операцията,  че се очаква подобно поведение от страна на агентите на мулти-култи.

Чака ме затвор вероятно за цял живот, но това не ме плаши. Защото ние всички живеем в затвор. Аз съм роден в затвор. В такъв затвор, където няма свобода на словото. В затвор, където бях принуден да гледам как моите собствени народ и култура постепенно изчезват – защото марксистите и левите либерали ги унищожават всеки ден. Ако в този затвор се осмелявате да критикувате съществуващата система, ще бъдете публично унижен, подиграван, ще ви лепят етикети... Този затвор се нарича Норвегия. И какво значение има дали съм заключен в килия или се намирам на "свобода"? Така или иначе съм все в затвор.

Нека да погледнем последния доклад на Статистическата служба на Норвегия. Там ще видим, че имигрантите ще станат мнозинство в моята страна през 2040 г.

Но това не е вярно. Данните, цитирани в доклада, са фалшиви. Те ни заблуждават. В този доклад практически няма информация за взаимоотношенията между норвежците. Освен това  в доклада умишлено не се изследват групите на азиатците, африканците и гражданите на другите скандинавски страни. Освен това авторите на доклада преднамерено не изследват третото поколение имигранти, също нелегалните имигранти и децата от семейства, в които единият родител е родом от Азия и Африка или Близкия изток.

Този доклад е поръчан от мултикултуралистите и неговата цел е да скрие факта, че коренните норвежци ще бъдат малцинство в Осло само след 5 години.

Същите статистически данни показват, че 47% от новородените в Осло не са етнически норвежци. Друго проучване сочи, че сред първокласниците в някои училища коренните норвежци са малцинство.

Много хора искат да манипулират обществото и да внушат, че ние, ултранационалистите, искаме да създадем терористичен режим. Това е лъжа!

Аз просто подкрепям японския и южнокорейския културни модели – нито повече, нито по-малко. А нима Япония и Южна Корея представляват държави с ужасни терористични режими? Не, това са високотехнологични монокултурни страни. Тези държави са доказали, че могат да бъдат твърде успешни и без масова имиграция, а още повече без размиване на националната култура и традиции. Моделът на тези две държави в момента е най-съвършената система от всички политически модели.

У нас, в Европа, всичко е наопаки. Ние лишихме нашите граждани от работа, защото пренесохме работните места в Азия. Нашите марксисти и леви съсредоточиха цялата политика върху подпомагането на социално слабите граждани...

Лидерът на норвежките консерватори от 70-те - 80-те години на 20-ти век Бьорн Бенков казва: "Само етнически еднородното общество е хармонично общество." Но ако обществото е разделено в културен и етнически смисъл, тогава е налице липса на доверие между гражданите. Това никога не може да се преодолее и не само се отразява на взаимодействието между различните групи, но в крайна сметка води до конфронтация. Именно това се случва пред очите ни.

Пример за това е ислямът, който доминира в Норвегия и в Европа. Европейските леви политици, учени и журналисти твърдят, че мнозинството от мюсюлманите са мирни граждани и отдавна са се отказали от насилие. Но това е просто лъжа и пропаганда! Коранът и хадисите изискват всеки мюсюлманин да следва пътя на джихада. 25% от мюсюлманите във Великобритания оправдават терористичните актове в лондонското метро с обстоятелството, че сили на НАТО се намират в Афганистан! 40% от мюсюлманите във Великобритания оправдават терористичните атаки в Ню Йорк, при които бяха убити 3 хиляди души – това се показва от изследване, проведено през 2006 г.

Лъжа е, че мюсюлманите са се отказали от насилието. Нашата управляваща Партия на труда, журналистите, учените, политиците и политическите коментатори са наясно с това – но или не придават значение на тези факти, или дори ги смятат за неверни. Така ясно виждаме как европейските леви си сътрудничат с ислямистите, за да продължат мултикултурния експеримент върху Европа.

Слабите и разпокъсани етнически групи водят до слаба култура. Именно етническата група е в основата на всяка култура. А онова, което се случва днес в Европа, може да се определи само като размиване на европейските етнически групи. Това ясно се вижда чрез примера на Осло и други европейски градове, където ислямът започва да доминира все повече и повече. Мюсюлманските анклави в Европа се разрастват бързо като ракови тумори – и един прекрасен ден ислямът ще се превърне в доминираща сила на континента.

Наистина ли е толкова трудно да се разбере това?

Най-важните неща, които има нашият народ –  свободата и независимостта, винаги са били пряко свързани с целостта на нашата, на норвежката етническа група. Това лежи в сърцето на нашата култура – но  в същото време се оказва, че тази етническа цялост е извънредно крехка. През последните 60 години левицата и марксистите разрушиха тухла по тухла онова, което е било създавано с векове, което винаги е било грижливо пазено и за което са се полагали много грижи: нашата култура, идентичност, религията ни, свободата и независимостта ни.

Сега в Норвегия възниква демографски проблем, защото повечето новородени деца в страната са мюсюлмани. Това означава, че в крайна сметка ще ни сполети същата съдба както християните в Ливан. Ливан някога е бил християнска страна – през 1911 г. християните са били 80% от населението му. Оттогава демографската ситуация е променена и сега Ливан е мюсюлманска държава с християнско малцинство... Християните са преследвано малцинство в Ливан, постоянно са подложени на нападения и агресия от страна на мюсюлманите – и вече са не повече от 25% от населението.

Така стигаме до друг важен въпрос –  ислямизацията на Европа. Колкото повече се увеличават мюсюлманите в Европа, толкова се увеличават техните изисквания към коренните жители и властите на съответните страни: да имат специална храна «халял» в магазините, отделни гробища и отделни басейни, банките да функционират според ислямските традиции, да се въведат шариатски съдилища в Европа, да имат отделни училища и отделни детски градини, навсякъде да се изучава арабски език...

Всичко това се финансира не само от ислямски държави като Саудитска Арабия. Норвегия също плаща за "ислямските удоволствия".

Саудитска Арабия от 2007 г. насам е похарчила 600 млрд. долара за ислямизацията на Европа, Канада, Австралия и Америка. Построени са 1500 джамии, 202 ислямски колежи, 210 ислямски културни центрове ...

Журналисти и коментатори ме упрекват, че позволих на един имам да бъде свидетел на моята защита по делото – за да потвърди, че се води война между исляма и европейската цивилизация.

Естествено, всички хорово заявяват, че това са глупости – но мнозинството от мюсюлманите мислят също като мен по този въпрос! По-голямата част от мюсюлманите в цяла Европа. Имам много доказателства за това от открити източници. Така, според изследване, проведено в Германия, 56% от мюсюлманите там смятат, че се води война между исляма и Европа. Ето защо се оказва, че глупости брътвя не аз, а точно политическите коментатори...

Лидерът на египетските "Братя мюсюлмани", вече заяви, че в Египет ще бъде изградена държава именно върху принципите на шариата, че няма либерални или светски мюсюлмани, а има само един ислям.

И ето, че нашите европейски мултикултуралисти са отворили вратите на страните ни за последователите на исляма. Вече повече от 30 милиона мюсюлмани живеят в Европа. 150 хиляди от тях са в Норвегия. И от 1960 г. насам, когато първите мюсюлмански имигранти идват в страната ни, досега са изнасилени 90 000 норвежки жени, много от тях групово, някои се самоубиха. Повече от 300 хиляди момчета и момичета, мъже и жени са подложени на различни форми насилие от страна на мюсюлманите през това време. От 1960 г. насам стотици норвежци са убити от мюсюлмани. Всичко това е престъпление срещу народа на Норвегия, и голямата част от отговорността лежи върху норвежката управляваща Партия на труда.

Освен това виждаме, че норвежците, коренните жители на тази страна, бягат от областите, където се заселват мюсюлмани. Тези области вече са опасни за обитаване.

Причината за всичко това е, че нашата управляваща партия отвори широко всички пътища за нахлуване на мюсюлманите в страната ни. Разбира се, пълни глупости са изявленията на много норвежки политици, че мюсюлманите били искали да се интегрират, да станат пълноправни членове на нашето общество. Напротив! Мюсюлманите презират нашето общество, културата ни, нашите обичаи и езика ни. Повечето от тях искат собствена автономия в Европа: шариат и самоуправление. Това вече съществува в много градове на Норвегия и Европа, например в Лондон и Париж, Берлин и Марсилия.

Ако погледнете към ситуацията в целия свят, ще забележите, че там, където мюсюлманите са мнозинство, те започват да искат своя културна и религиозна автономия. Така се случи в Индия и Ливан, сега в Израел, Филипините, Южен Тайланд, Западен Китай. Няма страна в света, където мюсюлманите да живеят в мир с народа, който ги е приел в своя дом. Тогава с какво нашата война, на коренното население на Северна Европа срещу мюсюлманите, е различна от войната, водена в Тибет срещу Китай или от коренното население на Боливия, което се бори за независимост?

Ние живеем тук от началото на света.

И това е нашата страна!

Но защо, тук, в Европа, местните хора, които искат да живеят сред собствената си култура, сред своята собствена етническа група, биват наричани «нацисти» и «расисти»? Какво ни прави различни от коренното население на Боливия и тибетците? Защо те да са герои, а ние да сме «нацисти» и «расисти»? Нашите предци са живели в тази страна 12 000 години и ние, като коренно население, имаме право да отхвърлим колонизацията на страната ни и си запазваме правото да се борим срещу колонизаторите.

Аз зная, че информацията, която съобщавам, е трудна за възприемане, защото медиите постоянно внушават на хората точно обратното. Трудно е да се мисли против течението, когато 100% от медийните компании се занимават с мултикултурна пропаганда. Но скоро по-голямата част от норвежците и европейците ще осъзнаят, че това, което казвам сега, е истина.

И аз питам: как може да бъде недемократично да водиш въоръжена борба срещу онези, които унищожават твоя народ, унищожават една вековна култура, унищожават етноса ти, унищожават нашите традиции; срещу всичките тези професори, учени, журналисти, политици, които проповядват мултикултурализъм?

Томас Хиланд Ериксен, професор в Университета в Осло и един от идеолозите на мултикултурализма, веднъж заяви: "В Норвегия мнозинството хора са от бялата раса. Но ние ще се справим с тях по такъв начин, че те никога вече няма да бъдат мнозинство".

С думите си той всъщност излага плана, който мултикултуралистите искат да реализират. Естествено, те се надяват, че няма да има никаква съпротива против този процес на унищожаване на норвежкия етнос. Но дълбоко грешат. Гражданската война срещу мултикултурализма едва сега започва. И по улиците на нашите градове вече се лее кръв, достатъчно е да си спомним Париж и Мадрид, Лондон и Тулуза, Лиеж и Орхус....

Ние искахме мирно решение на проблемите, но левите и марксистите не желаят да водят диалог. Те предпочитат да налагат цензура, да се гаврят и да преследват дисидентите – но по този начин само радикализират все повече хора.

Нашето правителство, независимо, че добре вижда провала на мултикултурализма, продължава да пълни страната ни с имигранти от Азия и Африка. Ето защо гражданската война няма да бъде изненада.

Ние искаме европейските либерално-марксистки елити да престанат водят за наша сметка политика, която разрушава Европа. Нямаме нужда от шенгенски правила или квоти за допускане на бежанци от Африка и Азия. Не искаме да използват Норвегия като сметище за боклука, от който либераломарксистите получават своите баснословни печалби. Искаме да си останем норвежци, нация от норвежци, християнска нация. Искаме да останем членове на семейството на северните народи, членове на голямото европейско семейство.

Но сега се намираме в ситуация, когато губим нашите градове, губим страната си, губим всичко, което ни е било скъпо в продължение на 12 000 година от нашата история.

В рамките на 5 – 10 години ние, норвежците, ще се превърнем в малцинство в собствената ни столица и в много други градове. Политическият елит на страната ни стана толкова нагъл и се държи толкова високомерно, че очаква от нас с радост да приветстваме собственото си  национално унищожение. А онези, които отказват да приемат правилата, наложени от левицата, биват наричани «фашисти» и «екстремисти».

Но това е окончателното безумие. Не аз, а именно тези политици трябва да минат на психиатричен преглед! И не само политиците, агенти на мултикултурализма в Норвегия – но и всички европейски политици. Всички онези, които подкрепят мултикултурализма. Истинското зло е да напълнят нашите страни с азиатски и африкански имигранти, да унищожат християнството и да го подменят с  исляма.

Това е истинското зло, а не борбата срещу него.

Всеобщата декларация за правата на човека и международното право позволяват на коренни народи, които са подложени на системно унищожение, на разрушаване на тяхната религия, традиции и култура да се защитават дори и със силата на оръжието.

И аз не признавам вината си! Постъпката ми бе извършена по необходимост в името на моя народ, моята култура, моята религия, моя град и моята страна.

 

Ето защо настоявам да бъда оправдан по всички точки на обвинението!


Превод: Любомир Чолаков

Този превод е обект на авторско право. Разрешава се препубликуването му, изцяло или отчасти, САМО С ПОСОЧВАНЕ НА ПРЕВОДАЧА И ЛИНК КЪМ ПРЕВОДА!



  14 годишно момиче се самоуби след брутално изнасилване в Норвегия     Автор: БЪЛГАРСКИ ГЛАС, дата: Пон., 13/06/2011 - 15:17; Категории: Политика



Гласувай:
24


Вълнообразно


1. анонимен - ...ТОЗИ МАТЕРИАЛ НЯМА ДА БЪДЕ РАЗБРАН ОТ ХОРА,КОИТО НЕ СА ЖИВЯЛИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА...
26.04.2012 15:48
Въпрос №1: смятате ли за демократично, че норвежкият народ никога не е имал възможност да се изкаже в референдум по проблема за превръщането на страната в мултиетническа и мултикултурна държава?

Нима е недемократично да се допитваш до собствените си граждани?

Въпрос №2: демократично ли е никога да не се попитат гражданите дали искат да посрещнат у дома си африкански и азиатски бежанци; нещо повече, дали искат да се превърнат в малцинство в собствената си страна?
цитирай
2. lyubomircholakov - Да се надяваме, че ще бъде разбран.
26.04.2012 15:54
Това са мотивите за едно масово убийство. Ако не бъдат разбрани - значи следващото не може да бъде предотвратено.
цитирай
3. анонимен - ...до "следващото" смятам,че ще има още подобни акции от отделни елементи...
27.04.2012 10:35
lyubomircholakov написа:
Това са мотивите за едно масово убийство. Ако не бъдат разбрани - значи следващото не може да бъде предотвратено.

О всичко най-лошото е,че хората са прави да не искат пришълци...Положението стана много тежко след присъеденяването на страни от източна Европа към ЕС...Това е равносилно на все едно в България на това положение да пуснем 1 милион китайци,за да работят,без да има работа,жилища преди това за местните,а след това за тях...
цитирай
4. kostas - Поздрави за силата на ИСТИНАТА.
27.04.2012 10:39
Много от хората го УСЕЩАТ, но им е трудно да го ПРОУМЕЯТ.
цитирай
5. анонимен - ...хората са длъжни да етикират такива като Брейвик с най-долни етикети...
27.04.2012 13:13
kostas написа:
Много от хората го УСЕЩАТ, но им е трудно да го ПРОУМЕЯТ.

...за да не ги обявят извън закона по точки за насаждане на етническа нетърпимост...той е понесъл отговорността си преди да започне...
...там,в Западна Европа плъпнаха румънци,руснаци,ние,поляци...след падането на Стената унищожават всеки ден подреденият им цивилизован свят-гладни,неграмотни и с ниско възпитание...мароканците и турците са старо присъствие...мултиНЕкултурно нашествие...
цитирай
6. darcy - Никой няма право да отнема човешки животи
27.04.2012 13:59
Независимо колко прави са подбудите му.
цитирай
7. анонимен - ...надявам се да си обърнала внимание на причината му да го направи...
27.04.2012 14:17
darcy написа:
Независимо колко прави са подбудите му.

цитирай
8. анонимен - perekly
27.04.2012 15:28
Като не желаем да живеем с чужденци, не трябва да ходим и в чужбина.Иначе ще накърним техните разбирания и обичай.Не трябва да четем тяхната литература, да гледаме филми, да слушаме музика.Трябва да отказваме работа в чужбина.Изобщо да се върнем в средновековието. Лумпещината не може да бъде оправдана.
цитирай
9. анонимен - НЕВЕРОЯТНО ПРАВ Е БРЕЙВИК
27.04.2012 16:48
Ислямът ще погребе Европа ! Ако му позволим !
цитирай
10. анонимен - ...НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ СЪС ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА "ЛУМПЕН"...
27.04.2012 16:54
анонимен написа:
Като не желаем да живеем с чужденци, не трябва да ходим и в чужбина.Иначе ще накърним техните разбирания и обичай.Не трябва да четем тяхната литература, да гледаме филми, да слушаме музика.Трябва да отказваме работа в чужбина.Изобщо да се върнем в средновековието. Лумпещината не може да бъде оправдана.

...вие ходил ли сте в чужбина?...и ако е да намирате ли разлика например в стандартът,който беше там преди 15 години и сега-за последните 2-3 години,когато най-гладните и обезумелите от бившият соц отидоха там буквално,за да плячкосват...не бихте написал този коментар,ако имахте лични наблюдения...на хората им идва в повече да търпят в собствената си страна нещо повече от гладни хуни,за които няма работни места и несъобразителност с местната култура,порядък и традиция...
цитирай
11. bgman13 - Една малка забележцица
27.04.2012 19:36
Има една малка подробност, която нито Брейвик, нито коментиралите поста до тука са отчели. Западна Европа е център на колониалната империя. В тая империя продуктите на човешкия труд се прехвърлят от колониите към центъра, като по тоя начин повишават стандарта на живота там. И съответно хората от колониите вървейки по посоката на потока от прехвърляни ресурси се натискат да живеят в Западна Европа. Имат ли, питам, право останалите народи от колониите, вкл. България, да се разпореждат с плодовете на собствения си труд или са длъжни единствено да бъдат суровинен придатък и прислуга на народите от Западна Европа? Защото българите, бидейки системно ограбвани от същата тая мултикултурна система, са дефакто прислуга на пияните и пропаднали (но богати благодарение на системата на ограбване) норвежци и пр. дори в собстената си родина. Ние българите нямаме право да се радваме на природните богатсва на нашите курорти в нашата родина, защото на тях се радват шведите и норвежците. Ние българите имаме право да им прислужваме за жълти стотинки. Да, напълно съм съгласе с Брейвик, че народите трябва да се разпореждат в собствения си двор. Когато това се случи, богатата държава ще бъде България, а не Норвегия и норвежците ще бъдат тия, които щяха да се натискат да идват да живеят в България.
цитирай
12. анонимен - Въпрос
27.04.2012 21:03
Добре до тук,обаче само не ми е ясно този защо не се развъртя с автомата в някой квартал пълен с мюслита и негра ...
цитирай
13. estirbg - Истината е съвсем друга!
27.04.2012 22:54
Брейвик е провокатор! И потставено лице!(Възмжно е той дори да не осъзнава това, колкото и странно и абсурдно да звучи!)
Брейвик трябва да направи това, което световният елит режисирано подготвя и включва в плана си - разпалване на междуетническа омраза, разрастаща се до Нова световна война, с което ще се наложи "обоснован" тотален световен контрол с НСР.
Умишлино се отклонява вниманието на хората с нагнетяване на междуетнически противоречия, непоносимаст и нетолерантност. Спомнете си пророчеството на Самия Исус, който предсказва точно какво ще се случи в последните дни на човешката история:" ще чуете за войни и размирици, да не се уплашите; защото тия неща трябва първо да станат, но не е веднага свършекът.
10 Тогава им каза: НАРОД, ЩЕ СЕ ПОВДИГНЕ ПРОТИВ НАРОД, и царство против царство;
11 и ще има големи трусове, и в разни места глад и мор; ще има и ужаси и големи знамения от небето.
12 А преди да стане всичко това ще турят ръце на вас и ще ви изгонят, като ви предадат на синагоги и в тъмници, и ще ви извеждат пред царе и пред управители поради Моето име. " Лука 21- 9:12

Като се съобразявам с пророчествата в Словото, мога да назова кой е истинският враг (разбира се действащ под прикритието на благовидност и "загриженост" за човечеството) – това е римокатолическата църква, която изпълнява волята на Луцифер. Предводителят на тъмните сили има създаден план още от най-ранни векове. Това е изкуствено допуснато смесване на етноси, за да се предизвика взаимна неприязън, ескалираща до самоунищожение. Бушуващото социално напрежение трябва да избие през етничесия клапан и енергията му да бъде използвана и употребена срещу самото човечество, като през всичките тези събития врагът ще стои прикрит в сянка и доволно ще потрива ръце!...
Нещастно глупаво човечество - да знаете колко хитър, лукав и ловък е дяволът в своите манипулации, като ви въвлече в самоунищожение! Но истинското разделение предстои и тогава ще видите колко верни са думите на Божият син...
цитирай
14. анонимен - Целта на Брейвик не е било разпалването на етнически конфликт,а да накара политиците да вземат мерки срещу мултикултурната експанзия
27.04.2012 23:01
анонимен написа:
Добре до тук,обаче само не ми е ясно този защо не се развъртя с автомата в някой квартал пълен с мюслита и негра ...

цитирай
15. анонимен - един анонимен коментар с отговор на този е мой
27.04.2012 23:03
анонимен написа:
Добре до тук,обаче само не ми е ясно този защо не се развъртя с автомата в някой квартал пълен с мюслита и негра ...

цитирай
16. nikikm - 1. lucyfer -
27.04.2012 23:10
...ТОЗИ МАТЕРИАЛ НЯМА ДА БЪДЕ РАЗБРАН ОТ ХОРА,КОИТО НЕ СА ЖИВЯЛИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА...

Нищо подобно!Когато го четеш не виждаш ли че е писал за България,вкл. числото на построените джамии. Макар да не знае,че тази цифра се покрива само от тези построени в България!Или почти!
цитирай
17. balkanec - Така мога да обява младежката ГЕРБ за марсианци и да им сложа бомба
27.04.2012 23:17
Моите уважения, Чолаков, обаче той прави точно това.
Казва, че е искал да спре един събор на бъдещи кариеристчета обаче...
Философиите му са си шантави. Марксисти били... Така могат да са и рептили :)
Като не може да си го изкара на управниците, не трябваше да си го изкарва на тях.

Зад цялата работят стоят централи, които използват перкото. Същите, които имат интерес от постоянната истерия с "тероризма".
цитирай
18. nikikm - Самозащита!
27.04.2012 23:18
Цитаат:lyubomircholakov написа:
Това са мотивите за едно масово убийство. Ако не бъдат разбрани - значи следващото не може да бъде предотвратено."
Силно се надявам г-н Чолаков да правите разлика,между убийство и самозащита.Както и да не пренебрегвате правата на хората да искат децата в техния дом да бъдат възпитавани по тяхному,жената да няма друг мъж с равни права по отношение на нейният законен избраник,както и да си определят правата,задълженията и финансите в собственото си семейство!Когато един народ е позложен,като нашият на геноцид,той има право на въоръжена самозащите!Това е от Хартата,не съм го измислил.Да не мислите,че случайно въздушните пушки и газовите пистолети минаха на регистрация?Да се готвят кухненските ножове и вилици! Аз го оправдавам!В моите очи той не е престъпник,макар и да може да се дискутира относно ползата от това начинание!
цитирай
19. nikikm - Доста тъпо!
27.04.2012 23:21
анонимен написа:
Като не желаем да живеем с чужденци, не трябва да ходим и в чужбина.Иначе ще накърним техните разбирания и обичай.Не трябва да четем тяхната литература, да гледаме филми, да слушаме музика.Трябва да отказваме работа в чужбина.Изобщо да се върнем в средновековието. Лумпещината не може да бъде оправдана.

Изключителен примитивизъм при разсъжденията Ви!Следва да попитам,какво правите в България?
цитирай
20. nikikm - Малко насока
27.04.2012 23:29
bgman13 написа:
Има една малка подробност, която нито Брейвик, нито коментиралите поста до тука са отчели. Западна Европа е център на колониалната империя. В тая империя продуктите на човешкия труд се прехвърлят от колониите към центъра, като по тоя начин повишават стандарта на живота там. И съответно хората от колониите вървейки по посоката на потока от прехвърляни ресурси се натискат да живеят в Западна Европа. Имат ли, питам, право останалите народи от колониите, вкл. България, да се разпореждат с плодовете на собствения си труд или са длъжни единствено да бъдат суровинен придатък и прислуга на народите от Западна Европа? Защото българите, бидейки системно ограбвани от същата тая мултикултурна система, са дефакто прислуга на пияните и пропаднали (но богати благодарение на системата на ограбване) норвежци и пр. дори в собстената си родина. Ние българите нямаме право да се радваме на природните богатсва на нашите курорти в нашата родина, защото на тях се радват шведите и норвежците. Ние българите имаме право да им прислужваме за жълти стотинки. Да, напълно съм съгласе с Брейвик, че народите трябва да се разпореждат в собствения си двор. Когато това се случи, богатата държава ще бъде България, а не Норвегия и норвежците ще бъдат тия, които щяха да се натискат да идват да живеят в България.


Когато направите разлика между народите и управляващите ги,които нямат нищо общо,когато разберете мотивите и плановете на тези,които ръководят политиката на държавите,когато разберете,че черни,индуси,негри и каквито и да са /моите уважения/,са само инструменти подобно на нашите цигани и турци,ще Ви станат ясни много неща и няма да ги задавате,като въпроси.Такава е истината,войната е против бялата раса,нейната религия /вече овладяна от дявола/,семейснвото и личността!Тя води до НСР,новото световно робство!
цитирай
21. bogolubie - Благодаря за този постинг!
28.04.2012 21:28
Отлично изяснява логиката на Брейвик. Той вижда много ясно ситуацията в Европа. Наистина ислямът ще стане водеща религия в Европа. Само че с убийства този процес няма да бъде спрян. Не е този пътя.
Що се отнася за българите, че прислугват на целия свят, никой не им е виновен. Те като народ отхвърлиха Бога и се подиграваха с вярата.Каквото се построи, бе направено в името на народа, а не в името на Бог, затова всичко рухна.
Жалкото е, че като народ, все още не може да си отвори лепкавите очи, за да види Светлината. Затова говори Брейвик против марксистите, които нямат смирение пред Създателя, а Го отричат тотално.
Но и Господ Иисус Христос предупреждава:" Вие Мен не приехте, но този, който ще дойде след Мен, ще приемете." Цитирам по памет, простете ми! На там вървят събитията и Брейвик ясно вижда това и дава много правилна преценка на обстоятелствата. Но...убийството не е решение на проблема. Не е християнско. А той претендира за опазване на християнството.
цитирай
22. анонимен - Краят на системата е близо. Опомнете се преди да дойде страшният съд!!!
29.04.2012 16:12
Имате мозък, но сте прости, имате очи, но сте слепи...
Мачкат ви, грабят ви, изнасилват ви, убиват ви, но вие едно си знаете... да приемате всичко с християнско смирение!!! Боклуци сте като дедите си, които се държаха по същият начин, когато османлийте дойдоха за пръв път в Европа!!!
Трябва съпротива, а не да умувате, че нямал право, не било християнско и т.н. глупости...
Един глупак даже писал, че не разбира защо Брейвик не отишъл в мюсюлманския квартал ... Ами не е отишъл там, защото за разлика от теб е отишъл при източника на проблема, а не при следствието... За пръв път ли чуваш, че острова където ги е трепал е частен и управляващата партия, която поощрява емиграцията е правила младежки семинар на свой активисти, половината от които са чернилки??? Ми ако не знаеш, запознай се първо с проблема, пък след това коментирай!
цитирай
23. nikikm - До 23. анонимен
29.04.2012 21:24
Не,че не е правилно,но позадържай,че току виж някой се обидил.Някой от нашите! А,целта не е да ги отблъскваме,нали?Би било глупаво.Но те разбирам.Освен това,за "боклуците,когато дошли османлиите",явно ти липсва информация и не си особено в час.Както и да е,не си плюй народа,ако си от него разбира се!Никой не го прави,освен някои от нас!
цитирай
24. orlinpetkov - Очевидно Брейвик въобще не е луд, ...
01.05.2012 17:22
Очевидно Брейвик въобще не е луд, както и предполагах, а има съвсем ясно формулирана цел. Като едното нищо ще се превърне в следващият месия. Сега колкото повече го хулят и се опитват да о изкарат луд, толкова повече хората ще обръщат внимание на приказките му. В интерес на истината този човек даже ми е симпатичен.
цитирай
25. oranjevia - Тука има още нещо да се каже. Запа...
01.05.2012 21:35
Тука има още нещо да се каже . Западноевропеците са хора без правилна градация за света,който ги заобикаля.Те досега не са правили разлика между източноевропеец от една страна и арабин и мохамеданин от друга.За тях и едните и другите са еднакво опасни.А не са.Има дори разлика между нашите мохамедани и тези, които нахлуват от Африка и близкия и среден изток.Те ,благодарение на това, че ние отнесохме турското нашествие нямат и изграден правилен рефлекс срещу исляма и може би не ще успеят да спрат ислямската човешка инвазия.Лошото е че ще завлекат и нас на Балканите в ямата.А не смятам че заслужаваме това.
цитирай
26. анонимен - Малко отклонение
02.05.2012 18:23
Нещата, които казва са в голяма степен така, но и в голяма степен не са. Мултикултуризмът не би могъл да е лош, ако целта му е да обогатява. Иначе получаваме културно тесногръдие. Когато говори за ислям, той не говори за мултикултуризъм, а за еднопосочен мултикултуризъм - търпимостта на Европа от една страна и наглостта на ислямските екстремисти от друга. Европа има доста натрупани негативи спрямо останалия свят и то от доста време насам. Още от кръстоносните походи, после колонизацията на почти целия свят, съсипване на поне три цивилизации в Южна Америка, разграбване на континента Африка и т.н. Така че, сега да не хленчи много. Което не означава, че трябва да се предава без бой. Да избиеш души в един чистои терористичен акт НИКОГА не е водило до нещо добро и радетелят за "чиста норвежка държава" би трябвало да го знае. Интересо ми стана, че твърди, че Норвегия има 12 хиляди години история. Може да поспорим... В природата има нещо, което се нарича естествен подбор. След като цигани, араби, мюсюлмани и прочее "пришълци" се размножават по-бързо от "избраните" европейци, то е много логично един ден последните да станат малцинство. И не е необходимо да живеят на континента, за да им хрумне да го завземат. Така че, ако искаме да сме повече, добре би било да се размножаваме и ние. Ще кажете "ми те се размножават безотговорно", а аз ще ви кажа "ние не се размножаваме и това е престъпно". Помня София през 60-те, 70-те, 80-те... много хубав град, спокоен, чист. Сега е кошмарен. Защото е пълен с пришълци или защото сме неспособни да го опазим? В Токио живеят 36 милиона души. Нека повторя ТРИДЕСЕТ И ШЕСТ МИЛИОНА. Дали изглежда като София? Едва ли. И като стана дума за японците, те, кактои и всички от жълтата раса, много държат да спазваме техните начини. В Япония мърдане няма.. или като тях, или чао. И не само това, но японците налагат обичаите си и извън страната си. Защото им се позволява. Защото сме толерантни. А къде свършва толерантността и започва "навеждането"?
цитирай
27. svetev - Страхотна защитна реч!
30.05.2012 09:41
След нея всички обвинения, че Брайвик бил "луд" или може би "извратен" угасват! Може да се поспори с някои негови данни и изводи, с методите и подхода му. Но налице е точна логическа мисъл и страхотна сила на словото.
Не вярвам да е новия месия, но Брайвик е прецедент, пример, който трябва да ни стресне и насочи в борбата срещу исляма и мултинационалната свинщина!
цитирай
28. анонимен - Като не желаем да живеем с чужденци, ...
03.06.2012 10:55
анонимен написа:
Като не желаем да живеем с чужденци, не трябва да ходим и в чужбина.Иначе ще накърним техните разбирания и обичай.Не трябва да четем тяхната литература, да гледаме филми, да слушаме музика.Трябва да отказваме работа в чужбина.Изобщо да се върнем в средновековието. Лумпещината не може да бъде оправдана.

И ето, не ходя в чужбина, щом не ми харесва.
Но какво да правя, като ми докарват чужбината вкъщи и ме наричат "расист", ако вдигна протестен глас?
Марш в колибката си, бехекейска подлого!
цитирай
29. анонимен - :)
11.09.2012 11:22
Това е то "БЪЛГАРИНА" оплакваме се от това , оплакваме се от онова, а никой нищо не прави по въпроса с тези проблеми !!! Затова и ще направят горивото 5лв , хляба 3лв и т.н
цитирай
30. antonra - Брейвик и на български?
20.03.2013 21:51
Г-н Чолаков, поздравявам Ви за превода на защитната реч на Брейвик пред съда в Осло от 17.04.12! От известно време се занимавам с норвежистика и реших да преведа на български последната дума на Брейвик пред съда в Осло от 24.08.12. Оставам с впечатлението, че феноменът Брейвик е нещо много различно от това, което ни представят световните медии. Мисля, че испанците, които са били под властта на маврите 800 години и българите, които са били под османска власт 500 години, най-добре от всички европейци разбират какво говори Брейвик. Този млад човек е членувал в различни организации, но е стигнал до извода, че те не вършат работа. Тогава той решава да действа сам. В дневника му, в един от последните му постинги, има една таблица, която отразява процентът от риск на разкриваемост, когато един човек провежда някаква опасна акция, двама, трима и т.н. Когато е сам - процентът е 30%, за двама - 60%, трима - 85%, четирима - 90% и т.н. Нека българите имат възможност да прочетат какво пише и говори пред съда Брейвик и всеки един да си направи изводите сам за себе си.
цитирай
31. antonra - Една неточност
20.03.2013 21:58
Последната дума на Андерш Брейвик пред съда в Осло е на 22 юни 2012 година, а не на 24.08.12. На 24 август миналата година той прави заявление относно вече произнесената срещу него присъда.
цитирай
32. pachangel - Брейвик е абсолютно прав.
25.10.2013 16:59
Насилственото населяване и на България с мюсулмани "бежънци" става пред очите ни без допитване до народа ни.Като съседи на мюсулманска страна /Турция/ с имперска политика ние сме в пъти по неизгодна среда от Норвегия.Странно как Браейвик не вижда основната роля на "богоизбрания" народ,евреите за разлагането на световния морал,култура и идентичност на народите.Политиката на глобализация не предвижда разлика в етносите,културата и морала в отделните държави.Ако имаше повече хора мислещи като Брейвик ционистите нямаше да смеят да си поставят такива задкулисни нечистоплътни цели.
цитирай
33. liliyanaandreeva - . анонимен - НЕВЕРОЯТНО ПРАВ Е БР...
29.04.2014 22:11
. анонимен - НЕВЕРОЯТНО ПРАВ Е БРЕЙВИК
27.04.2012 16:48
Ислямът ще погребе Европа ! Ако му позволим !

Но защо наистина е убил? Има толкова други начини!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748111
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031