Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2012 11:36 - ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗАБРАНЯВА ДЕТСКИТЕ ПРИКАЗКИ
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 6771 Коментари: 7 Гласове:
24

Последна промяна: 17.11.2012 13:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  На пръв поглед в Еврокомисията седят някакви идиоти, които се занимават с кривината на краставиците, мощността на прахосмукачките, щастието на кокошките (появи се информация, че вече и с щастието на прасетата), детските балончета (по едно време ги бяха забранили) и с други подобни дивотии - просто, защото нямат работа и тези 50 хиляди чиновници в Брюксел се чудят с какво да оправдаят средната си заплата от 6500 евро месечно.
Но информации като тази опровергават тезата за техния кретенизъм. Агресивният им натиск именно срещу жените и децата, и активното прокарване на т. нар. "ювенална юстиция"посочва главната и много стриктно преследвана "цел на занятието": формирането на безполов, униформен, безличен и роботизиран западен човек, на всичко отгоре с убийствено ниска раждаемост, който да стане колкото може по-скоро лесна плячка на афро-азиатските нашественици с техните вече създадени бази-анклави във всички по-големи градове на Европа...

Еврокомисията смята, че детската класика представя невярно равноправието на половете
 

16.11.2012 image1

 

Според Комитета по правата на жените към ЕК, класическите произведения на литературата за деца формират в подрастващото поколение невярна представа за съвременния свят, затова четенето на такива книги следва да се ограничи. 

  image   Комитетът по правата на жените към Европейската комисия подготви отчет, в който особено внимание се отделя на това, че класическите детски книги, които жителите на Европейския съюз продължават от десетилетия да четат на своите деца, формират в подрастващото поколение неверен модел за равноправието на половете в съвременния свят. В тези книги възрастните най-често действат според патриархални канони – бащата работи, а майката си седи у дома и възпитава децата. Това, според евродепутати, е недопустимо, тъй като у малчуганите се създава впечатление, че мястото на жената не е в офиса, а в кухнята и така се формират определени стереотипи за взаимоотношенията между половете. За да промени тази ситуация, Европейската комисия предлага в училищата да се въведат специални курсове, където да се обяснява на децата, че всички те – и момчета, и момичета – имат равни права и могат да правят кариера независимо от пола си.  По време на тези курсове на учениците ще им бъде предложена подходяща литература, а неправилната – забутана на задните рафтове.
Това предложение обаче предизвика негативни реакции във Великобритания. Представители на движението на „евроскептиците“ посочиха, че е най-малкото непрофесионално да се отделя такова внимание на подобни „дреболии“, а да се загърбва далеч по-важната тема за ефективното използване на ресурсите на Евросъюза, с което да се преодолее икономическата криза в Европа. Според тях, вместо да се занимават със социално инженерство сред подрастващите, еврочиновниците е по-добре да отделят повече внимание как да осигурят работа на родителите на фона на растящата безработица. Освен това британците заявиха, че смятат да се борят за правото да четат на децата си книги като „Питър Пан“, независимо че там героините не работят и не се занимават с правенето на кариера.
http://www.fakel.bg



Гласувай:
25


Вълнообразно


1. анонимен - Господин Чолаков,
18.11.2012 08:26
в европейските институции се дискутира почти всичко, защото има свобода на словото. Не ми е известно обаче до момента предложението, за което говорите, да е превърнато в директива или регламент, така че наистина да има реална сила.
Между другото, особено ми прилича на това - http://angpiskova.blog.bg/drugi/2012/08/29/visochaishata-glupost-po-visokite-ruski-etaji-na-vlastta.994133.
Поздрави от мен.
цитирай
2. diadokolio - Притеснително!
18.11.2012 08:52
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за отворената тема!
Голяма е конкуренцията на филмчетата, но внуците ми са 4-и и при гостуване искат четене на приказка, технологиите са им интересни, но се сгушват и слушат благият ми глас, преживяват случилото се.
Това е опасното, това искат да махнат, защото осъзнават, че корена и връзката на поколенията преминава през баба или дядо с книжка.
Това е основната разлика между Запада и Изтока.
Запада разглежда човека, като машина, а Изтока, като хармония от възможности.
Ще продължавам да им чета приказки!!!
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
3. virginblack - И това остава и вече наистина не з...
18.11.2012 09:54
И това остава и вече наистина не знам.... Пълни малоумниц населяват централна и западна Европа, ето за това превръщат децата си в кретени. Ако това се случи... ебаси мамата.
цитирай
4. lyubomircholakov - в европейските институции се ди...
18.11.2012 10:47
[quote=angpiskova]в европейските институции се дискутира почти всичко, защото има свобода на словото. Не ми е известно обаче...

Госпожо Пискова, вероятно не сте прочели внимателно постинга. Никъде в него не е казано, че предложението е провърнато в "директива или регламент". Заглавието на постинга (което е мое) гласи "забранява", а не "забрани" - тоест, изрично съм уточнил, че става въпрос за процес на забрана, който процес е стартирал с въпросното, позволявам си да го нарека "малоумно", предложение - както всеки процес на този свят в човешкото общество започва с някакво предложение или идея. Да, засега този процес не е финализиран под формата на "директива или регламент", но самият факт, че нечия чиновническа (впрочем, по-вероятното е не "чиновническа", а "идеологическа") глава е способна да роди подобна идея, за мен е изключително тревожен индикатор. Този индикатор сочи, че в Европейската комисия седят или тотални търтеи, които се чудят как да придадат видимост на работа за перманентното си бездействие, или напротив - изключително зловещи личности, поставили си за задача да довършат и без това агонизиращото европейско общество и да ускорят трансформацията му в африканско или азиатско такова.
Между другото, щом в европейските институции се дискутира "почти всичко" (тук съм съгласен с Вас), това означава, че там няма свобода на словото. Ако имаше свобода на словото, щеше да се дискутира не "почти всичко " - а просто "всичко".
Впрочем, в Русия не забраниха "Ну, погоди!". Радвам се, че според Вас по свобода на дискусиите руснаците са израснали до нивото поне на Европейската комисия. Макар сама да признавате, че това ниво не е особено високо. Лично аз смятам, че в Русия има много по-голяма свобода на словото, отколкото на Запад.
цитирай
5. audan - Парад на скучаещите
18.11.2012 11:03
Хм, за 6 500 евро/месец и аз ще измислям глупости, докато си почивам от игра на АоЕ2. :)))

цитирай
6. d3bep - Хм, и ту кще пиша като на колегата ...
18.11.2012 11:39
Хм, и ту кще пиша като на колегата който ми обърна внимание...
Проблемът е образователен :)
Ама на друго ниво.

Преди месец - два спорех с психолог(без имена и конкретика ще остана, щото е добър човек все пак), който си написал дипломната на тема, че детските приказки били вредни, защото възпитавали насилие и оттам идвали престъпления и девиативно поведение...
В едната приакзка режели корема на вълка... В другата отровили Снежанка и убил ивещицата .В третата биели Пепеляшка за да мете...

И го фанало яд, че някакъв друг я защитил тая тема на дисертация...
После тези хора стават експерти.
А експертите водят до горната статия...
То даже е меко горното, сегрегация на половете... Някои специалисти обвиняват приакзките директно в кръволочене.
А кървавите анимационни филми, мувитата с Рамбо и рекламите, пълни със секс бесове и употреба на сила възпитавали граждани, каквито обществото искало да вижда всеки ден....

Май да ви кажа въпросните организации си просят и внимание освен всичко друго с подобни тъпни...
цитирай
7. nikikm - Ботев!
19.11.2012 23:36
"Свестните у нас считат за луди! Глупецът вредом всеки почита,ГЛУПАК е казва, па го не пита, КОЛКО Е ДУШИ ИЗГОРИЛ ЖИВИ,сиромаси колко той е ...?!" И т.н.
Слезте на Земята!Единствената страна на неограничените възможности, /да правиш на народа си зло/,е България!Тук може да правиш всичко,ако си съумял да излъжеш и да дойдеш на власт!Единственото условие за това е да слушкаш,това,което ти се шепти или казва директно,от вън!Но то никога не е от полза на българския народ!От там и карамболните закони за "защита" на семейството,децата,свободата,правата и пр! Йезуитска история.... и начина на изразяване е също подвеждащ-йезуитски!Всичко,което ти казват,че е от грижа за теб,трябва да събужда чувство на съпротива и тревога!Да не се вярва,но и да не буди страх!Да се анализира и да се търсят МОТИВИ-те!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3767784
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930