Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2013 11:54 - ЖЕРАР ДЕПАРДИЙО: ""ПУСИ РАЙЪТ" НЯМАШЕ ДА ИЗЛЯЗАТ ЖИВИ ОТ ДЖАМИЯ
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 3317 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Френският актьор с руско гражданство разказа за отношението си към Русия

imageТой спомена и нашумелия скандал с гаврата срещу християнството, извършено от групата "Бунтовните вагини",
Представете си какво щеше да се случи, ако тези момичета бяха влезли, например, в джамия - та те нямаше да излязат живи оттам?! Дори в католическа църква - пак щеше да е страшно. Но, когато казвам това във Франция, там ме мислят за идиот" - каза Жерар Депардийо в интервю за програмата "Вести недели".
Актьорът смята, че руската опозиция "... няма никакви идеи. Там има умни хора, като Каспаров, но той е просто добър шахматист и нищо повече. Политиката е много по-сложно нещо".
Според него, в руската история, както и във всяка друга, се наблюдават различни епохи.
"Но когато гледате балерините на Болшой театър, Валерий Гергиев, когато слушате Олга Бородина, руските опери или се възхищавате от Нуриев, в крайна сметка това надделява над всичко останало. Именно тези неща са най-главните, най-значителните в руската история".
Той каза, че е способен да разбира руския език и се надява скоро да умее да говори руски, който език много му харесва.
"Ако искаш да си умен и образован, трябва да знаеш езици. Езикът - това е образование, дори, ако щете, показател за интелигентност".
"Какво намирам за прекрасно в руската душа? Русия не е планинска страна, тук вятърът е свободен. Именнно това, според мен, способства за оформянето на такъв мощен темперамент, какъвто е руският. Точно какъвто е и моят. Аз съм от Бери, а в Бери също няма планини и постоянно вее вятър. По това си приличаме. Човек трябва да е много силен, за да е руснак и да се възхищава от това".
Депардийо призна, че на 20-годишна възраст се е запознал с руската литература чрез Ф. М. Достоевски, Л. Н. Толстой, А С. Пушкин, М. А. Булгаков. "Бях зашеметен от тази литература. И това продължава до ден-днешен. Ообожавам чеховските девойки. Обичам Толстой, той пише потресаващи неща: как богатите искали да освободят своите крепостни селяни, но те не желаели това и искали да останат под тяхно управление. Европа просто не може да разбере това".
"Медиите погубват световната култура. Но има шансове да се попречи на това лошо влияние. Вие имате своята руска класика. Благодарение на съдействието на президента Путин руските анимационни филми се върнаха при своите зрители. Путин помогна да бъде върната колекцията на Ростропович.
Познавам много руснаци, които живееха във Франция и не само във Франция, но се върнаха в Русия, защото на Запад им липсваше душевна топлота".




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. milady - Prav e 4oveka ..
15.01.2013 14:56
Vseki tryabva da se 4uvstva ..kosmopolit .. Poddarjamm goo :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748065
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031