Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2013 17:11 - НЕГОДНИЦИ ЩЕ УЧРЕДЯВАТ НОВОТО ДЯСНО
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 13841 Коментари: 6 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image

Негодници ще учредяват новото дясно

            На изборите дясното катастрофира тежко. Много сантимент и любов сякаш изпразниха душите на сините вярващи през годините. Горчилката остана в хората от едновремешната улица – истинските двигатели на промяната от 90-те години на миналия век. Но в политиката е така, по думите на популярен тв. образ – „Радост и тъга”.

            И веднага се появиха циничните оплаквачи и „спасители”. По правило, в мнозинството си хора, допринесли за разсипването на същото това „дясно”, което им даде много, търпя им безобразията, кражбите, наглостта, грозното и непомерно самочувствие, с което ерозираха истината и антикомунизма в душите на десните, осветлени и оптимистично настроени люде.

            На първо място се изтътрузи най-младият комунист в редиците на пернишката БКП преди 1989 г., „Великият Гетсби” от Радомир, жокеят и бизнесмен от кръга на свинепаса Гергов, бившият вътрешен министър Богомил Бонев. Ето какво заяви той пред сайта „Фактор” на 13 май, того: „Най-важният резултат от изборите е разчистването на дясното пространство… Десницата направо умря. Процесът продължи с „харизмата” на Бойко. И това свърши. Последната пречка да се търси нещо здраво и жизнеспособно – Костов – също си заминава/може би/. Сега е моментът да се роди истинското дясно… Откъде ще се намерят хора?! Ще се намерят, стига да не допуснем нова кукувица в празното гнездо.”

            Да забелязвате, че той вече се чувства участник в процеса на „новото дясно”? И като доказателство още същия ден неговият началник и собственик на Пловдивския панаир, вече руски гражданин, тежкият комунист Гочиту Гергов на  13 май се изказа пред „Блиц” пак за дясното: „Какви десни партии, има ли въобще дясно пространство? Сините ще се оправят, те си забъркаха кашата… От какво да се плаша? Във всяка нормална държава има ляво и дясно. Трябва да има десница, но тя трябва да е силна и добре балансирана, а не разцепена като сега.”

            Въобще, ама въобще няма да се учудя, ако с възстановяването на дясното се заемат Гергов и Богомил Бонев. Още си пазя онова фундаментално интервю на Гергов пред в. „Марица” през 1999 г., малко преди да закупи хотел „Санкт Петербург”, озаглавено: „Цял Пловдив знае , че съм със СДС и Иван Костов”. Както е било в цялата им история на комунистите никога не им е липсвала лъжата и наглостта, дебелоочието и безсрамието.

            За да не са самотни червените лъвове Бонев и Гергов, тутакси се появи по няколко телевизии и „доказано невинният” Стефан Софиянски с усмихнат план  за „дясно обединение”. Чакайте след него да се пръкне отнейде и Любо Пъпката – те винаги са вървели тандем.

            Напоително и с желания в телевизионния хор се включи  и евангелския пастор Мартин Димитров. След като го изслушах и изгледах успях само да напиша във Фейсбук, че е един от най-завършените кретени, подвизавали се в СДС. Не посмях само да напиша, че той се упражняваше и като председател на синята партия.

            След Мартин Еванджелиста чакайте, разбира се, министърката, изпратила най-много агенти на ДС като посланици. Разбира се, говоря за Тракторката Надежда Михайлова-Нейнски и нейния сонм от любимци – Димо Гяуров, Данчо Бакалов или Ваньо Шарков. Те са напълно неизбежни като разочарованите сини избиратели.

            Попотена и омазнена от поредните излапани кюфтета след тях ще заситни и Мара Мисса-Капон и тя да спасява европейското дясно, удобно забравила, че през март 1990 г. шашна дори шефа на пловдивския комсомол Жан Виденов с предложението си да се учреди Младежка комунистическа асоциация. При нея поначало наглостта е право пропорционална на  тлъстините, които носи. Антуражът е до болка познат – любимия „десен коментатор” и личен прислуга Арман Бабикян.

            Вече традиционно безсрамието се оглавява от снахата на Политбюро Меглена Кунева-Пръмова, която не миряса да обикаля телевизиите все с мантрата за „нормалност” и „дясна алтернатива” в очакваните „тежки времена за европейската десница”. Шмекерът и съдружник на ген Любен Гоцев Даниел Вълчев и приглася с апломб. Като споменах за снахата се сетих за един случай, който не съм разказвал за нея. Първата сграда, която получихме от СДС през 1990 г. бе на бул. „Дондуков”39 – там се помещаваше казионния Комитет за защита на човешките права и Комитета за мир. И двата поделения на ДС. Влизат младите сини и заварват в една от стаите женица с очилца и поизкривена уста, която категорично отказва да напусне работното си място и се вкопчва в диванчето. След пет минути диванчето с крещящата на него дама са изнесени на улицата. Ето какво пише във Фейсбук вчера един от лидерите на студентите и депутат от ВНС  Стелиян Стойчев: „Имах случай с Меглена Кунева на „Дондуков” през пролетта на 1990 г. Отказа да се изнесе от Комитета за мира. С Ники Гацев я изнесохме на ръце с диванчето, на което седеше. Факт е, какво да правя.” Другарката ще води след себе си и „златната Костова  младеж”, която френетично ще я остави шеф на акушираната от задкулисието нейна лична партия.

            Мога да изреждам още дълго мародерите, които винаги в подобни ситуации спасяват, преучредяват, проектират, разчертават или направо щипват от голямото наследство на сините. Същите хора методично и целенасочено години внушаваха, че да си десен в България означава да си задължително богат и успял, а десният избирател в същото време обедняваше все повече от тяхната приватизация и червен грабеж. Но истината е, че е цяло чудо при толкова откровени комунисти, класически измамници и крадци, безочливи кукувици, мошеници, мазмантии или просто нечисти авантюристи, че СДС оцеля цели 23 години!? Просто е невероятно. Синята идея се оказа през годините удивително жилава, но в крайна сметка тежкия товар на инфилтрираните типове в нея изсушиха дървото на надеждата. В политиката празно място не  остава. Ще се намери заместител и на „автентичното дясно”. Само от хората зависи какво ще е мястото на изброените негодници в него. Може пък да се получи нещо. Този път.

 "Спасителите" на новото дясно - Изборът е богат:
 
image

 image

 image

image




Гласувай:
24


Вълнообразно


1. rustam - Всъщност,
16.05.2013 17:32
този когото си пропуснал и май че първи се произнесе относно "новото дясно" беше непрокопсалият шоу-политик Любен Дилов "син"
цитирай
2. vistalon - Hе знам как изобщо ти се занимава с ...
17.05.2013 12:51
Hе знам как изобщо ти се занимава с политика.
цитирай
3. aman - Тръгнах да го здам като въпрос и к...
17.05.2013 16:04
Тръгнах да го здам като въпрос и коментар тук, ама то си стана цял пост, така че ако някой му е интересно да заповяда. http://aman.blog.bg/drugi/2013/05/17/sledizbornite-mi-vyprosi.1111261
Тук само мога да добавя към написаното - помня, че на "великия" конгрес на ДП, когато след кончината на Стефан Савов, мир на праха му, и още по-великата иновация в политическата теория и практика, която неговите наследници спретнаха с не малка помощ от пловдивската група, която промоцира тогава в ръководните органи на ДП и най.... тежкия си продукт, така да се каже! Та по онова време онази група от нас, които някак си не бяхме толкова закърнени в политическата интрига и с достатъчно здрав, макар и по младежки наивен разум, се питахме и прорукувах, че ще дойде ден, след този знаменателна конференция, неминуемо ще дойде ден, в който ще се събираме, ако още ни има и ще учредяваме наново ДП... Та питам се още - не идва ли вече това време да си върнем и възстановим партията или съм все така наивен?
цитирай
4. dantonov - Свещенна простота!
17.05.2013 16:31
Свещенна простота!
цитирай
5. novaposoka - novaposoka - Джунглата на Дарвин, ...
08.07.2013 07:53
Ляво, дясно, синьо, червено, жълто, оранжево, зелено - това са козовете на политическите играчи, с които се надцакват в престъпната си игра. А силата на тези козове идва от броя на измамените български граждани. Когато хората се осъзнаят, обаче, вече е късно. Синият коз отслабна, овехтя, но прецакването на електората е завършено. Играчите си разпределиха каквото трябва под масата, продадоха каквото имаше за продажба, и получиха каквото трябва от тези, на които продаваха.
Борбата на сините и червени измамници днес е да се узакони грабежа, да се легализира, да се забрави откъде произлиза, за да могат играчите да се представят пред света като "чисти и святи" бизнесмени, "спасители" на народа от "омразния" комунизъм.
Нямам надежда, че с този проблем ще се справи интелигенцията. С нея се започна измамния процес на "перестройката" и както се вижда, резултатите за народа са плачевни. Резултати ще има, когато измамените се надигнат и си поискат ограбеното от тях. Но кога ще стане това, за сега не се вижда. А как ще стане - историята показва, че когато народът се вдигне, масово падат глави.
Дано не се стигне дотам! Има изход, но в атеистичната джунгла той не се вижда.
Смяна на идеологическата система, идиотизма на Дарвин, Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин, с Библейските учения. Отказ от беззаконието и живот по вечния и непреходен Божий закон.
Нашият Създател, от Когото сме се отрекли, не просто ни кани, Той ни моли да се откажем от беззаконието:
"...не благоволя в смъртта на нечестивия, но да се върне нечестивият от пътя си и да живее. Върнете се, отвърнете се от лошите си пътища! Защо да умрете, доме Израилев?" /Езекиил 33:11/.
цитирай
6. starotomagare - Поздравления ,че си започнал поменника .
23.07.2014 16:53
Мисля ,че повечето хора които не стават и лягат с политиката и медиите не са особено наясно кой кой е и най-важното какъв е бил за да секнат политическите им прераждания.Времената неочаквано бързо се менят без нищо което толкова очакваме да дойде защото все този ,,елит "неотменно ни се натрапва и хората губят вяра и от това печелят още по-гибелни за страната ни сили.Сещам се за доста имена които се споменаваха например от ,,Свободна Европа "а днес не знаем нищо за тях ,че и за това за което са се борили.Натрапват се все ментета като дори си измислят някакви хипотетични заслуги и дори репресии срещу величавите им личности когато всички знаем(или поне си спомняме по нещо ),че е тъкмо обратното .Именно за тези неща трябва да се пише.Навремето когато четях ,,Задочните репортажи..."на Георги Марков не можех да се съглася с него защото запазваше в анонимност имената на лакеите и подмазвачите в свитата около Първия.Това им даде възможност бързо да влязат в новите си роли и да се превърнат дори в ментори и ,,експерти "по новото.За да се бориш успешно с една болест преди всичко трябва да я извадиш на светло.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540709
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031