Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2013 18:30 - В ГЕРМАНИЯ ЗАДЪЛЖАВАТ БЕЗРАБОТНИТЕ ЖЕНИ ДА "РАБОТЯТ" КАТО ПРОСТИТУТКИ
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 6646 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 29.10.2013 18:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 


Един случай отпреди години редовно изплува на повърхността на обществените дебати в Германия и все по-размножените му "копия" водят до съдебни дела между собственици на публични домове, безработни жени и бюрата по труда.
През 2005 г. едно момиче остава без работа и се регистрира в бюрото по труда. Основната й професия е компютърно програмиране, но била готова да работи дори като сервитьорка или в кухня.
Единственото предложение обаче, което получила, било не за кафе или ресторант, нито за компютърна фирма - а като "работничка по сексуални услуги".
На всичко отгоре, за нейно възмущение, в бюрото по труда не приели отказа й от тази "професия" и намалили наполовина помощта й за безработица - както е законно да се постъпи, щом безработният откаже направление за работа.
Съдът, към който тя се обърнала, подкрепил... бюрото по труда. Проблемът е, че от 2002 г. проституцията е легализирана в Германия, в категория "Професии и занаяти". Публичните домове са легални, "работещите" там жени получават медицински осигуровки, бордеите плащат данъци и затова имат право да търсят "служителки" в бюрата по труда. Според немския закон безработен, който в течение на година не е получил предложение за работа, е длъжен да приеме направлението, дадено му от бюрото - иначе губи помощта за безработица, изцяло или частично.
Адвокатката от Хамбург Мерхилд Гарвег, специализирала се в такива случаи, обяснява:
- В закона няма нищо, което да предпази жената от принудителна работа като проститутка. Според закона "трудът" на една проститутка е законен, следователно да се откаже тази "работа" означава жената да загуби помощта за безработица. От гледна точка на закона "работодателят", който предлага работа в публичен дом, по нищо не се различава от онзи, който търси медицинска сестра или сервитьорка. Ако пък бюрото по труда се опита да отхвърли такива предложения на работодатели, то самото нарушава закона.
Политиката на правителството явно е насочена към това да принуди жените да се занимават легално с проституция. От гледна точка на властите няма никакво значение дали самата жена иска това или не, омъжена ли е или не, съгласен ли е нейният съпруг или приятел с това или не е съгласен - главното е, че "официалните секс-услуги" вече се водят "незаконна проституция". Явно не може да се попречи на тази тенденция.
Изходът за безработните немкини явно се очертава между дилемата: или да си вдигат краката, или да умират от глад.

Източник:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/1482371/If-you-dont-take-a-job-as-a-prostitute-we-can-stop-your-benefits.html

 

 





Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - Не са за жалене
04.11.2013 08:22
Учат другите като янките, а са като цяло държава и народ, както мислят и твърдят много хора в Европа, без които Европа би била много по-добро място за живеене.
ЗА много в ЕС това май си е свята истина.
цитирай
2. stamenmihalevski - За такъв случай не бях чувал, но н...
06.11.2013 19:35
За такъв случай не бях чувал, но наистина закона е така(ако откажеш работа, имаш проблем после със социалните, но честно казано не съм убеден, че нямаш право поне на един или няколко отказа, а когато си имаш и професия, не съм убеден, че могат да те накарат да работиш нещо различно от нея. Да не коментирам това, че има хиляди "вратички", как да заобиколиш този момент, дори и да си само със средно образование, заради което не един и двама немци по цял живот не хващат работа(лично познавам такива), защото ако работят нещо свързано с нискоквалифициран труд, получават съвсем малко повече от социалните, а понякога дори същата сума). Даже не съм се замислял, че може да се стигне до такава ситуация.
цитирай
3. stamenmihalevski - Само че нелегалната проституция ...
06.11.2013 19:36
Само че нелегалната проституция означава няколко неща - проститутките не плащат данъци, не е ясно дали преминават медицински прегледи, нуждаят се от "чадър", за да практикуват, а е ясно само кой може да им го осигури и едновременно с това едва ли има по-малко проституиращи на глава от населението в държави където е нелегална спрямо тези, в които е легална. И в България е била легална преди около сто години. Това е най-старата професия, както сме свикнали да чуваме и винаги ще съществува под някаква форма, а дали ще плащат данъци зависи от закона и общественото мнение по въпроса.
цитирай
4. stamenmihalevski - Същото е с наркотиците - нелегални - ...
06.11.2013 19:37
Същото е с наркотиците - нелегални - няма данъци, легални - има данъци, а наркомани и пласьори все си има. Дори когато са нелегални при полицейските акции обикновенно го отнасят "бушончетата" и почти никога някой по-нагоре по веригата. Да не говорим, че голяма част от смъртните случаи са заради примесите на дрогата с разни боклуци като тебишири, керемиди и т.н, а ако е легална ще има и контрол на качеството. Едва ли има държава, в която ако полицията реши, да не може да пресече разпространението на наркотиците, но дали ще реши е друг въпрос, докато при проституцията ако жената го прави доброволно, то става почти невъзможно да се докаже, че се продава за пари, а ако е легална пък, е по-трудно да я принудят насила, въпреки случката описана в поста.
цитирай
5. shtaparov - Ужас! Не съм очаквал това от герм...
23.11.2013 12:13
Ужас! Не съм очаквал това от германците...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748992
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031