Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 10:46 - А ПУТИН МЪЛЧЕШЕ И ГЛЕДАШЕ ФИГУРНО ПЪРЗАЛЯНЕ...
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 6742 Коментари: 8 Гласове:
13

Последна промяна: 28.02.2014 15:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 Тъй като българските медии осветляват твърде едностранчиво събитията и процесите в Украйна и съвсем очевидно манипулират обществото, ето едно мнение от руската блогосфера с цел анализ на събитията от различни гледни точки в името на обективността


От самото начало на тази Велика евразийска драма аз интуитивно не вярвах в пълната глупащина на Янукович. Нещо подсъзнателно ми подсказваше, че той играе игра, замислена от Путин. Очевидно, ние никога няма да разберем дали са се уговорили още отначало или просто обстоятелствата са се стекли така. Лично аз смятам, че Янукович отдавна-отдавна, съзнателно и доброволно играе за Путин и руското разузнаване – но не разполагам с нищо, освен със смътни интуитивни догадки. Просто днес се случи това, което се случи. Какво се случи ли? Ами, ето, това...

 

Из

УКАЗ НА ПРЕЗИДЕНТА НА УКРАЙНА №90/2014 ОТ 27 ФЕВРУАРИ 2014 Г.

„... На 22-23 февруари в Украйна беше извършен военен преврат... Част от политическите сили на Украйна се изявиха като предатели и колаборационисти, сътрудничещи със завзелите държавната власт в столицата фашистки щурмоваци, с цел формиране на марионетно правителство, изцяло зависимо от външните спонсори на този държавен преврат в лицето на Съединените американски щати и страните от НАТО – преди всичко Германия и Полша”.

Не мога да повярвам, че Янукович е чак толкова глупав, та да не разбира още от самото начало, че в неговата страна се извършва преврат, че „западните гаранции” струват точно толкова, колкото ги получиха Милошевич и Кадафи, и т. н. Той просто позволи на натовците да извършат в страната не „нежна оранжева революция” – а именно нацистки метеж, на това отгоре в демонстративно нагла, безсрамна и извратена форма. Преднамерено даде на нацисткия цирей да узрее и да изхвърли отвратителната си гной. Това е жестоко – но да се задържа гнойта в тялото също не е лечебен вариант.

През цялото това време Янукович се преструваше на същество, което по интелект не беше на по-високо ниво от лукова глава. Така и го наричаха – Янлукович (в ориг. „Януковощ” – Янукзеленчук; б. пр.).

И изведнъж: много поздрави от луковата глава, Президентски указ №90!

Всъщност, може би Янукович наистина е глупав, а руските служби просто са изчислили предварително неговото поведение и са му подали необходимия документ за подпис. Всичко е възможно, не споря. Не твърдя, че той сам е измислил всичко това. Никога няма да узнаем имената на онези, които са обмислили стратегията за съпротива на натовската агресия.

Но стилът явно напомня джудото – меко отстъпление под натиска на противника. Точно като джудо си е. И натовците отново се хвърлиха урбулешката напред. Както през 2008 г. в Грузия.

Президентският указ на Янукович е дълъг, но същината му е простичка: столицата на Украйна де факто се премества в Севастопол. Там се прехвърля правителството – уж предварително „разпуснато”, а сега, както се оказа, просто навреме и временно изтеглено. В Севастопол се събират всички ръководители на антинатовската съпротива. При това, съдейки по тона на Указа, се събират не за друго – а за положат началото на освобождението на Украйна от натовско-бандеровската мръсотия.

Из

Указ 90/2014 на Президента на Украйна:

„Определям Главния щаб на Военно-морския флот на Украйна в г. Севастопол за Щаб на Върховния главнокомандващ на Украйна. Главнокомандващият на Военно-морския флот на Украйна адмирал Юрий Илин да вземе всички мерки за установяване на връзка с всички части, подразделения и кораби на Военно-морските сили на Украйна за опазване на безусловния суверенитет и териториалната цялост... Всички командири на части, подразделения и кораби не по-късно от 24 часа след обнародването на този Указ да се свържат с Щаба на Върховния главнокомандващ в град Севастопол, за което съм издал Заповед №1 на Върховния главнокомандващ.

След изтичането на посочения срок всички командири, които не са изпълнили тази Заповед, да бъдат смятани за изменници, да бъдат лишени без допълнителна заповед от тяхното воинско звание с откъсване на пагоните пред строя. Младшите офицери да вземат мерки за тяхното сваляне от постовете, включително с употреба на оръжие и стрелба на поражение срещу лицата, оказващи съпротива, с цел незабавно да бъдат изпълнявани Заповедите на Щаба на Върховния главнокомандващ, и да доложат за изпълнението на тази Заповед на Началника на Генералния щаб в гр. Севастопол”.

Такава метаморфоза на Янукович от сополиво хленчене до заповед да бъдат разстрелвани офицери, напомня поведението на героя от съветския екшън „Транссибирският експрес”, който все се преструваше на идиот.

През цялото това време Путин мълчеше и гледаше фигурно пързаляне. А вчера вдигна по бойна тревога войските на Западния и Централния военен окръг.

Без да каже нито дума за Украйна.

И така, легитимната власт на Украйна се оказа в свободния град Севастопол, под защитата на руския флот.

Общо взето, законната украинска власт в Севастопол е именно онова, за което толкова дълго мълча Путин. Очевидно, онези „чембърлейновци”, които безусловно повярваха в престорения идиотизъм и импотентността на Янукович, ще се окажат неподготвени за такъв отговор.

Не е най-главното това, че руските командоси от „спецназа” без опознавателни знаци вече завзеха сградата на Върховния съвет на Крим.

Не е толкова важно и, че „Беркут” вече блокира Перекоп.

Дори не са най-важни в случая героите-граждани на Украйна, които излязоха по улиците срещу майданутите.

Те може да бъдат обвинени в „сепаратизъм”, да бъдат оплювани, да се опитат да ги измамят, да ги призовават към „единство и взаимно разбиране” и т. н.

Но какъв „сепаратизъм” е това – със законния президент Янукович и законния министър-председател Азаров (сигурен съм, че и той ще се появи) в Севастопол? Това е законният украински президент, украинското правителството, това са частите на украинската армия и флот. И няма с какво да бъдат цакани. Жалката „двойка” се оказа асо.

Премиерът на Крим вече призна властта на Янукович. И как да не я признае? Сега вече всеки губернатор, който се подчинява на Киев, а не на Севастопол, може да бъде обявен за сепаратист и изменник.

Крим вече е не просто полуостров, който се защитава от нацистите – а плацдарм, от който ще се разгърне Освобождението. Твърде скоро развилнелите се мрачни сили, сякаш излезли изпод земята, ще ужасят дори мнозина жители на Западна Украйна.

А през цялото това време Путин мълчеше.

И гледаше фигурно пързаляне...

 

Източник: http://dima-piterski.livejournal.com/

 

Превод: Любомир Чолаков

Този превод е обект на авторско право. Разрешава се публикуването му, изцяло или на части, САМО с посочване на преводача и линк КЪМ ПРЕВОДА.




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. ferdi - Лелее...
28.02.2014 11:43
Изненада и то каква! :) Много интересно какво ли ще последва..
цитирай
2. demonwind - Преди две-три седмици, докато
28.02.2014 16:24
траеха събитията на Майдана, написах един постинг за Третата световна - предсказания (или по-точно очерци), записани от войник през първата световна и диктувани от човек с неизвестен произход (най-вероятно пътник във времето). В този документ Третата световна война започва именно от Русия, която напада Германия... До преди няколко месеца ако някой ми беше казал, че ще стане така в Украйна, щях да му се изсмея в лицето... А сега.. с всичките тези 17 реактора на територията си... Просто не ми се мисли - тези, дето ги правят тия неща, са си приготвили бункерите, да му мислим другите...
цитирай
3. pesho - Даа, много интересно. За това никой ...
28.02.2014 17:02
Даа,много интересно.За това никой не беше помислил
цитирай
4. ka4ak - Любо,имам друго мнение!:)
28.02.2014 17:48
" 24.02 10:43 - Приятели,Киевска Рус,нещо да Ви говори?
Пораженията от комунизма,още дълго ще взимат жертви,но православието е на мушката и несметните суровинни богатства!!!:(((

Постинг: Писмо от Киев: Скъпи приятели в Москва, след няколко години ще ви се случи същото
Автор на постинга: angpiskova "
цитирай
5. socialismus - Трудно е да имаш доверие на безхарактерен човек.
28.02.2014 19:16
Путин може да очаква повече характер от руски фигуристки отколкото от главнокомандващия на Украйна.
цитирай
6. danailvdimitrov - мдааа...."Восток-дело тонкое"
28.02.2014 22:13
Така,че най-добре да си гледаме нашия "мегдан" и довтасалия на него Ахмед Давутуглу...понеже "мегданци" у нас колко щеш, а Путиновци и добри геополитически шахматисти-йок..за фигуристи да не говорим !
цитирай
7. kostadin - "А през цялото това време П...
28.02.2014 23:19
kansandilh написа:
"А през цялото това време Путин мълчеше.
И гледаше фигурно пързаляне..."

Така е. когато си свършил работата си, гледаш фигурно пързаляне.

Защо да си е мълчал С Украинкият президент направиха преглед на черноморската флота.Какво трябва да говори един уважаващ олимпийските принципи човек.
По интересно е ,че западняците и сектор дясно не спряха настъплението си по време на олимпиадата,същото правеха и подстрекателите от целият запад.
Гражданската война не я виждам ,защото като започнат да не изплащат заплатите на работниците от източната промишлена зона на Украйна ,работниците ще разкажат играта на бандеровците.
цитирай
8. ok3223 - Натовците се оказаха тъпаци ...
01.03.2014 07:19
Сега Русия ще реши проблема с Крим и Севестопол, с базите на руския флот Черно море , както и е най-полезно и удобно, като натовците и дадоха законен от всяка гледна точка повод и възможност да го направи, без да има възможност някой да и попречи.
Путин трябва сърдечно да им благодари за този повод и възможност.
Поради късогледството на пияндето Елцин, древни руски земи и територии като Крим и Севестопол и много други, се оказаха не там където са били винаги, в пределите на Руската федерация, днешната Русия. А в съседни републики от състава на бившия СССР, както стана с Крим и Севестопол, останали в Украйна, при разпада на СССР.
ПУТИН ТРЯБВА СЪРДЕЧНО ДА ИМ БЛАГОДАРИ ЗА ДАДЕНИЯ ПОВОД И ВЪЗМОЖНОСТ, ДА ПРЕМАХНЕ ТАЗИ ИСТОРИЧЕСКА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ И НЕПРАВДА ПО ОТНОШЕНИЕ НА РУСКИЯ НАРОД И РУСИЯ.
Има ли мераклии да попречат, и дали им стиска?...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3749060
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031