Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2014 20:57 - УКРАЙНА - ВРЕМЕТО НА ГОЛЯМАТА КРЪВ!
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 4488 Коментари: 2 Гласове:
22

Последна промяна: 28.05.2014 20:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Който се оставя да го манипулират соросоидните преститутки от българските държавни и частни медии - проблемът си е негов. Но все пак е по-добре да се информирате от извора!

 

В сайта „Русская народная линия“ приключи анкетата „Подкрепяте ли въвеждането на войски на Русия в Украйна?“
Участваха 1529 души.
За отговора „Да, време е да освободим Украйна от фашисткия режим“ гласуваха 503 (32,9%).
„Да, но само в Донецка и Луганска област“ - 316 души (20,6%).
„Не, това ще доведе до Трета световна война“ - 345 души (22,6%).
„Не, не бива да воюваме с братския украински народ“ - 131 (8,5%).
Затруднени да отговорят - 234 (15,3%).

 

Анкетата коментира в интервю за „Русская народная линия“ съветникът на губернатора на Курганска област, генерал-майор, професор, доктор на педагогическите науки Владимир Усманов...

 

image

Генерал-майор Владимир Усманов

 

Тази анкета показва колко сложна и променлива е обстановката в Украйна. Редица фактори спомагат за това. Например, президентската изборна кампания, която имаше твърде странен характер: с избирателите се общуваше не пряко, а чрез използване на информационни технологии, защото почти всички участници в президентската кампания (не мога да я нарека избори, защото избори всъщност нямаше) имаха своите информационни ресурси и яростно ги използваха срещу опонентите си. Това е видимата страна.
Заслужава си да се спомене и скандалът, когато господинът Порошенко напсува редактора на „Пети канал“, защото този канал, който е негова, на същия Порошенко, собственост, го бил показвал „неправилно“.
Колкото до „Баткившчина“ на Юлия Тимошенко, тя няма свой влиятелен информационен ресурс макар, че всички висши държавни постове са заети от нейни съратници: Турчинов, Яценюк, Аваков, Парубий. И независимо, че те са нейни хора, така и не съумяха да организират пълноценна информационна атака срещу опонентите й. Дори бих предположил, че нещо ги е „сдържало“.
През последните две седмици Юлия Тимошенко правеше яростни и глупави заявления, че ще вдигне трети майдан, ако Порошенко дойде на власт. Обаче идването на Мадлен Олбрайт в Украйна охлади амбициите й. Всеки, който следи украинската политика, може с почти 100% сигурност да отгатне за какво са си приказвали. Явно Олбрайт е показала на Тимошенко списъка с нейните 85 сметки в западни банки, още и показанията на Лазаренко, който и досега е в САЩ, и я е посъветвала да признае изборите и победата на Порошенко. Защото от цялата тълпа кандидати-маргинали и очевидно неизбираеми фигури САЩ избраха Порошенко, понеже, както там смятат, за разлика от останалите кандидати, той не е чак толкова изцапан с политика и кръв (в което се заблуждават). Освен това САЩ разчитат и на неговия политически опит: министър в 2 правителства, министър на външните работи, началник на Службата за сигурност. Тоест, човек, запознат с украинската политика. Това сочи, че ролите са били предварително разпределени, сценарият за всички е бил написан и само случайност може да наруши баланса.
Именно с тези обстоятелства може да се обясни защо читателите имат толкова различни мнения по въпроса дали да се въведат руски войски в Украйна. Ситуацията се развиваше стремително: отначало Съветът на федерацията предостави на Президента на Русия правото да въведе войски на територията на Украйна, после на украинската граница се проведоха мащабни военни учения, които траеха няколко месеца, беше присъединен Крим - и настъпи пауза. Разбира се, ние не знаем много неща. Но си заслужава да се отбележи фактът, че Лавров и Кери вече трета седмица не се срещат. Нито Обама и Путин си разменят информация по телефона.

 

image.

2 май, Дом на профсъюзите, Одеса
УБИЙЦИТЕ НА ТАЗИ ЖЕНА СА ПОДКРЕПЯНИ ОТ САЩ И ЕС


 

Кървавата сеч рязко нарасна. Още на другия ден след избирането му за президент на Украйна Порошенко засили т. нар. „антитерористична операция“, вече се използва и авиация, което предизвика големи загуби в Донецк. Явно той е получил карт-бланш от своите западни началници. Сега вече на всички е ясно, че голямата кръв не може да бъде избягната. Появиха се редица отрицателни и положителни моменти.
Към отрицателните е този факт, че бандеровските военни подразделения от различен характер, които нападат Донецката и Луганската републики, все пак набират боен опит. Те укрепиха силите си, привлякоха ресурси, преди всичко парични.
Сега всички се чудят къде са отишли парите, дадени на Украйна от Международния валутен фонд. Усукванията по връщането на дълга, които траят вече месец и половина, са само уловка с цел да не бъдат върнати парите на МВФ, просто защото са похарчени за масови убийства на собствения си народ. Порошенко вече заяви, че ще намери ново оръжие, ново снаряжение, нови униформи и ще плаща на всеки наемник до 1000 гривени дневно. Как ще изпълни тези си обещания в една мизерстваща страна, която няма пари даже да си плати газа? Откъде ще вземе пари, за да избива собствения си народ?
Но има и положителни моменти, които, за съжаление, са окървавени. Най-главният положителен момент се състои в това, че населението на Донбас и Луганщина от аморфно, лениво и безразлично състояние постепенно се превръща в сплотен народ. Миньорите от Донбас обявиха безсрочна стачка. В двете републики бавно, но сигурно се събужда общественото съзнание.
Сега много хора критикуват Владимир Владимирович Путин и искат незабавно да въведе войски в Украйна, понеже се страхуват, че народът от републиките не може сам да се справи с бандитите и наемниците от т. нар. „Национална гвардия“, Десния сектор, вътрешните войски и всякакви други въоръжени подразделения на киевската хунта.
Изглежда има някаква договорка да не се дават изявления от страна на Запада. Освен глуповатата Псаки (Джейн Псаки, прес-секретарката на Държавния департамент на САЩ, която заяви, че Шестият американски флот ще бъде изпратен към „бреговете на Белорусия, без да отчита дребното обстоятелство, че Белорусия няма „брегове“ - б. пр.), никой друг не се изказва за ситуацията в Украйна.
И на фона на всеобщото мълчание гръмко се разнесе хоровото признаване на изборите от 25 май. Това, разбира се, е смешно - защото толкова мръсни, нечестни и непочтени избори никога не е имало. Освен това: как по време на гражданска война може да се проведат честни избори?!
Така Западът за пореден път показа своите двойни стандарти, двойния си морал и безкрайния си цинизъм. Ето защо, когато някой говори, че Западът е извор на свобода и демокрация, с това веднага се поставя в позиция да изглежда глупаво и нелепо. Този „извор на свобода“ вече толкова се саморазобличи, че на опитите за митинги на либералната компания в Русия, проведени на 18 май, имаше повече фотографи, отколкото кресльовци.
Във връзка със ситуацията в Украйна се появява известният руски въпрос: какво да се прави? Мисля, че сега никой не може да му отговори нещо определено. Явно, след като киевската хунта вече употреби авиация в Донецк, ще последва реакция, в това число и от Русия. Трябва да се очаква изявление от Президента на Русия, което явно ще бъде доста твърдо. Но цената на непредпазливостта, на въвеждането на руски войски, очевидно ще е висока - затова и САЩ толкова си мечтаят да видят руски войски в Украйна.
Украйна е просто разменна монета. САЩ трябва да притиснат Европа, за да пооправят катастрофалното си финансово положение, като подчинят западноевропейския пазар. А за целта е необходимо да се създаде огнище на постоянно напрежение до границите на Русия, за да я обвиняват в агресия. По този начин САЩ се опитват да убедят всички, че само те могат да спасят Европа от нейния „лош съсед“. Именно затова им трябва Украйна.
САЩ вече играят ва-банк.
Ето защо Русия трябва търпеливо да се прицели така, че нейният ответен удар да бъде мощен, точен, неотвратим и печеливш. И когато дойде моментът - да удари.

 

Източник: www.ruskline.ru

 


Превод: Л. Чолаков
Този превод е обект на авторско право.
Разрешава се препубликуване изцяло или отчасти
САМО С ПОСОЧВАНЕ НА ПРЕВОДАЧА И ЛИНК КЪМ ПРЕВОДА.





Гласувай:
22


Вълнообразно


1. анонимен - Много точен анализ. САЩ наистина ...
29.05.2014 12:23
Много точен анализ. САЩ наистина играят ва банк, защото дългът им в стодоларови банкноти опосва 770 пъти Земята.
цитирай
2. lesovski - Жалко за жертвите
29.05.2014 12:35
Вече има и пострадали бебета и ученици, това са военни престъпления!Избиват се, от фашисткия десен сектор, и войници от наборната армия на Украйна, които не желаят да стрелят по цивилни?!!!...
Финалът е точен, САЩ са банкрутирали и битката е за спасяването на долара, а той е у богатите.Русия и Путин трябва наистина много дозирано и твърдо да помагат с тъй наречените "тайни операции" на американските подпалвачи на войни!С техните камъни- по техните глави.Русия е нужна на цивилизованото човечество, макар че отново я вкарват в спиралата на въоръжаването.Търпение и твърдост!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3759682
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930