Постинг
27.12.2014 17:56 -
Легендарната съветска новогодишна класика в 10 блюда
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 4854 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 27.12.2014 18:00
Прочетен: 4854 Коментари: 2 Гласове:
6
Последна промяна: 27.12.2014 18:00
Легендарните съветски мезета, салати, блюда и десерти...
Всичко това украсяваше в продължение на десетилетия нашите новогодишни маси.
Защо да не си припомним тези трапези и да не приготвим класиката?
Ето 10 рецепти за знаковите съветски блюда...
ЛЕГЕНДАРНАТА НОВОГОДИШНА СЪВЕТСКА КЛАСИКА В 10 БЛЮДА
1. ТРЕСКА (или БЯЛА РИБА) С ХРЯН Продукти:
Филе от треска (или бяла риба) - 250 г Варени картофи - 4-5 бр.
Мариновани (или стерилизирани) краставички - 2 бр.
Хрян - 200 г
Майонеза - половин супена лъжица
Оцет - 2 чаени лъжички
Зелен лук - 50 г
Магданоз - 1 вр.
Сол - на вкус.
Треската се сварява, оставя се да изстине и се накъсва на парчета. Картофите и краставичките се нарязват на резенчета.
В купа се смесват настърганият хрян, майонезата, солта, оцетът, рибата, картофите, краставичките.
Сместа се прехвърля в голяма чиния за салата.
Украсява се с парченца краставички, ситно нарязан зелен лук, настърган хрян и клонки магданоз.
2. ЖЕЛИРАН ЕЗИК
Продукти:
Език телешки или свински - 1 кг
Желатин - 25 г
Корени за супа - по 1 бр.
Кромид лук - 1 глава.
Езикът се сварява с корените за супа и с главата кромид лук.
Приготвя се полутечно желе от бульона, останал след сваряването на езика, като се отстранява мазнината.
Езикът се оставя да изстине. Украсява се с парчета варено яйце, прясна краставица, мариновани краставички, листчета пресен магданоз. След което...
ПРОДЪЛЖАВА ТУК...
ЛЕГЕНДАРНАТА НОВОГОДИШНА СЪВЕТСКА КЛАСИКА В 10 БЛЮДА
1. ТРЕСКА (или БЯЛА РИБА) С ХРЯН Продукти:
Филе от треска (или бяла риба) - 250 г Варени картофи - 4-5 бр.
Мариновани (или стерилизирани) краставички - 2 бр.
Хрян - 200 г
Майонеза - половин супена лъжица
Оцет - 2 чаени лъжички
Зелен лук - 50 г
Магданоз - 1 вр.
Сол - на вкус.
Треската се сварява, оставя се да изстине и се накъсва на парчета. Картофите и краставичките се нарязват на резенчета.
В купа се смесват настърганият хрян, майонезата, солта, оцетът, рибата, картофите, краставичките.
Сместа се прехвърля в голяма чиния за салата.
Украсява се с парченца краставички, ситно нарязан зелен лук, настърган хрян и клонки магданоз.
2. ЖЕЛИРАН ЕЗИК
Продукти:
Език телешки или свински - 1 кг
Желатин - 25 г
Корени за супа - по 1 бр.
Кромид лук - 1 глава.
Езикът се сварява с корените за супа и с главата кромид лук.
Приготвя се полутечно желе от бульона, останал след сваряването на езика, като се отстранява мазнината.
Езикът се оставя да изстине. Украсява се с парчета варено яйце, прясна краставица, мариновани краставички, листчета пресен магданоз. След което...
ПРОДЪЛЖАВА ТУК...
Вълнообразно
Няколко готварски рецепти мое дело – про...
Най-шокиращите деликатеси от разни стран...
Пица с морски деликатеси
Най-шокиращите деликатеси от разни стран...
Пица с морски деликатеси
КОЛХОЗНИ РАЗМИШЛЕНИЯ НА ЕДНА КОЛХОЗНИЧКА
Домашен хляб с газирана вода...уникално ...
Анти-утопията Facebook
Домашен хляб с газирана вода...уникално ...
Анти-утопията Facebook
Следващ постинг
Предишен постинг
Да си жив и здрав.
За постинга ти:
По скоро студентски празнични рецепти.
Съвсем други бяха трапезите в ресторанти или по домовете за Нова година.
Когато хайверът бе 12рубли половин килограм, гърбушата, кетата , раците и осетрината по 6 рубли за килограм . Те впрочем руснаците пак си празнуват така, но болшинството българи изпитват затруднение за празниците. Както и да е, да сме живи и здрави. Още един път поздравления за празника
цитирайЗа постинга ти:
По скоро студентски празнични рецепти.
Съвсем други бяха трапезите в ресторанти или по домовете за Нова година.
Когато хайверът бе 12рубли половин килограм, гърбушата, кетата , раците и осетрината по 6 рубли за килограм . Те впрочем руснаците пак си празнуват така, но болшинството българи изпитват затруднение за празниците. Както и да е, да сме живи и здрави. Още един път поздравления за празника
[quote=vencivaleri1951]Да си жив и здрав.
За постинга ти:
По скоро студентски празнични рецепти.
Да, вярно, че тук са по-леки ястия, но това е защото са само ордьоврите и по-бързите мезета, както и десерти. Ако беше целият арсенал, трябваше да стане постинг като "Война и мир" . :-)
Весело посрещане на Новата година, а аз все пак ще опитам някое от тия ястия. И "Ирония на съдбата" ще се гледа, разбира се!
цитирайЗа постинга ти:
По скоро студентски празнични рецепти.
Да, вярно, че тук са по-леки ястия, но това е защото са само ордьоврите и по-бързите мезета, както и десерти. Ако беше целият арсенал, трябваше да стане постинг като "Война и мир" . :-)
Весело посрещане на Новата година, а аз все пак ще опитам някое от тия ястия. И "Ирония на съдбата" ще се гледа, разбира се!
Търсене
Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. tota
13. zaw12929
14. stela50
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. tota
13. zaw12929
14. stela50
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. bojil
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. bojil
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. sekirata
За този блог
Гласове: 3305