Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2015 21:44 - "Цивилизацията Шарли" или как продължава "великата" френска революция
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 3678 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 25.01.2015 00:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Някои обстоятелства при гибелта на журналистите от "Шарли Ебдо", поведението на терористите, които "забравили" личните си карти в колата (точно както при атентата срещу небостъргачите на 11 септември 2001 г.), много-много странното самоубийство на следователя по делото, моментално организираният марш по улиците на Париж - всичко това дава основание на много хора да твърдят, че този терористичен акт е операция на някои специални служби.

Очевидно е, че единствено на САЩ е изгодно да провокират терористична активност на ислямистите; точно както САЩ създадоха "Ал-Кайда" в Афганистан (съмняващите се могат да видят прочутата снимка на Збигнев Бжежински и Осама бин-Ладен в приятелски разговор), организираха "Ислямска държава" на територията на разсипания от тях Ирак, и разгърнаха войната в Сирия, която единствена в района се противопостави. Очевидно е, че ако лидерите на Франция и Германия се опитат да покажат излишна самостоятелност, в тези водещи страни от Евросъюза незабавно ще бъдат организирани сблъсъци с имигрантите от ислямските страни.

image

Мюсюлманите вече са немалка част от населението в Европа, и ще стават все по-голяма с перспектива до края на 21-ви век да се превърнат в етническо и религиозно мнозинство на континента. Сред тях организациите на радикалните ислямисти се ползват с огромно влияние. Самюъл Хънтингтън предричаше сблъсък на цивилизациите, но се надяваше, че тази война срещу исляма ще бъде водена преди всичко от "ортодоксалното християнство", тоест - от Православието. Ето защо, когато подпали конфликтите на Балканския полуостров, Западът подкрепяше, спазвайки историческата традиция, мюсюлманите срещу сърбите в Босна и Косово, подпомагаше уахабитите в Чечня и целия Северен Кавказ на Русия. Именно с тази цел създаде "Ал-Кайда", както и неотдавна "Ислямска държава".

Резултатът от терористичния акт в Париж беше, че издевателските карикатури от "Шарли" бяха публикувани в тираж от 7 милиона. След което на европейците им бе внушено, че ще проявят слабост, ако не продължат по този начин да се гаврят с чувствата на мюсюлманите.

Любопитно е да се наблюдава как управниците на европейските страни, които поради "толерантност" забраняват или просто пречат на християните да носят кръстчета на работа (Великобритания), да се поставят коледни елхи (Белгия, Холандия), да се издигат национални знамена, защото върху тях има кръстове (Англия), на учениците-християни да носят кръстчета (Франция), за да не били "обиждали" мюсюлманите, сега дружно защитават правото да се публикуват оскърбителните карикатури на Мохамед. Както, впрочем, и на Светата Троица, и на Господа Иисуса Христа.

Съвсем очевидно е, че за тези "цивилизовани европейци" са еднакво неприемливи всички традиционни религии - както Християнството, така и ислямът. Новата Европа си има своите светини - т. нар. "толерантност", т. нар. "права на малцинствата", т. нар. "свобода на словото", споменът за холокоста... Но европейската т. нар. "толерантност" предполага трепетно отношение само към "нежните чувства" на содомитите - но не и уважение към чувствата на вярващите хора от която и да било традиционна религия.

Т. нар. "свобода на словото" явно не се отнася за информациите за кланетата на християни по време на "арабската пролет", инспирирана от САЩ, нито за изгорените живи хора в одеския Дом на профсъюзите, нито за това как киевската хунта планомерно избива мирно население - възрастни хора, жени и деца, в Донбас. А колкото до спомена за холокоста - явно този спомен не включва това, кой именно прекрати унищожението на евреи от нацистите и освободи Освиенцим. Щом Барак Обама е казал, че не руските войници, а неговият дядо е освобождавал Освиенцим, а Яценюк - че СССР през Втората световна война е "нахлул" в Германия и Украйна - значи, това е истина от последна инстанция (нещо подобно познаваме и в България, където учители вече учат децата, че САЩ са ни освободили от турско робство - истински случай в Лом - б. прев.). А "правата на човека" пък означават този човек да се освободи от нравствените норми, които натрапват на света различни "клерикали". Което и беше демонстрирано от хората, които заявиха гордо: "Аз съм Шарли!".

Провокацията "Шарли" позволи не само във Франция, но в цяла Европа окончателно да се утвърдят и закрепят именно главните цели на "великата" френска революция. Адвокатът на "Шарли", открито заяви, че "Шарли" - това е състояние на душата, това означава да се утвърди правото на богохулство". Тоест, милионите хора, които излязоха по улиците с табелата "жьо сюи шарли", защитават правото на богохулство, опитват се да утвърдят свое си право да се гаврят и издевателстват над всичко, което за други хора е свещено и скъпо. На всичко отгоре, милиони французи са убедени, че така били "защитавали" европейската цивилизация. И нито един от тях си прави труда да се досети, че европейската цивилизация е създадена от християнската вяра и от светата проповед за Благата вест за появата на Богочовека Ииисус Христос сред хората. Никой от тях не се замисля над факта, че всичките ценности на великата европейска цивилизация са основани върху евангелското откровение.
ПРОДЪЛЖАВА ТУК...




Гласувай:
15



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748605
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031