Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2015 21:32 - ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ГЕНИЙ ВЛАДИМИР ПУТИН
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 6356 Коментари: 5 Гласове:
25

Последна промяна: 03.02.2015 22:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Време е нещата да се назоват с точните им имена. 
Владимир Путин е гениален държавник. 
Както, например, Айнщайн е бил гений в науката - така Путин е гений в политиката. 
Световната история не познава национален лидер на толкова високо ниво. 
Мащабите на личността на Президента на Русия може да бъдат съпоставени само с мащабите на онези, които смятаме за велики Учители на човечеството.

image
Хората много трудно признават гениалност на своите съвременници. Дори най-положителните оценки се колебаят между "изтъкнат" и "много талантлив". Такава предпазливост е обусловена не само от обикновена завист, но и от страх да не се допусне грешка. Това е свързано с обстоятелството, че логиката на решенията на гения обикновено се разбира трудно. На широката публика се представя само резултатът, като се пропускат довелите до него, свързващи звена. Създава се впечатлението, че колосалната, невероятно сложна предварителна работа просто не съществува или пък се намира не в полето на самия гений, а е взета наготово някъде отстрани. Дори често, когато някоя наистина гениална личност се опитва разбираемо да обясни своите действия, просто не й вярват. 

Твърде е голяма разликата между привидната простота на междинните крачки - и блестящия резултат "на изхода". Геният винаги избира най-пестеливия алгоритъм за постигане на целта. Известната фраза "всичко гениално е просто" се основава именно върху принципа за най-малките усилия и минималното необходимо въздействие. Защо да се разрушава стена, щом е достатъчно да се извади от нея една тухла на възлово място, и тя да рухне? Защо да се забраняват, унищожават чуждите и враждебни нравствени внушения, щом те сами ще изчезнат под въздействието на отгледаните и възродени свои, истински идеи? Защо да бъде завоювана и залята с кръв една страна, щом може да се прояви търпение и после да се нанесе един-единствен удар, от който да рухне цялата й прогнила система? 

Решенията на истинския гений винаги постигат наведнъж няколко цели, при това именно онези, на които той е разчитал. 

Въведените контра-санкции зарадваха руските производители, подобриха качеството на хранителните стоки в магазините, напълниха с гнили плодове и без това задъхващата се икономика на ЕС, откриха пътища за приятелски настроени към Русия вносители на стоки и показаха на същия този ЕС среден пръст. 
Отказът от "Южен поток" пък премахна от ръцете на самозабравилите се евро-"комисари" един лост за въздействие върху Русия, избави "Газпром" от цяла купчина проблеми, свързани с несигурни и колебливи партньори по трасето, направи сериозен подарък на Турция и я превърна в силен съюзник на Русия - а накрая показа на Запада още един среден пръст. 

Примери има още - например това, че в момента цялата американска космическа програма зависи от руските ракетни двигатели, защото американците си нямат... 

Геният винаги съзнава собствената си гениалност и разликата между него и останалите. Това го натоварва с огромна отговорност, която е толкова по-тежка, колкото по-устойчиви морални качества притежава той. В едно интервю журналистът все се опитваше да разбере защо Путин смята за възможно да взема еднолично важни решения. Ами затова, защото той чувства тази отговорност и осъзнава възложената му задача, която никой друг не може да изпълни вместо него. 
Оттук и необходимостта от "ръчно управление", когато президентът трябва лично да вниква във всички подробности на един или друг процес. Не само, защото той разполага с целия комплекс от информация и всички лостове за въздействие - а просто, защото никой не може да го направи по-добре от него. Ето защо е доста забавно да се слуша и чете как "експерти" с умен вид разсъждават за "бизнесмените, влияещи на Путин", за "натиска на елитите", за "съветниците", под чието "въздействие" се намира президентът. Това просто е невъзможно - за гения най-важна е истината, колкото и банално да звучи, и той се ориентира само по нея, а не по дребни субективни съображения. Владимир Владимирович неведнъж е казвал как за него е по-важно вътрешното чувство, че е прав. Подчинеността на Правдата и на Висшата сила - това е природата на гениалността. Този фактор е толкова силен, че нито един гений никога няма да се подведе по нечии уговорки и провокации - за него те просто не съществуват и той не ги взема под внимание. Геният действа, ако може така да се изразим, стереотипно гениално. Във всяка ситуация, спрямо всяко предизвикателство той постъпва безупречно и по най-добрия начин, просто защото иначе не може да постъпва. Той не е на онова ниво, на което се правят грешки.
ПРОДЪЛЖАВА ТУК... 





Гласувай:
28


Вълнообразно


1. platttonnn - Умилявайте се колкото си искате,
03.02.2015 16:50
но поне премахнете девиза си от блога. Така излиза,че вие не зачитате основни свои постулати,и тогава всичко казано от вас се обезмисля.
цитирай
2. lyubomircholakov - но поне премахнете девиза си от б...
03.02.2015 18:30
platttonnn написа:
но поне премахнете девиза си от блога. Така излиза,че вие не зачитате основни свои постулати,и тогава всичко казано от вас се обезмисля.


Пускам този коментар само като образец на безсмислено и повърхностно разсъждение.
Защо е безсмислен?
Защото никой не Ви е искал съвета, който давате. Това означава, че няма да бъде изпълнен. Следователно е безсмислен. Тогава защо го давате?
Защо е повърхностен?
Защото правите извод, че някой се "умилява". Аргументи - никакви. Голословно твърдение, неподкрепено с нищо. Следователно е повърхностно. Тогава защо го правите?
На всичко отгоре не сте прочели внимателно постинга. Това означава, че коментарът е не само безсмислен и повърхностен, но и небрежен. Тогава защо го пишете? Ако е просто, за да изразите негативна емоция, няма смисъл - и без Вас е известно, че този постинг ще предизвика негативни емоции у някои хора, което всъщност е и една от целите му. Ако е само, за да ме информира, че съм постигнал тази цел, пак няма нужда - зная, че съм я постигнал.
Съжалявам, ако тонът ми е малко по-остър, но от интелигентни хора като Вас очаквам истински възражения, с факти, аргументи, доказателства, цифри - а не непоискани съвети и рехави изявления.
Повтарям: коментари от този тип пускам само по изключение. Няма смисъл взаимно да си губим времето, а и времето на другите хора, които ще ги четат.


цитирай
3. pando - Първо
03.02.2015 21:57
-Първият коментар е образец на това, дето му се казва "Теория без глава и опашка"

Второ

Поднесената от вас статия на нашето внимание доказва и показва още веднъж ,че политиката е ПРИЗВАНИЕ ,а не ЗАНАЯТ.
Виждаме докъде ЗАНАЯТЧИИТЕ доведоха България.
цитирай
4. podvodni - Като премахнем патетиката в ста...
03.02.2015 22:31
Като премахнем патетиката в статията отнасяща се до гениалността на Владимир Путин (не твърдя че умственият капацитет и коефициента на интелигентност на Путин е малък, напротив видно е и с просто око, че е много над средното ниво), всичко останало е напълно правдиво. Също така не бива да се ниглежира и екипа от съветници, аналитици и пълното съдействе на разузнавателните и правоохранителните служби които твърдо стоят зад своят президент.
Поглеждайки назад във времето, мога с огромна доза сигурност да твърдя, че Путин е лицето на голяма група от истински руски патриоти, които в последният възможен момент и с невероятна решителност си възвърнаха страната и предотвратиха нейното унищожение. Наивно е да се твърди, че Путин е еднствен по рода си сред 140 милионното население на РФ. Такива като него, в Русия, не са един или двама, но Владимир Путин се окзава точният човек, в точният момент на точното място. Като се има в предвид, че руските патриоти които са имали истинската възможност за истински отпор на англо-саксонският ционизъм и неговите представители тръгнали да унищожават руската държава, са представители на тайните служби, разузнаването, армията и милицията е напълно логично, техен представител да бъде лице и начело в процеса за възраждане на Руската държава. Друго важно условие е всичко да става на базата на абсолютно доверие от двете страни.
Наблюдавайки процесите и стъпките на Руският президент и администрация съм напълно удеден, че много внимателно са чели историята и са си направили правилните изводи. И не на последно място, в екипа от съветници и аналитици има и представители на езотериката - астролози и номеролози. За един такъв мога да твърдя с 99% сигурност, че е член на екипа на Путин - Павел Глоба.
цитирай
5. lonelywar - Ну цыплят по осени считают.
04.02.2015 23:43
Ну цыплят по осени считают.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3749093
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031