Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 21:57 - РУСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ СРЕЩУ АМЕРИКАНСКАТА ОЛИГАРХИЯ
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 5582 Коментари: 7 Гласове:
9

Последна промяна: 13.02.2015 22:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Българските русофоби, търсейки оправдателни аргументи за своята психическа обремененост и не успявайки да ги намерят в конкретната историческа фактология (защото, ако се съобразяваха с тази фактология щяха, естествено, да бъдат първи русофили - както е нормално за всеки българин, обичащ Родината си) - търсят въпросните аргументи в идеологическата област. 
image.
Въобще, по принцип идеологията е спасението на всеки човек, комуто липсват аргументи в реалния свят. Тоест, в света на фактите и цифрите. Защото идеологията е способна да замъгли всичко, включително фактите и цифрите. Тя е в състояние да убеди когото и да било, при съответен подход, че черното е бяло и бялото - черно, тъй като въпросните разцветки, взети в техния морален аспект, винаги подлежат на някакво тълкувание чак до степен на преливането им една в друга. Достатъчно е да се погледне пропагандата на Гьобелс и да се сравни със съвременната западна пропаганда, за да се убедим в това, сравнявайки напълно еднаквите похвати на тези два типа обработки на масовото съзнание - разликата между които е само в обстоятелството, че днешната западна манипулация използва същите гьобелсови похвати, умножени многократно чрез усъвършенстваните съвременни медии и появата на нови такива в лицето на телевизията и интернет . 

И ето, че съвременните русофоби, в отчаяното си търсене на някакви "морални" аргументи за своята комплексирана психо-платформа, стигнаха до едно "велико откритие": Русия, значи, е страна на диктатурата, на вечния тоталитаризъм. Тя и по време на Руската империя е била такава, какво да говорим за времето на СССР - а днес пък с Путин въобще това не подлежи на дискусия... В противовес, разбира се, на Запада с неговия Велик демократичен кормчия - САЩ, които Запад и Кормчия защитават демократичните ценности и правата на човека. Ах, пардон, тези права вече са само "права на малцинствата", но това са подробности. И въобще, стига с тия досадни мнозинства, дето са все такива едни неудобни: хора с бяла кожа, че и християни немалко от тях... 

Един проблем обаче се явява като непреодолима китайска стена пред русофобите ("китайска" в контекста на съвременната геополитика звучи многозначително, нали?), която стена те се опитват да прескачат, заобикалят и подкопават като къртици. Въобще правят всякакви опити да преодолеят, а когато това не дава резултат, предприемат най-тъпото: премълчават я.
Но, естествено, това, че някой не говори за нещо, съвсем не означава, че това нещо не съществува. 

Тази непреодолима стена пред шаблонираното русофобско съзнание е липсата на аргументи. 
Категоричната, тотална, всеобхватна и непреодолима липса на доказателства, че Русия била някаква си "диктаторска" държава - както в миналото, така и сега. 

Ето защо русофобите, изпаднали в тази безизходна ситуация, правят опит да се измъкнат по най-лесния, но и най-глуповатия начин: обявяват хипотезата, че Русия е "диктатура", за аксиома. 
Тоест: нещо, което не се нуждае от доказателства. 
Оттук-нататък вече е лесно именно, защото аксиомите не се нуждаят от доказателства. Когато пробуташ нещо като "аксиома, няма нужда да го доказваш. В него трябва просто да се вярва, понеже е "очевидно". 

Русофобското аксиоматично твърдение, че Русия е "диктатура" се крепи на две опорни точки: 


ПРОДЪЛЖАВА ТУК...




Гласувай:
12



1. merlin68 - Поздравления, чудесна статия!...
13.02.2015 23:41
Поздравления, чудесна статия!
Може би е по-правилно все пак да се каже, че в Русия няма олигарси, в смисъл на срастването на частни капитали, корпорации, медии и държава. Имаше олигарси, но Путин ги разтика, тия които не искаха да се махнат от политиката се махнаха от Русия.
цитирай
2. dedenze - Местните политтиквеници имат и друга смешна теория !?
14.02.2015 14:36
" Путин възстановява СССР и комунизма, както и старата, военна машина ! " Само дето малко не са познали, за разлика от нас, руснаците си правят изводи и не допускат втори път едни и същи грешки ! Нито един от тях няма да воюва за чужди интереси и интернационалната солидарност, няма да раздава природните си богатства и средства за "световния пролетариат", никога повече! 20 милиона преки, свидни жертви във ВСВ стигат, за да може след това късопаметния глупак, келепирджията Ганьо Балкански да полива паметниците на жертвите против хитлеризма с помия, да реставрира нацизма, да хапе като зло, подивяло куче, ръката от която 45 години е ял незаслужено, да забравя , кой е възстановил българската държавност и с цената на какво !!!!
цитирай
3. podvodni - Двуличието на Запада и по-точно, на ...
14.02.2015 14:39
Двуличието на Запада и по-точно, на англо9саксонският свят е добре известно. Те, стриктно се придържат към страта Римска максима - Това което е позволено на Юпитер, не е позволено на волът. А Путин и Русия нарушиха дълго изгражданат матрица на съществуване в света. Реално, Путин (заедно с неговите съветници, приближени и съмишленици) направиха един незначителен ход който е равнозначен на смъртен грях спрямо разбиранията на англо-саксонският свят и техният световен правов ред.
В началото на вторият си първи мандат, Путин (приемаме президента на РФ за събирателен образ на всички в управлението на Русия които имат патриотично мислене) промени матрицата на Запада в която бе въвлечена Русия като промени времето на президентският мандат от 4 на 6 години.
Т.е излезе от влиянието на Венера (за 4 години, Венера в своята еклиптика описва идеална пентаграма. Четири годишен цикъл имат олимпийските игри, световното и европейско първенство по футбол - аналози на римските гладиаторски игри, мандатите на почти всички президетски иституции, мандатите на почти всички парламенти) и промени действителността слагайки я на основата на човешката цивилизация - венеца в творението на Източника.
Езотерично това означава, че Русия отвори прохода към по-високо стъпало в човешката мета еволция и направи първата крачка. Това се случи през 2012 г. точно както го предвиждаха майте.
Именно разрушавайки матрицата на новият-стар световен ред, Путин се превърна в основен враг на англо-саксонският модел, цивилизация и доминация.
цитирай
4. lyubomircholakov - Сочещите се чевенушки за русофили ...
14.02.2015 15:57
[quote=zarenkow] Сочещите се чевенушки за русофили са истинските русофоби. Не може да обичаш някой и да...

Този коментар явно е за някакъв друг постинг. Тук става дума не за това кой живее по-добре или по-зле - а за това, коя система - американската или руската, е олигархия и коя - демокрация?

Много моля, когато коментирате, поне прочитайте постингите. И след като ги прочетете - коментирайте върху проблема от постинга, а не по проблеми, които може и да са интересни сами по себе си, но, поне в случая, са само в главата на коментиращия.


цитирай
5. lyubomircholakov - то трябва да я има. Демокрация е п...
14.02.2015 19:25
[quote=zarenkow]то трябва да я има. Демокрация е преди всичк]

В Русия има законност и именно въз основа на нея Путин се справи с олигарсите и ги изтръгна от руската политика - тоест, превърна ги в обикновени индустриалци. Защото олигархията е това - връзка на парите с политиката. Олигархия всъщност имаше при Елцин, защото тогава олигарсите командваха политиката.
В момента дори просто не съществува руска олигархия, реално погледнато.
Критерий за наличие на олигархия не е какво те "създават", нито дали са отскоро милиардер, или от няколко поколения. Критерият е един-единствен: влияят ли тези милиардери върху политиката или не?
И понеже американските милиардери влияят върху политиката - значи са олигарси. Дори, понеже влияят доста отдавна, и то върху световната политика, може да се определят като "световни олигарси". Надявам се, знаеш, че руската революция от 1917 г. е финансирана именно от тях - така, че за това, дето ни управляваха 45 години "червенушковци", както се изразяваш, трябва да благодариш именно на Уолстрийт и на твоите "създатели" на блага.
А за качествата на живота в двете страни - иди питай 45 милиона американци, които живеят под чертата на бедността.
И най-важното за една страна: нейното бъдеще. През 2012 г. в САЩ официално цветнокожите станаха 52% от населението, а белите - 48%. Така, че това е бъдещето на Щатите - унищожаване на белите хора и заместването им с негри, латиноси и китайци. Това им е високото качество на живота, което ги чака. За негрите, несъмнено, това е добре - но дали е добре за белите?
Та това е осигуреното от американските олигарси "качество на живота" в САЩ.
цитирай
6. lyubomircholakov - то трябва да я има. Демокрация е п...
15.02.2015 08:52
[quote=zarenkow]то трябва да я има. Демокрация е преди всичко законност, която липсва в Русия. Олигарси има в Русия, те са частта от мафията , обезпечаваща материално мафията. В САЩ има богати, но това са поколения създатели, като Майкрософт, Ейпъл, Гугъл и са много милиардерите

След като, както обикновено всички русофоби, демонстрираш промито съзнание и нежелание да мисли, а повтаряш идеологически мантри (точно както го правеха някога комунистите), а на всичко отгоре проявяваш и лошо възпитание, преминавайки в лични обида, се налага да изтрия глуповатия ти опит за коментиране и да те уведомя, че присъствието ти в този блог е нежелателно. Тук коментират мислещи хора, които се опитват да анализират проблемите, а не плоскомозъчни пропагандисти и агитатори, пробутващи втръснали партийни клишета и шаблони.
цитирай
7. hhm - Не само психическо разтройство...
16.02.2015 02:05
Корените на русофобията не трябва да се търсят само в областта на психическите разтройства. В днешно време тя е добре платена професия. Всъщност не само в днешно време. Откак Ватикана е започнала да праща емисари да покръстват Русия в западното християнство тази професия съществува. През вековете абсолютно нищо не се е променило. С тази разлика, че днес атеистите са на първите редици като кандидати за тази професия, защото вече привидно не се борят за западно християнство, а за западни "ценности".

А западни ценности отдавна не съществуват, съществуват само западни интереси. Като няма нищо лошо един народ или култура да отстоява своите интереси, ако заедно с това уважава интересите, благоденствието и правото на самоопределение на останалите народи и култури. А западните интереси исторически са доказали себе си като хищнически, арогантни, човеконенавистнически, колонизаторски, безпринципни, кръвожадни и тиранични. Западът е неудържимо управляван от древния едомитски дух, същия който президента Обама наскоро нарече "our can-do spirit" с което се опитваше да оправдае защо САЩ извивали ръцете на другите народи.

Ето защо аз мисля, че русофобите в истинския смисъл на думата са доста рядко явление в България, а онези, които официално се представят за такива са всъщност мънифили (moneyphiles), дребни юдови душички, които продават и родина и съвест за тридесет псевдо сребърника напечатани от федералния резерв. Разбира се има и едни свободни овчедушни електрони, които дисидента Юри Безменов нарича с гениалния термин "полезни идиоти". Те вярват на плоскодънната пропаганда и повтарят като папагали каквото им кажат от "престижните институции". Тях както казва Безменов - врага унищожава първи, след като са послужили на целите му.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3749003
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031