Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2015 21:04 - САЩ подписаха пълна и безусловна капитулация пред Русия
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 10293 Коментари: 6 Гласове:
23

Последна промяна: 12.03.2015 21:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

В потока от новинарски събития, информации, съобщения, анализи и коментари малцина обърнаха внимание на нещо, което се случи на 11 март 2015 г.: САЩ подписаха пълната си и безусловна капитулация пред Русия. 
Капитулираха. 
Вместо раираното си знаме с петолъчки, развяха бял флаг. Предадоха се мълчаливо и гузно. 
Сложиха оръжието. 
При това, най-важното и най-силното оръжие: идеите. 
Идеологията. 

image

Както е известно, според прословутата американска формула: "Оръжията не убиват хора. Хората убиват хора". Но, за да убиват хората хора, те се ръководят от идеи. От най-различни идеи: от идеята да се ограби банка - до идеята да се защитават "демокрацията и правата на малцинствата". Съответно, в името на идеята за обира биват убити охранителите на банката, а в името на демокрацията: всички, които не харесват нито демокрацията, нито ужасите, свързани с нея. 
Ето защо, когато на 11 март 2015 г. (тази дата трябва да се запомни добре!) САЩ признаха, че нямат идеи, които да противопоставят на руските идеи - те фактически признаха поражението си в идеологическата война с Русия. 
В най-важната война. 

А защо идеологическата война е най-важната война? 
Защото идеологията е способна на неща, на които обикновените армии с всичките им оръжия нито са способни, нито са предназначени да извършат. Достатъчно е да си спомним Иисус Христос в неговия човешки облик в древна Галилея и 12-те Му ученици - една групичка хора, които полагат основите на нова идеология, а тя след няколко века завладява света. 
Или Мохамед през 622 г. - един-единствен, сам, с група последователи: за да се стигне днес до над милиард души в почти половината държави по света. 
Или Мойсей по време на Изхода: сам, всички други мечтаят да се върнат при казаните на египетското робство, но той устоява и побеждава - за да се стигне днес до положението неговите последователи да са най-богатите, следователно най-влиятелни, хора по света. 

Ето защо, когато отсега-нататък, каквото и да се случи, дори най-невероятното - по чисто военен път Западът да излезе победител, той вече загуби най-важната битка: битката на умовете. На идеологиите. И няма никакво значение какво ще става занапред. 
Защото на 11 март 2015 г. Западът в лицето на САЩ призна, че руската идея победи американската идея. 
На 11 март 2015 САЩ фактически подписаха своята идеологическа капитулация пред Русия. Признаха се за победени. Съгласиха, че техните идеи са по-слаби, немощни, неубедителни в сравнение с руските идеи. 
Но да признаеш, че твоите идеи са по-слаби от други идеи, означава едно-единствено нещо: да признаеш, че твоите идеи са фалшиви, лъжливи, заблуждаващи и промиващи мозъците на хората. Естествено, щом признаваш, че са слаби... Ако бяха силни, те щяха да бъдат велики, побеждаващи, светли идеи, пробуждащи съзнанието на хората и желанието им за нов живот, за нови духовни хоризонти, за духовно извисяване. 
А така, с признанието си фактически признаваш, че идеите ти са едно голямо менте...

ПРОДЪЛЖАВА ТУК...



Гласувай:
27


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - И във военно отношение са менте!
12.03.2015 21:20
И то голямо, реално!Това повече ги притеснява, няма начин да не го знаят!
Въпреки технологиите!
Супермените са в киното
В реалността няма как да се равняват с руския войник, бил той дагестанец , калмик или някакъв друг
Такива са реалностите, не идеологиите
цитирай
2. talasin - Като се знае, че тези "демо...
13.03.2015 10:18
Като се знае, че тези "демократи", са от контингента на осъдените престъпници от метрополията, от които е създадена държавата им. А тя от първия ден на съществуването си е в основата на всички престъпления по целия свят, и като се знае кои са им приятелите в наше село, които също крещяха до умопомръчение: "Не съм съгласен с твоето мнение, но съм готов да дам живота си, за да можеш да го изразиш свободно", дори е въпрос на чест да ти забранят да ги посещаваш? В този случай и дори да не познаваш човека Дугин и не си и негов привърженик, веднага разбираш, че Той е достоен за уважение Човек! А заедно с него и всички други, на които официално е забранено да посещават това гнездо на престъпления срещу човечеството. Не става дума обаче за отказите на разните руменпетковци да им се издаде виза, там работата е друга!
цитирай
3. bojinkata - Значи този Дугин е страшилище за ...
13.03.2015 17:57
Значи този Дугин е страшилище за ФАЩ, а разни мутри и ненормалници като ББ и ЦЦ могат да си ходят до тази империя на злото. Но те не ходят за да отварят очите на хората, а за получаване на указания, а този философ е опасен за "демокрацията". Да, истината е много страшна за фашагите и трябва да се крие!
цитирай
4. dedenze - Свободата и демокрацията в света на капитала са илюзорни понятия!
13.03.2015 17:58
Там има само пари и финансови интереси ! Мнозина твърдят, че цензурата в САЩ вече е надминала по мащаби и значимост тази в бившия соц. лагер! По време на войната с Ирак, бяха развалени редица договори на Холивуд с актьори, неодобряващи военните действия !? Днес е още по-сложно и страшно !
цитирай
5. nagodi62 - САЩ са империята на злото. Скоро ...
13.03.2015 21:45
САЩ са империята на злото. Скоро сами ще си го признаят.
цитирай
6. hhm - Дугин дори не се ползва с много висок ...
16.03.2015 01:01
Дугин дори не се ползва с много висок рейтинг в Русия. Хора като Федоров и Стариков са много по-напред в класацията, дори Игор Стрелков е по-напред.

Според мен американците не са му мислили много какво правят, нито че нещо са се уплашили от някого. Те от истината не се плашат, защото нямат уши за нея. Просто са хванали някого за ушите за да попълнят поредния въздушен "пакет" със санкции.

Виж, изчезването на Путин от 5-ти март насам (деня в който е убит Сталин) е нещо, което буди много въпроси и съмнения. Дано всичко се оправи и да не се окаже, че са го убили в таен преврат, че иначе ще стане мазало.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748432
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031