Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2015 21:48 - ДА БЯГАМЕ ЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ - ВЪПРОСИ КЪМ ОТГОВОРА
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 4802 Коментари: 5 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  "Да замина ли за чужбина?" Често ми задават този въпрос. Естествено, всички задаващи го са млади хора. Обикновено някъде между 20 и 25-годишна възраст. По-рядко между 25 и 30. 
Разбира се, аз не им отговарям нито с "да", нито с "не". Поне пряко. Не, защото не зная кое ще е по-добро за тях или искам да пазя информацията за себе си - а защото въпросът е принципен. Такива решения човек трябва да взема сам. Пътеката към такъв отговор е винаги за един. И той трябва да си я извърви, а не друг да го носи на ръце или гръб. Защото ще се получи, че търсещият отговора прехвърля отговорността както за него, така и за въпроса, на друг. А всеки си има достатъчно лични отговорности, за да се нагърбва с чужди; последиците от които, на всичко отгоре, ще носи питащият, а не този, който му е снесъл наготово отговора. 
.
Ето защо, когато поредният младеж ми постави този въпрос, аз, вместо да поднеса готов, предварително сдъвкан отговор, му поставям на свой ред ред няколко въпроса. Всъщност, един въпрос, разделен на няколко части. 
Първо го питам: 

- Искаш ли да живееш в държава, в която: 

1) след около 30 години българите ще са малцинство, а тогавашното мнозинство още отсега, когато е все още малцинство (но вече не навсякъде!) има навика да граби, изнасилва и убива българи-пенсионери?; 

2) бандити, маскирани като "охранители", пребиват и убиват хора в магазините; а когато някой от пребитите се оплаче в полицията, го съветват да си "мълчи", защото можело да излезе той виновен; ако пък повикат полиция на мястото на побоя, първата работа на полицаите е да се прегърнат с побойниците; 

3) ученици-небългари се гаврят с портретите на българските национални герои; 

4) българският комисар в Еврокомисията заявява, че ще си решаваме демографския проблем (а по-точно може да каже "демографската катастрофа") чрез внасяне на нелегални имигранти от Сомалия, Тунис, Алжир, Либия, Афганистан, Ирак и други подобни страни, и ги маскираме като нелегални имигранти; 

5) съществуват съвсем официално пазари, на които се продават и купуват хора; 

6) прокуратурата твърди, че педофилията не е престъпление, защото била "местна традиция"; 

7) 500-годишно робство бива наричано "присъствие" на поробителя; 

8) президентът посреща на тротоара като пиколо чужди министри; 

9) чужди сенатори и чужди посолства диктуват на министър-председателя и президента как да постъпват с трети държави 

10) горите са почти изсечени, а плажовете - урбанизирани; 

11) Студентският град е превърнат в голям публичен дом; 

12) почти не минава седмица без 2-3 "новини", че небългари са пребили, ограбили, изнасилили или убили българи; 

13) министър-председателят се хвали в Брюксел, че сме пропуснали 3 огромни енергийни проекта, само и само чиновниците в същия този Брюксел да ни потупат по рамото; 
14) съществуват политически партии на етническа основа
15) където вече на почти половината от територията не се говори български;
- ако ти харесва да живееш в такава страна, в която горните тенденции все повече ще се разрастват и увеличават - остани в България!

ПРОДЪЛЖАВА ТУК...



Гласувай:
11



1. pando - 100 %
26.03.2015 11:07
ISTINA!
цитирай
2. lesovski - Вместо нов постинг
26.03.2015 21:23
България- раят на сенките.За безнадежността ще използвам цитат от известния роман на Е.М.Ремарк, "Сенки в рая", стр.407, Издателство на Отечествения фронт, 1987 год., второ издание.
"...това бе усещане за безнадеждно начало.Безнадеждно, защото никой и нищо не можеше да се върне.Онези, които бяха измъчвани, убивани и изгаряни си бяха отишли безвъзвратно и никой не бе в състояние да поправи или измени стореното.Всъщност все още можеше да се измени нещо, но тук не ставаше въпрос за мъст, макар че това чувство приличаше на мъст и имаше същите примитивни корени като нея.Това бе чувство присъщо само на човека: че едно престъпление не бива да остане ненаказано, защото иначе всички морални устои биха рухнали и на земята ще се възцари пълен хаос."
И в нашата Родина настъпи планиран и добре обмислен хаос!Изпълзяха от подземията на обществото хора с хъс и злоба.Направлявани от "плановиците" на хаоса започна големия грабеж.Ограбиха не само материалните активи, но и унищожиха културността- градена и възпитавана с десетилетия.Наистина "Културата е тънък слой, дори дъждът е в състояние да го измие.На това ни научи народът на поетите и мислителите.Считаха го за високо цивилизован, а той надмина Атила и Чингис хан, обръщайки се с възторг към варващината", пак там стр.43.
Настана време когато просветната министърка възхваляваше и разпространяваше проституцията.Измамници грабиха с пирамиди- финансови, строителни и прочие.Народът просто се предаде, постепенно започна да се превръща в сенки- поне този който остана тук.Средствата за осведомяване участваха, участват и досега в процеса за превръщането ни от хора в сенки."Слънцата" за които работят- плащат, и те участват в заговора срещу народа, прекаран до стената на нищетата- материална и духовна.Сенките се движим глупаво и безнадеждно.Тях може да ги бият, насилват, грабят убиват, да им преиначават историята, да им отнемат достойнството и морала и те пак ще мълчат- нали са сенки.Ако не можете да угасите светлината- бягайте от фашизма!
цитирай
3. hhm - България не е само тези 15 точки.
27.03.2015 21:28
България е много повече от това. Нека дам моите 15 точки за оставане в България:

1. Страна в която имотните данъци са изключително ниски. За селска къща с голям двор се плаща 10-15 лв на година. За сравнение в САЩ това ще е сума от няколко хиляди долара в зависимост от района.

2. Страна в която земята пусте и човек спокойно може да си купи евтина земя или да си отгежда животни на пустеещите земи, без да плаща на никого. В съседно село едно семейство си изкарва поне 5000 лв на месец гледайки крави на свободно отглеждане, с минимални грижи и усилия.

3. Страна в която можеш да си купиш годна за живеене къща с двор за 5-10 000 лв

4. Страна в която полицаите, макар и склонни към корупция не те разстрелват на място, само защото си посегнал неволно към джоба си. За сравнение - в САЩ полицаите са толкова изперкали, че стрелят на месо за най-малката дреболия.

5. Страна в която за разлика от медийните внушения над 90% от населението са против гнилите "западни ценности" - с всичките им джендърни извращения.

6. Страна в която се разбираш с хората около теб на родния си език.

7. Страна в която са живели твоите деди, проливали са за нея кръвта си и с която ни свързват древни корени. Тук ще цитирам думите на един българин имигрант в Канада, който коментира желанието си за завръщане в България със следните думи:" В България и камъните ти помагат".

8. Страна в чиято земя твоя род живее от хилядолетия и ние сме генетически приспособени да живеем и оцеляваме на тази земя при всякакви обстоятелства. Един американец мой познат женен за българка, който поживя няколко години тука и избяга ми беше казал веднъж: "Нямам идея как въобще оцелявате тука." Да, ние оцеляваме, дори можем и да процъвтяваме. Не сме изнежени западняци, а сме корав род, който знае 2 и 200.

9. Страна топла и плодородна, в която можеш да отглеждаш каквото поискаш.
цитирай
4. hhm - Продължение...
27.03.2015 21:28
10. Страна богата на злато, дори всичко да се прецака, хващам ситото и отивам до дерето или реката - за един ден ще извадя достатъчно злато за да не остана гладен. А при по целенасочени усилия мога и да издържам себе си и семейството си с това.

11. Страна в която все още има много повече политическа свобода отколкото на прехваления Запад. Един австралиец дошъл, който е живял и в Англия и в САЩ и дошъл да прави бизнес в България беше коментирал, че при нас имаме много повече свобода. Интервюто с него го бяха пуснали в медиите.

12. Страна в която има толкова много неразработени пазарни ниши, че човек винаги може да открие поминък за себе си, ако е трудолюбив и находчив.

13. Страна в която корупцията е толкова голяма, че чак подпомага свободата на обикновения човек. Запада не иска корупция на ниските нива, защото това означава загуба на контрол над масите. Там върхушката е безвъзвратно и непреодолимо корумпирана, морално и генетично увредена от поколения и столетия. Липса на корупция означава директен и тотален контрол от страна на най-покварените същества на земята. В България корупцията на ниските нива може да се прояви и като защита от корумпираните висши ешалони.

14. Страна в която населението започва да се пробужда и да се завръща към изконния начин на живот, който ни е крепил хилядолетия. Все повече хора се завръщат на село, предпочитат биологично чиста храна и избират да пазят децата си от еничарските държавни институции и геноцидната програма, която изпълняват.

15. И не на последно място ще припомня думите на великия борец Дан Колов: "Чувствам се силен, защото съм Българин". Това отговарял на многобройните покани да се откаже от българското си гражданство и да приеме американско. Да избягаме от родината и корените няма да ни направи по-силни, а по-слаби. Народът е казал: Камъкът тежи на мястото си. Аз с чувствам слен в България, бил съм в чужбина (на посещения) и средата там ме убива отвътре.
цитирай
5. hhm - Що се отнася до Русия, то бих избягал ...
27.03.2015 21:29
Що се отнася до Русия, то бих избягал натам само под директна заплаха за живота на семейството си. И бих се върнал веднага обратно след като тази заплаха отмине. Но в момента с оглед на това, че голяма война може да пламне против Русия, по-скоро директната заплаха е за жителите на Русия. Заплаха има и за живеещите в България, но някои региони за по-безопасни от други. Човек трябва да избира мъдро къде да живее в България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3758877
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930