Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 20:50 - ЗАЩО НАРИЧАТ АМЕРИКАНЦИТЕ "ПИНДОСИ"?
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 5015 Коментари: 1 Гласове:
20

Последна промяна: 20.04.2015 21:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Често в интернет се среща един прякор, употребяван по адрес на американците: "пиндоси". 
Някои смятат, че това е вариант на "гей", тоест: "педерас" в леко модифициран вид. Оказва, че не било съвсем така. И слава Богу! - все пак, независимо, че Обама обяви защитата на педерасите, тоест, на гейовете, за един от главните приоритети в американската външна политика, все пак сред американците има и нормални, свестни хора. Например, Стивън Сегал, Мел Гибсън, Том Ханкс, а очевидно и немалко други, които не се поддават на тоталната пропаганда, промиваща американските мозъци 24 часа в денонощието. Но това е друга тема... 

  image
Та, за пиндосите... 

Отначало това название получили американските войници заради изобилното снаряжение, което мъкнат върху себе си. Дали им го косовските сърби. Работата е там, че в американската армия има правило: ако войникът бъде ранен и в същото време не е напълно снаряжен, тогава не получава парите от застраховката си, а ще трябва да се лекува за своя сметка. Което определено не е евтино. Чичо Сам се грижи за сигурността на своите воини, но и за парите на данъкоплатците. Това означава, че независимо каква е жегата, ако ще и 45 градуса, и без значение дали някой стреля или не, всеки трябва да бъде снаряжен по пълна програма: бронежилет, наколенници и налакътници, каска, защитни очила, ръкавици - всичко се нахлузва и войникът се поти в името, значи, на т. нар. "свобода и демокрация", разбирани в американски вариант - сиреч, идвай и в името на свободата и демокрация първо бомбардирай, после стреляй, и чак след това питай! И мъкнат цялото това снаряжение, което тежи около 40 кг - откъде да знае човек, може някой недостатъчно демократизиран да не харесва, че чужденци идват в страната му и да гръмне иззад някой плет. При такъв товар човек се изморява, задушава се, но американските разносвачи на свобода и демокрация кретат на инат, като румънски магарета. 
И, естествено, няколко часа ходене с такива дисаги не подобряват походката. 
Във филмите на Холивуд за "морските тюлени" въпросните морски добитъци изглеждат като орли даже под дисагите си. Но в живота са просто войници, нормални морски пехотинци. Здравеняци - но все пак не от желязо. Такъв воин върви, като се олюлява наляво-надясно, краката се свиват неумело (наколенниците!), главата му е хлътнала в раменете, за да може вратните мускули да помагат за дисагите. 
Въобще, отвън погледнато - истински пингвин, само дето в камуфлажни дрехи и с дисаги. 
Затова и сърбите ги нарекли "пиндоси". На някои сръбски диалекти "пиндос" било означавало пингвин. 
Когато разбрали как ги наричат, американците се разсърдили, но какво да се прави - с бомбардировки можеш да разрушаваш мостове, да избиваш деца, жени и журналисти, но не можеш да им забраниш да ти се подиграват. И носителите на "свобода и демокрация", искат не искат, се примирили с прозвището си. 
В интернет има и друга версия за произхода на този прякор: че думата произхожда от испанското "pendejos" (задници или, в преносен смисъл, идиоти). Произнася се "пендехос", а за по-кратко - "пендос". 
Така латиносите наричат не само войниците, но и въобще всички американци. По този начин се оказва, че "пЕндос" е също обидно. 
В Европа явно е разпространена сръбската трактовка. Тогава, през 1999 г., 200 руски десантници с двадесетина бронетранспортьора извършиха за денонощие марш-наскок ("наскок" - внезапно нападение, набег; рус.) и заеха летището Слатина до Прищина. Разузнаването на НАТО ги проспа. Натовците планираха да настанят там щаба на т. нар. "миротворчески сили" (всъщност, натовските анти-сръбски окупационни части) в Косово. 
Но когато авангардът на англичаните (които в интернет понякога са наричани "полупиндоси") наближил летището, се оказало, че влизането в него е забранено, а до барикадите стояло русокосо момче с моряшка фланелка под куртката и с гранатомет на рамо. 
Челната машина на англичаните спряла, а на командира на колоната му омекнали коленете. Не стига, че момчето с гранатомета няма как да не улучи от 10 метра и очевидно ще вкара гранатата под активния броневи пояс - но освен него, и цялата руска техника откъм летищната полоса наблюдавала натовската колона през прицелите си. И от такова разстояние спокойно можела да направи крем-карамел от танковата колона на гордите британци. Те не упорствали и се оттеглили. Вярно, после дошли вече американците и разположили табора си до летището. 
Главният скандал бушувал по върховете, а руските десантници си спечелили признателността и благодарността на местното население - като от него усвоили прякора за своите противници: "пиндоси"...

ПРОДЪЛЖАВА ТУК...



Гласувай:
20


Вълнообразно


1. chavdar01 - НАДЯВАМ СЕ И ПРИ НАС ДА СЕ ПОПУЛЯРИЗИРА ТОЗИ ТЕХЕН ПРЯКОР.
21.04.2015 08:46
http://chavdar01.blog.bg/zabavlenie/2014/12/27/otgovora-na-kndr-kym-amerikanskite-quot-pindosi-quot-prevod.1325836
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748267
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031