Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2015 14:36 - РУСИЯ И ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 9255 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 24.05.2015 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   
Статия на Константин Душенов
Напоследък враждебността и омразата на Запада към Русия станаха толква очевидни, че въпросът за Третата световна война се прехвърли от страниците на фантастичните романи в анализите и коментарите на уважавани аналитици, експерти и политолози. 

image

Ще има ли Трета световна война? Ако "да" - кой и кога ще я започне? Защо и по каква причина Западът толкова мрази Русия? Може ли това да бъде коригирано? Струва ли си руснаците да се боят от Световна война? Ще успее ли Русия да победи в такава война? Дали ще има съюзници? Къде ще се проведат главните сражения на Третата световна? 
Самият живот поставя такива въпроси. 
За да се ориентираме в тези проблеми и да разберем какво ни очаква в бъдеще, трябва първо внимателно да се огледаме назад, да анализираме историческите примери и прецеденти. 

И така: ще има ли Трета световна война? 

В това няма никакво съмнение. 
Ще има. 

Човечеството винаги е воювало. Въоръженото насилие отдавна е обичайно средство за решаване на проблемите между хората, племената, народите и държавите, културите и цивилизациите. 
Но чак до ХХ-ти век развитието на военните технологии не е позволявало въоръжените сблъсъци да придобият глобален характер. Имало е големи и малки войни - но те не успявали да обхванат в огъня на военния пожар няколко континента и океани. Едва през ХХ-ти век хората до такава степен усъвършенстваха средствата за взаимно унищожение, че Световните войни станаха наистина страшна реалност. 
Но как и защо възникват Световните войни? Пък и изобщо всички войни? 
От чисто християнска гледна точка отговорът на този въпрос отдавна е изяснен. Грехът, който терзае човешката душа, страстите на суетата, сребролюбието, гнева, завистта, властолюбието, омразата и злобата, които пламтят в грешните ни сърца - ето първопричините за всички войни. От момента, когато Каин убива Авел, своя брат - насилието е вечен спътник в човешката история. Започнала с убийство, тази история ще завърши с Апокалипсиса, тоест, с опустошителна, всеобща война, възцаряване на всемирен диктатор-антихрист, страшни природни и социални катаклизми, предшестващи Второто славно пришествия на Господа-Бога и наш Спасител Иисус Христос. 

Днес последното препятствие пред плановете за установяване на глобална анти-християнска диктатура е Русия.
Ето защо именно Русия е главната цел на подпалвачите на Трета световна война. 

ПРОДЪЛЖАВА ТУК...  



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojinkata - И двете световни войни бяха водени ...
24.05.2015 19:16
И двете световни войни бяха водени за да помогнат на САЩ да наложат долара като световна валута и станат хегемон, световен джандар! Успяха! Сега пък се очертава катастрофа за сащ и съответно трябва ТСВ!
цитирай
2. raders - Обикновена фантастика. Всъщност, ...
24.05.2015 22:36
Обикновена фантастика. Всъщност, бъдещият световен лидер, ако изобщо има такъв, несъмнено ще бъде Китай и това ще се случи по силата на най-елементарна логика. Икономически просперитет и човешки ресурс. За съжаление, Русия е една застаряваща нация /поне засега/ и производството на ракети и бомби не е достатъчно за истинско световно лидерство. Още по-малко пък религията... /На тебе войната май е любимата ти тема :)))/
цитирай
3. lyubomircholakov - Не мога да кажа, че войната ми е лю...
25.05.2015 06:57
Не мога да кажа, че войната ми е любима тема - но очевидно е важна тема, щом днес демокрацията се разпространява по света предимно чрез войни. При това за около 5 хиляди години писана история човечеството е водило около 14 500 войни. Държавите, а преди това племената, винаги са прибягвали до война, за да решат споровете помежду си. Която държава си затваря очите за това, винаги ще се озове в ролята на победена. Неслучайно една от най-мирните държави в света - Швейцария, е и една от най-милитаризираните, там мъжете държат снаряжението и оръжието по домовете си и всяка година ходят на лагер-сборове за запасняци. Римляните са го казали най-добре: "Ако искаш мир - готви се за война". Ако се вгледаме в историята, ще видим, че винаги, рано или късно, всяка една слаба държава бива нападана от съседите й, ако откаже доброволно да се подчини. Наполеон също има добра фраза по този помоз: "Който не храни своя армия - ще храни чужда".
цитирай
4. pando - Прекрасен анализ
25.05.2015 10:01
Поздравления!
цитирай
5. hhm - Всъщност световните войни се по...
25.05.2015 11:02
Всъщност световните войни се появяват като феномен не в следствие на някакво по съвременно оръжие, а в следствие на това, че се появява една наистина световна империя - Британската. Ако се погледне в мащаб на цялата карта на света и Римската и Персийската и Вавилонската империи приличат на провинциални царства. Докато Британската империя обхваща безпрецедентни по размер територии обхващащи всички континенти, та чак до най-забутаните в океана островчета. Това е единствената империя за която някога се е казвало, че слънцето никога не залязва над нея. Именно тази империя, бидейки наистина глобална и същевременно бидейки истинския подбудител на двете световни войни е причината за появата на феномена - световна война.

От друга страна аз намирам едно съществено противоречие в очакванията на автора на статията. От една страна той очаква Запада да залезе, а Русия да стане световния лидер на бъдещето. От друга страна той очаква появата на всемирен владетел - Антихриста. За да могат и двете неща да се осъществят - то тогава единствения вариант е Антихриста да произлезе от Русия, което едва ли е онова, което автора си представя. Лично моето разбиране е че Запада ще преживее временен упадък (бих казал дори планиран и контролиран срив), след което "чудотворно" ще се възстанови до безпрецедентна сила власт и с това ще удиви целия свят. Именно на крилете на това всемирно удивление ще се появи Антихриста. Какво точно ще се случва с Русия в този момент - мен ми е трудно да прогнозирам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748264
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031