Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2016 21:28 - ДЕМОКРАЦИЯТА УНИЩОЖАВА ЕВРОПА
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 2928 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
Европейците намаляват. 
Но без европейци очевидно не може да има европейска цивилизация. 

Следователно сме изправени пред феномена на загиването на европейската цивилизация. 
И то не просто в духовен, философски, културен или друг метафоричен план. Тя умира съвсем истински, в първичния, физически план – като починали хора, които биват карани на гробищата, изгаряни там в крематориуми или погребвани в земята; сетне умират други, те също биват изгаряни или погребвани, и идват следващите… 
Тук не става дума за високопарни фрази, колкото и верни да са те сами по себе си: духовна смърт, културна гибел, залез на цивилизацията. Става дума за смърт в истинския смисъл на думата: мъртви тела на европейци, катафалки, гробове… 
Хора са умирали във всички времена и епохи. Според някои изчисления от появата на човешките същества досега на Земята са живели над 77 милиарда души. 
Но винаги раждаемостта е била по-висока от коефициента 2.1. 
Днес Европа е в състояние на демокрация. Някои държави в нея по-отдавна, още от началото и средата на ХIХ в., други – по-отскоро. Но, общо взето, демокрацията е завладяла напълно континента. И след като процесът на измиране на европейците не спира, а точно обратното: ускорява се и се развива все по-гибелно, трябва да си зададем логичния въпрос: а всъщност защо демокрацията не го спира? Защо демокрацията не прекратява процеса на гибел на цивилизацията, в която цивилизация самата тя, демокрацията, съществува? Защо поддържа коефициента на раждаемост на европейките под критичния минимум 2.1? 

Един от най-честите отговори, които се дават, е, че този процес е обективен и няма как да бъде спрян чрез човешка намеса. 

Тук може да се каже само следното: ако искате да установите дали ви будалкат, вслушайте се дали някой не говори за "обективни" процеси в човешкото общество. Ако използва този израз, може да не се съмнявате - будалка ви. Дали самият той си вярва или не - това е отделен въпрос. Но няма значение дали иска да ви избудалка съзнателно или неволно. Важното е, че този отговор не издържа никаква критика. 
ПРОДЪЛЖАВА ТУК...



Гласувай:
9


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3759328
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930