Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2016 20:09 - Ислямизацията на Европа: числа, изгода, исторически аналогии
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 3403 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 22.07.2016 20:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image
Когато събитията в едно общество са прекалено мащабни, за да бъдат обхванати от човешкото съзнание и разбрани без специална информация - с каквато информация отделният човек обикновено не разполага, има 3 начина да ги разберем, прониквайки до същината им. 

Първият начин е да гледаме ЧИСЛАТА. 
Казал го е още Питагор: "Всичко на този свят може да се изрази с числа". 
На пръв поглед това твърдение лесно може да бъде оборено - та нали има толкова явления на този свят, които не се поддават на аритметиката? Хайде да видим как ще изразим с "числа" една любов, например? 

Само, че тази невъзможност е наистина само на пръв поглед. Защото дори такъв емоционален феномен като любовта, която хиляди поети и писатели в човешката история са обявили за "неразбираема", "загадка", "велика тайна на мирозданието" и пр. метафори, може лесно да бъде изразена с числа. Например: 1 мъж + 1 жена = 1 любов = 1 бебе (евентуално 2 близнаци и т. н.) 

Има и друго възможно уравнение на любовта: 1 мъж + 1 жена = 3 души (респективно 4 и т. н.). Впрочем, самата любов може да бъде изразена също с число - 1 (една) любов. Когато двамата влюбени си омръзнат и скъсат отношения - 0 любов. Кратко, ясно и точно. 

След като се уверихме, че дори такъв невъзможен феномен като човешките емоции може да бъде изразен в числа, нека да погледнем втория начин за проникване в същността на глобалните събития. 

Той е отдавна известен и гласи: кой има ИЗГОДА? 
Тук, мисля, че няма място за особени спорове. Търсим кой има полза от дадено събитие - и това може сериозно да ни помогне в откриването на скритите пружини на световните механизми. 

Третият начин са ИСТОРИЧЕСКИТЕ АНАЛОГИИ. 
Ако успеем да открием в миналото аналогия на събитието, което ни озадачава, това може значително да ни улесни в неговото разбиране. Причината е, че повечето исторически събития, независимо от идеологическото манипулиране, на което са били подложени през изминалото време, са доста добре описани от хроникьорите - а на нас ни остава само да си правим изводите. 

Разбира се, съществуват и доста други начини за проникване в механизмите на развитието на човешката цивилизация - но това са едни от най-простите и лесните, които може да бъдат използвани и от обикновен човек, без да е необходимо да бъде политически анализатор, кадрови шпионин, правителствен съветник или член на други подобни професионални общности. 

И така, нека да използваме тези 3 метода за проникване в механизма на историческите събития и да се опитаме да разгадаем нещо актуално, злободневно, което ни вълнува в качеството на съвременници. 

Например, такова едно актуално събитие е нахлуването в Европа на голям брой мюсюлмани, особено в последно време - за около година и половина около 2 милиона, наричани от някои "бежанци", от други - "нелегални имигранти", нахлуха на европейския континент. 

Как да наречем това събитие? Очевидно, най-точният израз е "ислямизация" на Европа. Не можем да го определим като "будизация", примерно, нали - щом не са будисти... Нито пък като "шинтоизация" или "индуизация", след като нямаме работа с шинтоисти или индуисти. 

Така, че увеличаването на броя на последователите на исляма в Европа е най-точно да се определи като "ислямизация" - независимо по какъв начин се извършва това увеличаване. 

Още повече, че става дума не само за последните 2 милиона - а за вече над 40 милиона мюсюлмани в континента, без да броим европейската част на Турция. Както виждаме, методът, посочен ни от Питагор, е доста ефективен, ако искаме да дефинираме едно явление. 

Проблемът с дефиницията е ясен - но има нещо, което обикновено изненадва, учудва и се посреща с неразбиране от мнозина европейци. То е следното: защо повечето европейски политически лидери позволяват ислямизацията на собствените си страни? 

А понеже тези лидери са начело на Европа, абсурдът става налудничав до невъзможност, защото се формулира така: защо самата Европа позволява да бъде ислямизирана? 

На пръв поглед, наистина е абсурдно: става дума за създаване и разрастване на анклави, където коренните жители на Европа не могат дори...
ПРОДЪЛЖАВА ТУК...





Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3759622
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930