Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2018 14:45 - Блумбърг: Над 200 руски наемници са убити от американците в Сирия
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 534 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Жертвите са дадени в най-кървавия сблъсък между двете страни след Студената война     Клуб Z   | Светът 14.02.2018, 8:01 ч. последна редакция 14.02, 09:06 ч. 0 коментара   859 прочитания image Снимки Туитър и Фейсбук    Сподели  Туитни  Изпрати  Принтирай  

Американските сили убили много на брой руски наемници в Сирия миналата седмица, вероятно при най-смъртоносния досега сблъсък мегду граждани на двете бивши враждуващи страни след Студената война.

Това съобщи Блумбърг, като се позова на един американски официален представител и на трима руснаци, запознати със случая.

Късно вчера в социалните мрежи бе разпространен и видеозапис от атаката, извършена на 7 февруари. Той бе излъчен и по Си Ен Ен.

11 Feb imageSham Center@shamcenter2

#Сирия, #Дейр_Зор | В результате авианалета западной коалиции были убиты несколько военнослужащих России, в том числе Алексей Ладыгин (ВДВ, Рязань). pic.twitter.com/KbHhVYFUZ3

  imageSham Center@shamcenter2  

#Сирия, #Дейр_Зор | Момент ракетного удара ВВС западной коалиции по русским наемникам из банды "ЧВК Вагнера". pic.twitter.com/lbJx3GinXN

10:55 PM - Feb 13, 2018   image

By playing this video you agree to Twitter"s use of cookies

This use may include analytics, personalization, and ads.

Learn moreOK
  •   56
  •   35 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy    

Над 200 наемници, повечето от които руснаци, сражаващи се на страната на сирийския лидер Башар Асад, са загинали при неуспешна атака срещу база на американските и предимно на кюрдските сили в богатия на петрол район на Дейр аз Зур твърдят два от руските източници. Американският представител смята, че при сражението са убити 100 души, а ранените са от 200 до 300. Той обаче не бе в състояние да каже колко от тях са руснаци.

Руската атака само изтъква сложността на един конфликт, започнал като вътрешно преследване на противници на режима, за да прелее във война с участието на ислямски екстремисти, кюрди без собствена държава и регионалните сили Иран, Турция, а отскоро и Израел. Руската военно командване заяви, че няма нищо общо с атаката, а американците приеха това твърдение. Шефът на Пентагона Джим Матис нарече "объркващо" всичко, което се е случило, но не огласи подробности.

image Огласиха имена на загинали руски наемници в Сирия. Москва мълчи

Дмитрий Песков - говорителят на руския президент Владимир Путин, отказа да коментира твърденията за руски жертви, като заяви, че Кремъл следи само данни за въоръжените сили на страната. Путин е разговарял с американския си колета Доналд Тръмп в понеделник, но военните действия в Сирия не са били обсъждани, допълни той.

"Това е голям скандал и причина за остра международна криза, - каза Владимир Фролов - бивщш руски дипломат и депутат, който сега е неависим политически анализатор. - Но Русия ще твърди, че нищо не се е случило."

С помощта на Иран Путин обърна хода на 7-годишната война, като през 2015 г. прати авиация и жива сила в подкрепа на обкръжените сили на Асад, като приглуши призивите на САЩ за незабавно отстраняване на сирийския лидер. След като "Ислямска държава", контролирала някога големи части от Сирия, днес е почти изцяло разгромена, съперничещи помежду си сили и милиции се борят в различни комбинации, за да запълнят вакуума. Самолети на Русия, Иран, Израел и Турция бяха свалени над или рай Сирия през тоци месец.

Какво точно се е случило

Офанзивата миналата седмица започнала на около  километра източно от разделителната линия по река Ефрат късно на 6 февруари, когато верни на Асад сили открили огън и напреднали във "формация с числеността на батальон, подкрепени от артилерия, танкове, противоракетни системи за многократно изстрелване и минохвъргачи", заяви полк. Томас Вийл, говорител на американската армия.

САЩ, които имат в базата съветници, помагащи на Сирийските демократични сили (СДС), отговорили с въздушна атака и артилерийски огън.

"Представители на коалицията бяха в редовна връзка с руските колеги преди, по време и след предотвратена и непредизвикана атака, - каза Вийл. - Не бе съобщено за пострадали от страна на коалицията, а вражеските бойни машини и бойци, които бяха наблизо и тръгнаха обратно на запад, не бяха взети на прицел."

Запитан за убийството на руски наемници в Сирия, директорът на ЦРУ Майк Помпео заяви пред сенатската Комисия по разузнаването, че той ще информира по-подробно Пентагона, но допълни, че "ние многократно видяхме чуждите сили да използват наемници в битките, които ще започнат да приближават САЩ".
http://clubz.bg/64193-blumbyrg_nad_200_ruski_naemnici_sa_ubiti_ot_amerikancite_v_siriq_video




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085100
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031