Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2018 22:48 - "Вгледайте се в очите на Ментата и там ще видите истината"
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 2056 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 20.11.2018 23:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Lubo Kanov
 “Стани богат” е предаване, което показва колко безмислено е така нареченото средно, пък и вероятно висшето образование в повечето случаи в нашата “Клета България”. Дванайсет или повече, предимно загубени, години в кошарата...Дали поне се развиват някакви социални умения? И това не е сигурно - не! Кой знае или помни след 12 години в училище как да смята с логаритми, кой помни органична химия, закона на Лавоазие, какво е Оерщед? Ампер? Вторият закон на термодинамиката? Или какво означава числото на Авогадро.( Впрочем, то участва в изчислението на Планковата константа, като основа на новия стандарт за мярката килограм). Някой език? Нейсе...не ми се даже говори за това кой е примерно Петлешков и каква съдба има той, според нашите съвременни българи. Каква е историята на комунизма, какво значи Гулаг, кой е Георги Марков.

Дали по-високите заплати на учителите ще променят това? Съмнявам се. А не е ли по-добре да се помага на естествената любознателност на децата и поне да им се прожектират прекрасните познавателни филми, произведени в смислените страни на Запад от нас, вместо идиотската зубраческа система от която нищо не остава в главите на учениците? Да се заимства от финландската система на образование, която има всъщност доста общо с някогашната взаимна обучителна система в България от 19 век? А не е ли очевидно, че тъпите или затъпели хора, неспособни на критично мислене и всъщност функционално неграмотни, ще гласуват по определен начин и ще протестират също по предварително ясен малоумен сценарий? Че нали всичко започва от успешното култивиране на тъпотата като национален стандарт? Предимно от тези предпоставки, а и също разбира се, поради това, че ако един политик заложи на тъпите хора в една нация, той никога няма да загуби изборите. В Америка левите разчита най-вече на това и на бъдещите демографски предимства на невежите. Но, — въздъхвам, — така е навсякъде...вгледайте се в очите на Ментата и там ще видите истината.

PS. В крайна сметка, България се е запътила към това да се превърне в един огромен, както се казва “социален дом”, където всички ще очакват помощи от социалната държава и всички ще бъдат инвалиди или ще бъдат на социални помощи. Очаква се да работи само един човек, примерно Безос от Амазон и да плати сметките на всички останали. Това ще бъде осъществената мечта на утопистите, които ще са в състояние да обявят убиецът ром Северин за нуждаещ се от помощ безпомощна жертва на обществото, понеже има “дебилност” и да поискат неговата социална издръжка до гроб.

image

 

    Lubo Kanov



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086056
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031