Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2009 09:04 - ЗА НЯКОИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ЗАБЛУДИ ПРИ АЙНЩАЙН,
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 7413 Коментари: 23 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗА НЯКОИ ОТ  ГОЛЕМИ ЗАБЛУДИ ПРИ АЙНЩАЙН ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ВСЕМИРА В КОИТО ЖИВЕЕМ.

 

1. Че масата на телата зависи от скоростта на телата, изведена математически на базата на постоянна импулсна сила ,при нарастваща скорост, каквато няма и не може да има,при относителността на движението.

   Тази заблуда е в грубо противоречие със съхранимата /вечна/ базовата същност  на Вечността, на Всемира, състояща се от неделимо и съхранимо триединство от: пространство – материя – движение от което триединство, като всеобща базова същност на Вечността произтича всичко, в това число и закона за съхранение на енергията,

Който при никакви условия не може да бъде нарушен. Противоречи и на закона за съхранение на материяга.

 

2. Че пространството се изкривява  от телата , в разрез с обективната същност на пространството на което се преписва вещева същност, каквато то няма и както водата, която изпълва един съд не е същност от пространството, така и всичко друго, което изпълва пространството  не е същност от същността на пространството.  То е същност в пространството, не от пространството.

 

3. Че гравитацията е продукт на изкривено пространство, каквото не съществува и не може да съществува защото при пространството няма какво да се изкривява. Гравитацията е продукт на движението и материята в пространството, но не и от пространството. Без материя и движение няма и не може да има енергия и сила, в това число и гравитационни такива.

 

4. Че светлината във вакуум има постоянна скорост спрямо всички тела, което противоречи на относителността на движението. Нейната скорост е постоянна спрямо телата от които изхожда, независимо от това подвижни или “неподвижни “са те, но не и спрямо всички останали тела. Самата постоянност на скоростта на телата в съответствие с инертността на материята ,спрямо телата от които изхожда показва, че те не е и не може да бъде постоянна  и еднаква спрямо останалите тела в пространството.

 

   Заблудите  в обективното човешко познание, които обективно се обуславят, насаждат и завладяват човешкото съзнание, в съответствие с инертността и обоснованата от нея инерция са нещо много трудно за преодоляване, по трудно и от разрушаването на бетонни крепости.

   За преодоляването на посочените заблуди, които поради големият и заслужен авторитет на Айнщайн ,на базата на които са пуснали дълбоки корени в съзнанието на хората/ учени и лаици/  ще трябва  да “изтече още много вода”

  Преди това ще трябва да се видят, проумеят и разберат прости и очевидни реални резултати, които нагледно доказват , че гравитационното поле не е консервативно, че директните гравитационни двигатели не са вечен двигател и са възможно, на базата на закона за съхранение на енергията след които ще трябва да се проумеят и разберат обективните истини на базата на  които изградих  общата теория за базовата същност на Вечността, като всеобщ творец и рушител на всичко преходно от себе си, в себе си и налице във всичко, в това число и при човека с тяло, ум и чувства.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. puk - Лечение е нужно. Жалко, че държавта ...
31.10.2009 14:20
Лечение е нужно. Жалко, че държавта не е в състояние да ти го осигури.
цитирай
2. gmihov - puk
31.10.2009 23:01
Няма по "умен", по "непогрешим", по уверен в "знанията си", който другите за глупаци и луди обявявя,бе глупоста си да осъзнава, че това, без конкретни познания не става.
цитирай
3. gmihov - В наука и религия
31.10.2009 23:08
В наука и религия голямата беда е, че хората в заблуда вярват повече на лидери и светци,от колкото на самата природа, на самия Бог и това, което те им предоставят като реалност, като истина.
цитирай
4. gmihov - Лидери и свитци
31.10.2009 23:21
Само всеобщата базова същност и произтичащите от нея вечни и ненарушими природни закони на Вечноста, Природата, Бога, Всемира , както искате така я наречете не греши. И не тя а лидерите и светците грешат и те в заблуди хората потопяват и ги карат взоимно в глупост и грехове да се обвиняват, дори и тогава, кагото в един Бог вярват
цитирай
5. universalnite000 - А аз намирам публикацията ти за и...
01.11.2009 14:06
А аз намирам публикацията ти за интересна и поучителна ! Добре е , че сега няма Света Инквизиция - сигурно щеше да последваш Коперник ! Успехи от мен !
цитирай
6. gmihov - universalnite000
01.11.2009 16:03
Благодаря за разбирането.
Новите значими научни истини трудно се разбират,дори и тогава, когато са прости и очевидни.
цитирай
7. ivantodorov83 - И ти и Айнщайн сте в голяма заблуда...
01.11.2009 16:16
... :)))))))))))
Шегувам се, много вода ще изтече докато разберем (ако избощо разберем) такива елементарни и фундаментални неща като гравитацията.
цитирай
8. gmihov - ivantodorov83
01.11.2009 17:10
Всеки човеик,независимо от това кой е, лидер, светец и пр. греши
Само Бог, Вечнстта със своята всеобща базова същнжст и произтичащите от нея вечни и ненарушими природни закони не греши.
Не всичко ,при Айнщайн е грешка и тои заслужено заемо свето място сред лидерите в обективното човешко позноние.
Що се отнася до моята теория за базовата същност на Вечноста,Природата, Бога, Всемира ,кое е истина в нея и кое не, ще се разбере след, като дирекната гравитационна енергетика и отккритията и изобретенията, които я обеславят и гарантират станат широко известни.
Когато това станве аз няма да съм между живите, но то ще стане, защото човечеството има вече нужда от тази безопасна енергтетика с неограничени възможности за добив на енергия ,за да оцелее на зевята и в космока.
цитирай
9. bowman - В постинга става дума за ...
02.11.2009 11:51
В постинга става дума за конкретни примери. Относно светлината и тяло отдалечаващо се от нея в обратна посока.
Или нещо не съм дочел или определението за скорост се е променило от моята младост.
Скорост и относителна скорост за мен са различни понятия.
цитирай
10. анонимен - доктора
02.11.2009 14:36
не им се връзвай доктор михов. хорицата са олицетворение на свещенната простота. а иди и им обясни на свещенната простота пък и облечена във " физически " одежди, че фотона като се отдели от източника се движи праволинейно ( знам че не е никога праволинейно, но така е по-просто за обяснение ) и инерциално ( знам че няма напълно инерциално движение, а е винаги смесен тип заради сблъсъка който като движението никога неспира ) докато не му въздейства външна сила, тоест докато не настъпи сблъсък. виж ги ти тюфлеците още немогат да разберат, че опита на майкелсън и морли е блестящ, но недоказва айнщайн а само глупостта на хората. идва време на промени. още немога да изчисля дали ще стигне времето за реализация и ти съответно да си жив за нея, но изкрено вярвам, действам и се моля за това. много е лесно на свещенната простота да дава лозунги, определения, да вкарва в болница или да убива дори заради глупоста на собствените и чуждите идеи приети за догма. но идва ново време и да видим тогава кой ще целува кръст и кой г-з. амин.
цитирай
11. gmihov - bowman
02.11.2009 23:30
Скороста е продукт на движението. Движението витаги е относително. Скоростта също. Както няма движение,което да не е относително,така няма и скорост, която да не е относителна,която да не е различна спрямо различните отправни системи, поради реалността, че два различни реалнши пътя, могат да бъдат,приети за една и съща единица мярка за време.
Например пътищата на луната около земята и около слънцето стават едновремено ,но са с различна дължина спрямо пространството и се отчитат като една и съща единица за време.
Тази относителност е малко трудно да се види и разбере, но тя има съществено значение, при откриването и формулирането на някои от фундаменталните природни закони, като тоя на Нютон за гравитационната сила и тоя на Айнщайн за енергията, при които това не е отчетено и показва, че те не са общи цакони, а частни случаи на по общи закони, до които аз достигнах, при изграждането на моите теории за: за безкрайност на енергията във времето, общата теория за енергийните потоци/ полета / и общата теория за базовата същност на Вечността, на Всемира, на Природата, на Бога, на всяка структура на материята, в това число и на човека с тяло, ум е чувства.
цитирай
12. gmihov - доктора
02.11.2009 23:43
Нищо във Всемира не става случайно. Случайно не става и развитието на обективното човешко познание.Не стават случайно и фундаменталните открития и изобретения. Не са случайност откритието "Наличие на условия, при които гравитационното поле не е котсервативно" и директните гравитационни двигагели до които аз достегнах в 1960г. Не е случайност и противопоставянето на тези мои достижения, както и заблудата, че гравитационното поле е консервативно на ксоято се обуславят. Не са случайност и моите теории, които все още не се разбират и ползуват.
цитирай
13. анонимен - Трябва да напишете за теорията си за безкрайност на енергията във времето .
02.11.2009 23:48
Бях писал постинг за грешките на Айнщайн в един друг сайт . Ще използвам този си постинг тук като коментар , защото има връзка с темата .
Известно е ,че Айнщайн признава ,че въведената от него "космологична константа" е грешка .Възможно е да се окаже ,че тъкмо това му твърдение е грешка .Тоест има някаква космологична константа водеща до ефекта , който би обяснил твърде слабото повлияване на "тъмната материя/енергия/" от ускорителното разширяване на Вселената . Тук само набързо ще спомена ,че така наречената "тъмна материя/енергия/" съставлява около 70%-80% от масата на Вселената . Интересна е теорията ,че тази материя/енергия/ съществува в петото измерение или второ времево измерение , което може да се представи като време перпендикулярно на времето , в което съществуваме ние и всъщност е независима (или много слабо влияеща се ) от него . Самото съществуване на "тъмната материя/енергия/" беше предположено въз основа на наблюденията на ъгловите размери на анизотропиите в космическия микровълнов фон .
Дори да съществува обаче Айнщайновата "космологична константа" това пак ни изправя пред един неразрешим засега въпрос : защо тази константа не е толкова голяма , колкото би могло да се очаква от изчисленията върху квантовите флуктоации .
Това , което със сигурност е грешка на Айнщайн е отхвърлянето на теориите на квантовата механика . Всички навярно сте чували за прочутия му израз ,че Бог не играе на зарове . Това възклицание идва след спор между Айнщайн и Нилс Бор относно така наречената "Копенхагенска интерпретация "на квантовата механика , която ни казва ,че могат да бъдат пресметнати само вероятностите на различните резултати от експериментите . Айнщайн не е могъл да се съгласи с твърдението , че законите на физиката могат да описват вероятности . Интересното в случая е ,че Нилс Бор също е сгрешил , макар и по причини различни от посочените от Айнщайн .
"Копенхагенската интерпретация" разглежда наблюдателя и самото наблюдение класически , което е грешка , защото наблюдаващият и измерването , което прави се подчиняват на същите правила като наблюдавания обект , т.е всички и всичко се подчинява на закони изразяващи се посредством вектор на състоянието (така наречената "вълнова функция") , чието развитие всъщност може да се разглежда напълно детерминистично . Едва в последните години беше обяснен в голяма степен произхода на вероятностните правила на "Копенхагенската интерпретация" .
В последните години от своя живот Айнщайн безуспешно се опитва да обедини гравитацията с другите сили в една обща "теория на полето" . Грешката му тук е ,че не е обърнал внимание на силните и слабите ядрени взаимодействия , а само на електромагнетизма , който в едромащабен план наподобява гравитацията . Вероятно ядрените взаимодействия са се стрували на Айнщайн твърде различни , но сега вече знаем , че всички взаимодействия (с изключение на гравитацията) се описват със съвсем подобни уравнения . Тази грешка в крайна сметка е в основата на създаването по-късно на няколко интересни , но неверни теории (например - теорията на торсионните полета) .
Въпреки своите грешки (някои от които може и да не се окажат , в крайна сметка такива ) Айнщайн ще остане в историята като геният , който обясни гравитацията в геометрията на пространство-времето .
Поздрави!
цитирай
14. анонимен - доктора
03.11.2009 21:53
отново ще се повторя: всички очакват гения да дойде от техните среди за да ги поведе към по-ясно научно бъдеще. физиците очакват той да е физик и да говори на физически език. подобен е примера със стивън хокинг наричан единствения жив гений на нашето време. той е интересен човек, но не е гений и още едно но - стотици пъти се е изказвал със следните думи: най-върховото достижение на човешкото познание ( аз ще добавя само до 1960 г. всъщност 20 години преди 1960 г.когато учителя е започнал да оформя идеята за това че има реални физически условия при които гравитационното поле независимо на какъв материален обект престава да бъде консервативно ) до този момент са принципите на нютон. поради тези си думи и разсъждения за създаденото от нютон аз съдя за следното и го заявявам, че стиван хокинг ако е все още във форма ще разбере идеите на трите теории: ОТБЕВ, ТЕП И ОТБСВ ( учителя без да се е чувал със стивън хокинк се е изказвал по същия начин за идеите и принципите на нютон ) както и да е. физиците очакват гения да е физик, химиците да е химик, лекарите да е лекар, икономистите да е икономист ит.н. и т.н. тази няма да стане. гения говори само на езика на обективната истина и то на нейното най-голямо приближение защото има елементи от обективната истина които са безмълвно познание тоест такива за които няма, не е имало и няма да има думи и формули ( знам че това звучи като игра на думи, но е вярно и ако не се почувства интуитивно неможе да се обясни смислено ) трите теории на учителя водят след себе си интересни следствия: по-ясно разбиране на същината на науките от които най-фундаменталните са физиката и химията, а математиката е техин най-добър език. всички останали науки са вторични включително и медицината. поради тази причина за да се създаде нещо ново и фундаментално примерно в медицината е необходимо първо да се променят физиката и химията. между другото новото и фундаменталното касае и икономиката. първо ще се промени физическата парадигма и тогава подпарадигмите на медицина, философия, икономика и т.н. някога на моите пациенти им казвах че този и този проблем са нерешени не само в българия а и навсякъде по света примерно един елементарен шум в ушите и за да се решат тези проблеми е необходимо да има ключово откритие в медицината. сега им говоря друго и друго знам: ключово откритие има, но първо ще "опустоши" физиката и тогава ще обдуха медицината и ще и даде да лекува по нов начин. "присъствал" съм задочно на спорове и разсъждения на учителя с физици по образование примерно наричащия се бачоачо. бачоачо интуитивно разбираше че нещо не е както трябва и го изказа по следния начин: докторе ти изказваш физическите истини със свои думи, а не както ги изказва съвременната физика (перифразирам по смисъл ). а добрутро гения говори само на езика на обективната истина или на нейното най-добро приближение за дадената епоха. затова сарториум затвори очи и приеми че говориш с човек който след време съвременната наука ще се опита да митологизира, ще нарича гений колкото и кухо да звучи това и колкото и относително да е по смисъл. този човек аз гарантирам със съцето си че е гений според определението и смисъла който стои зад тази дума и по-добре му задавайте смислени въпроси и се опитайте без да ангажирате хищника във вас да вникните истински във отговорите. това има безкраен смисъл за всички нас защото гения носи истината, но неможе да ни създаде и технологията на готово без да мръднем дътата си. трябва вяра, разбиране и огромно количество сила под формата на умствен труд да приложим. отново братя физици неочаквайте учителя да говори със строго физически термини, четете между и под редовете на написаното и изказаното и ще стане интересно. амин и успехи в азбирането.
цитирай
15. анонимен - Грешките на Айнщайн
04.11.2009 00:23
Съгласен съм с бележките относно грешките на Айнщайн. Даже бих добавил още няколко такива:
1/ Принципът на еквивалентност на гравитационна и инертна маса е израз на невежество, защото има само един вид маса.
2/ Скоростта на гравитацията няма връзка със скоростта на светлината, освен в някои изключения
3/ Времето не зависи от скоростта на движение
4/ Скъсяване на телата в посока на движението? - тогава един диск, който се върти с голяма скорост трябва не да се разширява, а да се свива, което е абсурд.
цитирай
16. gmihov - sartorium
04.11.2009 01:23
Водещето в обективното познание е физиката/ реалността/. При нея няма грешки.
Математиката е най съвършеният език , на числата с които описва най - добре и най задълбочено и достоверно реалностите. Но! Тя не е безпогрешна реалност. Тя е само език и колкото и съвършен да е този език, както с всеки друг език се допущат грешки, особенно , когато дадена реалност се приеме погрешно, като константно величина и с езика на математиката , на базата на тази грешка се парвят анализи на физически реалности, на базата на достооверни математически изчисления и резултти, но физически не достоверни. Такъв е случаят с резултата за зависимостта на маката от скоростта,.
На базата на постоянен импулс имаме математически достоверен резултат, но физически това не е достоверно, защото няма и не може да има постоянен импулс , които обуславя ускорително движение.
От времето на Нютон, който с помоща на математиката успя да да анализира много реалности и да се изкачи на най - високия връп в обективното човешко познанание, до наше време физиката се манеманизира толкова моного, което спомогна да се стигне до моного обективни истини, но за сметка на това накои обективни истини се покриха с булото на матеманиката и станаха по трудни за виждане , като пространството и времето, от които едното /пространството/ е същност от същността на Всемира, а времето е измерение произтичащо от движението, както масата от матерята.
Относно теорията за безкрайност на енергията във времето, която създадох първом за теоретично обяснение на моите прости, обективни и достоверни експериментални резултати, които ме доведоха до откритието"Наличие на условия, при които гравитационното поле не е консервативно" и до изобретяването на директинте гравитационни дивгатели, преди много години бях написал доклад ,около 15-20сграници, който тогава изпратих на акад. Г.Наджаков. Той го беше прочел
доста и веднага ми итрати едно малко листче, на което беше написал непремено да го рубликувам. Не го публикувах по обективни и субективни причини и нещага продължиха по своя трънлив път.
После стигнах до Общата теория за енергийните потоци, енертините полета,чийто основи бях золожил още в теорията за безкрайност на енергията във времето. След нея , като всеобщ фундамент за обективно обяснения всичко във Всемиро достигнах до Общата теория за базовата същност на Вечността - бог,природа ,всемир, космос и пр. за да дам по възможност най - фундаменталните възможни теоретични обяснения на постигнато от мен и съавтори ,като откритие и извобретение, изправяки се срещу заблудата - кропост "Гравитационнто поле е консервативно"
цитирай
17. gmihov - анонимен
04.11.2009 09:26
Вашия кратък коментар също показва, че някои изводи при Айнщайн изискват сериозен и задълбочен анализ и тяхното корегиране в съответствие с конкретните реалности, при които ива грешни виждания от страна на хората, нонгрешки- В тази насока ОТБСВ предлага една сериозна база за такъв анализ
цитирай
18. анонимен - доктора
05.11.2009 17:53
това което ме радва много ама наистина много е, че те четат хора с физическо образование ( и те четат внимателно ) и са надскочили етапа да те отричат поради факта че се повтаряш. явно схващат, че от една страна воистина ( казано е в народните поговорки, а те са енергийни истини ) че повторението е майка на знанието, а от друга, ти се повтаряш, но винаги казваш и по нещо ново. затова и когато не си писал два три дни аз лично започвам да се притеснявам. те трябва да слезнат на нивото на твоя език и наистина за миг да допуснат че всичко или почти всичко което пишеш е вярно и съобразено с реалността и нейната най-близка наука физиката и да положат огромно усилие да пречупят в себе си " истините на "светците"" и тогава ще дойде невероятния потрес от осъзнаването кой си ти, какво си написал и какво стои като същност зад написаното от теб и т.н. успехи братя учени ( аз съм лекар и съответно учен като вас, който вижда реалността такава каквато е. може да неразбирам физическите формули като вас, но добре виждам какво се случва във реалния живот. аз виждам съвсем съзнателно как се преобразува сложността на относителността на движението и сложността на инертността на материята и сложността на неинертността на пространството в сложната социална среда на нас хората невиждащи и рядко виждащи и направо ми се изправят косите как точно ще създадем лекарствата за нелекуваното досега. аз виждам, че няма друго единно поле освен триединното което е и единствения бог на всички нас и което е и самите нас. аз го виждам и чувствам, но с думи прости е трудно граничноневъзможно да се обясни. предстои ни създаването, всъщност осъзнаването на нова научна парадигме с нов език и това трябва да тръгне от физиката и химията и те да си настроят математиката така както им отърва. не математиката ще води физикохимията, а обратно.) амин и успехи. идват нови времена и ние сме на гребена на тяхната вълна.
цитирай
19. gmihov - доктора
05.11.2009 23:19
По радостното е, че това, което все още считит за глупост и невъзможно в скоро време щке започнат да го виждат, като обективна истина и променике за които говориш ще започнат да настъпват.
Аз проу;sn тези промени още в 1960г. но няма да видя когато специалстите и други ще ги видят, както още в 1960г. предвидих. Ти ще ги видиш.
цитирай
20. анонимен - всичко е физика
17.11.2009 11:09
Хубаво ,но това е философска теза не физична.Примерно на съвременната физика и е ясно от каде идва гравитацията ,и тя я доказва с разположението на три кварки в неутрона( нали за това правят адронния коландер в Церн) . Но темата е безкрайна .
цитирай
21. bowman - @11
17.11.2009 14:04
Скоростта се измерва в стандартизирани единици. Стандарта определя и условията при които се определя съответната константа или при метричната система има еталон които служи за това
цитирай
22. gmihov - Същност и мерни едивици
17.11.2009 23:36
За всяка същност и това, което произтича от нея има съответни мерни единици, които представляват част от нея.
Не може да имаме мерна единица, а да нямаме същност от която тя изхожда.
Не може да имаме мерна единица за пространство/ обем/, а да твърдим, че пространството не съществува.
Не може да имаме мерна единица за маса, а да твърдим, че маса не съществува.
Не може да имаме мерна единица за движение /скорост, път/ а да твърдим че скорост не съществува.
Не може да имаме мерни единици за произведение от маса и скорос , като сила и енергия ,а да твърдим, че енергия и материя няма.
и пр.
На може , между различните мерни единици, съответно между различните същности да се слага равенство. Например : между метър и килограм, материя/маса/ и енертия.
Не могат да се сместват и различни същности, което също води до заблуди. Например : пространство и движение и изкревяването / отклоняването/ на движението да се преписва на пространството. Това е все едно и също да преписваме обем на движението, измерим, като обем в квадратни метри.
Всяка реалност във Всемира има своята обективна характеристика. Ако нашата характеристика за нея не отговаря на обективната й характеристика , нашата представа за нея е непълна и погрешна.
Преди да кажем, че пространството се изкривява трабва добре да уточним нашата характеристика,каято даваме за пространството до колко тя отговаря на обективната реалтост и да вдим има ли ,при пространството, не в пространството ,нещо което би могло да се изкриви. В него има много реалности, които могат да се изкривят ,удължат, разсеят, концентрират и пр. , но в самото него/пространството, като реално съществуващо НИЩО, което има камо измерение/ няма нищо, което да може да се изкриви.
цитирай
23. анонимен - КОГАТО ГРАДИТЕ..
05.12.2009 11:59
..една колибка,една сграда...една Вселена,имате ли
представа с какви "тухли" я градите и какво представ-
ляват тези "тухли".
А може би всичко се гради от "пясък"(включително
и "тухлите") и неминуемо след градежа се тазпада
отново на пясък...
Може да не псувате,но аз съм си съвсем обикно-
вен средностатистически "човек"...
Но нали понякога се намира едно дете,което да
каже,че царят е гол,с риск да се разтърси царството!
Приятен размисъ...тухлари!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300111
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031