Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2021 08:32 - Път към нов модел
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 690 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 
                Възнасянето като Път към нов модел за мащабно Изобилие.

Част първа – спецификата на сегашния момент в Космическата еволюция – обръщение към българите. Основният вселенски закон за изобилието – АА Михаил.

Братя и сестри, труженици на Светлината. Искам да се обърна към вас в този преломен момент в историята на Земята и човечеството. С безкрайна любов ви припомням – сега не е време на разделение, а на обединение. Забравете всички спорове, различия, пререкания и сравнения. Помнете: индиговото не е по-добро от виолетовото, малкото не е по-добро от голямото, философското не е по-добро от конкретното, кръглото не е по-добро от квадратното. Нито пък обратното!

Прекрасни български светлоносци – призовавам ви отново да забравите трагедиите, генетичната обремененост и мрака на миналото – вие сте призвани да свършите много важна работа именно на това свято място. България не е нито по-добра, нито по-лоша от другите страни. Знайте все пак, че именно на тази земя се намира ключов пункт, който играе съществена роля в изграждането на новата система от мрежи около Земята. Обединете всички сили, прекрасни мои, прегърнете се и работете заедно. Не е необходимо да напускате своята традиция, а да приемете различията си и да разберете на всички нива, че всяка брънка, всеки цвят, всяко учение си имат свое безценно място в цялото. Подкрепяйте се взаимно и се окуражавайте. Така и само така ще постигнете пълен успех.

Вашата задача сега е да се обедините около новите идеи и да ги материализирате. С тази цел ще говорим за една крайно наболяла, много обяснявана и предъвквана и все пак още ненапълно разбрана тема – Изобилието.

Искам да ви припомня два основни вселенски принципа на Изобилието.

Каквото горе, такова и долу. (или каквото вътре – такова вън).
Който е най-близо до Бога, получава най-голям дял Изобилиe.

Нека сега разгледаме първия принцип. Сами разбирате, че горе и долу са условни понятия, може да го наречете и каквото вътре – такова и вън.

Разбира се - под „горе” ние всички разбираме висшите измерения, мястото където обитаваме ние и Възнесените Учители. Нека ви припомним тогава що е то „горе”.

При нас всичко е видимо – няма воали, разделителни бариери и блокажи. При вас нещата са дегизирани, всеки ходи с някакъв свой камуфлаж. Ние сме напълно открити, прозрачни. Колкото по-напреднала и опитна е същността, толкова по-блестяща е тя – интензивността на светлината, сиянието на аурата, богатството на цветовете – всичко това е знак за изпълнени божествени задачи в множеството вселени, придобита опитност, божествени награди. Най-интензивно излъчват съществата, които са най-близо до Създателя - онези, които най-всеотдайно, мащабно и безусловно служат на Същността на Бога (Светлината) чрез Любовта (насоченото отдаване на Светлина към друг обект.)

В зависимост от броя на задачите, темите, божествените атрибути и качества, които е разработвала сияйната Същност, са и цветовете в аурата й С напредването на еволюцията (не забравяйте, че ние също се развиваме), интензивността се увеличава до прозрачност, и все пак отблясъците от придобитите цветове остават – както при диаманта.

Да, ние наистина имаме йерархии и титли. Но при нас всичко идва по естествен път, видно е кой и защо е придобил своите награди и отличия. Някои от нас почти се сливат със своите почетни знаци – такъв е и случаят с моя меч, който всъщност представлява мълниеносно бърз светлинен лъч, който прониква и осветява и най-дълбокия мрак, разкривайки Божествената Истина. При нас няма завист, раздвоение, интриги. По-младите и не толкова сияйни души знаят, че именно примерът на най-ослепителниje същности чертае техния собствен път. Тези по-неопитни и безкрайно възлюбени създания знаят, че имат целия потенциал да постигнат и те такова великолепие, затова са благодарни за примера на по-„големите” и им благодарят от сърце - за разлика от земните поданици, които често завиждат на кралете си.

Какво разбираме ние под Изобилие – нашето изобилие е Светлината – колкото по-близо сме до Бог, толкова по-интензивна и пълна Светлина получаваме. Това е съвсем естествено, нали?

Светлината е нашата храна, тя е творческият материал, чрез който се изграждат Вселените. Светлината е изначалното ядро на Изобилието. Колкото повече служиш, колкото повече Светлина раздаваш чрез Безусловната Любов, толкова повече получаваш. Мащабността на този Светлинен поток се развива при всяка една същност, без изключение. Това е безкраен процес.

Сега – нека слезем „долу” при вас, във вашата реалност . Приложени ли са тези закони? Не, не са. При вас не изглежда да печели най-финото, най-любeщото, най-духовното, нали? Вие веднага ще кажете – балерините ли трупат милиони? Учителите ли тънат в разкош? Или може би онези, дето все още искат да свирят Моцарт, не слизат от яхтите си по ривиерата? Финесът, разбира се, не е свързан непременно с някакво конкретно житейско занимание, но често именно професии, свързани с духа сякаш не печелят. Има и изключения, но това е било преобладаващото осъзнаване досега - ако искаш да печелиш, бъди с масата, ако искаш да си себеси в своята уникалност, добре - но бедствай. Тази нагласа не че чак е спирала, но много е забавяла прогреса.

Да, мили мои, при вас не изглежда да сработва принципът „финото печели”

(Тук искам да направя още едно много необходимо уточнение – вие сте свикнали да разделяте вибрациите на ниски и високи с известен нюанс на преценъчност. Такова разделение, разбира се, съществува, но когато ние говорим за фини вибрации имаме предвид не високи такива от ваша гледна точка, а цял един нов спектър от честоти на звука и светлината, които вибрират по-чисто и богато. Може би още по-добре е да разделяме спектрите не по принцип на височина, а по принципа на чистотата и хармоничността. Има един цял спектър от по-нехармонични и замъглени „ниски до високи честоти”, както и по-пълни спектри – всеки все по-чист, ясен, хармоничен и богат. Да речем – Земята има някои много ниски и същевремено изключително пълни и чисти тонове. А има и високи, които не са хармонични.

Точно в този контекст искам да ви обясня, че в новата енергийно-изобилна мрежа на Земята, професиите няма да бъдат разделяни по никакъв друг принцип, освен по любовта и желанието за служене, вложени в тях. Така че няма да има значение каква работа вършите – дали сте пощальон, ресторантьор или музикант – това ще са вторични белези. Първичното условие за вашето изобилно захранване, ще бъде любовта, радостта и творчеството, с които си вършите работата и степента на съ-резониране с най-високите жизнени линии, определени в Космическия договор.)

Да, мили мои – при вас не изглежда да сработват гореспоменатите от нас принципи. И защо? Защото Истината е била изкривена, вселенските закони – нарушени, била е създадена изопачена реалност, в която са ви накарали да вярвате. По силата на закона за свободната воля всеки има право да твори каквито пожелае реалности (след което – по силата на същия закон, следва да доведе стореното обратно до Божествената му чистота. Ето защо всички вие – пожелавайки да промените стария свят, започвате първо със себе си, трансмутирайки собствените си сенки).

Вие имате избор – да продължите да вярвате в този изкривен свят, или да поискате божествените си правомощия, създавайки нов? Кое ще предпочетете?

Ние ви казваме, че около Земята бива изграждана цяла система от енергийни мрежи, една от които е съсредоточена именно върху Изобилието. Тези решетки не са отделени, те действат синхронно напаснати в определени пунктове.

Сега, обаче, ние ще се съсредоточим именно върху мрежата на Изобилието.

Какви са изборите пред вас?

Нека отново ви припомня – Възнасянето е вече факт на Земята. Основите бяха положени, процесът е в ход. Вие еволюирате прекрасни мои, независимо дали го съзнавате или не. Две прекрасни вълни от труженици на Светлината вече построиха макета на Новата Земя с основните енергийни мрежи. Пред вас стои изборът – да се включите ли и вие или не. Определени хора имат задача да се изчистят изцяло от налепите на миналото първи и да се вградят напълно в тези мрежи, захранвайки ги със своята мъдрост, Светлина и енергия. Това са най-старите и опитни души. Всеки един, обаче, може да се включи, всеки има своя уникален Път и модел, с които може да бъде полезен и да допринесе за цялото.

Така че въпросът за Изобилието придобива нов, по-значителен мащаб.

Много от вас опитват метода на положителното мислене, за да постигат свои лични цели. В това няма нищо лошо, ние непрекъснато ви окуражаваме да се радвате и на най-малкото нещо, да цените всеки миг. И няма нищо по-прекрасно от положителния подход към света. Но! Вие скоро започвате да забелязвате, че желанията ви не се изпълняват точно според първоначално зададения блясък, че не всичко дава резултат, че нещата куцат. Защо е така? Защото се опитвате да приложите Божествения принцип на Изобилието в рамките на една изкривена дуална мрежа, която е пълна с препятствия, блокажи, неправомерни натрупвания. (Показва ми действащата мрежа на Изобилие в третото измерение – на някои места енергията е толкова прекомерно натрупана, че чак е прегоряла – вижда се като мазни катранени лекета, докато други места са просто празни, ограбени, с малко до почти никакъв приток на енергия.) Ето това, мили мои, са създали вековете на алчност и натрупване на едни за сметка на други. Когато искате да приложите положителното мислене в такава реалност, вие все едно действате в затворена система (а тя E такава, защото е загубила връзката с Бог – непресъхващия извор на Изобилие.). В една такава затворена система наистина е вярно, че ако вие печелите, губи друг. Ако в такова множество има за всички само десет единици, взимайки за вас три, вие оставяте за другите седем. И остава да прекарате векове в борби кой и по каква причина заслужава да има повече от тези крайни на брой единици.

Ние ви предлагаме сега да се включите в новата Божествена система на изобилие (показва ми една разкошна решетка от хармонични модели с определени центрове на вертикална връзка и постоянно захранване – всяка точка в тази система захранва останалите модели и всеки останал модел захранва точката. Фигурите са в съвършена симетрия, енергията тече бързо и безпрепятствено по всички нива). Когато се включите в тази енергийна мрежа на Изобилие – когато вие печелите, печелят и другите, когато другите печелят, печелите и вие.

Не само това – тъй като тук са спазени Божествените модели, когато вие изпратите своята положителна мисъл и осъществявате своите мечти, не само няма да вземете от другиго, а напротив – ще увеличавате енергията по мрежата експоненциално, защото ще я захраните с божията Светлина на вашето чисто намерение. Така всеки един човек и всяко звено по веригата не само не изчерпват ресурса, а напротив – непрекъснато го увеличават.

Тъкмо затова ви приканвам отново и отново да излезете от царството на его-желанията и да преминете към по-широкия диапазон от нас/ние, цялата земя, галактика, Вселена.

Докато сте в тяло вие винаги ще имате его и то винаги ще флуктуира; важно е не да го унищожите, а просто да можете да наблюдавате тези движения, както и да взимате решения изцяло от позицията на Духа.

Вие можете да глезите малкото си дете, да му купите шоколадче или количка, и все пак – като мъдър и любещ родител, вие знаете, че искате за детето си и нещо повече от това да яде сладко или да си играе на картинг.

И така – прекрасни мои, пред вас стои наистина сериозна задача. Налага се вие да приложите в света си принцип, който не виждате.

Вие правите своите положителни утвърждения и поръчки за някакво возило – да речем, прекарвате деня си в духовна работа, а след това излизате на улицата и виждате, че шосетата са пълни с коли, чиито собственици не са направили и едно единствено утвърждение в живота си. Да не говорим, че най-лъскавите и дебели автомобили понякога принадлежат на хора, които дори злотворят.

В какво да вярвате тогава? Вярвайте на себе си и на интуицията си. Вярвайте на нас. Вярвайте, когато ви казваме, че имате избор. На кой свят искате да служите? На изкривения или на Божествения?

Ние разбираме вашите страхове – с векове са ви обучавали, че най-приспособимият печели, че единственият начин да оцелявате, е да се нагаждате, не да творите. Разбираме също така, че именно Тружениците на Светлината най-много се плашат да покажат истинските си умения и възможности по причина на факта, че с векове са били преследвани и тормозени. Те са свикнали на съвсем друг принцип: „Ако покажа Светлината си, ще си докарам сигурна земна гибел.” Много от вас са го правили съзнателно – идвали са на планетата, изхвърляли са по една искра Истина и след това с побягвали ужасени обратно към нашите измерения.

Но аз, Архангел Михаил, искам да ви уверя – онези времена отминаха. Сега е дошъл друг момент.

Сега вие можете да творите реалности – да се присъедините със собствените си повишени вибрации към мрежата, в която действат Божествените принципи, а именно – колкото по-голяма Любов и Светлина, толкова по-голямо Изобилие.

Сега е време да осъзнаете, че можете да бъдете Истинското Себе си без опасност за оцеляването ви.

Сега идва вашият момент на Земята. Можете спокойно да следвате импулсите и мечтите на Духа си, изобилно и бодро крачейки по планетата – тя е ваша, вие направихте толкова много неща за нея. Вие сте нейните нови стопани, вие сте господарите. Иде моментът, в който да наберете плодовете на труда си.

Това бе общо-философската част на темата. Не забравяйте, че колкото по-„високо” е измерението, толкова повече понятията Светлина, Любов и Изобилие започват да се преливат в едно цяло. При вас, обаче, все още не е така.

Тъкмо за това не очакваме от вас да забравяте чувството си за реалност. Знаем, че всеки един жадува за конкретни наставления. Затова в следващата част Мастер Сен Жермен ще поговори малко повече за конкретиката – той ще ви разкаже за своята работа по създаването на тази финансова мрежа - съвсем реална, между впрочем, както ще ви даде и конкретни напътствия за работа.

Много ви обичам и прегръщам. Гордея съм с вас, винаги съм с вас.

АА Михаил
http://rohanna2012.blogspot.com/2012/11/blog-post.html



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868250
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава