Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2012 11:00 - ШАНСЪТ НА БОЙКО БОРИСОВ – ШАНС ИЛИ БЕДА ЗА БЪЛГАРИЯ?
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 6283 Коментари: 13 Гласове:
8

Последна промяна: 14.01.2012 23:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 






ША
НСЪТ НА БОЙКО БОРИСОВ – ШАНС ИЛИ БЕДА

ЗА

БЪЛГАРИЯ?

 

 

Нека си представим, че утре (е, нека не е в смисъл на буквално утре -  а в по-политическия смисъл на предсрочни избори) ГЕРБ падне от власт. Нещо се случва, нещо извънредно, непредвидимо, подир което също така извънредно и непредвидимо следват предсрочните упоменати в скоби избори – и ГЕРБ пада. Съвсем заслужено. Защото са корумпирани и защото полицейските песове ядат пържолките на пенсионерите. Да го формулираме по-образно – «пеСионерите», сиреч песовете, ядат пържолките на пеНСионерите. Изводът, впрочем, е ясен: ако оставим полицейските кучета да умрат от глад, пенсионерите ще зачервят бузки и ще закръглят охранени шкембета…

Значи, анализираме следната хипотеза: пада ГЕРБ, изчезва на бунището на историята – както му се и полага, нали, щом песионерите ядат пържолките на пенсионерите…

И какво става по-нататък?

Въпросът е съвсем конкретен, въпреки, че звучи малко отвлечено. Нека го повторим: какво става?

В смисъл: кой идва на власт?

Щото нали, пращаме ГЕРБ на бунището заедно с простоватия, неинтелигентния, грубоватия, подобния на мутра Бойко Борисов (а може би наистина е мутра, или най-малкото в миналото непременно и със сигурност е бил мутра, щото е охранявал Тодор Живков барабар с царя, пардон, с мадридския мошеник Саск… как беше, няма значение). Изритваме го по тази причина на бунището на историята. Или на политиката. А бе, пращаме го на всички възможни бунища, щото дава пържолки на полицейското куче, като ги изтръгва тези пържолки от гладните уста на гладните 2 милиона и близо 3 милиона пенсионери. А, да не забравяме, пращаме го на боклука и щото е масон, и щото всичките ни други днешни политици не са масони (вижте интервютата на бившия председател на комисията по досиетата Методи Андреев и ще видите колко процента от днешните ни политици не са масони, май бяха 0%, ама нейсе, запуши я, както казва героят на Алеко).

И пак се връщаме на главния въпрос: какво става, ако, както целокупният български интернет-народ желае, Бойко Борисов падне от власт?

Възможните варианти са два.

Вариант първи: както мнозина от целокупния български интернет-народ желае, на власт идват херувими с ангелски крилца. Кристално чисти. Неопетнени. Некорумпирани и с никакви намерения за корупция. Те ще хранят полицейските кучета не с пържолки, а с люцерна – щото всичките пържолки ще отиват за бедните пенсионери, които сега при Бойко Борисов ровят в кофите за боклук. Щото полицейските кучета издърпват пържолките от устата им.

Вариант втори: на власт идва Ахмед Доган под формата на Двойна, Тройна, Четворна или всякаква друга възможна коалиция с БСП, тоест със Сергей Станишев, а покрай тях са се намърдали някои от неотменимите Саксбургов или как беше там, Меглена Комисарова (мадам «Йес!», така и не се разбра сегашната новоизлюпена партийна «мадам» ли е по-значимият елемент в нейния облик или някогашното «Йес!»), агентът Гоце (той вече опита да се намърда отново в активната политика с «абв», та сега явно ще продължи по азбуката), а наоколо им вечните коалиционни политически отпадъци – вехти или също като «йес» новоизлюпени.

Кой от двата варианта изглежда по-вероятен?

Много ми се иска да е първият.

Но за съжаление явно ще е вторият.

Ако ГЕРБ падне рязко от власт, тоест ако Бойко Борисов падне рязко от власт, държавата след това няма да се управлява от херувимчетата с ангелски крилца. Пак, както беше от 2001-ва до 2009 г. (а и преди това при Беров) ще се управлява от Ахмед Доган, независимо от коалицията, която ще се отърква около него. По много проста причина – електоратът на Доган не са избиратели, а армия. Защото гласуват като армия – дисциплинирано, стегнато и под строй и за когото се заповяда. И отново ще тръгнат конвоите автобуси от Бурса.

Няма по-наивни хора от българските демократи. Историята вече колко пъти ги блъскаше като шкембе о дувар – а те все я карат със сините идеологически капаци на очите: всеки, който не е демократ, долу от властта! Искаме си Костов, или Мартин Димитров, Неински (или Неинска, тя пък кога ще се научи как е името й на български?) или даже направо Филип Димитров.

Е, няма! И Костов, и Мартин, и Неински (Неинска) и Ф. Д. са ако не на бунището, то във всички случаи в задния двор на историята. За добро или за лошо – там са. А на българските демократи им остава да се утешават само със старата лакърдия: «Политиката е изкуство на възможното».

Да, на възможното. Единственото, което може да се добави, е, че всъщност целият живот е изкуство на възможното и всичко в него е все така изкуство на възможното: политика, култура, професия, семейство, любов, приятелство… Та нима може да съществува «изкуство на невъзможното» - щом е  невъзможно, то просто не съществува, така че няма и как да съществува «изкуство» чрез него. Който се опитва да прави «изкуство на невъзможното», неизбежно изпада в ролята на глупак – в политиката остава вечна опозиция и се маргинализира, в културата графоман вместо писател или бояджия вместо художник, в професията се влачи максимум до средното ниво, в семейството рогоносец, в любовта отритнат, в приятелството разочарован…

Залагащият на невъзможното винаги остава… добре, нека го кажем по-деликатно, наивен идеалист. Което си е просто казано в по-деликатна форма. И му остава само да се утешава с правилната теоретическа постановка, че незнамкакво си било «изкуство на възможното» - която формула обаче е забравил да приложи на практика.

Ама не, българските демократи дори не искат просто да си замълчат и примирено да се утешават с тази изтъркана максима! Българските демократи затова и съсипаха бъдещето на България – защото имаха за т. нар. «демокрация» вечно невъзможно романтични представи от рода на «гражданско общество», без да знаят какво изобщо представлява това на практика, а когато виждаха, че «гражданското общество» представлява просто привилегии за едни малцинствени групи за сметка на мнозинствените групи, им оставаше само гузно да си мълчат и да се правят, че нищо не забелязват или, че това, което забелязват, е всъщност съвсем нормално.

Българските демократи клатят лодката на Бойко Борисов по сайтове, форуми и блогове, карат му се, ругаят, плюят. Те искат, в трескаво щение са, изгарят от желание да осъществят втория вариант на хипотезата «Бойко Борисов пада от власт»: да докарат във властта отново Ахмед Доган, маскиран на преден план като Сергей Станишев (респективно агент Гоце Първанов). Искат го, дори без да знаят, че го искат – защото първата част от уравнението: «Бойко Борисов пада от власта» неизбежно, непременно и задължително е свързана с втората част: «На власт идва Ахмед Доган – този път завинаги, независимо как ще е маскиран».

В момента БСП е разгърнала колосална (за нашите мащаби) информационна война срещу Бойко Борисов, а българските демократи се хващат на въдицата й, сякаш подир Бойко Борисов на власт ще дойдат Иван Костов, Мартин Димитров или в по-хубавелческия вариант – Надежда Неинска, дето даже и името си презира да произнесе на български, ами твърди, че била «Неински».

А може би демократите разчитат на вариант номер едно: на власт идват херувимчетата с крилцата, кристално чистите, неопетнените и некорумпираните до мозъка на костите си? Е, ако наистина разчитат на това, значи демократите остават вечните политически… наивни идеалисти, пак деликатно казано.

Но и самите комунисти или социалисти, или бесепари проявяват поредната си историческа глупащина – защото зад гърба на Станишев или Първанов, без значение, непременно и задължително пак ще се окаже Ахмед Доган, който де факто ще управлява държавата, а Станишев или Първанов, без значение, ще му правят теманета до земята. Щото следващите избори пак ще зависят от него. Сега също зависят, но Бойко Борисов донякъде го озапти. Да, обаче нали говорим за вариант, в който Бойко Борисов пада от власт, тоест, когато няма вече да може да го озаптява. И въпросът се появява от само себе си: кой ще озаптява Ахмед Доган, ако Бойко Борисов падне от власт, понеже бил искал полицейските кучета да бъдат нахранени, за да си вършат работата както трябва?

Изворът на цялата тази червена помия, която се излива върху Бойко Борисов и на която демократите с учудващо безхаберие пригласят, без да мислят за последиците след обръщането на лодката, в чието клатене усърдно участват, е ясно къде се намира. Толкова ясно, че само колективно изпадане на остатъците от демократите в опозиционен делириум може да обясни (не и да оправдае!) абсурдната и налудничава негласна коалиция в публичното или най-малкото в интернет-пространството – червени и сини в единен строй срещу Бойко Борисов.

Да, той има защо да бъде критикуван, както и да бъдат анализирани слабите му места – но това не са кучешките пържолки, по чиято примамлива за захапване образност се подхлъзва истеризиралото опозиционно червено-синьо въображение. Нито магистралите. Нито прерязаните ленти на детски градини, водопречиствателни станции и прочие логистичен реквизит. Защото и пържолки са необходими на полицейските кучета (а с какво да го наградят животинчето, с медал «За вярна служба»? Може, но явно отличието ще остане неразбрано), и магистралите са хубаво нещо (който е прескочил поне за малко до Европа, знае за какво става дума), и детски градини трябвт, и всякакъв друг логистичен реквизит.

Бойко Борисов има едно основно, главно, фундаментално слабо място.

Но то лежи в съвсем друга плоскост.

Неговото нещастие е, че той е кадърен, много добър, дори великолепен изпълнител – но днес България има нужда не просто от изпълнител, а от лидер.

Какво означава «лидер»? Нещо много просто: изпълнител плюс идеолог. Тоест: човек с ясна идея, която познава, на която служи и която прокарва в живота чрез своята дейност, и освен това притежава необходимите организационни качества, за да я приведе в изпълнение чрез тази си дейност.

Бойко Борисов притежава качествата да реализира изпълнението на една идея – но няма самата идея. Както и мнозина други в България, той смята, че присъединяването ни към ЕС, паричките оттам (дали са пък чак толкова, че да си заслужават изобщо мисленето?), влизането ни в Шенген, строенето на магистрали и прочие изпълнителска дейност ще отдалечи България от пропастта, към която тя се е затичала.

Не, няма да я отдалечи.  И въобще няма да повлияе на този процес. Защото проблемът на България днес не са магистралите, нито кучешките пържолки, нито дори Шенген или финансовата, икономическата или каквато и да било друга «криза».

Проблемът на България днес са животът и смъртта.

Защото и политици, и журналисти, и блогери, и симпатизанти на едни или други партии, и безпартийни усилено неглижират факта, че българите в България измират и намаляват със скорост 70 хиляди годишно.

А циганите се удвояват на всеки 20 години.

Проблемът обаче не е, че циганите се удвояват.

Проблемът е, че българите измират.

Бойко Борисов положи сериозни усилия, за да спаси от изчезване породата кучета «Каракачанска овчарка». Ако успее да направи и за българите (за етническите българи в България!) онова, което постигна за кучетата – тоест, да спаси българите от измиране така, както спаси кучетата, ще заслужи паметник. И името му ще остане в историята.

Но, като имаме предвид скорошния пример с Унгария и нейния премиер, срещу когото налетяха като побеснели целият европейски чиновнически кучкарник барабар с вечните «непправителствени» организации, може със съжаление да се прогнозира, че той просто няма да намери куража да направи необходимите стъпки, за да спаси българите от измиране - и така, намирайки идеята, на която да служи, да се превърне в истински лидер.

Тези необходими стъпки, впрочем, нито са кой знае колко много, нито толкова сложни. Иска се само така, както се отчитат специфичните проблеми на циганите и се осигуряват финансови средства за «ромски» образователни програми, професионални курсове само за «роми», привилегии за узаконяване на «ромски» жилища и пр., и пр. – по същия начин да се отдели внимание и за специфичните български проблеми. Нали по конституция не може да има привилегии, основани на етнос, раса и т. н.? И за да се изравнят българите с циганите, трябва да се обърне внимание и на специфичните български проблеми. Впрочем, специфичният български проблем е само един-единствен, в сравнение с който магистралите барабар с цялата политика, икономика, финансова и не знам още каква криза са просто бели кахъри.

Проблемът на българите е, че измират.

Проблемът на циганите е образованието (по-точно – възпитанието, за което, кой знае защо, никой не се сеща; но това е друга тема).

А проблемът на българите – раждаемостта.

Която раждаемост, ако не се увеличи – просто изчезваме веднъж завинаги от лицето на земята. И по магистралите ще се говори на чужд език – цигански, турски или някакъв друг, но във всички случай няма да е български. Защото магистралите ще останат за не-българите. Българи просто вече няма да има – а колкото са останали, ще са се сврели в подобия на гета (или направо в гета) по големите градове.

Ето, с този проблем трябва да се справи Бойко Борисов – ако иска наистина да бъде лидер. И то не просто какъв да е лидер, а такъв, който да остане в историята. Защото именно историята поставя както този проблем пред него – така и него пред проблема. Независимо дали той иска да стои пред проблема и проблемът да стои пред него. Такава му била орисията. Историята не пита.

Колкото и неприятно и тъжно е за някои да го признаят – но освен него няма кой друг да го стори. Вече се намираме на границата на измиране. Дори някои демографи твърдят, че вече сме я преминали. Дано не е вярно. И освен Бойко Борисов, просто защото той е на върха на властта в този политически и исторически момент, няма кой друг да го стори. Другите вече се изредиха във властта – видяхме какви ги измътиха. И отново са наклякали като хиени и пак чакат за властта. А в това време демократите с възхитителния патос на истински идеалисти на гражданското общество, дето било накърнено от политиката на Бойко Борисов, с увлечение клатят лодката, плюят го както им дойде на сгода и с кошмарно закърняла историческа памет и убийствена неспособност да се вгледат поне в най-близкото бъдеще забравят кой ще дойде на власт след него.

Разбира се, това, че единствено Бойко Борисов по силата на обстоятелствата (впрочем, и на собствената си политическа адекватност) е поставен в позиция, от която може да се справи със задачата да спре измирането на българите, не означава, че непременно ще се справи.

Дори за съжаление мисля, че едва ли ще успее.

Защото едно-единствено нещо издига обикновения кадърен изпълнител до нивото на истински лидер – саможертвата.

Саможертвата в името на идеята, на която се е обрекъл да служи.

Може би Бойко Борисов е способен на саможертва. А може би не е способен. Бъдещето ще покаже това единствено, ако той намери идеята, на която да служи. В момента той си въобразява, че е намерил идея в това да изпълнява изискванията на чиновниците от Брюксел в една или друга област. Уви, това не е идея. Това е просто изпълнение на изисквания.

Идеи, естествено, има много. Но когато собственият ти народ е застрашен от измиране, всичко друго трябва да отстъпи пред идеята за негово спасяване.

Да се посвети човек на една идея, означава да е готов на саможертва. И да излезе на борба срещу онези, които пречат за реализацията й.

Ако Бойко Борисов успее да предолее този праг, ако се реши да пожертва личните си амбиции (които са нормални за всеки човек и би било странно и твърде подозрително, ако ги няма), партийните си пристрастия, възможностите за конюнктурни успехи, за подсигурено бъдеще (политиците, които застават срещу изискванията на проводниците на глобалната диктатура, не доживяват до спокойни старини, напоследък това го виждаме доста често) – тогава ще влезе в историята.

От изпълнител ще се превърне в лидер.

Тогава неговото нещастие с жертвата на личния му кратък бъдещ просперитет ще се превърне в щастие на саможертвата за България.

Историята сочи как «нещастието» на саможертвата доста често се е превръщало в щастие за България – всеки, който макар и съвсем бегло се разрови в историята, ще намери изобилно количество примери за това.

И обратно: ако Бойко Борисов се хипнотизира от личното си мъничко щастие на подсигуреното си вече (и явно комфортно) бъдеще, това ще е нещастието на България. И то, като се вгледаме в данните от демографските статистики, последното й нещастие. В най-оптимистичния вариант – едно от последните. Но, така или иначе – нещастие.

Историята дава на Бойко Борисов шанс, какъвто рядко се дава.

В какво ще го превърне – в шанс или беда за България, зависи вече само от него.

Няма кой друг.

Изборът е негов.

 

Любомир Чолаков

 

 




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. andrei - Изборът е на българите ,а не на Борисов!
14.01.2012 11:25
От 10. 11.1989г.до днес са управлявали страната единствено комунисти и ченгета от ДС,които сякаш не забелязваш и наричаш демократи.С Борисов случаят е идентичен,с тази разлика,че във властта трайно се настаниха престъпните групировки,създадени от същите тези комунистически дейци и агенти на ДС,за които,както забелязвам лееш крокодилски сълзи.Много си далече от демократичното мислене,за да даваш акъл и манипулираш хората.Хоризонта на твоето мислене е много къс,за да можеш да забележиш наистина стойностните хора,които са в състояние да са начело на държавата.Но нищо ново под слънцето-щом си готов да те управлява криминален престъпник е видно,какъв е душевният ти мир и нагласа...
цитирай
2. lyubomircholakov - От 10. 11. 1989г. до днес са управ...
14.01.2012 11:32
andrei написа:
От 10. 11.1989г.до днес са управлявали страната единствено комунисти и ченгета от ДС,които сякаш не забелязваш и наричаш демократи.С Борисов случаят е идентичен,с тази разлика,че във властта трайно се настаниха престъпните групировки,създадени от същите тези комунистически дейци и агенти на ДС,за които,както забелязвам лееш крокодилски сълзи.Много си далече от демократичното мислене,за да даваш акъл и манипулираш хората.Хоризонта на твоето мислене е много къс,за да можеш да забележиш наистина стойностните хора,които са в състояние да са начело на държавата.Но нищо ново под слънцето-щом си готов да те управлява криминален престъпник е видно,какъв е душевният ти мир и нагласа...

Добре. Посочи конкретните имена на "стойностните хора, които са в състояние да са начело на държавата"- но такива "стойностни хора", които да са в състояние да победят на избори БСП и ДПС. И избягвай да минаваш на лични оценки и обиди, защото такива коментари просто ще ги изтривам. Както виждаш, аз не правя оценка за дължината на твоя "хоризонт на мислене".
А "демократи" наричам просто хората, които искрено вярват в демокрацията. Впрочем, наистина е интересно мнението ти, че само личности с "демократично мислене" имат право "да дават акъл и да манипулират хората"...
цитирай
3. dedenze - Не Бойко, Господ да слезе не може да оправи нещата !
14.01.2012 11:58
Приетия партиен, държавно финансиран модел е грешен. Липсата на държавен сектор в икономиката, липсата на отрицателен вот, национални цели и пр...
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/01/11/poslednite-deistviia.880788
цитирай
4. анонимен - тоталитаризъм
14.01.2012 12:52
Така се раждат диктаторите. От изпълнител, Хитлер се е превърнал в диктатор.
цитирай
5. lyubomircholakov - Така се раждат диктаторите. От и...
14.01.2012 12:58
анонимен написа:
Така се раждат диктаторите. От изпълнител, Хитлер се е превърнал в диктатор.

Позволявам си леко да опонирам, защото именно разликата между изпълнител и лидер коментирам в текста. Хитлер се е превърнал в диктатор от лидер, а не от изпълнител. Той никога не е бил прост изпълнител. Изпълнителят никога не може да се превърне в диктатор, просто защото няма енергийно-идейния капацитет за това. Той винаги си остава втора цигулка и се задоволява да бъде изпълнител. Както засега Бойко Борисов си остава обикновен изпълнител на онова, което му наредят от Брюксел, респ. от Вашингтон. Единствено когато успее да преодолее това си състояние (ако успее да го преодолее!), може да се превърне в лидер - което е и следващото стъпало пред него. Дали ще го изкачи - това вече е въпрос на личностни характеристики и на идеен багаж.
цитирай
6. evrazol - "В момента той си въобразява, ...
15.01.2012 12:49
"В момента той си въобразява, че е намерил идея в това да изпълнява изискванията на чиновниците от Брюксел в една или друга област."

Не, не това му е идеята. Ние нямаме икономика. Еврофондовете са основния му икономически ресурс.

Колкото до саможертвата - едва ли е уместно изобщо да се говори за жертва. Не мога да приема и идеята за лидерство, докато няма еднозначна, или максимум двузначна оценка на ситуацията и причините /а не вината/ довели до нея. Бойко играе най-добрия ход за момента, поради фактическата невъзможност да формулира дългосрочна перспектива. За това и си сменя мнението според "случая". Според моментната конюнктура. Принуден е да лавира между действащите структури на "лидерите от прехода и преди него" от една страна и социалното недоволство от друга. Въпросните структури ще защитават интересите си до край, а недоволните нямат къде повече да затягат коланите. Бойко трябва или да балансира нагласите, или да воюва срещу всички. Иначе казано алтернативите му са две. Популизъм и манипулация, или диктат и конфронтация. Зависи за какво реално ще му стигнат силите. Политика на възможното.
Според мен, оказал се в ролята на балансьор между корпоративните и държавните интереси /Доган бе балансьор единствено между корпоративните/, той няма полезен ход. Не може да вкара престъпниците в затвора, понеже няма толкова голям затвор. Неволно или волно, но ние всички направихме този преход по този начин. Участвахме в "онова което се случи". И всеки, според възможностите си, си е осигурил правна аргументация на поведението си. Престъпленията са извършвани по правилата на закона, а не против тях. От друга страна целия ни преход бе лишен от справедливост, според неписаните морални норми. Как да осъдиш и как да оправдаеш? Ама законно?
В случая Бойко остава перманентно "дискусионен", поради това, че не е заявил ясно намеренията и посоката си. Няма концепция. Но той и не може да има.
Не целите на Бойко са истинския проблем. А неизвестността за намеренията му.
цитирай
7. penchoan - Бойко Борисов няма никакви наме...
16.01.2012 11:26
Бойко Борисов няма никакви намерения освен строеж на магистрали, а в момента има само един избор: Да подаде оставка преждевременно или да чака парламентарните избори да го свалят от власт.
цитирай
8. lyubomircholakov - Бойко Борисов няма никакви наме...
16.01.2012 12:08
penchoan написа:
Бойко Борисов няма никакви намерения освен строеж на магистрали, а в момента има само един избор: Да подаде оставка преждевременно или да чака парламентарните избори да го свалят от власт.

Добре. Но все пак въпросът, който скромно поставям в горния текст, си остава: кой ще дойде на власт след него? Мога само да подчертая: не КОЙ НИ СЕ ИСКА да вземе властта, а КОЙ РЕАЛНО ще я вземе чрез количеството и дисциплината на своите избиратели?
цитирай
9. penchoan - Бойко Борисов няма никакви наме...
16.01.2012 20:23
lyubomircholakov написа:
penchoan написа:
Бойко Борисов няма никакви намерения освен строеж на магистрали, а в момента има само един избор: Да подаде оставка преждевременно или да чака парламентарните избори да го свалят от власт.

Добре. Но все пак въпросът, който скромно поставям в горния текст, си остава: кой ще дойде на власт след него? Мога само да подчертая: не КОЙ НИ СЕ ИСКА да вземе властта, а КОЙ РЕАЛНО ще я вземе чрез количеството и дисциплината на своите избиратели?


Никой не може да каже отсега, може да е БСП или нова сила, но в никакъв случай Сергей Станишев.
цитирай
10. lyubomircholakov - Бойко Борисов няма никакви наме...
16.01.2012 21:13
penchoan написа:
lyubomircholakov написа:
penchoan написа:
Бойко Борисов няма никакви намерения освен строеж на магистрали, а в момента има само един избор: Да подаде оставка преждевременно или да чака парламентарните избори да го свалят от власт.

Добре. Но все пак въпросът, който скромно поставям в горния текст, си остава: кой ще дойде на власт след него? Мога само да подчертая: не КОЙ НИ СЕ ИСКА да вземе властта, а КОЙ РЕАЛНО ще я вземе чрез количеството и дисциплината на своите избиратели?


Никой не може да каже отсега, може да е БСП или нова сила, но в никакъв случай Сергей Станишев.


Прекрасно. Значи, понеже така или иначе не се очертава "нова сила", трябва да се радваме, че ще е БСП, но поне без Сергей Станишев.
Честно казано, не виждам повод за радост, че на власт ще дойде отново БСП. Дори напротив. :-(
цитирай
11. lyubomircholakov - Бойко Борисов няма никакви наме...
16.01.2012 21:13
penchoan написа:
lyubomircholakov написа:
penchoan написа:
Бойко Борисов няма никакви намерения освен строеж на магистрали, а в момента има само един избор: Да подаде оставка преждевременно или да чака парламентарните избори да го свалят от власт.

Добре. Но все пак въпросът, който скромно поставям в горния текст, си остава: кой ще дойде на власт след него? Мога само да подчертая: не КОЙ НИ СЕ ИСКА да вземе властта, а КОЙ РЕАЛНО ще я вземе чрез количеството и дисциплината на своите избиратели?


Никой не може да каже отсега, може да е БСП или нова сила, но в никакъв случай Сергей Станишев.


Прекрасно. Значи, понеже така или иначе не се очертава "нова сила", трябва да се радваме, че ще е БСП, но поне без Сергей Станишев.
Честно казано, не виждам повод за радост, че на власт ще дойде отново БСП. Дори напротив. :-(
цитирай
12. gocho52 - Не съм почитател на Диктаторите.
20.01.2012 12:42
И на Бойко...
цитирай
13. анонимен - Докато всички нечисти партии не ...
05.08.2012 10:49
Докато всички нечисти партии не изчезнат, не ни чака никакво светло бъдеще. Не си мислете, че нещата в България ще се оправят, ако дойде на власт дадена партия !!! Всички партии днешно време са един дол дренки, а за хората в тях не ми се говори, пълни тиквеници. То няма за какво да се гласува освен за тиквеници. По-добре се отвратете докато е време, защото после ще съжалявате защо сте дали гласа си за тази и онази партия. РАЗБЕРЕТЕ ГО ТОВА ЗАВИНАГИ, ЧЕ В МОМЕНТА НЯМА ПАРТИЯ, КОЯТО ДА НЕ Е БАНДИТСКА И ДА НЕ ЛАМТИ ЗА ПАРИ !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3749381
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031