Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2012 13:03 - ВИЖТЕ ВИДЕОТО, ЦЕНЗУРИРАНО И СПРЯНО ОТ YOU TUBE
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 26257 Коментари: 40 Гласове:
22

Последна промяна: 09.02.2012 13:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 КАКВО ЦЕНЗУРИРА НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА ЦЕНЗУРА В СВЕТА?

Вчера американският видеохостинг YOU TUBE цензурира (спря) един видеоматериал. Предупреждавам всички, които биха проявили интерес, че в него няма порно, кървища, скандални видеосюжети - и ако търсят такива неща, най-добре да ги потърсят другаде.
В това видео има само едно нещо: прогноза за бъдещето при определен развой на събитията...

Който се интересува от тази прогноза, както и да види какви неща изрязва американската цензура - най-демократичната цензура в света, може да направи това на този линк...
А който отхвърля и се съпротивлява на политическата цензура - моля да го споделя и публикува!

rutube.ru/tracks/5291738.html

Явно възмущението е било твърде голямо, защото видеото днес пак се появи в You Tube. Това определено дава надежди за всички нас - щом най-могъщата и най-демократичната от всички цензури не е непобедима. Видеото вече може отново да се види в Ю-туб - поне засега...:   




Гласувай:
23


Вълнообразно


1. kostas - Нещо не може да се пусне...
09.02.2012 13:12
:(((
цитирай
2. dedenze - Част от тези прогнозни събития се случиха вече тук у нас!
09.02.2012 13:13
Що се отнася до цензурата на САЩ, тя придобива все по- страшни и "демократични" размери във всички житейски сфери. Протяга ръце към целия свят !
цитирай
3. lyubomircholakov - Проверете в Гугъл по заглавие!
09.02.2012 13:29
kostas написа:
:(((

Съжалявам, специално проверих чрез кликване върху линка дали се отваря - отваря се. Проверете в Гугъл по заглавие - "РОССИЯ БЕЗ ПУТИНА", вероятно ще се появи в най-различни формати. За 4 дни в Ю-туб беше видяно от 550 хиляди потребители, сетне го отстраниха, защото било "неприлично" - така.че в търсачките ще има много линкове.

цитирай
4. lyubomircholakov - Пуснаха го отново в Ю-туб. Да видим ...
09.02.2012 13:59
Пуснаха го отново в Ю-туб. Да видим докога...
цитирай
5. tomcat2 - Имам един основоположен принцип в ...
09.02.2012 14:11
Имам един основоположен принцип в живота ,който не ме е подвеждал досега!Против който са седерунгелите и западните лакеи значи е добър!Незнам какво щеше да ми е мнението за Путин ,ако те не го плюеха ! Бърка им с нещо в здравето .
цитирай
6. lyubomircholakov - Нека да се придържаме към цивилизован тон!
09.02.2012 14:31
tomcat2 написа:
Имам един основоположен принцип в живота ,който не ме е подвеждал досега!Против който са седерунгелите и западните лакеи значи е добър!Незнам какво щеше да ми е мнението за Путин ,ако те не го плюеха ! Бърка им с нещо в здравето .

Нека да не използваме непристойни епитети към нашите сънародници и колеги от сайта с "демократични" убеждения - още повече, че по-голямата част от тях искрено вярват в т. нар. "демокрация". Да не забравяме, че нейната пропагандна машина е изключително мощна и манипулира съзнанията на милиарди хора по света. Това не е тяхна вина - а тяхна беда. От нас зависи да им отваряме очите.
Колкото до Путин... Ясно, че един "еднополюсен" свят, към какъвто се стремят САЩ, тоест да доминират в него, или казано по-просто - да го владеят, означава чисто и просто тяхна глобална, т. е. световна, диктатура. Дори не на самите САЩ, защото сервитьорката Мери от крайпътния мотел или техникът Джон от автосервиза никого няма да завладяват - а глобална, световна диктатура на хората, които владеят и управляват САЩ. На този стремеж може бъде противопоставена само груба, тоест военна сила - защото нищо друго не може да ги спре. А от всички държави в света единствено Русия има капацитета да ги унищожи с ядрените си ракети. известно време почти бяха поставили Русия и арсеналите й под тотален контрол (за това пише в постинга ми "ПУТИН И СТАЛИН"), но Путин намали драстично американското влияние в Русия, установено главно чрез лобитата на олигарсите (доста от тях избягаха в Израел и Лондон), възроди военната мощ на страната си, за двата си президентски мандата увеличи 4 пъти покупателната способност на населението, смачка кавказкия тероризъм - и направи Русия отново главен геополитически съперник на САЩ и Запада. Премахнат ли го - край, Русия отново изпада под американско влияние. Тоест - Путин днес е единствената пречка през установяването на глобална диктатура. Това е причината да са срещу него и да развихрят тази бясна пропагандна кампания.
цитирай
7. valsodar - Благодаря за видеоклипа, добре е да ...
09.02.2012 17:17
Благодаря за видеоклипа, добре е да се види и втората гледна точка, дори и представянето й да е максимално преекспонирано. Империите умират трудно.
цитирай
8. tomcat2 - Прав сте уважаеми господине, нека ...
09.02.2012 17:26
Прав сте уважаеми господине ,нека да запазим морално и интелектуално превъзходство над гореспоменатите.
цитирай
9. lyubomircholakov - Иска се търпение.
09.02.2012 20:39
tomcat2 написа:
Прав сте уважаеми господине ,нека да запазим морално и интелектуално превъзходство над гореспоменатите.

Истината (разбирана като съотвествие и синхрон между идея и действителност, реалност) винаги има превъзходство над кухата идея, изоплзвана за манипулация на съзнанието. Ако успеем да им отворим очите, те ще станат по-разпалени защитници на истината от нас самите.Но, разбира е, необходимо е търпение и упорита работа.
цитирай
10. lyubomircholakov - Империята е върхът в развитието на едно общество.
09.02.2012 20:49
valsodar написа:
Благодаря за видеоклипа, добре е да се види и втората гледна точка, дори и представянето й да е максимално преекспонирано. Империите умират трудно.

Умирането на една империя обикновено винаги означава зараждане на друга. Империята е върхът в развитието на едно общество, след който връх развитието спира - и империята започва да рухва, а в нейните развалини се заражда нова империя. И до ден-днешен използваме приниципите на законодателството в Римската империя. Това говори за много неща. Също и това, че САЩ още при зараждането си са замислено като империя - достатъчно е да си спомним названието на сградата на конгреса им - "Капитолия".
Въпросът е каква ще е империята и върху какви принципи ще е изградена. Може да бъде изградена върху принципа на Руската империя - когато във всеки полк на армията е имало православен свещеник, католическо кюре, мюсюлмански имам, сибирски шаман. Може и върху принципите на Американската империя - която най-напред се погрижва да унищожи коренните жители на земите върху които се изгражда - 30 милиона унищожени хора за 200 години. Къде са днес ирокезите, апахите, сиуксите, делаварите? А в Русия до ден-днешен съществуват всички народности, които още в началото са били присъединени към нея.
цитирай
11. secretcodes - Страхът, който ни управлява
10.02.2012 06:28
За мен нагнетяването на страха, при тези политически обстоятелства и в тази, тъй светла година, е жестока гавра с хората, които една надежда в Бог им остана. Обичам Святата България, Святата Европа,Святата Русия, Святата Америка. Другото го чувствам говорилня, бизнес, власт, и не знаят какво правят. Имам силна интуиция, веднага усетих пневматичния чук на страха. А той създава вредни енергийни клъстери. Самата забрана е иди ми-ела ми. Ако забранят едно, ще се пръкне друго, умът е създаден да търси. Важно е да слуша правилните гласчета и следва себе си. Рекламата в Русия е много агресивна, не само този филм е с кански аранжимент. Къде им изчезна прекрасния хумор, те в бездната ли ще скачат, че така са се засилили? Този рекламен клип е побъркващ, ако му се върже човек. Добре, че сме си у нас си, в патриархалния завет. Жалко, хорицата там са толкова добрички. Сърцата на бизнеса им, явно са "рептилски", с хумор разбира се. Нямаме вина за ДНК-то си. Но поне ум?! Агресията е във вреда на всички. Кое ли ги побърква така? Съвсем пощуряхме.
цитирай
12. penchoan - Путин ще спечели изборите. После ще ...
10.02.2012 09:31
Путин ще спечели изборите. После ще има нова революция в Русия и гражданска война.
цитирай
13. nekov - Прогнозата.
10.02.2012 09:40
...да си припомним една прогноза на ЦРУ от 90-те години - според която Русия ще се разципи на четири неравни части - Калининград ще се превърне в безмитна зона, някакво подобие на Хонконг, Източен Сибир със столица Владивосток ще се превърне в икономически придатък на Япония, Централен Сибир между Урал и р. Лена ще бъде новият "силен играч" в икономиката и политиката на Евразия, защото ще наследи голяма част от индустрията и ресурсите на бившият СССР... и европейска Русия - търсеща своето място в обединена Европа, като смирен и покорен новооглашен... според мен този сценарий не се сбъдна най-вече защото на пътят му застана един дребен човечец с огромна воля - Путин.
цитирай
14. анонимен - Демокрацията
10.02.2012 09:59
Ако се замислим след "демократизирането" на света изчезна хората носители на идеи, хората повели цели нации към независимост, просперитет и т.н. Превърнаха света в едно голямо стадо, което да се ръководи от черната овца Обама! Света остава без своите личности, носители на промяната! Ако Путин е трънът в очите на Запада, значи е останал поне един "различен" в стадото!
цитирай
15. lyubomircholakov - Центърът на внимание се измести от факта на цензурата към самото видео.
10.02.2012 10:28
Струва ми се, че центърът на внимание на коментарите почти веднага се измести от ФАКТА НА ЦЕНЗУРИРАНЕ към съдържанието на самото видео. Аз самият съм съгласен да се цензурират неща, съдържащи непристойности, садизъм, насилие и т. н. Но тук става дума, че в американския хостинг YOU TUBE, чиито сървъри (или поне основните; технически грамотните коментатори да ме поправят, ако греша), доколкото зная, са в САЩ - тоест, в една страна, кичеща се с такива понятия като "свобода на информацията", "свобода на политическо изразяване" и пр., и пр. И изведнъж в тази страна с такива високопарни претенции цензурират и спират едно политическо видео! Но тогава какво става с претенциите им? Ами това става, че се оказват най-обикновено лицемерие. Лъжа. Менте. Оказва се, че в Русия има много по-голяма свобода на информацията - защото, който се разходи из руския интернет или погледа руски телевизии, ще види такива неща срещу Путин и Медведев, каквито например срещу Обама липсват или даже срещу злощастния Берлускони бяха невъзможни. И никой в Русия не цензурира тази антипутинска пропаганда. А в САЩ веднага спряха този клип. Е, в такъв случай къде има по-голяма свобода?
цитирай
16. venziko - Интересно
10.02.2012 10:39
Интересно видео. Само Времето знае какво ще бъде Бъдещето
цитирай
17. demonwind - Каквото и да говорят,
10.02.2012 10:43
Путин слага всичките в малкия си джоб! На тази огромна и най-силна държава в света й трябва именно такъв лидер, иначе прогнозата във видеото може да се окаже доста лека... Защото не се знае в кого ще отиде ядреното куфарче и накъде ще литнат първите ракети...
цитирай
18. krasimirvm - Да живее Русия
10.02.2012 10:48
Не на Американският империализъм и разкапаната им демокрация , демокрация създадена от алчни банкери и икономисти , които искат да завладеят целият свят като го унищожат , чрез регионални воини , дрога , убииства , забравяне на роден език и памет . И накрая да живее Путин , само Русия ще ни спаси от Американските негодници .
цитирай
19. muerte - Уж си против цензурата, но и ти не пускаш мнение, различно от твоето.
10.02.2012 11:41
Какво не ти хареса в коментара ми? Дай да направим дискусия, а не да публикуваш само мнения, които подкрепят тезата ти. Така по значим ли се чувстваш? Или по-компетентен? Загуби ме като читател дори.
Лек ден.
цитирай
20. vmir - Държава може да оцелее от страх, но не и да просперира.
10.02.2012 12:12
Докато се вярва, че единствено личността на държавния глава предпазва държавата от разпад, дотогава и разпада ще се предотвратява със сатанизиране на опонентите му и останалите държави. Полезният период на Путин отдавна свърши и пребиваването му във властта вече превръща страха от демокрацията в непреодолим манталитет. Елементарно, но вярно.

Слава Богу, при нас този манталитет е вече почти преодолян, а който се опитва да го възражда, се обрича на политическа забрава. Слава Богу, България се откъсва от демонизиращите страхове и е на пътя към спасението си, а прогонената от България човечност се завръща, въпреки неистовите усилия на петата колона на съветския дух у нас.

Да живее демократична България - многовековният цивилизационен компас, учител и спасител на осъдените души в Русия.
цитирай
21. lyubomircholakov - Дискусия - да, агресия - не.
10.02.2012 12:20
muerte написа:
Какво не ти хареса в коментара ми....

Явно има някакво недоразумение. Никога не съм твърдял, че съм против цензурата. Напротив, аз съм убеден привърженик на цензурата и смятам, че едно нормално общество трябва задължително да пресича по най-решителен начин всичко онова, което подкопава основите на морала, етиката и нравствеността му. Спирам коментари не, защото са против моето мнение - под постингите ми има доста такива коментари, а когато в тях има самоцелна агресия, цинизъм, обиди и оскърбления (било към личност, било към чуждо мнение), безсмислени отклонения от темата. Не, така не се чувствам по-значим или по-компетентен (между другото, всяко самодоволство, основано на самомнение за "значимост" или "компетентност", не говори добре за човека, който го изпитва), дори съжалявам, че вместо коментар, който се налага да бъде изтрит, не е изпратен коментар пак със същото мнение, но изразено в по-сдържана и възпитана форма. Изтривам и такива, които са встрани от темата. Така, че цензура в моя блог има и ще има. Аз съм "за" цензурата, независимо дали ще я наричат "модерация". С едно изключение - против политическата цензура съм, освен ако в коментарите има елементи на ксенофобия, както често се случва в Блог.бг в частния случай на русофобия.
Но в случая хора, които претендират да са въобще ПРОТИВ цензурата - налагат такава цензура и изтриват политически клип от ю-туб. Дори в един анонимен коментар (който изтрих, защото съдържаше елементи на психологическа агресия) се подхвърляшеа, че може би не американците, а руски хакери, противници на Путин, са хакнали клипа. Още по-лошо! Значи тези хора, които са против "цензурата" в Русия (която, впрочем, сега там изобщо не съществува, за което може само да се съжалява)- още отсега, докато са в опозиция, налагат политическа цензура. Ами ако дойдат на власт? Ще наложат своята цензура под американски аплодисменти...
Дискусия - да. Но без емоции, спокойно и разумно. Съжалявам, че съм те загубил като читател - но това е положението.
цитирай
22. lyubomircholakov - Докато се вярва, че единствено л...
10.02.2012 12:31
vmir написа:
Докато се вярва, че единствено личността на държавния глава предпазва държавата от разпад, дотогава и разпада ще се предотвратява със сатанизиране на опонентите му и останалите държави. Полезният период на Путин отдавна свърши и пребиваването му във властта вече превръща страха от демокрацията в непреодолим манталитет. Елементарно, но вярно.

Слава Богу, при нас този манталитет е вече почти преодолян, а който се опитва да го възражда, се обрича на политическа забрава. Слава Богу, България се откъсва от демонизиращите страхове и е на пътя към спасението си, а прогонената от България човечност се завръща, въпреки неистовите усилия на петата колона на съветския дух у нас.

Да живее демократична България - многовековният цивилизационен компас и учител на осъдените души в Русия.

"Страхът от демокрацията" е съвсем нормален и дори задължителен страх, ако погледнем на какво бъдеще тя обрича Западна Европа с очертаващото се до края на века мнозинство от афро-азиатски имигранти. Както казва Арнълд Бъроуз: "Ако искате да унищожите едно общество, направете го демократично - дайте право на хората да гласуват и сами да си избират управниците. По-нататък няма нужда да полагате никакви усилия - то ще сде унищожи само".
Как "България е на пътя към спасението си" не е съвсем ясно, след като всички демографски прогнози сочат, че към 2050 българите ще бъдат малцинство в собствената си държава - а мнозинството ще се състои от цигани. Ако това е "пътят към спасението", по-добре навреме да завием по някакъв друг път.
И ако това е т. нар. "демокрация" - нормално е да има хора, които да не искат нито Европа, нито България да бъдат принесени в жертва на демокрацията и унищожени само и само, за да се каже, че са били демократични.
цитирай
23. polopot - Всъщност Путин е компромисен ва...
10.02.2012 12:39
Всъщност Путин е компромисен вариант в управлението на Русия. Ако погледнем по-внимателно ще видим, че досега имаше много уговорки със Запада. Украйна, Ирак,Афганистан, Либия....Всичко това се случи не без мълчаливата подкрепа на Русия.

Путин се опитва да постигне равновесие между двете основни групи в управлението на страната. Тази на бившите кадри на службите и олигархичните кръгове. Но за това някой друг път..
цитирай
24. vmir - 22. lyubomircholakov,
10.02.2012 13:43
lyubomircholakov написа:

"Страхът от демокрацията" е съвсем нормален и дори задължителен страх, ако погледнем на какво бъдеще тя обрича Западна Европа с очертаващото се до края на века мнозинство от афро-азиатски имигранти. Както казва Арнълд Бъроуз: "Ако искате да унищожите едно общество, направете го демократично - дайте право на хората да гласуват и сами да си избират управниците. По-нататък няма нужда да полагате никакви усилия - то ще сде унищожи само".
Как "България е на пътя към спасението си" не е съвсем ясно, след като всички демографски прогнози сочат, че към 2050 българите ще бъдат малцинство в собствената си държава - а мнозинството ще се състои от цигани. Ако това е "пътят към спасението", по-добре навреме да завием по някакъв друг път.
И ако това е т. нар. "демокрация" - нормално е да има хора, които да не искат нито Европа, нито България да бъдат принесени в жертва на демокрацията и унищожени само и само, за да се каже, че са били демократични.


Страхът гарантира не спасение, а грешки. Плашиш с демокрация, а не казваш как ще решиш проблема. Кое ще предотврати симбиозата между посткомунистическата и циганската престъпност, ако нямаме финансовия гръб на Европа, стига да имаме воля да намерим и наложим необходимите решения? Каква е перспективата според теб без тази подкрепа? Като перспектива, аз виждам само допълнителна деградация и поставяне в услуга на престъпниците, които плащат повече за съдействие при ограбването на останалите.
цитирай
25. lyubomircholakov - за 24. vmir
10.02.2012 13:56
Аз и да плаша, и да не плаша, самата демокрация унищожава всяко едно общество, където адептите й са взели властта. Засега "финансовият гръб" на Европа, в съчетание с финансовия гръб на Сорос, в съчетание с финансовия гръб на някои американски "неправителствени организации", е насочен само към това, да подкрепя "малцинствата". А кой да подкрепя "мнозинствата"? И защо мнозинството трябва да се съобразява с малцинствата, след самият основен принцип на "демокрацията" е обратен - малцинствата да се съобразяват с мнозинството? Изводът е само един: без "финансовият гръб на Европа", който внушава у малцинствата расисткото и дискриминационно чувство за превъзходство над мнозинствата, а освен това ти тласка към сепаратизъм - отначало културен, после и териториален с перспектива завладяване на цялата държава (на много места в България вече просто не се говори български - това е резултат включително и от "финансовия гръб на Европа" в подкрепа на малцинствата )ще бъде по-лесно да решим този проблем, тоест перспективата ще е по-благоприятна.
Но в случая се отклоняваме от темата на постинга - а по темата за "малцинствата" имам публикувани доста други постинги; пък и мисля, че с помощта на Европа, САЩ и цялата световна "демократична общност" смъртоносният праг пред България, прагът на демографското изчезване на българите като етнос вече е прекрачен, окончателно - и по чисто демографски причини сме обречени на унищожение и изчезване.
цитирай
26. анонимен - Видеото е на 100% повторение на 1917 ...
10.02.2012 14:29
Видеото е на 100% повторение на 1917 год
И това ще стане ако Путин падне от власт .В момента всички руснаци с пари купуват като луди имоти в чужбина ,общо се касае за над 1 500 000 ВЕЧЕ закупени имота .
Страх ги е ,че ще има Гражданска война .
И това са цифри на сттистиката ,колко са в реалност ,не е ясно
Писнаха ми тъпите хамериканоси ,като заговорят за демокрация и ми се побръща
цитирай
27. denijane - На това му викам добре похарчени ...
10.02.2012 16:25
На това му викам добре похарчени пари за реклама. За съжаление, сценарият не е далеч от възможното бъдеще - може би не толкова апокалиптично, но пък знае ли се - в Ирак, Либия, Сирия и Египет "демокрацията" продължава да лее кръвта на цивилните. А светът все пак се готви за война.
В крайна сметка, Русия е голяма и сложна страна и мирното й управление не е проста работа. Путин засега се справя добре - задържа богатството в Русия,руснаците забогатяха и се почустваха горе-долу сигурни. Забравиха че живеят върху бомба, която във всеки един момент може да гръмне. И започна да не им харесва той да е царят, а те калинките. Защото си мислят, че демокрацията е възможна. Да ама не - не всеки льольо може да кара кораба, при толкова мощни течения. Може би след 20 години, когато природата неутрализира бившите кадри и всички вече са цивилни, демокрацията може и да има шанс. Но към момента мисля, че Путин е най-доброто за Русия. Пък и засега има възпиращо действие срещу световните агресори. Дано да удържи.
цитирай
28. анонимен - Не е цензура, а рекламен трик
10.02.2012 17:02
Ако в Тубата са го цензурирали, то нямат акъл, защото това е просто един предизборен клип на Путин, в който нещата се доведени до пародиен абсурд. Такъв тип предизборни клипове по-скоро вредят на кампанията на Путин, отколкото да му помагат. Да не би да е правен от опонентите му ?
-
Свалянето и качването на този клип в Тубата, (ако се е случило) е по скоро рекламен трик на авторите му или на тези, които са го поръчали.
-
Ако Путин бъде сменен, безспорно Русия ще отстъпи позиции на международната сцена, но апокалипсис няма как да се случи.
цитирай
29. анонимен - Не е ли виц за борец с цензурата ?
10.02.2012 17:05
Коментарът ви бе изпратен успешно.
За да бъде показан, трябва авторът на блога да го одобри.

Не може ли същото да напишат и в Тубата ? :))
цитирай
30. vmir - 25. lyubomircholakov,
10.02.2012 17:28
Приравняваш "интеграция" с "ликвидация", когато са ти предложени средства за решаване на проблема. А това е едновременно отказ от средствата и приемане на ликвидацията за норма. Нима предлагаш "Циганите на сапун"?
цитирай
31. vmir - 26. анонимен,
10.02.2012 17:33
анонимен написа:
Видеото е на 100% повторение на 1917 год
И това ще стане ако Путин падне от власт .В момента всички руснаци с пари купуват като луди имоти в чужбина ,общо се касае за над 1 500 000 ВЕЧЕ закупени имота .
Страх ги е ,че ще има Гражданска война .
И това са цифри на сттистиката ,колко са в реалност ,не е ясно
Писнаха ми тъпите хамериканоси ,като заговорят за демокрация и ми се побръща


"Циганите на сапун" ще отвлече вниманието, но няма да реши никакъв проблем, само ще създаде нови. Абе, право го е казал американецът, че тъпо копеле значи да не можеш да допуснеш, че другите могат да бъдат умни.
цитирай
32. lyubomircholakov - 30. vmir
10.02.2012 20:23
Много странен е начинът за дискусия, когато някой си измисли, че опонентът му е казал нещо и започва да спори с това "нещо", което въобще опонентът му и не си е помислял. Ако ми посочиш къде съм написал идиотизма "циганите на сапун" - ще те почерпя, защото ще разкриеш у мен мрачна страна, която явно трябва да преодолявам. Но ако не ми посочиш в разумен срок къде съм написал това - редно е да ми се извиниш и за в бъдеще да водим дискусия в разумен и спокоен диалог, без да приписваме на опонента си неща, които не е казвал (писал). Друго - кога съм приравнил "интеграция" с "ликвидация"? Пак очаквам да ми посочищ. Май стават твърде много поводи за извинения? За да ги няма, най-добре е да четем внимателно какво пише опонентът - и да спорим с неговите, а не със собствените си контра-аргументи, които приписвнаме на него.
Между другото, единственият документиран в историята случай, когато човешка мас е използвана за промишлена цел (не зная дали точно за сапун) е, когато родоначалниците на днешните демократи потушават въстанието във Вандея през 1794 и съответният демократичен революционен "отговорник" за района съобщава на Сен-Жюст, че за Нант са изпратени 10 бъчви човешка мас, стопена от телесните мазнини на избитите жени в района. Използват и одрана човешка кожа за направа на офицерски ремъци и колани. (Ако имаш желание, можеш да погледнеш постинга ми "Демократура", Глава 10 - Вандея").
Сетне англичаните използват това пропагандно обвинение срещу германците през Първата световна война - за което след войната им се извиняват. През Втората световна война отново го пускат в ход.
Така, че привържениците на "демокрацията" трябва да внимават с обвинението "някого на сапун" - защото единствено и само демократи са тези, които основателно и документирано могат да бъдат обвинени в подобни деяния.
цитирай
33. vmir - 32. lyubomircholakov,
11.02.2012 10:40
lyubomircholakov написа:
Много странен е начинът за дискусия, когато някой си измисли, че опонентът му е казал нещо и започва да спори с това "нещо", което въобще опонентът му и не си е помислял. Ако ми посочиш къде съм написал идиотизма "циганите на сапун" - ще те почерпя, защото ще разкриеш у мен мрачна страна, която явно трябва да преодолявам. Но ако не ми посочиш в разумен срок къде съм написал това - редно е да ми се извиниш и за в бъдеще да водим дискусия в разумен и спокоен диалог, без да приписваме на опонента си неща, които не е казвал (писал). Друго - кога съм приравнил "интеграция" с "ликвидация"? Пак очаквам да ми посочищ. Май стават твърде много поводи за извинения? За да ги няма, най-добре е да четем внимателно какво пише опонентът - и да спорим с неговите, а не със собствените си контра-аргументи, които приписвнаме на него.
Между другото, единственият документиран в историята случай, когато човешка мас е използвана за промишлена цел (не зная дали точно за сапун) е, когато родоначалниците на днешните демократи потушават въстанието във Вандея през 1794 и съответният демократичен революционен "отговорник" за района съобщава на Сен-Жюст, че за Нант са изпратени 10 бъчви човешка мас, стопена от телесните мазнини на избитите жени в района. Използват и одрана човешка кожа за направа на офицерски ремъци и колани. (Ако имаш желание, можеш да погледнеш постинга ми "Демократура", Глава 10 - Вандея").
Сетне англичаните използват това пропагандно обвинение срещу германците през Първата световна война - за което след войната им се извиняват. През Втората световна война отново го пускат в ход.
Така, че привържениците на "демокрацията" трябва да внимават с обвинението "някого на сапун" - защото единствено и само демократи са тези, които основателно и документирано могат да бъдат обвинени в подобни деяния.


С радост ти се извинявам, че не си имал предвид циганите на сапун и, че правиш разлика мужду "интеграция" и "ликвидация", но така ми изглежда чрез понятията, които използваш. Твърдиш например, че “единствено и само демократи са тези, които основателно и документирано могат да бъдат обвинени в подобни деяния” (правенето на сапун от хора), което е меко казано будещо недоумение с подхода да влагаш в понятията свой смисъл като ползваш документи.

Наистина ли не схващаш, че такъв подход е атрибут на пропагандата, целяща да наложи своите приоритети и, че пропагандата съзнателно игнорира ненужната й информация, факти и документи? Кому е нужна и какво цели подобна пропаганда, отричаща възможността за дефиниране на каквито и да било реални стъпки за решаване на проблемите? Кого и как можеш да убедиш в собствени решения, щом отричаш общоприетия смисъл на понятията?

цитирай
34. lyubomircholakov - Топенето на човешки мазнини с цел ...
11.02.2012 14:21
Топенето на човешки мазнини с цел използването им за индустриални цели е използвано за пръв път от републиканците при потушаването на въстанието във Вандея през 1794 г. - запазена е записка до Сен-Жюст, с която се докладва, че за Нант са изпратени 10 бъчви мас, стопена от телесните мазнини на избити жени. Това е документирано и в него няма никаква пропаганда - самият аз бях изненадан, когато се натъкнах на тази информация в интернет. Също и първият концлагер е изобретен от тогавашните републиканци - също при потушаване на въстанието във Вандея в концлагери са били събирани католическите свещеници.
Тоест - първите европейски демократи, дошли на власт в тогавашна Франция, са отговорни за тези деяния; и освен това днешните демократи честват същите тези неща всяка година на 14 юли. Това са само констатации на факти, а който ги смята за пропаганда - хубаво, нека фактите да бъдат пропаганда.
Не зная какво имаш предвид под "общоприет смисъл на понятията". "Общоприетият смисъл" далеч не е гаранция за истинност - някога е било "общоприето", че Слънцето се върти около Земята.
Не виждам кога съм идентифицирал "интеграция" с "ликвидация", нито пък кога съм отричал "дефиниране на реални стъпки за решаване на проблемите", нито пък кои са тия "реални стъпки", нито пък кои са тия "проблеми", дето отричам реалните стъпки за решаването им.
Също така не виждам някакъв особен "мой смисъл" в понятията, които използвам. Напротив, използвам ги в "общоприетия" им смисъл - демокрацията като демокрация и т. н. А това, че за мен демокрацията е най-жестоката и античовешка политическа система, създавана някога от човечеството (съвременната, не античната) - да, така е, но аз не влагам в това смисъл, различен от общоприетия (т. е. смятам демокрацията именно за демокрация и за нищо друго), а просто изразявам собственото си мнение за нея - че тя е всъщност замаскирана форма на диктатура с глобални претенции.
цитирай
35. vmir - Тези безкрайни увъртания не водят до нищо позитивно.
11.02.2012 17:24
Даже не ми се коментират, и ако трябва да бъда откровен смятам, че подобни преливания от пусто в празно имат точно определена конкретна цел - да идиотизират неподготвените слушатели внушавайки, че отвсякъде ги дебнат злодеи. Който наистина е загрижен за околните да не станат жертви на злодеи, използва знанията си за да лови или неутрализира злодейските намерения, а не се посвещава на шашкането на неподготвените и на хората със слаби нерви, които никак не са малко.
цитирай
36. lyubomircholakov - За 35. vmir
11.02.2012 20:41
vmir написа:
Даже не ми се коментират, и ако трябва да бъда откровен смятам, че подобни преливания от пусто в празно имат точно определена конкретна цел - да идиотизират неподготвените слушатели внушавайки, че отвсякъде ги дебнат злодеи. Който наистина е загрижен за околните да не станат жертви на злодеи, използва знанията си за да лови или неутрализира злодейските намерения, а не се посвещава на шашкането на неподготвените и на хората със слаби нерви, които никак не са малко.

Мнозина съвременни българи просто не умеят да дискутират, без да обиждат събеседника си. Ето, че вече моята цел е да "идиотизирам" читателите си. Но нали правя точно онова, към което призоваваш: използвам знанията си, за да предотвратявам според скромните си сили и възможности "злодейските намерения" на хората, които внушават на милиони други, че диктатурата, на която ги обричат, била най-прогресивното нещо, измислено от човечеството. Ако някой се шашка от това, проблемът си е негов: значи мозъкът му е толкова изгладен от демократичната пропапганда, че всяко различно мнениеи го "шашка". И за негово собствено добро е да бъдат разчупени мисловните калъпи, в които е оковано съзнанието му. Но, разбира се, ако някому не се коментира - не е длъжен. Надявам се само за в бъдеще да минаваме без лични обиди.
цитирай
37. анонимен - Всички сме прецакани
12.02.2012 16:29
Мисля, че е крайно погрешно, едните да се героизират, а другите да се отричат, без значение кои. В крайна сметка винаги избираме по-малкото зло, ако изобщо ни се предлага някакъв избор.Тези дни се позачетох в едни книжки (при мен това е рядко явление ;) и се позмислих (е т'ва е още по-рядко).Не мислите ли, че едни от най-големите беди за човечеството са “сътворени“ от хора, пробутани на съответната страна отвън: Русия - Йосиф Сталин - грузинец...уж Адолф Хитлер - австриец...уж нашият “цар“ пак австриец и пак УЖ. И всички със ...така...съмнителен произход. 'айде сега 'оди недей вярва на конспирацита и “новия световен ред“ Всичко вече е решено, а ние ше се изтрепем да гласуваме, за кого? Сега съм по - склонен да вярвам на Путин от колкото на Обама & world bank. Трябваше поне в началото на “демокрацията“ да ни пуснат малко аванта, ей така...за зарибявка, ама те и т'ва не направиха. Вместо това ни пробутаха Шел и ги избраха за инвеститор номер 1 за...еди коя си там година - ебаси наглостта. Аре сега “скачай народе“ !
цитирай
38. анонимен - Предизборен клип
13.02.2012 19:13
Нищо особено. Предизборен клип с елементи на политическа фантастика.
цитирай
39. alexanderherzdorf - На приказката "Пепеляшка...
14.02.2012 23:58
На приказката "Пепеляшка" може да се вярва повече...
цитирай
40. анонимен - КостаС - Ако руснаците не изберат Путин
15.02.2012 18:58
Ако сега не изберат Путин, следващият път и нататък
няма да имат възможност да избират.
Искам народа да се научи, винаги да се интересува и обръща внимание на
националността на личностите. Рускоговорещ ли или руснак. Разликата е съществена.
Например. От кандидат президентите, само Путин, Зюганов и Миронов са руснаци.
Явлински, Жириновски, Прохоров, Навални.... това са ашкенази (иудазирани хазари, които се самоопределят като евреи)( Медведев и болшинството на обкръжението му, и това на обкръжението на Путин са също ашкенази) Ашкенази е също споменатия в клипа Немцов(Каспаров и много други кадри "демократи")
Вече е известно на всички, че Зюганов и Жириновски се продадоха на Березовски( ашкеназ, ротшилдовски офицер).
Путин, не че не е без грехове, но при такава разтановка, той е единственият, който що-годе ще мънка за интересите на руснаците и ще ги, горе-долу опази от геноцида.
Голямата кръв, вероятно, ще дойде в Русия след 2018.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3758128
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930