Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2012 16:19 - ЛИЦЕМЕРНАТА ЗАЩИТА НА "БУНТОВНИТЕ ВЛАГАЛИЩА"
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 7246 Коментари: 14 Гласове:
20

Последна промяна: 23.08.2012 16:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ, АКО НЯКОЙ НАХЛУЕ ТАКА В УЕСТМИНСТЪРСКОТО АБАТСТВО?

Самюъл Дженкинс
, "The Guardian"

 


image

Лицемерието на Запада по повод на Pussy Riot изумява. Нашите английски съдилища вкарват хора в затвора за кражба на бутилка с вода или за оскърбителни изказвания в Туитър. Но имаме нахалството да критикуваме Русия!
Днес в Англия и Уелс осъждат на затвор човек, ако кучето му не се подчинява. Ако пък песът ухапе някого, присъдата на собственика е 2 години затвор. Министърът на околната среда и селското стопанство лорд Тейлър Хоулбийч се оплака през май, че заради опасни нападения на кучета са вкарани в затвора по-малко от 20 души. Съветът по присъдите веднага и послушно  препоръча на съдиите да увеличат наказанието на 2 години затвор, за да бъдел "подаден сигнал". Подобни настроение и чувства накараха магистратите  преди година в търсене на евтин популистки ефект да хвърлят зад решетките 1292 души, откраднали бутилки с вода и маратонки или пишеха в интернет призив за тогавашните младежки бунтове. Истеричните министри спешно прекъснаха отпуските си и заповядаха на "независимите" съдии да "подадат сигнал". Съдиите послушно разрушиха живота на стотици млади хора, като нанесоха с това огромна вреда на обществото и на допринесоха с нищо полезно за своите жертви. Месец по-рано лондонският съд вкара в затвора Чарли Гилмор, защото смъкна националното знаме от един паметник и хвърли кошче за боклук по полицаите. Съдията го осъди на година и половина затвор и така "подаде сигнал", който лиши младежа от шансове за университетско образование.
Как може британските политици, които явно влияят върху послушните съдии за присъдите, произнасяни от тях, да критикуват чужди държави с обвинения, че били постъпвали по същия начин?»
Слабо е да се каже, че акцията на Pussy Raiot възмути нормалните хора. Социологическият Левада-Центр проведе допитване до общественото мнение и изясни, че само 5% от анкетираните не смятат за необходимо да се наказват тези жени. 65% искат те да бъдат осъдени на затвор, а 29% - на принудителен труд. Артисти от цял свят могат колкото си искат да защитават "свободата на словото", но да представят кълченията на "Бунтовните влагалища" като славна борба за свобода на творчеството, е все едно да възхваляват Джони Ротън от Sex Pistols сякаш е Волтер на нашето време. Явно днес има не само прекалени присъди, но и е прекалени оправдания.
Това, че правителствата на Британия и САЩ се качват на висока трибуна и четат нравоучения относно присъдите в Русия е истинско лицемерие. Америка и Британия заклеймиха "несъразмерната" присъда на Pussy Riot - и това го върши същата тази Америка, където за престъпления във връзка с наркотици затварят за 20, 30 и 40 години; където
държат заподозрени в "тероризъм" безсрочно в единични килии, а на обикновени джебчии с "три страйка" (три пъти осъждани) дават доживотна присъда.
Миналата седмица американският военен съд объяви, че съобщенията на медиите за съдебния процес срещу Халид Шейх Мохамед в Гуантанамо ще бъдат цензурирани. Всякакви споменавания за изтезания в затвора над него бяха забранени, защото били можели да "нанесат вреда на националната сигурност. Да виждате тук съразмерни наказания и свобода на словото?
По времето на Тони Блеър и Гордън Браун английските специални служби цензурираха книги по история, търсейки в тях подстрекателства към тероризъм. Те издаваха заповеди за контрол, опростяваха съдебната прроцедура  и удължавах сроковете за задържане без разрешение на съда. Обявяваха неразрешените демонстрации за престъпление и оттогава настояват за съдебно преследване срещу ругатни и обиди в Туитър и Фейсбук. Предложението съдилищата да се самосезират при всяко съобщение в медиите за антиобществени действия се нарича "политизирано правосъдие". Колкото до твърдението на защитниците на "Бунтовните влагалища", че те никого не били нападнали "физически", може да се каже, че нито едно общество, още по-малко пък британското, не включва в законите си презумпция, че "думите не причиняват болка". Ако някоя рок-група нахлуе в Уестминстърското абатство и направо пред свещения олтар оскърби някое религиозно или етническо малцинство, министрите веднага ще завряскат за "строго наказание, а съдиите ще им се подчинят.




Тагове:   Pussy Riot,


Гласувай:
20


Вълнообразно


1. unknown1 - Разкошен материал!:)Имам чу...
23.08.2012 16:49
Разкошен материал!:)
Имам чувството обаче,че мераците за сЛободия са само в България(имам предвид протеста срещу присъдата им,изразен от български пънкари в това паметникът да осъмне с шапки).Дали защото сме слабогрАмотни и неинформирани за живота в Западните демократични общества и строгостта на законите им,действащи в момента.Всички сме чували за строгата полиция,както и респекта към нея(особено в Германия),но на никой не му хрумва да каже,че там има полицейски произвол и превишава правата,само защото са прибрали хулиганстващи елементи.Нито пък на някой му хрумва да нарече правителствата на тези държави,тоталитарни,само защото поддържат полиция с ясно изразени ПРАВОМОЩИЯ.Само тук,у нас и в бившия соц,на тези,които до сега са гледали само американски екшъни мислят,че демокрацията им дава пълна свобода на глупостта и действията срещу тази свобода наричат репресия:)
Поздрави!:)
цитирай
2. orlinpetkov - разкошен материал, едва ли има по ...
23.08.2012 18:42
разкошен материал, едва ли има по тиранично място от великобритания. циници.
цитирай
3. orlinpetkov - обаче твърдя по най-категоричен ...
23.08.2012 18:45
обаче твърдя по най-категоричен начин че понятието демокрация хич, ама хич не може да се припише на такава държава като великобритания. наличието на закони за псевдо реда, са прикритие, и ги прави повече средновековна държава отколкото светска и демократична. една държава в която народа е чужденец в собствената си държава. там държавата демонстрира на народа че стопанина е друг и единственото което има право и задължение да прави е да плаща данъци.
цитирай
4. анонимен - Истерички с бунтуващи се пусита има навсякъде
23.08.2012 22:49
Следя Пуситата в България да видя докъде ще стигнат. Когато медиите започнат да им обръщат прекалено внимание е лош признак- занимават ни с глупости вместо със сериозни неща.
цитирай
5. анонимен - Истерички с бунтуващи се пусита има навсякъде
23.08.2012 22:51
Когато медиите започнат да ни занимават с тях е лош признак- отвличат ни вниманието от нещо пред нас.
цитирай
6. tomcat2 - Две неща са безкрайни на този свят ...
24.08.2012 10:53
Две неща са безкрайни на този свят вселената и западното лицемерие,като не съм много сигурен за първото.
цитирай
7. анонимен - Русия е велика държава и който не го знае е много, много проЗ....
24.08.2012 11:52
Санде:
цитирай
8. voxpop - Абсолютно точно!
24.08.2012 11:59
Аз пък правя паралел между написаното и това, което се случва в България!
Ще ми се да видя поне едно независимо мнение в официална българска медия, където да бъде зададен въпросът какво би се случило, ако в катедралата Св. Александър Невски нахлуеха аналогично банда еманципирани пънкарки да "молят" Богородица за изгонването на ББ ??

Другият ми въпрос е защо след като събитието е от февруари, цялата истерия се раздухва точно сега? Явно е, че клипчето е специално заснето по време, когато няма служба, както и това, че някой е платил доста щедро за този манипулиран протест! А за оскверняването на храма нямам думи! Впрочем имам една - гнусно!
Поздрави, че сте препубликували точно този материал!
цитирай
9. sparotok - двоен стандарт
24.08.2012 12:12
Няма спор, че Путин се държи като автократ, така е, но това, което направиха Pussy Riot е обидно за милиони православни и де факто цялото действие подкопава действията на тези търсещи справедливост.

Изстъплението на пънкарките трябваше да има последствия... Преди време момичетата от групата Dixi Chicks само казаха, че се срамуват от това, че Джордж (Уолкър) Буш е от техния Тексас...Не са го наричали с обидни епитети, не са се кълчили в църквата, но им направиха живота черен...за това, че упражниха правото си да изразят лично мнение по един културен начин...Нещо, което Pussy Riot не можаха да направят.

цитирай
10. анонимен - Това е моето мнание по въпроса. М...
24.08.2012 16:41
Това е моето мнание по въпроса. Малко е дългичко.
http://edmond.blog.bg/zabavlenie/2012/08/22/piletata-sa-za-iadene-a-ne-da-si-gi-pyhate-tuk-i-tam.990960
цитирай
11. анонимен - Свобода за пуситата!
25.08.2012 08:07
Но само при условие, че проведат АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ концерт в Саудитска Арабия, или поне в Синята джамия в Турция.
И каквото решат арабите - това да бъде!
Може и в Белия дом - там вероятно много ще харесат номера с пилетата.
Или в Бъкингамския дворец - пред анг.кралица и лордовете от обкръжението й, наблюдавани как се радват от английското множество!
Е - след това - никакъв затвор в Русия!
цитирай
12. анонимен - Един ТАНГРИСТ се отврати от нахалството на Запада - Тан Тан
25.08.2012 10:25
Започната е яростна атака срещу Православието, във всички Православни държави, по всички фронтове. В България са решили да изгорят Рилската обител и спретнаха пожар. Това е умишлено, в това не са замесени мюсюлмани, а хора от новия световен ред. Това е толкова очебийно и фрапиращо. След като не минаха номерата с разни секти, сега направо ще палят Православните храмове. Целта е двойна: противопоставянето на Православието и Исляма в България 2. Унищожаването на Православието като духовна опора на държавите, в които е официална религия. Хора бдете, след затриването на Православието, следва духовното и фактическо прочистване на Българщината.
цитирай
13. pando - BRAVO LUBO
28.08.2012 14:20
Bravo.
Kade e Madame PISKOVA?
цитирай
14. анонимен - честно
13.09.2012 08:46
Mного честно написана статия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3749446
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031