Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2012 15:13 - КОЛЕДНОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 12478 Коментари: 16 Гласове:
25

Последна промяна: 14.12.2012 21:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image


В училищата на САЩ е въведена забрана за споменаване на Бога. Забранени са думите "динозавър", "рожден ден", "Рождество", "танци", "бедност", безработица и т. н. Изземат се и се горят книги на Марк Твен и Уйлям Шекспир. Ситуацията все повече напомня антиутопиите "451є по Фаренхайт" и "1984" - взети заедно.

САЩ
През 2012 г. администрацията в много американски училища забрани да се споменават думите "Всевишния", "Бог" и други религиозни термини. Тяхната употреба е забранена както за ученици, така и за учители. Педагозите са принудени да преразглеждат учебната програма и да задраскват от текстовете на различни художествени произведения откъсите с религиозен характер.
Така например, в Северна Каролина училищен директор накара 6-годишно момиченце да не споменава Бога в поемата, която детето написа и се готвеше да рецитира в Деня на ветераните, и да премахне изречението: "Той се молеше на Бога за мир, молеше Бога да му даде сили". Родители на други ученици, след като узнаха за този текст, веднага настояха пред директора да изхвърли религиозните елементи от програмата, съобщава местното издание "McDowell News".
Администрацията бе принудена да се подчини, иначе я заплашваше съдебен иск. За основание можеше да послужи текстът от Първата поправка към Конституцията на САЩ, където се казва: "Конгресът не може да издава никакъв закон за установяване на религия или за забрана на свободното изповядване на религия". Затова и бе решено, че споменаването на религиозните елементи на християнството може да накърни правата на учениците-атеисти или от други религии.
"Като директор трябва да накърня собствените си религиозни убеждения и да спазвам буквата на закона. Той ни признава правото на свобода на словото и вероизповеданието, но при това, понеже сме държавно училище, не бива да изтъкваме една религия пред друга", - коментира директорката Дезире Къркпатрик.
В същото време обаче други чиновници от образователната система на щата обвиняват самото училище в накърняване на правата на ученичката - като при това се позовават също на Първата поправка.
Това е само един от многото такива случаи.
В американските училища беше забранено да се пее патриотичната песен "Боже, пази Америка!".
"Belfast Telegraph" съобщава за трудностите, с които се сблъскват учителите по литература. Те трябва да премахнат от произведенията думата "Бог", което често усложнява разбирането на текста. Така е "редактирана", например, пиесата на Шеспир "Хенри V".
Но не беше забранено съкратеното изписване като "Б-г", "Г-спод" и т. н.
На Коледа е забранено всякакво споменаване на Рождество Христово, а също и показването на християнски символи. Местните власти в много градове  премахнаха надписа "Честито Рождество Христово!" от уличните украси.
В Денвър премахнаха този надпис от платформите по времето на ежегодното шествие, макар в него безпрепятствено да участваха танцьорки на кючек (на Запад кючекът се нарича "танц на корема"), както и група хомосексуалисти и лесбийки.
Големите търговски вериги в САЩ забраняват на продавачите си да пожелават на своите клиенти "Честита Коледа!".
В щата Ню Хемпшир наказаха ученици, защото се облекли в костюми на дядо Коледа и по този начин "оскърбили религиозните чувства на други деца".
След една забележка от страна на равин подплашеното ръководство на летището в Сиатъл премахна всички коледни елхи.
От 2003 г. насам независимо, че половината американци са "практикуващи християни", а 70% предпочитат традиционното пожелание "Честито Рождество!", американските власти го замениха в името на "толерантността" със "Честити празници!". Причината е, че по същото време евреите честват празника ханука. "Коледната ваканция" беше преименувана на "зимна ваканция", а "коледната елха" - на "празнична елха".
През 2006 г. на официалната президентска поздравителна картичка бяха изобразени кучетата на президента Буш, които си играят пред Белия дом. Тогава бе направено предложение да се установи светски празник, който да обедини юдаистката ханука и християнското Рождество във "Фестивал на покупки и партита", наречен "Христнука" (Christmukkah).
През 2007 г. Върховният съд на САЩ потвърди забраната на властите на града Ню Йорк в държавните училища да се показват сцени от Рождество Христово. Това беше окончателното решение по делото, възбудено от майка на двама ученици, католичката Андреа Скорос през 2002 г. в Бруклинския федерален съд. А. Скорос заяви по този повод, че това е подпомагане на разпространението на юдаизма и исляма, и дискриминация на християнството.
В решението на съда обаче се заявява, че когато на еврейските и мюсюлмански празници в училищата се представят еврейски и мюсюлмански религиозни символи, това било само пропаганда на уважението към културните традиции на различните общности в Ню Йорк.
Затова на Рождество Христово се позволява да се показва само Дядо Коледа с елени.
Обаче на ханука е разрешено да се показва еврейският седмосвещник - менора, а на рамадана - мюсюлманският полумесец със звезда.
През 2012 г. ръководството на колеж в Северна Каролина забрани думата "Рождество", когато студентите се готвеха да продават коледни елхи; целта им беше да съберат пари за благотворителната акция "Елхата на Ангела", чрез която децата на затворници да получат коледни подаръци. Ръководството на колежа обаче реши думата "коледни" да се замени с "празнични" с обяснението: "Не можем да ви позволим да продавате вашите дървета, като ги свързвате с християнско събитие".
Но борбата срещу Коледа се води не само по време на празниците. От 2006 г. редица историци от САЩ и Австралия издигат настоявания да се променят традиционните в английския език обозначения за епохите: съкращенията "B. C." и  "A.D", приети в историографията и означаващи "before Christ" ("преди Христос") и "anno Domini" (лат. "годината Господня"), да се заменят с  "B. C. E." ("преди нашата ера") и "C.E." ("от нашата ера") - както помним, такива бяха обозначенията по време на комунизма в страните от комунистическия блок. И по същия начин, както по времето на комунистическите режими на Изток, сега на Запад против християнството се води религиозна война чрез лингвистичен тероризъм.
През 2012 г. департаментът по образованието на Ню Йорк обяви "политкоректна война" на християнството. Неслучайно именно в САЩ през 1970-те години се появи самата странна дума "политкоректност", която напомня комунистическите термини "политпросвета", "политзатворник", "политагитация", "политофицер", "политкомисар" и т. н. Оттогава и започна война с цел унищожение на традициионните морални и религиозни ценности на християнството.
От училищните тестове либералите премахват изрази, които били могли да "засегнат учениците". Департаментът по образованието на Ню Йорк разпрати списък на забранените думи на съставителите на тези тестове. След като прочете този списък, нормалният човек си мисли, че това е някаква глупава шега. Уви, не е. Съвсем скоро американските деца просто няма да знаят какво означават думите "Коледа" и "рожден ден".
От февруари 2011 г. в документация на Държавния департамент на САЩ е забранено да се използват думите "майка" и "баща", защото били оскърбявали хомосексуалистите. При подаване на заявление за официални документи в анкетите вече се пише "родител №1" и "родител №2".
След това в училищата забраниха още около 50 думи, сред които "динозавър", "рожден ден", бедност" и "безработица". Думата "динозавър" била намеквала за теорията на Дарвин за еволюцията - което можело да обиди религиозните хора. А "рожден ден" може да обиди "Свидетелите на Йехова", които не празнуват рождени дни.
Училищните тестове не бива да обиждат и деца, чиито родители нямат престижна работа или висока заплата. Затова се забраняват думите "бедност", "безработица", "домашен басейн", както и споменаването на различни предмети за разкош и скъпи подаръци. Забранени са думите "развод" и названията на различни болести - причината е да не се травмира нежната психика на ученика, чиито родители са разведени или пък, не дай Б-же, някой негов роднина да е болен.
Забраняват се думите "танци" и "дискотека", защото са обявени за "прекалено развратни и провокативни". Изключение се прави само за думата "балет", която е разрешена.
В изпитните тестове въобще се забранява да се споменават религиозни празници.
Забранена е думата "робство", която оскърбява чувствата на младите негри, т. е. "афроамериканци".
Както се знае, книгата на Марк Твен "Приключенията на Хъкълбери Фин" е изземана от училищните библиотеки и изгаряна само, защото в нея се използва думата "негри". Въобще, книгите на Марк Твен са на 4 място в списъка на най-забраняваните книги в САЩ. Още през 1957 г. "Хъкълбери Фин" е изключена от уроците по литература в щата Ню Йорк.
А по-нататък се разгръща истинска епидемия по изземане на книги от училища и библиотеки.
В Чикаго ги изгарят.
През февруари 2011 г. в САЩ беше публикувана кастрирана версия на "Хъкълбери Фин", където думата "негър" беше заменена с "роб" - обаче от тази година и тази дума е забранена. В списъка на забранените книги има още много класически произведения, като се акцентира да се увеличат привилегиите на малцинствата и да се разгърне мълчалива дискриминация на белите християни.

ЕВРОПА

В Европа толерантността доведе дотам, че тази година в Дания беше забранено да се купи традиционната елха в квартала на малък град. Просто мнозинството членове на местния квартален съвет там са мюсюлмани. След като случаят стана известен в медиите, все пак беше купена елха - но се проведе ново квартално събрание и сред членовете на съвета мюсюлманите от 5 станаха 6.
Особени успехи толерантността постигна във Великобритания. Там около 20 хиляди ученици са записани в специални "черни списъци" за извършители на т. нар. "престъпления от омраза" и са нарочени за "расисти" и "хомофоби" - причината са изразите, които си подхвърлят по време на кавги, напр. думата "педерас".
Като "престъпник" беше регистрирано дори 3-годишно момченце от детската градина, което казало на другарчето си, че главата му прилича на "броколи". Това изказване беше официално регистрирано като "расистко".
Английските училища пазят в специални файлове списъците на "престъпниците от омраза" и ги предоставят при поискване в университета или местоработата, когато техен ученик реши да кандидатства за студент или служител.
Така например, в британското графство Кент избухна шумен скандал заради "расисткото" изказване на 6-годишното момиченце Шарон Хауър. Докато ядяло шоколад, две 11-годишни момиченца започнали да я дразнят. Едно от тях, чернокожа, казала на Шарон, че има по лицето си шоколад, на което тя отговорила: "И ти имаш!". Негърката отначало опитала да избърше лицето си, а после решила, че Шарон се шегува заради цвета на кожата й, и се оплакала на учителката.
Родителите на Шарон били уведомени, че жалбата е регистрирана официално. На свой ред те смятат, че такива обвинения представляват "политкоректност", доведена до налудничавост; бащата на Шарон твърди, че детето му дори не знае какво означава "расизъм".
Ръководителите на 3/4 от британските фирми забраниха коледните украси в служебните помещения. Кралската поща замени изображенията на Рождество Христово с такива на Санта Клаус. А още през 1998 г. общинският съвет на Бирмингам се опита да преименува Коледа в "уинтървал" ("зимен интервал").
Обаче в Австрия и част от германските провинции отидоха още по-далеч - там изобщо забраниха дори и Санта Клаус, дядо Коледа.
Не са отминати и коледните поздравления, като в изстъпленията си либералите всякак се опитват да "освежат" и "осъвременят" християнския празник.
По една английска телевизия преди 2 години коледното поздравление беше поднесено от мюсюлманка, стегната в забрадка.
В италианския град Болоня градският съвет нареди в скулптурната сцена на Рождество Христово да се включи статуя на голата порноактриса Моана Поци, а статуята на Богородица да бъде в мини-жуп и върху обувки с високи токчета.
Интересно, кой ли стои зад всичко това?



Гласувай:
27


Вълнообразно


1. andrei - ЕВРЕИТЕ
14.12.2012 15:41
И ИЛЮМИНАТИ.
цитирай
2. lubomir33 - Още малко им остава!
14.12.2012 15:45
В Корана е записано, че евреите ще притискат два пъти света с огромен гнет.
Сега изглежда сме свидетели на този вторият случай.
Но както се подразбира, този път ще им е ПОСЛЕДЕН!
цитирай
3. comfy - Много бих искал да посочиш
15.12.2012 09:17
източник/ци на тази информация...

Благодаря!

к.к.
цитирай
4. kleotemida - Светът съвсем изтрещя, че и на още ...
15.12.2012 10:51
Светът съвсем изтрещя, че и на още по-зле върви.

цитирай
5. penchoan - Учителят Петър Дънов казва: &qu...
15.12.2012 10:55
Учителят Петър Дънов казва: "Първите болшевики са евреите - сега Мордохай командва! Вторите болшевики ще ги видите кои са!"
Следователно вторите болшевики няма да са евреи.
цитирай
6. gocho52 - Не желая да ми мажат с червило устните,
15.12.2012 11:05
да ме обличат като жена,
да ми слагат чалма...
Иначе съм толерантен.
цитирай
7. lyubomircholakov - източник/ци на тази информация. . . ...
15.12.2012 11:43
comfy написа:
източник/ци на тази информация...

Благодаря!

к.к.


Някои от източниците са посочени в текста, други са различни сайтове в интернет; чрез търсене на имената в търсачките се откриват лесно. За съжаление нямам време да го правя повторно, но който се интересува от тази информация, може да използва интернет.

цитирай
8. asthfghl - ...
15.12.2012 11:43
Какво общо има думата "динозавър" с каквото и да било?
цитирай
9. liliyanaandreeva - 7. gocho52 - Не желая да ми мажат с ...
15.12.2012 11:55
7. gocho52 - Не желая да ми мажат с червило устните,
11:05
да ме обличат като жена,
да ми слагат чалма...
Иначе съм толерантен.

Не желая да съм трета или тринайста жена на някой паша или махараджа, нито да съм 16-та република на СССР или най-бедната бананова республика на Евроатлантици без или с банани, а иначе съм толерантна!
цитирай
10. injir - Толерантността е жертва в името на ...
15.12.2012 13:36
Толерантността е жертва в името на мира. Но дали отсрещната страна е толерантна?
цитирай
11. liliyanaandreeva - ДОБЪР РАК, ИСЛЯМ, ФАШИЗЪМ И Т. Н. ...
15.12.2012 14:16
ДОБЪР РАК, ИСЛЯМ, ФАШИЗЪМ И Т.Н. НЯМА! ЗА КАКВА ТОЛЕРАНТНОСТ МОЖЕ ДА СТАВА ВЪПРОС?
цитирай
12. germantiger - Престъпно!
18.12.2012 10:10
Все по-често пиша това:

ДЕМОГРАФСКОТО, КУЛТУРНО И НРАВСТВЕНО ЛИКВИДИРАНЕ НА БЕЛИТЕ ЕВРОНАРОДИ, ЗАЕДНО С АНГЛО-САКСОНЦИТЕ В САЩ ПРОДЪЛЖАВА ДЕСЕТИЛЕТИЯ - МЕТОДИЧНО, НЕСЛУЧАЙНО И УСПЕШНО!
... за жалост!
цитирай
13. liliyanaandreeva - 13. germantiger - Престъпно! ...
18.12.2012 23:42
13. germantiger - Престъпно!
10:10
Все по-често пиша това:

ДЕМОГРАФСКОТО, КУЛТУРНО И НРАВСТВЕНО ЛИКВИДИРАНЕ НА БЕЛИТЕ ЕВРОНАРОДИ, ЗАЕДНО С АНГЛО-САКСОНЦИТЕ В САЩ ПРОДЪЛЖАВА ДЕСЕТИЛЕТИЯ - МЕТОДИЧНО, НЕСЛУЧАЙНО И УСПЕШНО!
... за жалост!

Споделям напълно тази зловеща и печална констатация!
цитирай
14. liliyanaandreeva - Извинете, господа, но в Европа, ...
18.12.2012 23:50
Извинете, господа, но в Европа, България, Ню Йорк не строят синагоги, а джамии! Ето кой стои зад това!
Желю Желев призна възродителен геноцид
Петър Стоянов разори българските семейства с икономическа безработица и блокада
Георги Първанов започна да строи джамии
Росен Плевнелиев ще стои мюсулмански център

Това президенти ли са или новите паши на България?
цитирай
15. tetovae - Абсолютно фалшива статия. !00% измислици. Съжалявам тези дето я четат
20.12.2012 11:56

Няма по-демократична образователна система от тази на САЩ. Родителите може да избират едно от десетина вида училища: държавни,които се делат на обикновенни,спортни и даровити: религиозни, частни, чартърни, лични, виртуални и т.н. Религиозните училища са много повече от държавните. Само християнските религий са около 160 вида. И в най-малко населеното място има по десетина църкви Всяка църква си има училище - от 5 годишни до 12 ти клас. Броя на учениците варира от 20 до 2 000. Не е дискриминация, ако си избрал мюсюлманско училище и те не ти разрешават да се кръстиш там. Ако избереш държавно училище, колко просто е да разбереш, че там Господ нама права. Ако не ти изнася премести си детето в училището на твоятя църква. Държавата дори е съгласна да ти плаща таксите там. Всичко това не съм го преписал от руски блогъри, изучих двама сина там. Магазините там са частни. Не правителството а търговците решават с какъв поздрав да посрещат клиентите - казват това дето продава повече. Каквото и да говорите срещу Обама, всяка година поставя огромна Коледна елха в Белия дом. За динозаврите също е измислица. Аз самия се ядосах, че синовете ми учат само за динозаври,. Можеха да изброят 20 вида от тях, но не можеха да назоват 3 вида кучета. Спрете да преписвате идиотщини от руски блогъри, бе хора. Нямате ли собствен опит, мнения ит.н. за споделяне?
цитирай
16. lyubomircholakov - до 16. tetovae
20.12.2012 12:43
Когато някой се наема да коментира нещо, първо трябва да го прочете. В конкретния случай щеше да разбере, че никъде в постинга не става дума за целите САЩ, а за съвсем конкретни случаи, които обаче, за съжаление, очертават една все по-засилваща се тенденция. Интересно, защо коментаторът не каже нещо за изнесените конкретни случаи? Най-лесно е да се плямпа на едро с кухите щампи на "демократичната" пропаганда и агитация.
Самият факт, че в САЩ християнските религиИ (впрочем, който се наема да коментира, трябва да научи и правописа!) били 160 "вида", показва, че там се осъществява целенасочено разцепване, раздробяване и разкъсване на християнството (което е само една религия) под целенасоченото подстрекателство на държавата.
Ако коментиращият си направи труда да си напъне сивото веществото, лесно ще се досети, че щом Господ "няма права" в държавното училище, това показва, че държавата в лицето на своите институции осъществява антихристиянска политика - което именно и се посочва в постинга. И както, впрочем, беше и по времето на комунизма, което също е подчертано в постинга и лесно можеше да се прочете.
Явно коментиращият е със силно изразени леви, атеистични и комунистически убеждения (което си е негов проблем) - но да твърди, че Господ "няма права" е обикновено богохулство; и това само показва, че въпросният коментиращ просо иска да прикрие антихристиянските тенденции в съвременното американско общество.
Обстоятелството, че магазините в САЩ били частни, няма отношение към темата. Само персона с комунистическа нагласа може да се впечатлява от наличието на "частни магазини".
Човек, който се осланя само на собствения си опит и частното си мнение, лесно може да напише глупав коментар - както е и станало в случая. Затова трябва да чете повече и да търси повече информация от най-различни, включително и руски, ако те предлагат такава информация. С тъпа ксенофобия, в този случай под формата на русофобия, човек само доброволно се оставя да бъде манипулиран поради отказа си от усвояване и анализиране на информация за света, който се простира много по-далече от собствения му нос.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3742814
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031