Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2013 16:58 - РУСИЯ ТРЯБВА ДА СПАСИ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 3588 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 11.01.2013 17:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бягството на Жерар Депардийо в Русия и намерението на друга френска звезда - Бриджит Бардо, да го последва, дадоха поле за сериозни размисли върху дълбочинните основания и същността на тези процеси...



РУСИЯ - СПАСИТЕЛЕН КОРАБ ЗА ОСТАНКИТЕ ОТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА ЗАПАДА

Йохан Бекман
правозащитник, Финландия

Днес интелектуалците на Запад са притиснати от икономическата криза и никой не може да работи нормално. Ситуацията постепенно достига до умопобъркване. На територията на Русия трябва да се създаде специален иновационен град за западни таланти в областта на науката, културата, изкуствата, киното, които искат да работят в Русия заедно с руски и други западни експерти. Гостите може да остават в иновационния център за половин или една година, а след това и за постоянно.
Днес на Запад мнозина талантливи и успешни учени, художници, актьори, писатели не могат да работят свободно поради икономическата криза, екстремизма, национализма, военната политика на САЩ и НАТО, подобните на гражданска война условия. За мнозина представители на световния интелектуален елит Русия не е чужда страна, а гнездо на идеи, литература на световно ниво, огромни научни иновации, извор на световната култура. Русия трябва да създаде специална програма за чуждестранни таланти, които да могат да идват в страната, да живеят и работят там, да пътешестват навсякъде из нея, да четат лекции в университетите, да работят в съвместни проекти в областта на театъра, киноизкуството, хуманитарните и естествени науки и т. н. Това ще бъде спасителен кораб за западната цивилизация в сърцето на Русия.
Днес мнозина представители на западните интелектуалци са ограничени в своята дейност от икономическата криза и за тях Русия е нова възможност да реализират своите идеи в интерес на Русия и на цялото човечество. Русия трябва бързо, преди разпадането на САЩ и Европейския съюз, докато не е станало твърде късно, да вземе решителни мерки в тази област.
Това е нейната отговорност и дълг не само пред историята на самата Русия, но и пред цялата световна цивилизация.




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. nikikm - Всъщност,
11.01.2013 19:16
Земята се превръща в един огромен затвор и свободолюбивите личности,започват да се задъхват!Впредвид потенциалът им,би трябвало да са наясно с развитието на нещата,както и да са наясно,че в Русия,няма да намерят кой знае какво,освен ако не ги изолират,както пише,в градчета и да им дадат илюзорна свобода.Т.е.ще бъдат измамени,че там,където са е друго!Русия също гине,намалява и страда от проблемите на света по свой си на пръв поглед начин!Но,самата тя има нужда от помощ!Това,което им харесва у тях,може и подсъзнателно и под влияние на руската литература е добротата и широтата на народа на Русия!Но,както казахме,той загива,както и ние,освен,ако не се случи чудо!
цитирай
2. djani - Мнозина се упражняват в демократичност на гърба на Депаридйо...
12.01.2013 13:51
Особено жалки са журналисти като Иво Инджев, който се е превърнал в рупор на антируската пропаганда, без да се свени и като сврака да оцвъка големия артист. Но, нерде Жерар, нерде Иво...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3742731
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031