Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2013 18:04 - АНГЛИЙСКИЯТ ПРИНЦ ХАРИ СЕ ОКАЗА ОБИКНОВЕН ЕВРОПЕЙСКИ ГЛУПАК
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 8562 Коментари: 8 Гласове:
16

Последна промяна: 22.01.2013 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image


Вестник
The Daily Telegraph от 22 януари съобщава, че високопоставени източници в британската армия смятат заявлението на внука на Елизабет ІІ за оскърбление към паметта на всички войници от армиите на НАТО и техните съюзници, които са се сражавали и загивали редом с него. Военните са възмутени от начина, по който принц Хари описва своите действия като втори пилот на вертолет "Апах" (Apache), в чиито задължения е влизал контролът върху оръжейните системи на бойната машина.

 "Това за мен беше развлечение, защото много обичам да играя на "Плей стейшън" и "Хикс бокс". Ето защо ми е приятно да мисля, че с пръстите си съм бил много полезен" - каза той след 20 седмици в Афганистан.

Интервюто на височайшата особа може да се превърне в сериозно главоболие за президента Хамид Карзай, който и без това е поставил на карта репутацията си поради своето тясно сътрудничество с НАТО. Също така е много вероятно думите на принца сериозно да намалят броя на западните привърженици сред афганистанското население.

Интересно е, че, в общи линии, мнението и на двете страни спрямо глупавите изказвания на принца е сходно.

Според командирите на талибаните, принц Хенри Уелски, който сравнява 10-годишната война в Афганистан с компютърни игри, е просто "наивен страхливец". Прес-секретарят на талибаните Забихулах Муджахид поясни, че принц Хари е страхливец, защото е казал всичко това едва, след като се озовал извън опасност за самия себе си.

"Дори няма смисъл да се обсъжда това заявление. То не си струва, - отбеляза представителят на ислямисткото движение.

И продължи:

- Сравнението на войната в Афганистан с компютърна игра унижава всички, а най-много самия принц, който би трябвало да е "замесен от най-доброто тесто". Това показва липса на разбиране и познания. То сочи, че те въобще не познават ситуацията, и обяснява защо губят войната.

Командирът на силите на НАТО в провинция Гилменд, където принцът изкара службата си, на свой ред разказа, че в Афганистан воюват войници от десетки страни от цял свят.  Да сравняваш усилията, живота и смъртта им с някаква игра - значи да не изпитваш никакво уважение към тях.

- Това не е игра. Напротив, много истинска смърт е - заяви офицерът.

Според данни на Министерството на отбраната на САЩ и на това на Великобритания, по време на операцията "Несъкрушима свобода" са загинали над 3 000 войници от международната коалиция, а по данни на правозащитни организации в резултат на бомбардировките на НАТО са били убити над 3500 мирни жители на Афганистан.


 

 




Гласувай:
17


Вълнообразно


1. djani - Инфантилно...
22.01.2013 18:13
Глупостта ходи по хората, включително и по височайшите особи. Ако не беше на охраняван от изстребители хеликоптер, а пехотинец, щеше да напълни гащите при първата престрелка.
цитирай
2. dedenze - Синята кръв, първа се изражда !
22.01.2013 18:41
Дано Англия не стане за смях пред света с монарсите си и техните наследници ! Някой в 21 век трябва, най- после да каже Краля или Царя е гол !
цитирай
3. dolsineq - Гледах го преди малко по австрий...
22.01.2013 19:28
Гледах го преди малко по австрийската телевизия, явно не му е мястото там...
цитирай
4. kostadin - Момчето си е бомба в изказването. При ...
23.01.2013 09:54
Момчето си е бомба в изказването.При това е откровено и не е скрило истината.Та нали кралската фамилия е лидираща сред глобализма
цитирай
5. kolevdobri - Може ли да престанем да се правим на критици?
23.01.2013 10:39
Защо не можем да приемем чуждото мнение? Какво толкова е казал? Обичал да играе на компютър и бил добър с "пръстите" си. Какво толкова? Аз бих задал въпроса, какво правят там чужди войски? И отговарям направо - харчат ни парите. Използват страната като естествен полигон за тренировка на войската.
цитирай
6. bogdan33 - Не разбирате. И оня Хамид и той не ...
23.01.2013 11:45
Не разбирате.И оня Хамид и той не разбира. И не защото сте тъпи а защото просто никога не сте играли компютърна игра.И не сте виждали таблото и дисплейте на един съвременен боен хеликоптер или каквато и да е машина. Големи цветни дисплей,понякога с тъч.Точно като компютърна игра.Интересно защо си мислите ,че компютърните игри са нещо просто или нямат фабула,история, поука? Те са нещо като филм. В който ти участваш но не като някой без значение както всички нас.А като принц Хари в реалният живот.Много правилно си го е казал.Щото ако врага се е укрепил с картечница на някой хълм има достатъчно патрони и бомби а вие долу сте некви смешници с автомати и камуфлажи ще ви разбие на кайма а вие просто ще си чакате куршума.Освен ако няма някой "ангел" отгоре с цветен дисплей лазерен мерник и нужното оръжие.Който ще се изчезнал още преди да сте осъзнали,че този път ще останете живи.Е тва прави този пич.Просто натиска копчетата.Убива лошите пази свойте.
цитирай
7. lyubomircholakov - Явно някои от коментиращите имат ...
23.01.2013 11:56
Явно някои от коментиращите имат проблеми с морала, щом за тях е нормално да се сравнява компютърна игра с реалната смърт на живи хора. Трябва само да им се припомни, че в действителността човек има само един живот, а не по 10, както в компютърните игри. И да сравняваш този истински живот с игра, значи просто да си лишен от всякакво разбиране, че когато натискаш спусъка или бутона, убиваш истински хора. Просто войната не е игра и в нея няма място за инфантилни глупаци като този "принц".
На критици не се "правим", а след като има и наши войници там, имаме правото да бъдем наистина такива. Така, че не може да не бъдем критично настроени към действията на високопоставени тъпаци от кралски фамилии, които с изказванията си унижават достойнството и на българските войници. Освен това, няма как някой друг да диктува в собствения ми блог какво да се публикува и какво - не, по същия начин както аз не му диктувам какви да ги ръси в неговия си блог.
цитирай
8. pando - SIGOUREN SAM
25.01.2013 20:44
4e ako se gramne s edin tapichnik do "prinzo", to toi ste napalni gachtite...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3742787
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031