Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2013 13:49 - ЗАПАДНИТЕ ХОРА СА БИОМАСА И С ТЯХ ВЛАСТТА ПРАВИ ВСИЧКО, КОЕТО Й ХРУМНЕ
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 6412 Коментари: 7 Гласове:
17

Последна промяна: 29.01.2013 02:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО В САЩ И РУСИЯ - РАЗЛИКИТЕ 

На 28 януари САЩ напуснаха работната група по въпросите на гражданското общество към Руско-американската двустранна президентска комисия. Причина стана новият руски закон, който копира съответния американски закон и според който (също както в САЩ) неправителствените организации в Русия, финансирани от чужбина, трябва да се регистрират като "чуждестранни агенти". Според САЩ този закон не бил демократичен - независимо, че руският е дори по-мек във формулите си от американския.
Проблема коментира Валерий Коровин, заместник-директор на Центъра за консервативни изследвания към Социологическия факултет на Московския държавен университет.

 image

Валерий Михайлович Коровин
род. 1977 г., Владивосток

Американците разбират гражданското общество по своему. Те строго настояват на своите либерални представи какво представлява гражданинът и точно кое общество от гледна точка на либерализма може да бъде наречено "гражданско". Либералната идеология представя гражданина като атомизирана, разпаднала се на атоми личност без никаква идентичност - която личност има пълното право да се разпорежда сама със себе си. Но понеже този атомизиран индивид няма никакви качествени характеристики, той е свободен да се разпорежда само с тялото си и може да прави с него, каквото си поиска.

 

Съответно, гражданското общество по американски представлява общество от атомизирани индивиди, открито за всякакво идеологическо въздействие от страна на либералната хегемония, за всякакви социални трансформации. Тоест, тази биологична маса на либералното гражданско общество може да се конфигурира по всякакъв начин, да се излива във всякакви форми, на които да се придава всякакъв вид.
Това е общество без никакви собствени качества и характеристики, състоящо се от напълно свободно преместващ се и свободно преместван материал - просто биологична субстанция. Именно по този начин либерализмът определя гражданското общество, и американците виждат гражданското общество само така и в никаква друга форма.
Гражданското общество в Русия представлява нещо съвършено различно. Човекът в Русия притежава идентичност, многовековна история, установени традиции, консервативни ценности. Това е общностен човек. Нашето общество се състои от колективни субекти, от традиционни етноси, традиционни религиозни общности и социални групи. Това е общество със собствена история и множество социални характеристики, които обобщават отделните групи в съобщности. То е общество с традиция. Нашият гражданин е винаги част от някакво цяло.

 
image

Тоест, за разлика от западния гражданин, който е елемент, побиращ в себе си като индивид цялата съвкупност на западното общество и така се явява самодостатъчен, руският гражданин изхожда от схващането, че цялото е винаги по-голямо от частното.
Това е съвсем друг възглед за пълноценния цялостен гражданин и за обществото, което се явява съставено от общности.
С общество като руското властта в Кремъл трябва да се съобразява.
А със западната биомаса властта във Вашингтон, Ню Йорк или Брюксел може да си прави всичко, каквото й хрумне.

По материали от интернет: Л. Чолаков




Гласувай:
18


Вълнообразно


1. apostapostoloff - И най- смешното е това, че
28.01.2013 18:15
западнякът, който НЯМА НИЩО, няма абсолютно никакви имоти и много малко пари, не се има за наемен работник, за ратай и фараж, а за средна класа...
цитирай
2. demonwind - Апостоле,
28.01.2013 19:36
лично аз познавам двама белгийци от Брюксел, които имат съответно по 40 и 55 апартамента в града. Средният наем, който вземат от апартамент, е минимум 800 евро. Законите в Белгия позволяват да имаш до 100 (сто) апартамента, но необзаведени, които да даваш под наем, без да плащаш и стотинка данък на държавата. Е, кажи ми кой средностатистически българин има 55 апартамента и да ги има, колко взема от тях като наеми? А западняците масово нямат имоти, защото ако не намери работа в един град, ще отиде в друг, а в България всичко е концентрирано в няколко големи града и толкова...
цитирай
3. anonimen65 - e de
29.01.2013 01:58
kolko ot zapadniatsite imat po 55 apartamenta.shto reveha, che sme bogati? shtoto vsiako semeistvo imashe dom bez kredite i vkaraha kredita ta da ni podvedat za blagopoluchie i sega prodavat imoti bankite.i nie stanahme veche biomasa na edinnoto pravitelstvo.niama nasha produktsia. niama nshi praznitsi. niama nasha muzika. niama nashi tantsi.kude sme nie a?v kupa na drugite sme veche che i ne se vuzproizvejdame te pone se vuzproizvejdat.
цитирай
4. blogerka - ЗА биомасата
29.01.2013 08:49
ТЕ поне си имат гражданско обшество в полицейски държави. В нашата всеки е свободен, но когато трябва да се организираме почти нищо не излиза.
цитирай
5. ok3223 - demowind-e
29.01.2013 11:32
язък ти за дип ... самочувствието.
Много подценяваш хората бе.
Колко % в Белгия имат по 50 - 100 апартамента.
Няколко стотни от процента.
Защото в САЩ 1% от населението притежава 40% от имуществото на страната, а 5%, цели 60% от богатствата на страната.
Същата, или почти същата е картинката в Белгия, ако не и по - лоша.
Какво излиза. Хората се трепят, бачкат като луди, а една шепа собственици на апартаменти ги обират редовно с космически цени за наеми, като даже и данъци не плащат. И ми ги сочиш за пример.
Редовият западняк, белгиец или немец, няма апартамент или къща, защото не може да си го позволи. Прекалени скъпи са за тях.
Ако вземе на ипотека, каквато е практиката, за 20 год. му излиза на двойна цена, а ако загуби работата и не може да внася редовно вноските, взимат му го за нула време, като внесените до този момент пари пропадат.
И така 3/4 , ако не и повече от населението на тези страни живеят под наем, което влошава чувствително финансовото им положение.
Апартамента и къщата за 90% от белгийците,от западняците като цяло остава вечна и несбъдната мечта, с която си и отиват от този свят.
За съжаление, такова е фактическото положение.
ТА ГОСПОДИН АПОСТОЛОФФ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ.


цитирай
6. mglishev - Ха,
29.01.2013 13:15
биомаса!
Виждал съм вече доста най-обикновени немци, британци, испанци и италианци, които изпъкват като напълно нормални хора със здрав разум, хъс към работата и строги изисквания към всяка власт - особено на фона на повечето ми овчедушни сънародници.
цитирай
7. kostadin - ТЕ поне си имат гражданско обшество ...
29.01.2013 13:19
blogerka написа:
ТЕ поне си имат гражданско обшество в полицейски държави. В нашата всеки е свободен, но когато трябва да се организираме почти нищо не излиза.


Ние имаме още по полицейска държава щом вече домът ни не е нашата крепост Полицайте могат да влизат по всяко време и без прокурорско постановление-за да търсят доказателства Ами ясно е ,че ще се подхвърлят необходимите доказателства ,ако е нужно
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3742850
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031