Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2013 13:00 - ПРАВОЗАЩИТНИЦИ-СВИНЕ КВИЧАТ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 2337 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 Сред това квичене особено се открояваха свинете- правозащитници от "Хюмън райз уоч"

Статията на Путин от 11 септември в «Ню Йорк таймс» предизвика ожесточено свинско квичене. Квичаха именно онези свине, за които си помислихте – същите, чиито користни интереси и изгоди са свързани с нападение срещу Сирия на нацисткия режим на Обама.

След това квичене особено се открояваха свинете-правозащитници от «Хюмън райз уоч» («Human Rights Watch»), които ЦРУ явно финансира от задния си джоб. Любопитно, сред тях има ли въобще още някой, който да не е подкупен от Вашингтон?
Обърнете внимание: свинете критикуват Путин за това, че не позволи на обамовския режим да бомбардира Сирия и така предотврати масови убийства на невинни сирийци в името на «правата на човека». Квичащите свине искрено са възмутени, че Обама е принуден да отстъпи. А толкова нямаха търпение да извлекат максимум изгода и печалба от това масово клане…
Повечето путински критици са с твърде размътен мозък, за да разберат, че тази блестяща и хуманна статия направи Путин истински лидер на свободния свят, защитник на международното право и ред. А Обама се показа такъв, какъвто е бил винаги – «лидер» на лакеи и неудачници, събрани в неговото безотговорно, беззаконно правителство, което се заплете в лъжи и военни престъпления.
Путин, като дипломат, твърде деликатно разкритикува Обама за неговата реч от 10 септември, в която Обама се опита да оправдае беззаконието на Вашингтон с някаква си «американска изключителност». Обама се опитва насила да набута своя престъпен режим в позицията на някакъв морален цензор, твърдейки, че «държавната политика на Съединените щати именно е онова, което ни прави изключителни».
Точно същото, което Обама заяви на американците, преди време Хитлер е говорил на немците. Руснаците, които са изнесли върху плещите си основната тежест на войната с германската военна машина, знаят колко е опасно да поощряваш хората да се смятат за «изключителни». Затова и Путин напомни на Обама, че «Бог ни е създал равни».
Ако Путин искаше да довърши Обама, както заслужава, той би могъл да добави: «Да, Обама е прав, политиката на американското правителство наистина ви прави изключителни. Да, наистина САЩ са единствената страна в света, която през последните 12 години, използвайки фалшиви предлози, нападна 8 независими държави, уби и осакати милиони мюсюлмани. Но това не е такава изключителност, с която може да се гордее човек».
Разбира се, Путин явно е по-умен от онези аморални, безмозъчни идиоти, които американците издигат на високи държавни постове. И все пак той не бива да подценява склонността към лъжи на своите врагове във Вашингтон. Той правилно предупреди, че терористите, които Вашингтон отглежда в Близкия изток, са сериозен проблем, който справедливо предизвиква загриженост. Когато тези терористи са завърнат по родните си страни, те ще бъдат главният двигател на дестабилизацията; както по-рано екстремистите, използвани от САЩ в Либия, се преместиха да воюват в Мали.
Но именно дестабилизацията на други страни е главната цел на американските войни в Близкия изток. Вашингтон има намерение по всякакъв начин да помага за радикализирането на мюсюлманите – целта му е занапред да предизвика религиозни брожения сред мюсюлманското население на Русия и Китай. Сетне пропагандната машина на Вашингтон ще превърне тези терористи в «борци за свобода против репресивните режими на Москва и Пекин», използвайки «Хюмън райз уоч» и други подкупени организации, за да обвинят Русия и Китай в извършване на «военни престъпления против борците за свобода». Очевидно, ако потрябва, ще бъде организирана и химическа атака, както се случи в Сирия.
Впрочем, ако марионетките на Вашингтон от НАТО се събудят навреме, вашингтонските подпалвачи на война все още може да бъдат изолирани и човечеството да бъде избавено от ужасите на трета световна война.
Глупакът-президент Обама и идиотът-държавен секретар Кери доведоха правителството на САЩ до най-тежкото дипломатическо поражение в историята на Америка. Те унищожиха доверието в канцеларията на президента, в Държавния департамент и в цялата изпълнителна власт на САЩ, които се показаха пред целия свят като банда третокачествени лъжци.
Проститутките от медиите бият барабаните на войната. На тези курви вече са им платили, за да ни затворят очите пред реалността. Всеки, който си губи времето да следи американските медии, е идиот с промит мозък.
Надменен и опиянен от миналите си успехи в лъжата и измамата, Обама мислеше, че САЩ са все още «свръх-държава», «изключителна» и «необходима» страна. Но останалият свят се научи да избягва вашингтонската военна треска. Сега глупакът Обама стои на края на пропастта заради некомпетентната и несигурна съветничка по националната сигурност Сюзан Райс и купчинка неоконсерватори. Обама ще остане самотен и изолиран. Неговият съветник по националната сигурност и неоконсерваторите са подпалвачи на войни и му говорят как трябва да докаже, че е истински мъж, че той и само той е Цезар на единствената свръх-държава, че той определя какво е допустимо и какво не – иначе Вашингтон щял да загуби хегемонията си в света.
Когато Обама се оттегли, той цял живот ще бъде преследван като военен престъпник. Наближаващият икономически колапс така ще промени отношението към САЩ, че Обама да може да бъде привлечен към отговорност за своите военни престъпления. Правителството на САЩ загуби авторитета си в целия свят и не може да си го възвърне, ако Буш и Обама не бъдат арестувани и предадени на съда за военните си престъпления.
Поражението на Обама е много по-тежко и извън рамките на дипломацията. Съвсем вероятно е тази есен или зимата, но със сигурност през 2014 г., САЩ да се сблъскат с тежка икономическа криза. Рухващият пазар и затъващата икономика предвещават крах, с който Вашингтон не може да се справи поради липса на интелект, знания и мъжество. На всичко отгоре марионетните държави от НАТО не могат да го спасят, защото днес той е мразен в цял свят. Американците ще трябва да платят за разхайтеността, невниманието, безгрижието и невежеството на своето правителство.
Икономиката се свива, възможностите на правителството да отговори на нарастващите потребности за оцеляване намаляват. Дали пък не това е причината да бъде създадена в САЩ Агенция за национална сигурност – едно учреждение от типа на нацисткото гестапо, което разполага със свои собствени военизирани отряди, танкове и безпилотни самолети? Колко ли време ще потрябва, за да излязат американските граждани по улиците срещу «своето» правителството, както се случва в близките съюзници на Вашингтон Египет, Турция и Бахрейн?
Американците пренебрегнаха изискванията на свободата. Американците са доверчиви хора. Нима те ще защитават лъжата на правителството до собствената си смърт, а всъщност – до гибелта на целия свят?
Ако американците продължат да вярват на лъжите на правителството си, значи те вече нямат реално бъдеще.
«Американският век» завърши, преди да започне.
Нима този идиот от Белия дом си няма никого, който да му подскаже как да избегне катастрофата? Господи, помогни на тази дебилна и нещастна страна, която се ръководи от такъв глупак!

 Пол Крейг Робъртс

 
Бел. прев.

Септемврийският брой на списание «Тайм» излезе с портрет на Владимир Путин върху корицата си. Заглавието до портрета е: «Светът по правилата на Владимир Путин. Америка е слаба и само плямпа, Русия е богата, възражда се, и нейният лидер не се вълнува какво мислят за него».

 Текстът представлява откъси от статиите на Пол Крейг Робъртс «Путин влиза в ролята на световен лидер» и «Америка е напълно дискредитирана».

 

Пол Крейг Робъртс ((Paul Craig Roberts) е влиятелен републиканец, един от бащите на «рейгъномиката», бивш помощник по икономическата политика на министъра на финансите на САЩ в администрацията на Рейгън, бивш заместник-главен редактор на влиятелното издание ««Wall Street Journal», колумнист в «Business Week» и «Scripps Howard News Service». В момента е старши научен сътрудник на Хувъровия институт (Hoover Institution), със своя постоянна колонка в в. «Washington Times».

Кавалер на ордена на Почетния легион.

Автор на монографията «Икономическият крах на Запада» (Economic Dissolution of the West).


Превод: Любомир Чолаков

Този превод е обект на авторско право.
Препубликуването изцяло или отчасти е разрешено само с посочване на името на преводача и линк към източника.




Гласувай:
9


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3767709
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930