Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2014 10:13 - И. Шамир: "Еврейството използва "антисемитизма" само, когато му е изгодно"
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 3553 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 08.03.2014 18:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 image
   Исраел Шамир   Украинските евреи написаха открито обръщение до Президента на Русия Владимир Путин във връзка със си­туацията в Украйна. Текстът е публикуван в сайта на Евроазиатския еврейски конгрес. Авторите на обръще­нието обвиня­ват руския лидер в заплашване на незави­симостта на Украйна и го молят да не се меси в тази държава.В обръщението се казва, че дори най-радикалните организации в Украйна не си позволяват да демонстри­рат антисемитизъм.  Според авторите му радикалите се били намирали под сигурен контрол, за разлика от руските неонацисти, които, както предполагат същите тези автори, се били поощрявали от руските специални служби.
В текста също се твърди, че уж слуховете за терор срещу рускоезичното население на Украйна били „лъжа“ и „клевета“.
Според авторите на обръщението, заплахата за украинската държава била идвала точно от Русия. В заключение те молят Путин да не се меси във вътрешни­те държавни работи на Украйна и да не ги защитава, по­неже били нямали нужда от това.
„С новото правителство имаме много добри отноше­ния и си сътрудничим. В него има много представители на националните малцинства: министърът на вътрешните работи е арменец, има вице-премиер евреин, двама ми­нистри са руснаци. Новите губернатори на областите в Украйна също не са само украинци“, - пишат украински­те евреи.
Те смятат, че напоследък стабилността на Украйна е заплашена и вината затова е на руските власти. „Именно Вашата политика на подстрекателство към сепаратизъм и груб натиск срещу Украйна е заплаха за нас - евреите, а също и за целия народ на Украйна, включително жители­те на Крим и Югоизточна Украйна, които скоро ще се убедят в това“, - се казва в обръщението.
Авторите на документа заявяват също, че не желаят да бъдат „защитавани“ чрез разцепване на Украйна и анексиране на нейни територии. „Ние Ви призоваваме да не се намесвате във вътрешните украински работи, да върнете руските войски на местата на тяхното постоянно дислоциране и да престанете да поощрявате проруския сепаратизъм. Владимир Владимирович, ние сме в състоя­ние да защитим нашите права в конструктивен диалог и сътрудничество с правителството и гражданското общество на суверенна, демократична и единна Украйна.
Настойчиво Ви молим да не дестабилизирате ситуа­цията в нашата страна и да прекратите опитите да диск­редитирате новата украинска власт“, - пишат украински­те евреи.
Сред подписалите обръщението са:
- Йосиф Зиселс - председател на Асоциацията на еврейските организации и общности („Ваада“) на Украй­на, изпълнителен вице-президент на Конгреса на нацио­налните общности на Украйна;
- Александър Сусленски, д. т. н., вице-президент на Еврейската конфедерация на Украйна, бизнесмен;
- Андрей Адамовски, пръв вице-президент на Еврейската конфедерация ан Украйна, член на Наблюда­телния съвет на еврейската студентска организация „Ги­лел“, бизнесмен (гражданин на Русия);
- Рав Алекс Духовни - главен равин на общностите на прогресивния юдаизъм в Украйна;
- Рав Рувен Стамов - главен равин на общностите на традиционния юдаизъм в Украйна;
- учени, обществени дейци, журналисти.
 
За сайта „Русская народная линия“ обръщението на украинските евреи коментира популярният израелски писател и журналист ИСРАЕЛ ШАМИР.
Ето какво зая­ви той... 
Много евреи подкрепят новия режим в Киев. Нещо повече: главен спонсор на „майдана“ е еврейският оли­гарх Коломойски. Други еврейски олигарси също подкре­пиха преврата. Ето защо писмото на украинските евреи до Путин не е учудващо. Някои лидери на еврейски обществени организации също поддържаха „майдана“.
Евреите не се боят от „антисемитизъм“. Те просто използват тази дума, когато им е изгодно. Когато не им е изгодно - не я използват.
Има един стар виц.
Хитлер казва:
- Аз решавам кой е евреин, и кой - не.
А евреите отговарят:- Ние пък решаваме кой е антисемит, и кой - не.

Очевидно, сега известният дори в Европа като антисемит Тягнибок, който открито се обявява против „жидовете“, е изгоден за евреите, защото нищо лошо не им прави - а старателно изпълнява заповедите на еврейските оли­гарси.
А ако говорим сериозно за този проблем в Украйна, то е повече от ясно, че там сега са на власт нацисти. Но това е пародия на фашизъм, не е нещо истинско и автентично - във всеки случаи, еврейските организации не се страхуват от него. Разбира се, че всичко това е по­литическа поръчка.
Обикновено, всякакви приказки за „антисемитизъм“ са кухи и без никакво съдържание - зад този термин отдавна не стои нищо реално.
Истинските нацисти и антисемити са били против еврейските финансисти, банкерите и олигарсите - именно в тях те виждали тъмния аспект на еврейството.
А първото нещо, с което се занимават днешните „на­цисти“ и „антисемити“, е да търчат в еврейските банки за парички и да подкрепят еврейските олигарси.
Така, че „антисемитизмът“ - това са обикновени еврейски политически приказки, нищо повече.
Източник:www.ruskline.ru 

Превод: Л. Чолаков

Този превод е обект на авторско право.
Разрешава се препубликуването му, изцяло или отчасти,
САМО с посочване на преводача и линк КЪМ ПРЕВОДА.

 




Гласувай:
12


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3763631
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930