Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2014 10:01 - ЗАЩО РУСОФОБИТЕ МРАЗЯТ ПУТИН?
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 21574 Коментари: 13 Гласове:
29

Последна промяна: 04.04.2016 19:51РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО
НА
ВЛАДИМИР ПУТИН

image

(данните са от 2012 г.)
За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.
Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.
От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.
През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел - 5 евро на тон.
Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.
През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.
Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон.
Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета.
Рязко се увеличиха и доходите на гражданите. Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 хил. жилища с обща площ 34 млн. кв. метра
Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай.
Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената има, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът е, че в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.
Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли - 2 милиона броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция.
В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си.
Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението.
За 10 години бюджетните разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%.
Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха.
Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.
През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара).
Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).
Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Броят на личните автомобили се увеличи 3 пъти.
Путин национализира ЮКОС, без да изнервя зараждащия се руски бизнес, по съвсем пазарен начин - чрез фалит и търг.
Това стана в рамките на законите, приети от демократичния парламент. Президентът няма право да използва други средства. Формален повод за арестуването на Ходорковски бяха данъчните машинации на ЮКОС. С такива машинации се занимават практически всички големи частни фирми и затова никой не вярва в този предлог. То не е и за вярване. Но Путин защити интересите на държавата.
Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть“. По-справедливо би било тези активи просто да бъдат конфискувани, но... има си закони. И Путин просто се придържа към тях. Президентът не може да излезе от рамките на своите пълномощия.
Може само да се добави, че след като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ!
През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията“. Този закон беше приет от режима на Елцин, за да забогатяват олигарсите (Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н.) и за да може руските нефтени залежи да бъдат заграбени от западни (американски и британски) нефтодобивни корпорации.
По този закон руските залежи на природни ресурси минаха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми.
Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел“ за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. През 2006 г. Путин заяви следното по този повод: „Ние и сега нищо не получаваме от тях, а ако те увеличат разходите си, няма да получаваме и през следващите 10 години“. Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт.
След като законът беше премахнат през 2004 г., постъпленията в бюджета се увеличиха от 3 до 4 пъти.
След развалянето на договорите по залежите „Сахалин-1“ и „Сахалин-2“ Русия остана с дългове към американски фирми в размер на 700 млн. долара. За онзи момент това беше твърдемного. Целият англо-саксонски свят настръхна срещу Путин по една проста причина: Великобритания планираше да осигури петролните си резерви за дълги години напред за сметка на Русия - единствено Германия и Франция, които нямаха пряк интерес в този процес, останаха неутрални...
През 1992-1995 г. държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия от 90-те години, в това число данъчното, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници. Джордж Сорос финансираше написването на учебници по история, където за битката за Сталинград се споменаваше на 2 страници, а за срещата на Елба между съветските и американските войници - на 10.
Върху тетрадките на руските ученици се мъдреха портретите на четирима президенти на САЩ.
За съжаление, и до ден-днешен в правителството са останали реликти от онази епоха - но да се надяваме, че постепенно Путин ще ги изхвърли окончателно.
Но защо Путин не може веднага да уволни всички тези враждебно настроени към Русия чиновници? Причината е проста: Конституцията на Русия, написана под диктовката на западните съветници, не позволява бързата им замяна.
Сега Президентът е само един от многото хиляди чиновници, при това с доста ограничени пълномощия. Вярно, малко по-големи, отколкото на другите чиновници - но държавният глава не може да влияе върху всичко. Той дори не може изцяло да определи състава на Министерския съвет, макар по закон това да е в сферата на пълномощията му.
Преизпълнението на бюджета по времето на Путин позволи да бъде създаден Стабилизационен фонд. Сега е натрупан огромен златно-валутен резерв - и практически Русия няма външен дълг.
Войната в Кавказ е приключена, сепаратистите са унищожени. Всички що-годе известни лидери на терористите са ликвидирани физически.
Даже е убит и Яндарбиев в Катар, да не говорим за всякакви там басаеви и умарови. Путин обеща да ги „удави, ако трябва, и в тоалетната чиния“ - и изпълни обещанието си. Разбира се, сепаратизмът не е унищожен напълно, такива конфликти не се решават бързо.
Но сегашното положение в Кавказ е оптималният вариант. Ако чеченският елит чувства силата на Москва и ползите от сътрудничеството си с нея - тогава сепаратизмът ще изчезне от само себе си. Именно това се случва. Опитите на западните шпионски централи да захранват терористите все още водят до отделни терористични актови, но това е максимумът. Война вече няма да има.
За 10 години Путин увеличи политическото влияние на Русия в света и издигна нейния имидж. Днес тя следва собствените си интереси, а не тези на Запада. Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г. Той предотврати унищожението и разрушението на Русия, като я изведе от катастрофата, причинена от Горбачов и Елцин. Затова и западните медии го ненавиждат и го сравняват с дявола.
Всеки, който се интересува от политическия живот в Русия, вижда, че борбата срещу корупцията придоби невиждани мащаби. Поне 2-3 пъти седмично телевизиите показват арести на чиновници или полицаи, и съобщават за поредните присъди срещу държавни служители.
Да не забравим и Крим. Ето как беше предаден той на Украйна. През 1992 г., на подписването на Беловежките споразумения за разпадането на СССР, украинският представител Леонид Кравчук забелязва, че Борис Елцин се е заиграл с водката и бави подписването. Затова го подканва:
- Боря, ако искаш, вземи Крим - само подпиши най-после договора!
Пияният Елцин великодушно махва с ръка:
- За какво ми е Крим? Ето, подарявам ти го!
И подписва, като по този начин с едно драсване зачеркна усилията на княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите от отбраната на Севастопол през 1856-та, героите от отбраната на Севастопол през 1941-ва...
Преди няколко дни Путин премахна последиците от тази подигравка с историята - и хората в Крим пееха и танцуваха по площадите, завръщайки се в Родината си.
Ето, затова русофобите мразят Путин!

По материали от http://rublogers.ru/

Превод: Л. Чолаков
Този превод е обект на авторско право.
Препубликуването му, изцяло или отчасти,
се разрешава само с посочване на преводача и линк към превода.

 Тагове:   Владимир Путин,   Русия,


Гласувай:
32


Вълнообразно


1. milady - поздрави ,Гн .Чолаков !!
23.03.2014 10:19
Перфектен Постинг!!
Защитен още по перфектно .
цитирай
2. bojinkata - Няма празни приказки!
23.03.2014 12:54
Няма празни приказки!
цитирай
3. ok3223 - Чудесен правод, Г-н Чолаков
23.03.2014 14:49
и навременен превод, който отговаря на много въпроси, които се разхождат и витаят в блоговото пространство и търсят отговори.
Поздрави!
цитирай
4. lyubomircholakov - Благодаря за добрите думи!
23.03.2014 15:50
А който се интересува повече от глобална политика в нейния историко-темпорален аспект, както и от алтернативни възгледи върху политическата система, в която живеем (твърде често наричана "Системата), може да заповяда на този линк:
https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
цитирай
5. lightsaber123 - Не знаех...
23.03.2014 17:34
Не знаех, че трябва да съм лудо влюбен в някакъв политик... още повече пък от чужда държава... Всичките те са кофти хора... Аз нашите не обичам, та ще заобичам... някакъв си Путин.
цитирай
6. danailvdimitrov - така да се каже кучетата си лаят...Путин си върви.
23.03.2014 18:33
Интересен би бил Г-н Чолаков един паралел между Путин и Сталин. И него много го мразят на Запад. Преди време гледах филм по "Дискавъри" в който ронеха крокодилски сълзи за Л.Троцки когото лошият Сталин премахнал и с това спрял прогресивните му идеи.

Ако може направете една съпоставка.
Поздрави!
цитирай
7. pesho - С Русия е бъдещето ни.
23.03.2014 21:26
Точно и ясно написано.Нека четат нашите политици и да с учат,а такива като Костов,Доган,Софиянски,Паси,Велчев,Борисов,Плевнелиев и няколко стотин мижетурки около тях които продадоха Българияза жълти стотинки,един ден ще се получат заслуженото.
Нека политиците ни си спомнят че две воини бяхме срещу Русия,и двете бяхме от губещите.Ако трябва скоро да правят избор,да си спомнят сторията.Да си спомним какво ни заръчаха Ванга,Слава Севрюкова и Петър Дънов,а именно да се държим с Русия, да не се продаваме на Америка.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Щеси позволя да допълня.
23.03.2014 21:59
m50.abv.bg/Mail.html#mail/10/p1/13507072455
цитирай
9. born - Не знаех, че трябва да съм лудо вл...
23.03.2014 23:54
lightsaber123 написа:
Не знаех, че трябва да съм лудо влюбен в някакъв политик... още повече пък от чужда държава... Всичките те са кофти хора... Аз нашите не обичам, та ще заобичам... някакъв си Путин.

Глупостта не ходи по животните !
цитирай
10. videniaislovo - "Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г. ..."
24.03.2014 00:53
Поздравления за този превод! Преди няколко часа попаднах на част от него в постинг на Facebook и го споделих. Нека колкото е възможно по-вече хора го прочетат. Благодаря.
цитирай
11. ferdi - Поздрави за прекрасния постинг!
25.03.2014 14:14
Ясно, точно с неоспорими факти и цифри.. браво на Путин!
Никога няма да доживеем да ни управлява подобен човек.. за съжаление!
цитирай
12. pando - BRAVO
30.03.2014 19:48
Blagodaria za prevoda.
цитирай
13. joro6 - Кофти е да си лудо влюбен, но не чак толкова
16.09.2015 07:00
lightsaber123 написа:
Не знаех, че трябва да съм лудо влюбен в някакъв политик... още повече пък от чужда държава... Всичките те са кофти хора... Аз нашите не обичам, та ще заобичам... някакъв си Путин.

Не е нужно да обичаш който и да е. Трябва само да го оценяваш обективно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3420586
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31