Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2014 20:21 - БЪЛГАРСКИЯТ РУСОФОБ И МАЙМУНАТА НА ДАРВИН - 1
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 25034 Коментари: 34 Гласове:
30

Последна промяна: 29.04.2014 07:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

БЪЛГАРСКИЯТ РУСОФОБ
И
МАЙМУНАТА НА ДАРВИН

Събитията в Украйна и развихрилата се дисциплинирано, като по команда (всъщност, може би наистина „по команда“) поредна русофобска истерия сред българските соросоидни послушковци даде интересен материал за наблюдение върху психо-патологичните особености на това явление - българския русофоб.
Кои са най-любопитните моменти, които се открояват в психологическия портрет на българския русофоб?
Преди всичко трябва да се отбележи, че българските русофоби са 2 вида: безплатни и платени, хонорувани.
Платените са ясни и затова неособено интересни: хората си изкарват хляба по този начин, това е разбираемо, макар и не по-малко гнусно, но какво да се прави - трябва да се оцелява по време на криза, налице са семейство, деца и т. н. Дали хонорарчетата за русофобските им напъни ще се изплащат директно под формата на няколко сребърника за написан „журналистически“ материал („журналистически“ в кавички, защото е ясно, че истинският журналист не може да бъде продажна подлога на каквато и да било идеология, включително русофобска) или по някакъв „проект“, обикновено замаскиран с фразата „за развитие на гражданското общество“ или чрез друга благовидна формула, е въпрос на подробности. Просто хората си работят, подлагат се на американските си шефове и техните брюкселски подлоги по разни „фондации“ и „институти“, изкарват си прехраната - точно според стария комунистически принцип „Който слушка - той папка!“. Този принцип се оказа валиден и за демократичните подлизурковци точно по същия начин, както и за някогашните комунистически такива.
С платените русофобски прЕститутки (или радиотутки, телетутки, интернет-тутки или каквито още русофобо-тутки има там) нещата са ясни, затова и доста скучни, вяли и безинтересни.
Но има още една категория русофоби, които явно са безплатни. Тоест, идейни. В смисъл, те си мислят, че работят за идеята. За някаква възвишена идея. За такива е повече от ясно, че нито Сорос, нито американците, нито брюкселските американски подлоги ще си харчат парите - по простата причина, че тази категория нашенски русофобчета са толкова беднички като умствен багаж, оскъдни като изразни средства, хилави като начин на изказ и немощни като опити за „аргументиране“, та не си заслужават харченето. Себеотдаването им в името на „идеята“ въобще не е достатъчно да компенсира всичките им тези ментално-психически недостатъци.
Именно, когато се мерне някой такъв идеен русофоб, той винаги ми напомня за маймуната на Дарвин.
Сещате се: има един такъв пишман-учен през ХІХ век, дето, за да се изкара оригинален, решил да се изтъпанчи с тезата, че хората били произлезли от маймуните. Нищо, че доказателствата му били толкова хилави, че днес вече само най-подкованите в идеологическо отношение темерути може да сметнат тази глупост за „научна“. Но, по различни причини, на някои политици това доста им харесало - и ето, че по времето на комунизма всички ученици и студенти учехме, че хората са произлезли от маймуните. Честно казано, по разбираеми причини и най-вече, като гледахме някои от тогавашните комунистически тартори, това си беше направо правдоподобно.
Но, кой знае защо, след нахлуването на демокрацията дивотиите на Дарвин останаха непокътнати по учебниците и в училищата, и в университетите. Впрочем, темата за приликите между комунизма и демокрацията е доста обширна, но нека я оставим за друг път.
Сега става дума за един друг вид същества, за които също, както и на времето за някои комунистически гаулайтери, пардон, секретари, са напълно валидни приликите с маймуната на Дарвин. Нещо повече: в много случаи маймуните, били те на Дарвин или някои други, показват много по-висш интелект от българските русофоби, да не говорим за сферата на морално-етичните ценности, където българските русофоби са на неизмеримо по-ниско стъпало от тях.
Първата прилика между българските русофоби и дарвиновите маймуни е в обстоятелството, че процесът на мислене и при двата вида е в зачатъчно състояние. (По разбираеми причини говорим за маймуните на Дарвин само в хипотетичен вариант, доколкото никой все още не е доказал съществуването им). Но в случая влиза в сила фактът, че все пак маймуната е в състояние поне да определи кое е полезно за нея и кое - не, и да се насочи към един по-добър вариант на ситуацията. Докато българският русофоб автоматично, безпогрешно и неумолимо се насочва все към такъв вариант, който е най-опасен за самия него, както и за близките, приятелите, отечеството му и прочее хора, феномени и явления, на които би трябвало да държи.
Пример: ако подадете на маймуната банан, но в същото време я удря ток с все по-нарастваща сила, тя в края на краищата ще се откаже от банана, защото иначе токът ще я убие. Тоест, маймуната има основното качество на живото същество, което му помага да оцелее - инстинкт за самосъхранение.
Българският русофоб, напротив: една от основните му тези е, че Русия не е трябвало, в никакъв случай, при никакви обстоятелства и абсолютно никак да освобождава България от турско робство - защото българите под турско робство са си живеели толкова добре, че Русия само е влошила положението им, като ги е освободила. Това следва от всичките смешновати исторически напъни на българските маймуни на Дарвин, пардон, на българските русофоби - с безумните им фалшификации, изопачавания, извъртания шикалкавения и премятания из историческите факти. Тоест, готови са да пожертват дори и самите себе си в лицето на хората от собствените им родовe, живели преди тях, само и само да докажат, че Русия не е трябвало да ни освобождава. Трябвало е Русия да си стои в Русия и да остави българите да си останат в Турция - това е основната историческа теза на българските русофоби. А когато им напомниш за съдбата на едни други християни, останали в пределите на Турция - арменците, и за обстоятелството, че през 1925 г. 15% от населението на Турция е християнско, а днес християните там са 0.1%, мълчат гузно и се опитват да отклоняват разговора по посока на демокрацията...
Ах, демокрацията! Това е втората и, особено сега, след като изконните руски земи започват да се връщат обратно в Русия, хептен любима тема на българските русофоби. Русия, виждате ли, не е демократична държава и никога не е била демократична, щото Иван Грозни, Сталин и прочее, и гулаг, и незнам какво си...
И Путин!
Най-омразният и ненавиждан човек за българските русофоби, дори повече от Сталин, щото Сталин вече го няма - и немощните им пискливи гласчета се усилват до кресчендо след поредната команда из-зад океана или от Брюксел, когато трябва да джафнат за пореден път срещу Президента на Руската федерация Владимир Владимирович Путин (маймуните на Дарвин, пардон, българските русофоби, особено мразят, когато Путин е наричан с пълното название на длъжността му, и с трите му имена, и тогава чак се давят от плюнките си - затова нека не си отказваме това удоволствие).
Забелязахте ли как, след като в началото на март прецаканата някога с пура от собствения си съпруг Хилари Клинтън и леко чалналият се във виетнамски плен Джон Маккейн сравниха Путин с Хитлер, нашенските русофобски маймунки започнаха хорово да използват тази банализирана метафора - и се посипаха неумели вариации от рода на „путлер“ и други такива несръчни опити за изпълнение на задокеанския сигнал? Това е още едно сходство между Дарвиновите животинки и българските русофоби - трябва да получат сигнал, за да действат. Ако няма сигнал, не знаят какво да правят и дали ще угодят на господарите си; както маймунката реагира на звънчето за банана, също и те чакат указанието - и започват да плюват наляво-надясно в интернета, по сайтове и блогове, заявявайки по този начин нещастното си съществуване.
И отново тук маймуната на Дарвин печели по точки в сравнение с нашенския русофоб. Защото тя получава банан. Русофобът получава... да речем, нещо подобно на гол банан, в метафоричен смисъл.
Понеже за платения русофоб е ясно, човекът плюва и печели пари: плюнка - доларче, храчка - евроче (ако някой знае как е умалително от „евро“, да каже). Но безплатният русофоб? Безплатният, идейният нашенски русофоб се нуждае само и най-вече от това, да го забележат - и си остава само с тази морална награда, ако може да се смята за награда презрението на нормалните хора. А маймуната на Дарвин си спестява това презрение, пък на всичко отгоре остава и с цял банан печалба. Е, кой е по-умен?
Обаче голямото нещастие, бедата, психическият срив на българския русофоб в сравнение с маймуната на Дарвин е в обстоятелството, че той е комплексиран. Защото нашенският русофоб знае, че нормалният българин дължи на Русия огромната историческа благодарност както заради това, че днес има собствена държава (доколкото я има все още, разбира се), така и заради това, че днес съществува самият той. Много просто: ако Русия не беше освободила неговите предци от робството, доста е съмнително не само дали сега щеше да пише на български, а не на турски, но и дали изобщо щеше да го има на този свят - като се взрем в турските деяния в Батак, Стара Загора и Петрова нива, то оцеляването на предците му, оставайки България в пределите на Турция ще да е било доста съмнително, меко казано...
Но българският русофоб е комплексиран - за разлика от маймуната. Маймуната не изпитва комплекси. Тя е благодарна, когато трябва да е благодарна. В този смисъл нищо чудно да се окаже, че Дарвин има известно право - поне що се отнася до българските русофоби. Лошото е, че тук имаме обратна еволюция, деволюция - те се смъкват дори под нивото на животно. Животното изпитва чувство на елементарна благодарност, а русофобите в това отношение се приравняват към растенията - а ако вземем предвид твърденията на биолозите, че растенията изпитват чувства и разпознават хора, тогава българските русофоби следва да бъдат класифицирани направо към неодушевените предмети, към минералите или калта, тиня някаква русофобска...
Осъзнавайки елементарното морално задължение да бъде благодарен към Русия за това, че днес съществуваме, както и, че имаме да изкупваме греховете на българските управляващи от миналото, които вкараха България на два пъти в антируски комбинации, заради което претърпяхме две национални катастрофи (след Втората световна война щеше да има и трета национална катастрофа, добре, че по настояване на Русия, тогава Съветски съюз, запазихме непокътната територията си!), българският русофоб прави всичко възможно да се отърве от това задължение - както всеки длъжник гледа да се отърве от дълга си. Разликата между почтения длъжник е, че се отървава от дълга си, като го изплаща, а в случая с моралния дълг - като се държи в съответствие с моралното си задължение; докато непочтеният длъжник гледа да се изниже, да шикалкави, да се оправдае пред самия себе си, задето не признава дълга си, с най-различни аргументи.
И както маймуната на Дарвин рано или късно намира копчето, което й отваря вратичката към банана, така и българският русофоб рано или късно открива универсалното копче, което затваря плътно клапите на съвестта му. Защото, като натисне това копче, той открива, че: Русия не била демократична!
И това, че Русия не била демократична, оправдава всичко: и собствения му комплекс за отвратителната му, мръснишка, долна и гнусна неблагодарност за спасените му от кланета прадеди и прабаби, и се възвисява той в собствените си очи поради щото се оказва твърде оригинален: ето, значи, всички знаят, че трябва да бъдем благодарни към Русия, и аз, русофобът, може би малко съм благодарен към руските войници, които са загинали по бойните полета на България, даже може би харесвам Толстой и Достоевски (ако изобщо знае кои са) - но, ето, вижте ме колко съм оригинален, въобще не съм благодарен към Русия, защото тя никога не е била демократична, и Руската империя не е била демократична, и после Съветският съюз, и днес пък с Путин хептен не е демократична! Значи, няма защо да сме благодарни на Русия, а трябва да ругаем Русия, и най-вече Путин, защото той може и да е увеличил няколко пъти заплатите и пенсиите на руснаците до такава степен, че днес руските туристи да са най-желаните и търсени по цял свят - обаче не е демократичен, значи и Русия не е демократична, и в такъв случай няма защо да сме й благодарни, и да живее USA, щото там, в Ю Ес Ей, може и да се застрелват по десетина души на седмица, обаче това е много демократично и затова да живее Ю Ес Ей (за Едуард Сноудън българският русофоб предпочита да си мълчи, защото разкритията, че САЩ са тоталитарна полицейска държава, не му изнасят, тъй като на техния фон Русия е твърде, неразумно и прекалено демократична).
В сравнението между Русия и Запада българският русофоб разкрива цялото си плиткоумие, и на неговия фон маймуната на Дарвин изглежда почти като Хегел. Защото колкото мрази Русия, толкова българският русофоб се прекланя, кланя, целува, лиже, ближе и покрива с подлоговите си лиги този негов идеал, кумир, тотем, идол и неясен обект на желанията - демократичния Запад. Там е истината, там е демокрацията, там е спасението от ненавистната Русия - на Запад. А когато му припомниш, че на Запад също, както на Изток по времето на комунизма, забраняват на християните да носят кръстчета, че демокрацията е докарала САЩ дотам: 48% от населението да са бели хора , а 52% - цветнокожи, което за цветнокожите е прекрасно, дори много добре, но дали е толкова прекрасно и добре за белите хора?; ако му припомниш, че вече в Западна Европа има цели квартали, където е опасно да влезе християнин, да не говорим за жена-християнка, по улиците на Лондон обикалят „шариатски патрули“, а иначе във Великобритания са налице вече 85 училища, където няма нито един бял ученик, ако му покажеш статистиките, според които коренните европейци просто измират заради ниската раждаемост и на тяхно място идват африканци и азиатци, което означава краят на европейската цивилизация - тогава същият този нещастен, измъчен, психясал и окончателно превъртял в русофобията си български русофоб блокира напълно, започва да издава нечленоразделни звуци и да се дави в собствените си психически комплекси от завист към маймуната на Дарвин, на която й остава само кротко да си яде банана, докато го наблюдава как той се смъква надолу по еволюционната стълбица към лепкавата тиня на собствения си изгладен от русофобия маймуноподобен мозък.

  Любомир Чолаков





Гласувай:
39


Вълнообразно


1. nagodi62 - Отличен анализ! Пълен възторг!
22.04.2014 20:41
Отличен анализ! Пълен възторг!
цитирай
2. pando - BRAVOO
22.04.2014 23:06
Polojitelno!
цитирай
3. pando - Искам да допълня
22.04.2014 23:44
Когато чуете за "трудни" или "чувствителни" квартали или региони в западна Европа,това означава просто ,че държавата е безсилна да въдвори ред или да контролира нещо. На практика това е територия,която не е от тази държава.И полицията и жандармерията не смеят да влезнат там.Не защото ги е страх,ами защото на политическо ниво са ги приравнили на пудели и нямат права дори да се защитават...
Накратко това е розовото бъдеще на "демократична" и "толератна " Европа.
цитирай
4. mileidi46 - АДМИРАЦИИ!! С ПОКЛОН!!
23.04.2014 00:39
АДМИРАЦИИ!!
С ПОКЛОН!!
цитирай
5. anonimen65 - ne se znae kak e shtial da premine ...
23.04.2014 05:45
ne se znae kak e shtial da premine jivota na balgarina ako ne e bila voinata "osvoboditelna"neka poglednem gilosfski na voinite a ne filski ilili fobski.nikoia voina ne e za dobro.napadatelna i otbranitelna tia vzema jertvi.ako e osvobotitelna tia ne e darom a s tsel izgoda za osvobojdavashtia.kakvi sa bili klanetata v nachaloto na zavzemaneto ni ne znaia.gadnoto e bilo che togava musulmanite sa bili pohibediteli i ne sa gi manipulirali da se samovzriviavat che da ugodiat na alah kato zbiiat nevernitsite a sa izbivali s ratse nevernitsite.vav vsichki vremena i po vreme na voini se otkluchvatzaklucheni strasti a i na voina otivat 2 vida za ideali da se biiat i za udovolstvvie.che to i tez deto sa ni osvobojjdavali sa v goliamata si chast zatochenitsi s dojivotni prisadi s obeshtanieto,che sled voinata shte sa svobodni.platili sme sas zlato za imperatorskata im hazna i sme izhranvali chastite ,koito sa ni pazili i taka sa ni osvobodili che samo na sever ot Balkana e bila Balgaria.i tezi pazachi sa bezchinstvali s balgarina.ne ni riabva filstvo fobstvo a dalnovidnostt , mileene za rod i rodina i jelanie za dobivane na umenie ot vseki da se pouchim i nauchim kak na minimalna tsena da dostaviame maksimalni dostoiania za naroda ,a ne da go doim kakto zavetnia zapad i iztok go doiat.
цитирай
6. balar - добре
23.04.2014 06:27
казано
цитирай
7. aboychev - МАТЕРИАЛ ОБРАЗЕЦ
23.04.2014 07:51
НА КОМУНИСТИЧЕСКА ТЪПОТА
И СкЛАВиЯНСКО РАБОЛЕПИЕ
цитирай
8. djani - Подробно и добре смляно експозе...
23.04.2014 09:37
Пригодено за консумация от цялата русофобска менажерия. Не, че е в състояние да я асимилира. Но, поне останалите да осъзнаят положението с новите доброволни роби на "демокрацията"...
цитирай
9. ok3223 - Чудесен анализ
23.04.2014 09:45
на явлението русофобия и неговите двукраки носители у нас.
Жалка и продажна сган, която е устата, но и трагично малобройна и намразена от 99% от българският народ.
За отбелязване е, че са все хора с претенции, образовани но не до образовани, и ниско интелигентни, с купчини от знания в насипно състояние, които така и мухлясват в главите им необработени.
Много често учили и завършили на запад за сметка и със стипендии на финансирани или контролирани от ЦРУ фондации.
5-та колона, която едно си знае, това си бае, и повтаря по команди отвън всекидневно и всекичасно това, което им и кажат, и винаги готова да продаде род и родина, Отечеството, България за пачка кухи долари.
цитирай
10. chavdar01 - ДО 7. aboychev-МНОГО СИ ТЪП!
23.04.2014 10:52
Я ОДИ ЛИЖИ ЧЕРНИЯТ ЗАДНИК НА ОБАМА!
цитирай
11. balar - по време на
23.04.2014 10:58
aboychev написа:
НА КОМУНИСТИЧЕСКА ТЪПОТА
И СкЛАВиЯНСКО РАБОЛЕПИЕ


кумунизма още ме е нямало. но явно ти си живял в онези времена. кой от двама ни е предубеден в такъв случай?
цитирай
12. bosia - Николай Колев-Босия
23.04.2014 11:29
Господин Чолаков,
Пиша ви този коментар, понеже твърде еднообразно и без никакви доказателства делите хората на русофили и русофоби. И не ги слагате на полюсите, а твърдите, че ако човек не е русофил, значи е русофоб, т. е. американофил или еврофил.
Държа да ви кажа, че русофилството и русофобството са две крайности, а между тях е нопмалното, смисленото и разумното. Не знам откъде черпите идеите си, но ви съветвам да прочетете малко история и тя ще ви покаже много неща, които ще ви равноотдалечат както от Русия, така и от САЩ и от ЕС. От което вие ще спечелите. Например, прочетете книгата на Сергей Спиридонович Татишчев "История росийской дипломатии". Прочетете историята за Берлинския конгрес, за приемането на Търновската конституция, за Владайското и Септемврийското въстание, за терористичните актове от 1923 до 1989 г. и ще видите нещата под друг ъгъл. При това, трябва да се знае, че българските граждани не са пострадали толкова много, колкото руските . Затова когато казвате Русия, трябва да конкретизирате какво разбирате под това. Защото Русия е дно, а Кремъл-съвсем друго.
Не си хабете силите в безсмислено противопоставяне.
Време е да станем преди всичко българи.
Разумни българи и патриоти.
цитирай
13. zaw12929 - НА КОМУНИСТИЧЕСКА ТЪПОТА И Ск...
23.04.2014 12:49
aboychev написа:
НА КОМУНИСТИЧЕСКА ТЪПОТА
И СкЛАВиЯНСКО РАБОЛЕПИЕ


ПРИЗНАНИЕТО,ЧЕ СТЕ КОМУНИСТ А. БОЙЧЕВ НЕ Е ГРЯХ - АДМИРАЦИИ ...

вашето раболепие пред американците е добре заплатено с унищожаването на България
цитирай
14. tit - тук било голяма веселба!:):))
23.04.2014 13:26
Хипотезата, че Русия и Путин в частност, ще спаси бялата раса от изчезване е ахилев удар по русофобщината. Бравос!:):)))
цитирай
15. vencivaleri1951 - Статията ти е чудесна!
23.04.2014 13:37
Браво!
цитирай
16. lyubomircholakov - Господин Чолаков, Пиша ви този к...
23.04.2014 14:07
[quote=bosia]Господин Чолаков,
Пиша ви този коментар..."

Господин Колев, грешите. Не деля хората на "русофили" и "русофоби". Деля ги на нормални и русофоби. Разглеждам русофобията като частен случай на ксенофобията по принцип (ксенофобията така, както я разбират днешните либерал-демократи на Запад).
А колкото конкретно до българските русофоби - за мен те са явление в морален, по-точно в аморален аспект. Не може нормален човек да мрази държава, която го е спасила от такива зверства, каквито са описани в хрониките ни от турско робство. Ако не ги знаете тези хроники, прочетете поне "Записки по българските въстания" на отявления русофоб Захари Стоянов, за да видите от какво ни е спасила Русия. Ако и това ви е малко, прочетете историята на арменския геноцид.
Така, че отношението към Русия за българина е преди всичко въпрос на съвест и морал. Българинът с нормална съвест и морал е благодарен на Русия по причини, които съм посочил по-горе. Българинът, който мрази Русия, е лишен от съвест и морал по простата причина, че неблагодарността е един от най-тежките грехове.
Колкото до дипломатическите и военни събития от миналото, след като България като държава е започнала да следва русофобска политика, какво очаквате от Русия - да й ръкопляска? Това е един от показателите, които най-добре разкриват ограничеността на промитото от пропаганда българско русофобско съзнание - да признава на България правото на собствени интереси, но да не признава това право на други държави. Русия е била покровителка не само на България, но и на всички други православни балкански държави, затова е трябвало да балансира интересите на всички тях.
Колкото до това, че смесвате Русия и СССР - това си е въпрос на исторически познания. Надявам се, сте чували, че държавата, пострадала най-много от комунизма, е именно Русия, която е била просто унищожена от СССР. Именно и в това е величието на Путин, защото той направи нещо, което изглеждаше невъзможно - обедини всички руснаци въз основа на историята им.
цитирай
17. getmans1 - То е ясно като бял ден!
23.04.2014 14:35
Путинофилството и паметниците на Съветския шмайзер нямат нищо общо с онези които оставиха костите си по Българско, щом не ви е срам делете ги на руси, казаци татари и други народи от Руската империя но да не забравите и украинците /така любими ви днес/, финландците и румънците.
цитирай
18. lyubomircholakov - Ето я русофобската "аргументация!"
23.04.2014 15:43
viva1122 написа:
А русофилите сте още по-големи маймуни от русофобите - а и всички не сте и това -даже не сте и кучета / кучетата си лаят, кервана си върви/
- а всички сме само бройки, числа, статистика и т.н. - за съжаление и докато не го разберат главите ви - така ще е...
- разликата е че русия тъпче с крака и държи хората в бедност и подчинение, както и у нас впрочем и всява страх, а запада се крепи на средната класа и благоденствието на народа си
- и умната.... - мислете с главите си и си отворете очите - къде са децата и роднините на руските политици и олигарси и на нашите - на запад -защо? защото е по-зле там
- простичко казано - да се разбере от всички! - моето скромно мнение


Позволявам такъв плиткоумен коментар само, за да се види нивото на мислене на един русофоб - една прекрасна илюстрация на постинга.
Колкото до нескопосания пореден опит за целуване на съответната анатомия на Запада (точно в стила на бай Ганьо: "Аз пък ще целуна на още по-друго място!"), тази простотия е още веднъж убедително доказателство, че русофобите са под нивото дори на маймуната на Дарвин: хипнотизират се да консумират единствено и само настоящия момент - но какво ще стане с любимия им Запад само след 30-40 години, естествено, е далеч от умствените им възможности. Но, всъщност, всичко е, както се очаква да бъде: от много идеология и пропаганда, особено западни, се оглупява - ето го и доказателството.
Имайки предвид стила на тази тъпанарщина, която с отвращение и по изключение допускам в блога си, моля другите русофоби да имат предвид следното: ако желаят да бъдат допуснати до коментиране, да си придържат езика в рамките на нормативната лексика! Иначе, естествено, да не си хабят писмовните напъни!
цитирай
19. gothic - :D
23.04.2014 15:45
Очаквано. Хайде със здраве...
цитирай
20. oranjevia - Господин Чолаков, да се намеся и аз ...
23.04.2014 16:13
Господин Чолаков, да се намеся и аз между вас и Босия В тези спорове "кой на кого какво направил и кой е виновен" се задава обикновенно класическия въпрос за разрешаване на междулапешки спор -кой започна първи? И боя се - руската царска дипломация е започнала първа.Освобождението/Първата петролна война в историята/ -добре то е високохуманен акт по отн. на нас -но като вършиш нещо върши го като хората ,а не като кучето на нивата.Освобождавайки България руснаците заплащат участието на румънски и сръбски войски с големи парцели от българското землище барабар с българите /Северна Добруджа,Нишко и т.н/след което тези държави извършват една успешна дебългаризация.Именно руската дипломация насъсква сърбите през 1885 г.А за Коминтерна ,Македония,Сърбия и СССР може да се напише много.Русофобията в България за съжаление е по-скоро следствие отколкото първоначална позиция.И двете са губещи обаче в предвид на това ,че руснаците си имат други фаворити на Балканите и явното им желание да се измъкнат от роднинската връзка с нас -тя компрометира панславистките им тежнения ,пречи им за онова с третия Рим .От друга страна русофобието няма реална етнокултурна и етнорелигиозна основа,поради което ползата от него в бъдещето ни като народ е съмнителна.България е поставена от 100 години в доста деликатно положение, на кантар и това не е само по нейна вина.
цитирай
21. gothic - ". . . но какво ще стане с люб...
23.04.2014 16:59
"...но какво ще стане с любимия им Запад само след 30-40 години, естествено, е далеч от умствените им възможности." Това сериозно ли? На достатъчно години съм, за да имам спомени от такива "пророкувания" отпреди 30 години. И това, което казвам, между другото, не означава че съм русофоб. Или какъвто и да било друг "фоб". Имам претенции единствено да съм българофил. И подобни писания у мен будят единствено съжаление. Но въпросът ЗАЩО дъщеричката на Путин живее в Холандия продължава да стои...
цитирай
22. lyubomircholakov - до 22.gothic
23.04.2014 17:34
Съвсем сериозно е. Ако си предвиждал преди 30 години, че на Запад ще забраняват на християните да носят кръстчета, значи си надминал Нострадамус. А ако не си го предвиждал, значи нямаш тази далновидност, за която претендираш. Така, че не е зле да погледнеш демографските статистики на коренните европейци и на афро-азиатските имигранти и пак да напънеш прогностичните си способности. Отсега мога да ти кажа - Европа просто умира и нейната цивилизация изчезва и те са докарани до това положение от любимата на западнофилите "демокрация". А който не го вижда, значи просто не му се вярва - и по този начин превръща умствения си процес в елементарна утопична вяра.
Защо дъщерята на Путин (използвай уважителни изрази за този човек и за хората около него, ако искаш да коментираш тук и занапред) е в Холандия, можеш да питаш нея. Но логичен е въпросът: а защо да не е? Както виждаш, руснаците не се затварят и изолират от останалия свят, а са готови да приемат и усвоят всичко от него, което е ценно и полезно? Нещо лошо да има в това?
И, естествено, възниква още един въпрос, от който русофобите бягат като дявол от тамян: а защо Едуард Сноудън е в Русия? Сигурно щото на Запад има страхотна свобода на словото? И сигурно поради същата свобода на словото Джулиан Асандж вече две години не може да напусне посолството на Еквадор в Лондон? Браво, демократични юнаци, докарахте се дотам да се кланяте на една полицейска държава! ето докъде ви докара русофобията.
Напротив, това, което пишеш, показва, че си русофоб. Щом не изпитваш чувство на благодарност към тази държава, задето сега си жив и пишеш на български, а не на турски - значи си русофоб и никакъв друг. Съжалението можеш да го отправиш единствено към себе си заради собственото си промито от пропаганда съзнание.
цитирай
23. dolce - Господин Чолаков
23.04.2014 18:46
Много добра статия. Но за съжаление тези за които е предназначена няма да я разберат :))))
цитирай
24. sestra - Защо ми изтрихте коментара,
23.04.2014 19:38
г-н Чолаков? Не съм Ви обиждала, просто преведох думичките които използвате, защото не са български.
цитирай
25. insar - Доста обясним гняв сте насъбрали, ...
23.04.2014 21:00
Доста обясним гняв сте насъбрали, г-н Чолаков. Ще ви припомня даже още един пресен пример като потвърждение на вашите размисли - през 2007 г. в България бушуват огромни пожари. Страната ни не разполага с достатъчно ресурси, за да ги овладее и иска помощ от ЕС. Получаваме отказ. После молим за помощ другите "съюзници" - НАТО - още по-категоричен отказ. Чак тогава получаваме необходимата технологична помощ от Русия и то безвъзмездно, като поемаме разходите само за гориво и консумативи на хеликоптерите. Не е нужно да съм русофил, за да осъзная фактите и да видя кой път е изгоден за България и кой я води към пропастта. Поздрави за статията!
цитирай
26. gothic - Господин Чолаков
24.04.2014 09:30
Преди 30 годи се тръбеше, че западът умира. Не ли? А за кръстчетата - съветвам ви да четете малко повече. Но това не е мой проблем. И пак задавам въпроса: как се балансират Сноудън, Депардийо и Асанж от една страна и десетките хиляди руснаци, които напускат Русия от друга? И дали в същата тази Русия би се толерирало нещо, подобно на стореното от Асанж? А? Но нейсе. Щом сте решил че съм русофоб - добре. Явно фактът, че не съм путинофил ме превръща автоматично в такъв. Пак добре. Само че за мен Путин не олицетворява Русия. Олицетворяват я Римски-Корсаков и Аркона, Чехов и Акунин, Репин и Сафронов. Това е.
цитирай
27. lyubomircholakov - Не е от анонимен, а от Любомир Чолаков:
24.04.2014 12:47
Съжалявам, но по някаква причина одобрени за публикуване коментари не се появяват под постинга, включително и моите. Така, че претенции за изтрити коментари да се предявяват на друг адрес.
Не, че няма изтрити, но такива са само онези коментари, които изразяват негативните емоции на съответнния русофобски писач, които емоции, разбира се, са си лично негов, на писача, проблем - а моята отговорност в случая е да предпазвам другите хора от глупостите му.
цитирай
28. lyubomircholakov - До 26. insar
24.04.2014 13:01
Не е гняв, защото примитивни хора без съвест и морал не заслужават чак такива силни емоции. Но просто ми е жал заради едно-единствено нещо и то е следното.
Всички ние, които живяхме при комунизма, познаваме оглупяващата сила на идеологическата пропаганда. И си мислехме, че след като комунизмът бъде пратен там, където му е мястото: на бунището на историята, заедно с всичките му реликти ще изчезне и пропагандата. Оказа се, че попаднахме под много по-силна, много по-рафинирана, много по-манипулираща и, съответно, много по-оглупяваща пропаганда - демократичната или, за да не се обиждат почитателите на "демокрацията", западната.
Една пропаганда може да се преодолее само по един-единствен начин: чрез мислене.
Именно затова ми е жал за русофобите, независимо от всичките им отчаяни вопли, че не били русофоби, а някакви други "фоби": "путинофоби", "комунистофоби", "демократи" и всякакви други непохватно нахлузени маски: защото те не използват това висше благо, дадено им от Бога - умението да мислят.
Те вярват по най-тъпия възможен начин в една идеология: демократичната или западната идеология. Точно по същия фанатизиран и убийствено глупав начин, по който вярваха и комунистите. И също както тази глупашка вяра съвсем логично унищожи комунистическата система, точно същата глупашка вяра, този път в "демокрацията", ще унищожи и демократичната система. Лошото е, че тия наивни тъпчовци с полирани от пропаганда мозъци ще повлекат със себе си цяла една велика цивилизация, каквато е европейската. И то само по една-единствена причина: не желаят да мислят, тоест да съпоставят вярата си с действителността.
Комунистическата утопия беше разрушителна, както всяка една утопия.
Демократичната, на която са изцяло подвластни нашенските русофоби, а и не само те, оправдавайки с нея тъпата си омраза към Русия, очевидно ще бъде много по-разрушителна - и разрушаването на Европа вече е започнало, всеки, който е отишъл поне за малко там, го забелязва. Европа вече не е Европа.
цитирай
29. gothic - Господин Чолаков
24.04.2014 13:45
Последният ви коментар показва известно приближаване кам моите позиции. Проблемът е, обаче че се разрушава не само Европа. Винаги съм твърдял, че европейският съюз с нищо не е по-добър от съветския. Същият диктат, същото налагане на политкоректност, същите гъзоблизци в правителството. Даже съветският съюз плащаше по-добре за послушание.
Да, ама съветският съюз клекна, и не може да оправи и себе си сега и в следващите 20 години. Тия, които разчитат на матушка Русия могат най-много да емигрират в Сибир.
Европа не е стока, но извън Европа отиваме в Азия. Само, дето не се знае колко още ще издържи Европа.
Но, не бойте се деца. Цялото човечество, начело, разбира се със САЩ и Европа смело се е устремило да се удави в собствените си лайна. Така,че след 30 години може и да няма значение.
цитирай
30. gothic - Господин Чолаков
24.04.2014 14:42
Странно е наистина, че коментарите ви излизат анонимни. Като цяло сте прав. Основният проблем на България обаче е, че с много малко изключения през най-новата си история, се е държала като ветропоказател. И е близала ботуши. А чии са ботушите, няма особено голямо значение. Турски ли ще са, германски, съветски, американски, руски - все тая. На България вече никой няма да й обърне внимание поради липсата на национално достойнство. Никой не харесва плужеците, нали? Вие имате един постинг: "Кодекс на честта на офицера на Руската империя". Залегналите там принципи, преоформени да се отнасят за държава, а не за личност, са единственият път за излизане от блатото. Обаче, в държава, където "Парица е царица" /както казват сърбите/, едва ли ще се намери политик, който да може да ги приложи. Остават ни лъжливите псевдомесии, нови на всеки четири години, но еднакви дълбоко във фалшивата си същност. Така че.....
цитирай
31. lyubomircholakov - До 31. gothic - от Любомир Чолаков
25.04.2014 07:33
Изчезнали са десетина одобрени за публикуване коментара, не по моя вина. Сред тях са и вече публикувани мои коментари. Разговорът с Вас е интересен, но за съжаление, обективни причини под вида на някакви технически проблеми ни пречат да го продължим, за което наистина съжалявам.
цитирай
32. merlin68 - Поздрав!
26.04.2014 13:54
Чудесен постинг, хем смешно, хем тъжно:):(
Съществува такъв феномен (дори мисля, че е научно обоснован), понякога хората получавайки свръх голяма услуга надхвърляща възможностите им да я върнат, изпадат в обратната крайност на свръх неблагодарност. Този феномен в България има вече вековна традиция, но ти сигурно отлично знаеш, че Достоевски го е предвидил още по време на Освободителната война:)
цитирай
33. jelezov - Гласувах отрицателно, въпреки че ...
27.04.2014 12:31
Гласувах отрицателно, въпреки че съм русофил. Обичта на един народ към друг е рядко явление в световната история. Русофилията на българите, в този смисъл, им прави чест и тя не е само проява на благодарност заради освобождението ни, а има дълбоки корени във вековете, проява е на общата ни славянска менталност. Еснафът-егоист, каквито са мнозинството от нашенските русофоби, не е способен да разбере този феномен, защото не може да го почувства. За него фобията е нормално състояние, а филията е почти винаги лицемерна. Това може да се разбере чрез аналогия с отношенията на обич и омраза между индивидите. Бидейки русофил, не е необходимо да съм например туркофоб или американофоб, така както не е необходимо да мразя приятелките на обичаната от мен жена.
Гласувах негативно и заради примитивния антикомунизъм на г. Чолаков, който е толкова примитивен и отвратителен, колкото примитивна и отвратителна е нашенската русофобия, която той с основание жигосва.
Гласувах негативно и заради примитивното антинаучно отношение към дарвинизма. По това той заприличва на средния американец, когото заслужено недолюбва. Известно е, че в някои от щатите на САЩ е забранено преподаването на дарвинизма.
Към viva1122:
Госпожо,
Известно е, че стилът е показател за интелигентност, а правописа - за грамотност. Вашият стил не е от най-изящните, а правописът ви показва, че сте полуграмотна. Абсолютното овладяване на правописа е невъзможно. Дори професионалните коректори започват работа с Правописния речник под ръка. Но правилата за употреба на главните букви например са достъпни дори и за хора с основно образование, ако се потрудят и ако уважават читателите си.
цитирай
34. lesovski - Мразенето
20.05.2014 23:09
Това е болестно състояние на народа ни. Поздравления за честния и интелигентен изказ. Съгласен съм, че Вие имате пълно право да сте антикомунист или какъвто си искате, но ако сте имали възможност да прочетете четирите книги на професор Гиндев- "Векът на Сталин", непредубедено, то тогава ще наблягате по- малко на някои особености на "комунизма", който въобще не се е състоял. Доколкото разбирам сте против утопиите, то тогава какво са раят и ада? Аз съм кръстен, децата ми също, но религията я възприемам по- скоро като приемственост и нравственост. Радичков, който е завършил богословие, отговаря на въпроса дали има Бог така, "Незнам дали има или няма, но човек трябва така да живее все едно , че го има".Бог е неутрален, Бог е безчувствен, с неговото име на уста са извършвани и се извършват най- зловещи неща, които дори животните не могат!Като пример ще си послужа с думите на поета "И Господ от горе, през гъстият дим-гледаше на всичко тих, невъзмутим".
Обичта към Родината, към близките, към хората е за предпочитане!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748491
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031