Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2014 22:41 - "ЮЖЕН ПОТОК" ЩЕ СЕ СТРОИ - НО ПРОСТО БЪЛГАРИЯ Е ПРЕЦАКАНА!
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 15992 Коментари: 12 Гласове:
27

Последна промяна: 02.12.2014 16:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Южен поток ще се строи - но просто ще минава през Турция под друго име.
Другото име на "Южен поток" е "втора тръба на "Син поток"". Която тръба след Турция ще минава през Гърция и Адриатическо море за Италия и оттам директно за цяла Европа.
Русофобите, плъзнали по върховете на властта, прецакаха, както винаги, не само България - но сега и Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария и Австрия, които също се надяваха тръбата да минава през тях.
image.
И сега, ако Украйна пак реши по някакви си нейни причини да спре газа за Европа, ще купуваме пак руски газ - но, вместо да бъде директно от продавача, ще бъде от Турция. При това, ако тръбата минаваше през България, пак щяхме да избегнем посредничеството на Украйна и Румъния. Някой да знае дали посредниците оскъпяват или поевтиняват една стока?
На всичко отгоре, не става дума само за България - по "Южен поток" Европейският съюз щеше да купува газ директно от продавача, а сега - от Турция.
Русофобите в миналото  са довели България до две национални катастрофи.
Сегашните русофоби не правят изключение.
Но, както и в миналото, и сега български русофоби означава български туркофили. Ето, пак същото: Турция спечели от политиката на българските русофоби. Дали не за това беше цялата тази шетня на русофобските ни управляващи до Анкара и обратно?
Остава да обвинят и Турция, че я управляват "рубладжии". Горката Турция, как се прецака, а? Не й стигаше една тръба на "Син поток", ами прилапа още една. Сега вече, когато укропите решат пак да изнудват Европа, че ще спрат руския газ, турците само ще потриват ръце и ще си пълнят кесиите. А можехме ние да потриваме ръце и да си пълним кесията.
Но важното е, че спазихме европейските правила. Гордо ги спазихме - и сега гордо ще губим всяка година онези пари, които Турция ще печели. Някои американопитеки твърдят, че Путин бил излъгал, дето сме щели да печелим 400 милиона евро годишно. Ами какво, Ердоган и той ли е бил излъган, та се е натиснал да ни избута от газопровода? Всички глупави, само ние най-умните, че сме се отказали от пари, които ни тикаха в ръцете.
Впрочем, безсрамието на нашенските русофобчета е тяхна отличителна черта, и това може да започнат да твърдят.
А България като държава остана с пръст в... да не казваме къде, че е неприлично.
Любомир Чолаков



Гласувай:
32



1. vencivaleri1951 - Абсолютно си прав!!!
02.12.2014 00:00
"Всеки народ заслужава управниците си"...бих добавил и журналистите си. Последните като зомбита повтарят колко било лошо да мине тръбата през нас и как щяло да бъде предателство спрямо Киев. Първо костов построи "Син поток" опитвайки се да извие ръцете на руснаците, сегашните ще прокарат нова тръба през Турция. Това решение струва пари и те /упраниците ни/ са взели или ще си вземат кинтите. За нас остава да плащаме транзита било на турци, било на хохлй
цитирай
2. didanov - Затвор за предателите!
02.12.2014 01:10
Умът ми не го побира, как може нашите политици да паднат толкова ниско. Дори затворът им е малко - да се вържат за 4 коня и да се разкъсат! За да знае всеки какво го чака ако предаде България и нейните интереси.
Макар и да ми е трудно да повярвам, тази ситуация може и да е за добро в дългосрочен план т.к. - тези пари от газа пак нямаха да стигнат до нас, а до джоба я на Доган, я на Пеевски, я на Бойко (които все повече се убеждавам са голяма комбина). Единственият изход в цялата ситуация е изграждане на дългосрочна стратегия (поне 50 годишна)за алтернативни източници на енергия, т.к. след 50 години нямат да имаме нужда от нефт и газ, а от патенти и генератори за студен синтез например, изградена мрежа за захранване на електрическите превозните средства, с една дума да се заложи на бъдещите технологии, за да компенсираме поне след време сегашните пропуснати ползи през последните 25г.
цитирай
3. balebalev - Отварям си една ледена биричка
02.12.2014 02:15
по този повод! :)))
цитирай
4. lidislidis - Според нашата северна преса
02.12.2014 02:22
''Според Путин, причината е, че България не се е съгласила да продължи енергийното предприятие и строителството на газопровод Газпром Южен поток. Путин заяви, че отмяната на лиценз се дължи на натиска на ЕС над България.''
цитирай
5. zaw12929 - ЛИБЕРАЛИЗМЪТ, НАСАЖДАН ОТ САЩ Е ... ТЕРОРИЗЪМ...
02.12.2014 06:43
успяха русофобите да изтикат "южен поток" извън България и да продължат политиката на унищожаване на българите... да ни плашат с досиета от комунизма и всичко угодно за чуждестранните им господари...
ЛИБЕРАЛИЗМЪТ , НАСАЖДАН ОТ САЩ Е ДРУГА ФОРМА НА КОЛОНИАЛИЗЪМ... ТЕ ВЪОРЪЖИХА И аЛКАЙДА, И ТАЛИБАНИТЕ... ВСИЧКО ЗАПОЧНА, КАТО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА РУСИЯ.. в АФГАНИСТАН. не е грешка, а нарочно, планирана и ще завърщи зле за всички... не океаните ще залеят света, а простотията...
ИЗВОДЪТ: НЕ Е ТОЗИ ПЪТЯ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ИТ КРИЗАТА но е много удобен за българската злоба"Я не сакам да съм добре, а..Вуте да е зле и докато се разтапят русофобите от радост, че рублата "заела дъното", не могат да съобразят, че от ниските цени на горивата загуби фиска 1 милиард данъци и както и да се напъват да ни лъжат и хвърлят вината на Орешарски- нямa кого да заблудят - санкциите срещу Русия са срещу нас. Губим приходи от масовия потребител, не искаме да съберем данък от свръхбогатите и ... тикаме родителите си към по висока възраст и стаж за пенсиониране- забравяйку урока за копанката....
Керванът си върви, кучетата си лаят... Ядосаните талибани ще си го изкарат пак на нас...ИДЕ иде
цитирай
6. orlinstefanov - Няма по-голямо наказание от глупостта...
02.12.2014 07:56
Може на много хора да се зловиди, че Русия притежава огромни подземни блага, енергийна мощ и суровинна независимост покрай огромната си територия. Но да се робува на тази злост и да се прави "напук" на силния означава хем да загубиш достойнството си, хем да се лишиш благата, които биха ти се полагали заради сътрудничеството с въпросния по-силен. Впрочем, лобистите за добива на шистов газ, за осуетяването на "Южен поток" и на нефтопровода Бургас-Александрополис дочакват благинките от своите биг-босове. Но това не са естествени, а продажни зависимости. Дано не са изгорени всички мостове и безумието се прекрати. Та ние сме шепа хора дори според мащабите само на Москва! Време е да се опомним...
цитирай
7. minevv - позор
02.12.2014 09:46
докога народа няма да слуша умните ..
докога ще търпим тази продажна политическа класа?
И не народът, а задатлантика ни натресе тези политици
И поредната издънка- пак предадохме съюзник и пак ще сме още по-бедни
Време е!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
8. ravramov - Всички да излезем задружно
02.12.2014 11:48
и да изрежем герберския тумор веднъж завинаги от властта.
Да живее България!
цитирай
9. freeoldmen - 8. ravramov Без партийни лозунги ще е добре!
02.12.2014 12:42
Защото всички, които "управляваха" родината ни последните 25 години,
заслужават изрязването.

цитирай
10. dimat - Много пъти съм подчертавал,ще подчертая и сега:
02.12.2014 13:28
ЗА ВСИЧКО ТОВА СМЕ СИ ВИНОВНИ САМО И ЕДИНСТВЕНО НИЕ!!!

Нито политици,нито олигарси,нито американци,нито евроГейци,нито турци,нито руснаци...нито марсианци.Всички те правят това,което им позволяваме ние.Ако сме се държали с тях,като овце,защо трябва те да не се държат с нас,като вълци.

Напоследък окончателно се убеждавам във великата правота на казаното от Петко Славейков,през далечната 1875 г.,"не сме народ,а мърша".
Сякаш го е писал сега.
цитирай
11. ravramov - Напълно си прав,
02.12.2014 14:50
freeoldmen написа:
Защото всички, които "управляваха" родината ни последните 25 години, заслужават изрязването.


че всички управлявали ни от 1989 г. до днес заслужават да бъдат изрязани като злокачествен тумор!
цитирай
12. parf - Няма такова нещо - вижте станови...
02.12.2014 20:15
Няма такова нещо - вижте становището на бившия посланник на България в Русия. То е абсолютно обосновано. Просто с инфлацията на рублата и спада в цените на петрола, Русия загуби финансовите си възможности да го реализира А през Турция е нормативно невъзможно да премине.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748449
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031