Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2014 22:08 - Демокрацията унищожава християнството - а комунизмът взе своя исторически реванш
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 3671 Коментари: 2 Гласове:
14

Последна промяна: 14.12.2014 22:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   
Когато в началото на 90-те години демокрацията шестваше победоносно, сините митинги събираха стотици хиляди (веднъж и над 1 милион участници), а учениците биваха нападани и пребивани само, защото бяха родени в Правец, родния град на Тодор Живков, никой не допускаше, че само след 25 години, което е нищожен период според историческите мерки, палачинката ще се обърне от другата страна. 
Колкото и да им е неприятно на демократите - налага се да бъде правена равносметка. Няма как. Едно от основните качества на нормалния, неидеологизирания човек, е да обобщава житейския си опит (идеологизираният човек няма такова желание, защото житейският опит винаги и задължително противоречи на идеологията, независимо каква е тя). 
И като обобщим сравнението между житейският ни опит преди 1989 г. и след това, какво откриваме? 
Нека се позовем на самите демократи. 
Те сочат 2 "огромни предимства", подарени ни от демокрацията. 
Първо предимство: възможност свободно да се пръждосаш от България, за да освободиш място за други етноси, които агресивно се настаняват на опразнените от българи български територии, иначе казано: "свободата на придвижване".
Второ: възможност свободно да псуваш наяве и в интернет, иначе казано - "свободата на словото".
          image
Това са предимствата на демокрацията в сравнение с комунизма преди 1989 г. 
Няма други. 
Вярно, някои истерясали демократи твърдят, че днес България била влизала в 50-те най-богати държави в света и българите сега били най-богати, отколкото през цялата си история - но на подобни шизофренично-идеологически психопатии просто няма нужда да се обръща внимание, за тях си има психиатри... 
Колкото до икономиката, фактите са красноречиви: преди 1989 г. България е на първо или второ място по някои селскостопански производства - а днес внасяме домати от Турция и Македония. Всеки може да намери в интернет данни за икономическото ни състояние преди 1989 г. и след това. 
И нещо много важно: някои демократи твърдят, че преди 1989 г. България била фалирала на 3 пъти, пък комунягите, видите ли, криели това от народа. 
Горките демократи! 

В идеологическата си истерия те не усещат, че по този начин правят възможно най-големия комплимент на комунизма: значи, във фалиралата 3 пъти комунистическа България хората живееха по-добре, отколкото сега, в изобщо "нефалиралата" демократична България. Ако това не е най-доброто, съвършеното доказателство, че комунизмът (социализмът) е по-хуманна, справедлива и човеколюбива политическа система от демокрацията - здраве му кажи! Честито на демократите! 

На всичко отгоре се оказва, че "предимствата" на демокрацията, които нейните адепти сочат с такава гордост, са изцяло фалшиви. Менте. Пълно и тотално менте, лъжа, пудрене и розов прах в очите на публиката. Защото днес, в любимата им демокрация "свободата на словото", също както при комунизма, но само с по-различна терминология, се ограничава чрез преки рестриктивни мерки: просто обвинението в "антисоциалистическата пропаганда" е заменено с обвинение в "антидемократична пропаганда" (чл. 108, ал. 1 от НК), а обвиненията в "антикомунизъм" с обвинения в "расизъм", "ксенофобия", "хомофобия" (френски депутат беше глобен 20 хиляди евро, тъй като си позволил да се пошегува на тема педераси и лесбийки), "език на омразата", "нетолерантност", "липса на политкоректност". 

И се оказва, че както комунизмът (или социализмът, да не се обидят приятелите ми с леви убеждения) защитаваше своята идеология посредством репресивната сила на държавата - така и демокрацията защитава своята идеология посредством репресивната сила на държавата. 

Освен това, демократите използват пълни лъжи, когато твърдят, примерно, че по времето на комунизма (социализма) "за един виц се влизаше в затвора". Един-единствен човек е влязъл за вицове в затвора - Сашо Сладура, защото тогава това се е схващало като "антисоциалистическа пропаганда". Да, тъжно и мрачно. Но, така или иначе - само един човек. И, естествено, че е лошо да се вкарват хора в затвора само заради вицове. Но това е било в началото на 60-те години. В своето зловещо начало демокрацията, и то европейската демокрация, познава и доста по-големи жестокости: например, изгаряне на живи хора в пещите на Вандея и масово давене на деца в Нант. Но, кой знае защо, демократите не обичат да разказват за това... 

А при комунизма по-късно вече вицове се разказваха свободно. Лично зная случай, когато човек по време на екскурзия до Западна Европа разказва вицове за Тодор Живков на съседа си по седалка в самолета - а после на летището в София съседът се оказва полковник от Държавна сигурност. Разказвачът се ужасил: 
- Брей, защо не кажеш какъв си, да не разказвам такива неща? 
Полковникът се позасмял: 
- Ние от разказвачи на вицове не се интересуваме. 
Да не припомняме, че едно от любимите занимания на Тодор Живков било да слуша вицове за самия себе си... Разбира се, Тодор Живков като политик на фона на днешните ни демократични шушумиги, подлизурковци и мижитурки изглежда като Талейран, гений на дипломацията и политиката, самороден талант за управлението на държава в даден исторически момент и при дадени обстоятелства. Но това е отделен въпрос, който заслужава повече внимание.... 
ПРОДЪЛЖАВА ТУК...





Гласувай:
16


Вълнообразно


1. injir - Честито на демократите...
17.12.2014 11:23
Честито на демократите...
цитирай
2. pando - Преди България беше държава
17.12.2014 22:15
Днес е територия без бъдеще.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748980
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031