Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2015 18:56 - КАК ПУТИН СПАСИ РУСИЯ?
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 4914 Коментари: 1 Гласове:
16

Последна промяна: 06.04.2015 19:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Дори онези български читатели, които си дават сметка, че за 15 години Владимир Путин буквално спаси Русия от разрушаване и унищожение, нямат достатъчно ясна и конкретна информация как по-точно се е случило това. 
Статията на Виктор Саулкин хвърля светлина върху основните жалони в този процес... 

През март 2015 г. си спомнихме годишнината от Руската пролет в Крим. 
Спомнихме си и това, че преди 15 години, през март 2000 г. Владимир Путин за пръв път официално застана начело на Русия. 
Руската пролет ни даде надежда, че Русия ще започне да се възражда и е дошло време за строеж. 
По време на катастрофата през 1991 г. руската държава се оказа изтласкана в границите си от ХVІІ век, а милиони руснаци, без никъде да емигрират и намирайки се в историческите територии на Руската империя и на Съветския съюз, внезапно се оказаха граждани на други независими държави. 

През пролетта на 2014 г. за пръв път в Русия започнаха да се завръщат нейните исторически светини и руските хора в Крим отново получиха родина. За това си мечтаеха не само севастополци и кримчани, но и всички онези наши сънародници, които не се примиряваха с обстоятелството, че градът на Руската слава Севастопол внезапно се оказа в друга държава. Мисля, че Владимир Путин през всичките тези години се е надявал и чакал, че Крим ще се завърне у дома си и Севастопол ще остане руски. И като държавен глава се е стремял да ускори настъпването на Руската пролет. 

На 26 март 2000 г. Владимир Владимирович Путин за пръв път беше избран за държавен глава на Русия. Ако си го кажем направо: беше назначен на този пост от Борис Николаевич Елцин, който избра за свой приемник никому неизвестния тогава Путин. Беше назначен от "цар Борис", както подигравателно наричаха Елцин либералите, които разбираха, че този вечно полупиян "цар" не може да направи и крачка без разрешението на назначения от Вашингтон "надзирател" на Русия Анатолий Чубайс и на представителя на олигархията - всемогъщия Березовски. 
Така и възприемаха отначало Владимир Путин - обикновен изпълнителен чиновник, назначен от Елцин, за да запази политическия курс без промени и да подсигури безопасността на олигархията. 

Затова днес руските либерали са така озлобени - понеже очакванията им бяха измамени. 
Затова и отправят към Владимир Путин всякакви обвинения: възраждане на "имперски амбиции", "тоталитарна диктатура", "настъпление срещу демокрацията" и прочее подобни глупости... 
А за руските задокеански "заклети приятели" Путин стана "последният тиранин", който се стреми да възроди "зловещия СССР", да изпрати танкови армади в бившите съветски републики, заплашва света с ядрено оръжие и шантажира Европа с "газова примка". 

Интересното е, че подобно отношение към Путин имат и някои руски националисти. Отделни дейци на патриотичните движения благополучно забравиха какво представляваше Русия само преди 15 години. Затова се отнасят към Путин като към "по-малкото зло" в сравнение с Елцин. Упрекват Владимир Путин, че като президент се грижи главно за материалното благополучие на руските олигарси и е равнодушен към обикновените хора. Не бил спазвал, значи, мъдрите съвети на истинските патриоти, не защитава националните интереси и води Русия към пропаст. 

Да, вярно е, че през последните 15 години може да се открият доста негативи. Либералните реформи в социалната сфера и образователната система, странни решения по националния въпрос, неконтролирана миграция, и много друго... 
Но, така или иначе, завръщането на Крим вкъщи и Руската пролет се състояха именно благодарение на това, че преди 15 години начело на Русия застана Владимир Путин. 
Хайде да си припомним какво представляваше Русия в края на 90-те години на миналия век, когато Путин застана начело на държавата... 

ПРОДЪЛЖАВА ТУК...




Гласувай:
16


Вълнообразно


1. pando - ZELENOTO
07.04.2015 06:21
E BLOKIRANO..........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3759823
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930