Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2015 20:07 - ОСРЕБРЕНОТО РОБСТВО КАТО АГЕНТУРНА СВОБОДА
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 3135 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 12.05.2015 20:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Ето, че най-накрая русофобите, вероятно по съответното нареждане от грантодателите или просто в желанието си да оправдаят вече получените поредни грантове, след дълго усукване, гърчене и шикалкавене изплюха камъчето, което толкова ги глождеше. 

Не било имало, значи, турско робство! 

Това го оповести тържествено един от кандидатите за титлата "главен русофоб на републиката", вездесъщият агент "Ивайло" от Държавна сигурност. 
      image
В скоби казано, агентът "Ивайло" от Държавна сигурност толкова се старае в русофобската си дейност, че направо предизвиква точно обратните асоциации. Човек като нищо може да си помисли следното: "А бе, щом този вдига чак толкова прекален русофобски шум, дали чисто и просто не си създава поредната агентурна легенда на заклет русофоб? Та така да проникне в съответните американски фондации, центрове, щабове и да снася оттам информация на своята любима Държавна сигур... пардон, на своя любим КГ..., пардон, на своята любима ФСБ?! Какъвто е бил романтично настроен агент някога, дали пък сега не го тормози славата на кой сте вие, доктор Зорге (имаше един такъв филм някога)?" 
Но това е само една контра-агентурна хипотеза В края на краищата ФБР, ЦРУ, ДАНС и "Америка за България" да си му берат гайлето. 
Ние да видим проблема с турското робство. 
Впрочем, проблем, според агента "Ивайло" от Държавна сигурност, било нямало. 
Щото било нямало турско робство. 

Една хипотеза простичка, ясна и логична. 

Точно каквито трябва да бъдат хипотезите, насочени към преиначаване и изопачаване на историята, към преформатиране и промиване на мозъците на онези, които се излъжат да повярват. 
Нищо ново под слънцето, както се казва. 

Още Гьобелс го е формулирал също така просто, ясно и логично, както сега агентът "Ивайло" от любимата му Държавна сигурност формулира своите русофобски хипотези: "Повторете хиляда пъти една лъжа - и тя ще стане истина!" 
Днес русофобите все по-усилено следват тази гьобелсова инструкция; естествено, в съответната й американска фондационна модификация. Оруел го е казал кратко, ясно и точно в създадения от него въображаем свят на тотална диктатура, визирайки реалния западен свят на тотална диктатура: "Робството е свобода". И така е заковал основният принцип в идеологията и пропагандата на всяко едно робство и всяка една диктатура. 
Ето защо, когато някой ви каже, че робството всъщност не било робство, а свобода - няма защо да се колебаете. Такъви човек се опитва да оправдае робството, да ви внуши, че то е свобода, за да изгубите разликите между тях. И границата между тези две понятия да се размие. 
А защо го прави - това вече си е лично негов проблем, който не е особено интересен. 
Може би защото получава грантове. 
Пък може и да не получава грантове - а просто наистина да си вярва. Тоест да е обикновен наивник, клъвнал на стръвта на една елементарна пропагандна въдица. Наивник. Да не казваме: глупак. Както виждате, не е особено интересно. Негов проблем. 

Да видим сега имало ли е в Турция робство или не? 

Всеки историк ще ви каже, че робство в Турция е имало, и то съвсем официално - с робските пазари, с таксите и данъците, плащани за придобиване на роби, със заробени хора и прочее реквизити на робството по пълна програма. 
Ето един откъс от ценоразпис на такси за търговия с роби, припомнен от Alexander Resilovski: 
----------- 

..."Ако се продава роб или робиня, вземат се по 4 акчета от продавача и 4 от купувача." 

Из закона за санджака Чирмен 1520 г. 

ПРОДЪЛЖАВА ТУК...



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hhm - Робството - тогава и сега.
15.05.2015 02:38
Има и още един момент. А именно, че думата роб е същата като думата раб, което означава слуга, човек в подчинено положение. Дори да е нямало робство в Османската империя по смисъла на купуване и продаване на роби, пак българите са били под чуждо робство по смисъла на това, че са били подчинен народ, който не е могъл да има своя държава, нито са имали същите права и свободи като етноса създал империята. Робство не означава само някой да няма своя собственост и никакви свободи. Робство има когато даден човек или даден народ не могат да избират своята съдба, своя начин на развите, своя мироглед и ценностна система. Ето защо аз мисля, че зад подобни опити да се изпразни от съдържание думата "робство" се цели не просто опит за подмяна на историята, но най-вече опит за прикриване на настоящето. Защото ако човек добре разбира какво означава свобода и какво робство ще стане пределно ясно, че в момента на нашите плещи е стоварено робство по-тежко и по-коварно и от турското.

На нас ни се налага чужд мироглед, чужда ценностна система, чужда икономическа система, чужд начин на живот, чужда музика, дори чужди дрехи. Турците бяха поробили държавата и телата на народа ни, но душите на българите бяха много по-свободни. Днешната робия мачка и душата и интелекта, разрушава семейството и разрушава всякакви здрави устои. В този смисъл в думите на продажните душички на бившите/настоящи агенти има дори проблясък, понеже от гледна точка на днешната робия, дори мрачните векове на турско иго може да ни се сторят като свобода. За пример може да се направи сравнение между данъчното бреме в османската империя и в днешно време. Та тогава дори малките населени места, които не са били признати от империята общини не са плащали данък. А ако почнем да смятаме данъчното бреме с всичките му акцизи, ДДС-та, осигуровки, преки и косвени данъци, то османската империя може ни се стори като офшорна зона. С това не искам да омаловажа страданието на народа ни тогава, но да извикам размисъл за настоящето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3749205
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031