Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2015 21:26 - ИНТЕРВЮ НА ВЛАДИМИР ПУТИН ЗА "КОРИЕРЕ ДЕЛА СЕРА"
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 4949 Коментари: 3 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди посещението си в Италия Владимир Путин даде интервю на вестник "Il Corriere della Sera". 

Тъй като повечето български медии, фиксирани в обичайната си русофобска вманиаченост, ще премълчат или най-много да дадат изопачена и манипулираща представа за интервюто, eто най-характерните извадки от него, преведени от сайта на една от най-популярните световни медии - телевизия RT (Russia Today). 
А вече всеки, в съответствие с интелектуалния си капацитет, може да направи собствена преценка по повдигнатите в интервюто теми и проблеми...

Първият въпрос на италианските журналисти касае руско-италианските отношения, които напоследък бяха помрачени от украинската криза, както и от т. нар. "санкции". Дали неотдавнашното посещение на премиера на Италия Матео Ренци и предстоящата визита на Президента Путин в Милано могат да променят нещо в тази насока? 

image По време на интервюто
Руският лидер заяви, че не Москва първа е започнала да говори с езика на санкциите: 
- Първо: уверен съм, че не Русия е виновна за това, че отношенията между Руската федерация и страните от Евросъюза се влошиха. Това не е наш избор, натрапиха ни го нашите партньори, не ние въведохме първи някакви ограничения в търговията, в икономическата дейност - въведоха ги против нас, а ние бяхме принудени да вземем ответни защитни мерки. 
Той призна, че отношенията между Русия и Италия наистина винаги са имали привилегирован характер и в политиката, и в икономиката. 
Според Путин, посещението на италианския министър-председател в Русия е много важен сигнал за готовността на Италия към развитие на отношенията: 
- Разбира се, ние сме готови да отговорим със същото и да отидем по-нататък в развитието на нашите отношения толкова, колкото са готови за това нашите италиански партньори. Надявам се, че и моето предстоящо пътуване в Милано също ще послужи именно за тези цели. 

"Русия никога не се е отнасяла към Европа, като към любовница" 
Италианските журналисти се интересуваха от взаимоотношенията между Русия и Европа. 
- Имаше такова мнение, че Русия се чувства предадена, изоставена от Европа, както любовница зарязва любовника си - отбеляза журналистът на "Il Corriere della Sera". 
Путин се усмихна и отвърна, че в такъв случай не съществуват задължения в тези отношения и никой няма право да изисква нещо от партньора си. Но, според мнението на руския държавен глава, не може да се говори за такова отношение на Русия към Европа: 
- Ние никога не сме се отнасяли към Европа, както към любовница. Това е вече сериозно казано. Ние винаги сме предлагали сериозни отношения. А сега оставам с впечатление, че именно Европа се е старала да изгради отношенията си с нас върху материална основа, при това само в своя полза. 
Путин приведе конкретни примери: "третият енергиен пакет", недопускането на руски стоки от атомната енергетика на европейския пазар - независимо от всички договорености, нежеланието да се признае законността на действията на Руската федерация, нежеланието за сътрудничество с интеграционните обединения в постсъветското пространство, преди всичко с Митническия съюз, който сега прерасна в Евразийския икономически съюз. 
- Когато страните в Европа се интегрират - това се смята за нормално, а ако ние в постсъветското пространство вършим същото, се опитват да го обяснят със стремежа на Русия към възстановяването на някаква империя. Не разбирам защо се прилагат такива различни подходи - учудва се Путин. 
В тази връзка той разгледа проблемите на "Източно партньорство" с Евросъюза и целите, които то преследва.
- Каква цел преследва "Източното партньорство" на Евросъюза: да интегрира цялото постсъветско пространство в единно пространство с Европа, или нещо да отреже и да създаде нова граница между днешна Русия и цялата западна част, включително, да допуснем, Украйна и Молдова? - попита президентът на Русия.

ПРОДЪЛЖАВА ТУК... 



Гласувай:
13


Вълнообразно


1. vencivaleri1951 - Non rien ne rien...
07.06.2015 20:14
:)
цитирай
2. bosia - Господин Чолаков
07.06.2015 21:46
Откога "Русия днес" стана "една от най-популярните медии"? Що се отнася до думите на Путин, те нищо не означават, както нищо не означават и думите на Ленин и Сталин. Копнея за деня, в който ще ми обясните, че Русия не със сила и коварство е придобила сегашната си безумно голяма и много лошо организирана територия, а етносите и държавите им са станали доброволно част от Руската империя. Ако ми обясните сносно разпадането на Съветската империя, може би ще направите принос към световната история на цивилизацията. Логиката казва, че държавата Швейцария или държавата Нидерландия трябва да живеят значително по зле от руснаците, защото нямат техните природни ресурси. А всъщност, истината е точно обратната. Това го признават и самите руснаци, като търсят всякакъв начин да напуснат Русия и да отидат да живеят в Европа и Америка.
Бихте ли ми обяснили това?
цитирай
3. lyubomircholakov - Откога "Русия днес" ...
07.06.2015 22:09
[quote=bosia]Откога "Русия днес" стана "една...
1. "RT" е една от най-популярните медии, откакто нейните клипове заеха челните места по гледане в You tube.
2. Думите на Путин означават много неща, също както думите на Ленин и Сталин. Всяка дума на всеки човек означава много неща. Още повече на хора, от които зависи ходът на историята, независимо от нашето мнение за тях.
3. Няма нужда да копнеете чак толкова, защото веднага ви обяснявам един от многото случаи на доброволно присъединяване към Руската империя - Грузия се моли 14 пъти да бъде приета в състава на империята пред опасността да бъде завладяна от Турция. За разлика от унищожените североамерикански индианци (унищожени от същите САЩ, пред които се прекланяте), в Русия всички етноси и народности са се запазили.
4. Разпадането на Съветската империя беше по чисто идеологически причини, в резултат на информационна война. Само не ми казвайте, че ако всички ние тогава знаехме, че правата на мнозинствата, в името на които е избухнала т. нар. "велика френска революция", ще бъдат заменени с "права на малцинствата", а сексуалните перверзии ще бъдат обявени за нещо нормално и защитата им - за приоритет в американската външна политика, щяхме да подскачаме по площадите през 90-те години с крясъци "Демокрация!". Впрочем, примерът на Китай показва ясно, че не е имало икономически причини за рухването на Съветската империя.
5. Колкото до стандарта на живот на Запад - все още е по-добър. Ключовият израз тук е "все още".Но предполагам, че не сте излизали скоро в Западна Европа, за да се полюбувате на шариатските патрули и на имигрантските квартали, в които полицията се страхува да влезе. Западът умира чисто физически, демографски, просто защото западняците не желаят да раждат и отглеждат деца - и ще бъдат заменени от африканци и азиатци, и то в рамките на този век. Бихте ли обяснили Вие защо едно такова благополучно, според Вашите измерения, общество се самоубива?



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748362
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031