Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2022 14:38 - Е, КАКВА СТАНА ТЯ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4105 Коментари: 10 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 09.05.2021 13:10 - ОТКРИТО ПИСМО ДО РУСКИЯ ПОСЛАНИК В бЪЛГАРИЯ автор: bosia категория: Лични дневници   image
прочетен: 2416 коментари: 23 гласове:  7
  imageimage
ДО ПОСЛАНИКА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ
ЕЛЕОНОРА МИТРОФАНОВА

Ето какво сте казала пред българска медия:

 Русия е освободила България от турско робство и хората го помнят. Това заяви пред Би Ти Ви руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Държа да ви кажа, че още с пристигането си вие започнахте да ни "учите" колко трябва да сме ви признателни и дори да ви бъдем задължени завинаги заради руско-турските войни, които имат за единствена цел да имате достъп до Проливите и да изпълните имперската си мечта от 16 век да бъдете най-голямата световна империя и да решавате какво да правят другите народи по земята. Това вие наричате в тогавашната си стратегия "Русия-Трети Рим". Вие явно имате манталитет на колхозничка, защото продължавате да ни се представяте като "освободители", а не като завоеватели, каквата е истината. Ако сте грамотна бихте прочели книгата на вашия известен дипломат и публицист Сергей Спиридонович Татищев "История российской дипломатий" издадена през 1890 г. в Санкт Петербург.
Не е лошо да знаете, че Русия е била категорично против обединението на България и когато въпреки това става факт, вие насъскахте стратегическия си "партньор"-Сърбия да нападне България в гръб, когато цялата ни войска е била на българо-турската граница. Организирате и финансирате т. нар. "Септемврийско въстание, т. нар. "Партизанско движение", а след 9-ти септември 1944 се развихрихте, когато превзехете с обявяване на война територията ни без да има срещу вас нито един изстрел. По време на ПСВ нападнахте без никакъв повод България и бомбардирахте мирно население по севрното ни Черноморие.
След влизането ви през 1944 г. в страната ни по вашата "стратегия" избихте десетки хиляди българи и за пореден път прибрахте ценностите и златото ни. По този начин се опитахте да превърнете българските граждани в крепостни селяни, каквито у вас бяха всички обикновени хора до 1861 г. Фалшифицирахте историята ни, ограничавахте достъпа ни истинското образование и култура, отнехте ни собствеността, унищожихте физически интелигенцията ни и се самоназначихте за "Двойни освободители"!
Такава наглост ми идва в повече. Ако не сте учили достатъчно и не знаете истината, просто трябва да се откажете от посланичеството си и да се върнете да си доучите. Ако го правите съзнателно-тогава ви обявявам за Персонна нон грата в държавата ни.
Не се обръщам към вас с "Ваше превъзходителство", понеже вие превъзхождате нормалните хора единствено с наглост, плиткоумие и липса на морал.
Нека тези, които превъзхождате по горните показатели се обръщат към вас с "Ваше превъзходителство".
За съжаление у нас има и такива и те дефинитивно са във властта. А са във властта поради вашата и на други империи желание.
Накрая искам да ви обясня какво значи робство, понеже вие очевидно не знаете. Роб е човек, който не плаща данъци поради липса на собственост, не може да напуска господаря си защото е негова собственост и рискува живота си и не може да заема административни постове. Ако вие знаехте този термин, не бихте заменили точния термин "османско владичество по българските земи с вашето "робство". Защото българинът, тогава, е плащал тежки данъци, търгувал е с Европа, Азия и Африка, имал е дом, семейство земя и бизнес.
За мен вие и вашите колеги сте нежелани в република България!
9 май 2021 г.                                    Без грам уважение:
                                                           
София                                     Николай Колев-Босия



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lari1 - Точно и ясно казано. Няма какво да ...
24.03.2022 18:21
Точно и ясно казано. Няма какво да добавя. Г.Раковски го е казал някога - Ако някой ми каже че Русия ни мисли доброто то аз ще го напсувам с най мръсните думи. Хубава държава ръководена от престъпници. Имам много приятели в Русия който казват същото. Путин е престъпник. За съжалевие целия преход в България премина под диктата на Русия. Който разбарал разбрал.
цитирай
2. lari1 - Всички, които имат поне 1 гънка м...
24.03.2022 18:26
Всички, които имат поне 1 гънка между ушите бягат от Русия. Накрая ще останат само тъпаците и номенклатурата. За съжаление няма да има кой да се бори срещу кремълската банда.
цитирай
3. andrei - Много си тъп...
25.03.2022 06:24
Омразата ще те довърши окончателно.Не можеш да разграничиш преди от сега!!!
цитирай
4. blog13 - цитат: "След влизането ви ...
25.03.2022 19:45
цитат: "След влизането ви през 1944 г. в страната ни"

Имаш предвид Трети Украински Фронт, предполагам. Слава Украине!

https://2.
bp.
blogspot.
com/-lX-YduqRVOk/Uwx4b9aZcvI/AAAAAAAAAQQ/S9TsT-SZ1iA/s1600/IMG_09791.jpg
цитирай
5. bosia - до горното
26.03.2022 08:58
Нарича се Трети украински фронт не защото е бил от украински граждани, а защото е бил създаден на територията на тогавашна УССР, за да действа в югозападна посока.
цитирай
6. blog13 - Нарича се Трети украински фронт не ...
26.03.2022 11:35
bosia написа:
Нарича се Трети украински фронт не защото е бил от украински граждани, а защото е бил създаден на територията на тогавашна УССР, за да действа в югозападна посока.


Не е баш така. Голяма част от състава, както и комнадния е бил украински.
цитирай
7. bosia - до горното Блог 13
26.03.2022 20:06
Чакам да пуснеш списъка на целия състав на Трети украински фронт с бележките кой е украинец и кой-не!
цитирай
8. blog13 - Чакам да пуснеш списъка на целия ...
27.03.2022 12:37
bosia написа:
Чакам да пуснеш списъка на целия състав на Трети украински фронт с бележките кой е украинец и кой-не!


Изваждаш състава на Дивизия СС Галичина, както и некои други подобни. Остналите са част от състава на съветските войски.
цитирай
9. bosia - до блог13чето
27.03.2022 13:46
Поименно, глупако! Поименно!
цитирай
10. kolevdobri - Както и да е...
08.04.2022 21:12
Каква власт е имала България през 1944г., след като е паднала като зряла круша на дървото. И знаете ли защо? Любимата ми тема и любимият ми извод - така се получава с централизираните държави, където хората са роби. Как биха постъпили швейцарците в този случай? По време на Наполеоновите войни, френската армия е минала през Швейцария като дива свиня през картофена нива. Руснаците също са водили битки на швейцарска територия със същите тези французи, но самите местни жители не са позволили някой друг да определи политиката на страната им, обичаите, разбиранията и т.н. Какво са направили болшевиките, че народът ни така лесно да се съгласи с глупавите им идеи, да излезе на улицата и да крещи техните лозунги? За да не се случва така, че един и същи народ да приема с цветя немски и руски танкове, време е за перманентна пряка демокрация. Време е да започнем да избираме правилните хора да изпълняват нашите решения, а не да ни управляват, както обикновено се казва. Ние трябва да избираме слугите си, а не управляващите нас самите. Трябва веднъж завинаги да разберем тези постулати. Ако имахме перманентна пряка демокрация, щяхме да имаме правилния президент, премиер, министри, депутати, главен прокурор и т.н. и т.н. Вместо да протестираме по форумите или да ходим да крещим по улиците, щяхме на всеки три месеца да ги сменяме така, както сменяме салфетките на масите си, докато намерим най-достойните, за да защитават моралът, справедливостта, истината и накрая, ако има мегдан - интересите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734325
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031