Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2022 15:01 - © Така се започва
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3354 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 17.08.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
17.08.2022г.

     "Най–важните санкции са затварянето на границите", руснаците трябва "да живеят в своя собствен свят, докато не променят философията си". Санкциите, наложени срещу Русия, са слаби в сравнение със затварянето на границите за руски граждани за една година и пълното ембарго върху закупуването на руски енергийни ресурси. "Каквито и да са руснаците … нека си вървят в Русия", постави задача на байдъновата администрация Наполеончик в интервю за The Washington Post.
image

Наполеончик гони руснаците от Европа пред us–американската газета 

И послушните и изпълнителни на Съединените щати палаши в Европа веднага захапаха Руската федерация за валенката в изпълнение на директивата.
"Посещението на Европа е привилегия, а не човешко право. Въздушният трафик от Русия е затворен. Това означава, че докато страните от Шенген продължават да издават визи на руснаци, тежестта се поема от съседите на Русия (Естония, Финландия, Латвия). Време е да спрем туризма от Русия точно сега", заяви естонският министър–председател Кая Калас.
"След седмица ще бъде приложена санкция към шенгенските визи, издадени от Естония. Ще бъдат наложени ограничения на притежателите на визи [от Русия], ще им бъде забранено да влизат в Естония", обяви в ефира на телерадиокомпанията ERR министърът на външните работи на републиката Урмас Рейнсалу.
Но то нацисткото настроение си го имаше от преди :
"Естония е признат и уважаван играч на международната арена. Имаме приятели сред много държави и техните лидери, можем да се гордеем с това. Имаме само един враг. Това е Русия. Не можем да приемем факта, че именно Русия направи света около нас много по-опасен, отколкото изглеждаше преди време", каза още на 15–ти юли Калас.
"След украинския килим (има се предвид Владимир Зеленски), друга нацистка глупост за гражданите на Русия също беше изречена от една естонска леля : "Посещението на Европа е привилегия, а не човешко право". Искам само да ѝ напомня други думи : "Това, че сте свободни, не е ваша заслуга, а наш недостатък", написа Дмитрий Медведев на страницата си "ВКонтакте" по повод думите на министър–председателя Кая Калас.
В четвъртък Сеймът на Латвия, изпреварвайки Вашингтон, където още спорят по въпроса, обяви Русия за "страна спонсор на тероризма". Председателят на комисията по външни работи на Сейма Рихардс Колс заяви, че Москва уж е финансирала терористичните режими в продължение на много години, по–специално сирийският "диктатор" Башар Асад (?).
В същото време латвийският парламент призова останалите страни от Евроколхоза да спрат издаването на визи на руснаци и беларуси, както и да увеличат военната, финансовата, хуманитарната и дипломатическата си подкрепа за Киев.
"Необходимо е да се установи забрана за използване на език, който не е езикът на Европейския съюз, в допълнение към държавния език при продажба на стоки или предоставяне на услуги. Възможно е руският език също да бъде изключен от телефонните и банковите съобщения", заявил министърът на правосъдието на страната Янис Борданс пред агенция Delfi.
"На практика дългосрочните последици от русификацията(?) са такива, че се установи практиката на едновременно използване на латвийски и руски език в ежедневната комуникация, местата за предоставяне на услуги и работните места … Това не трябва да се допуска, с изключение на определени случаи, които ще бъдат изброени в закона. Но обществото трябва да знае, че латвийският език трябва да се използва за бизнес отношения, както и за комуникация на работното място", обяснил Борданс.
"Латвия има за цел да унищожи последните следи от историческата памет", пише Святослав Князев в Аналитический портал "Фонд стратегической культуры".
Латвийските власти са морално готови да повторят това, което направиха техните фашистки предшественици преди 80 години.
На 12 май 2022 година, като отмъщение за масовите действия на местните жители в чест на Деня на победата, Сеймът на Латвия демонстративно прекрати член 13 от латвийско–руското споразумение, който гарантира безопасността на мемориалните структури. На следващия ден градският съвет на Рига реши да разруши паметника.
На 13 май латвийската полиция задържа Татяна Жданок, член на Европейския парламент и лидер на партията "Руски съюз на Латвия", за участие в протести срещу решението за събаряне на паметника.
image

Паметникът след Деня на победата 

Кметът на Рига Мартинс Стакис реши особено цинично да се подиграе с паметта на борците срещу нацизма и заяви, говорейки по телевизията, че след разрушаването паметникът ще бъде "унищожен". Тоест с останките от паметника ще се отнесат както с отпадък. Според кмета на Рига паметникът "няма художествена стойност".
image

Неонацистът Мартинс Стакис 

Това е същият Стакис, който преди това нарече Деня на победата на 9 май "празник на смъртта". В същото време той винаги разрешава тържествени събития в чест на деня на паметта на латвийските легионери от СС (16 март), в които участват високопоставени латвийски политици. В отношението си към Втората световна война Стакис е на страната на немските фашисти.
image

На този паметник в Рига му предстои да бъде съборен 

"В традиционното шествие в памет на латвийските легионери в Рига участваха стотици хора, сред които бяха и депутати от Сейма. Събитието премина под засилен полицейски контрол и завърши с поднасяне на цветя пред Паметника на свободата 
image

Шествието беше водено от лутеранския свещеник Гунтис Калме, както и от политиците на Националната асоциация – депутатите от Сейма Райвис Дзинтарс, Имантс Парадниекс, Янис Домбрава и Едвинс Шноре, както и кметът на Огре Егилс Хелманис", съобщава на 16–ти март изданието Rus.Delfi.lv.
"Министерството на външните работи на Полша обяви, че се присъединява към Финландия, Естония, Латвия и Дания в усилията за въвеждане на общоевропейска забрана за туристически визи за руснаци. Това съобщи заместник–министърът на външните работи Пьотр Вавжик", радостно гърми вестник СЕГА.
"Главният украински клоун предложи "да се потърси отговорност от цялото население на Русия". Последният път беше, когато Адолф Хитлер се опита да приложи подобни идеи по отношение на цяла нация. Имате ли още въпроси относно природата на украинската власт?", коментира Дмитрий Медведев в профила си в Telegram по повод воплите на Зеленски.
"Той звучи като Хитлер в последните му дни", написал потребител на Twitter относно казаното от Наполеончик пред The Washington Post.
То така се започва – от Италия в Испания. След това в Германия, Унгария и България.
И днеска така – от Украйна към Естония, Латвия, Литва и Полша та в целия Евроколхоз.
А Руската федерация, която има опит в деидеологизирането на заразените от тази идеология, чрез устата на Дмитрий Песков
image
предупредила :

"Зеленски трябва да разбере, че европейските страни, които се опитват да накажат Русия, както се казва, вече активно плащат сметките за това. И самите държави плащат сметките, и гражданите плащат сметките. И рано или късно тези страни също ще започнат да се чудят : "Зеленски прави ли всичко правилно, че нашите граждани трябва да плащат за неговите капризи?". Затова украинската страна трябва да е наясно с това", казал Дмитрий Сергеевич.
"Изявлението [на Зеленски] е достатъчно, да кажем, да говори само за себе си. Най–вероятно, разбира се, ирационалността в мисленето в този случай излиза извън мащаба. Това може да се разглежда изключително негативно. Всякакви опити за изолиране на руснаци или изолиране на Русия е безперспективен процес, миризмата на такива инициативи също не е много добра", допълнил Песков.
Хубаво иска Наполеончик за страната си. Само че за руснаците я се приеме, я не се приеме от  всички страни в Евроколхоза. Украинските бежанци обаче взеха да досаждат и започнаха да ги поизгонват оттук оттам, за което в отделен постинг.

https://www.washingtonpost.com/world/2022/08/08/ukraine-zelensky-interview-ban-russian-travelers/
https://vesti.ua/uk/strana-uk/zelenskij-prizval-zapad-zapretit-vezd-vsem-grazhdanam-rossii
https://vz.ru/news/2022/8/11/1172142.html
https://vz.ru/news/2022/7/15/1167833.html
https://vz.ru/news/2022/8/14/1172569.html
https://www.fondsk.ru/news/2022/08/13/latvia-nacelilas-na-unichtozhenie-poslednih-sledov-istoricheskoj-pamjati-56933.html
https://rus.delfi.lv/news/daily/latvia/foto-den-pamyati-latyshskih-legionerov-v-rige-proshel-ochen-tiho-i-spokojno.d?id=54152628
https://www.segabg.com/hot/category-the-war/polsha-podkrepi-zabrana-na-evropeyskite-vizi-za-rusnaci
https://www.rbc.ru/politics/09/08/2022/62f1fe419a79471fb2c9b37f
https://rossaprimavera.ru/news/40167ee8
https://www.aa.com.tr/ru/%D0%BC%D0%B8%D1%80/%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BB%D0%B5-%D1%81%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%8E%D1%82-%D1%87%D1%82%D0%BE-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D1%83%D0%B6%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BC-%D0%B8%D0%B7-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%8B/2657290




Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Над 50% са етническите руси в Германия
17.08.2022 15:16
С РУСКО съзнание. Късно е либе: gib mir nun einen Blumenstrauss!
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
17.08.2022 15:31
Мдаа!
цитирай
3. missana - Убеден съм, че Зеленски няма да умре от естествена смърт.
17.08.2022 20:13
Той неистово продължава да трупа точки за кобния си час...
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
17.08.2022 20:32
Да е жив и здрав да го изправят пред трибунал.
цитирай
5. mt46 - ...
17.08.2022 22:15
И у нас има хора с нацистко мислене...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
17.08.2022 22:29
И още как?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5759301
Постинги: 2809
Коментари: 25804
Гласове: 34182
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031